Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Mataccs 2016. 10. 07. 22:50 | #5
Igazságod vagyon, De! Minél több ilyen kütyüt raksz be a lakásba, annál több a hibalehetőség ami bosszúságot okoz. Nem is beszélve a számlákról, meg az eszközök áráról. Az egésznek semmi értelme. Én speciel kiülök a ház elé, és hallgatom az akác termésének zörgését a szélben. Van olyan yo mint a gugli. A cserépkályhát is újrarakattam, ott nincs áramkimaradás. Fa meg van dögivel.. Egyedül a net a fontos az infók miatt. A többi retek(valóvilág, cigánydiktátor propagandatévéi, önjáró fűnyíró, kedvezmény a DM ben etc) mehet a sunyiba. Nem lesz jobb azzal hogy szeméttel vesszük körül magunkat. Akkor csak azért küzd az ember, hogy megvegye/lecserélje/megjavítsa az aktuális kütyüt.. Amit 3 nap után megun, miután a birtokbavétel élménye megvolt. Legyen mindenkinek saját gondolata, ne akarja átvenni ezt a média által erőltetett "gyerünk a plazába"stílust. Vissza az ősök tudásához. Ha elfelejtjük hogyan kell térképet használni, papíron(fejben) osztani szorozni, tüzetrakni stb. akkor kihal az ember amint nem lesz reggel friss kenyér a boltban.
Előzmény: lilaflexninja (4) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 10. 07. 11:43 | #4
Még amikor nem volt google, meg az internet is gyerekcipőben járt, akkor, ha nem is nálunk, de a bankkártyák alapján gyűjtöttek adatokat az emberek vásárlási szokásairól. Előtte, meg papíron. Ez van.

Ami érdekes, és itt magamról tudok elsősorban beszélni az az, hogy míg gyerekként tágra nyílt szemekkel bámultam a sci-fiket és/vagy amcsi filmeket, hogy micsoda technika, mára annyira nem igénylem, hogy pl. az otthonom okos legyen, megkérdezzem a kütyüt, hogy nem késik-e a gépem. Sőt, kicsit ellene vagyok a kényelmes megoldásoknak, mert lustává teszik az embert. Közben azért jó az autóba beülni, míg 120 éve meg azért anyáztak az emberek, hogy milyen hülye találmány. Előtte a vonat, meg a gőzgép. Meg ugye milyen jó a távirányító a tévéhez. Szóval végülis miért ne fejlesztenék még tovább az okos eszközöket, miért ne adnának még több eszközt az emberek kezébe, hogy még kényelmesebb legyen az élet. Tényleg, akinek nem tetszik, az úgysem használja.

Elgondolkodni azért lehet, hogy egy gép irányítsa-e az egész lakásunkat, életünket, hogy jó-e ez nekünk, hogy mi lesz, ha elromlik és mondjuk nem fűti fel a lakást, és mi meg már nem fogjuk tudni, hogy hogyan kell eltekerni a termosztátot.
+1 VÁLASZ
Lawrence 2016. 10. 07. 10:54 | #3
De ha ijesztő akkor miért használod? Miért használod a google-t, az androidos telókat, a maps-et, a böngészőjét? Ez egy CÉG! Neki érdeke adatokból dolgozni. Neked meg jogod van nem használni azt.

u.i.: Amennyiben használod.. ha nem, akkor nincs mitől aggódnod nem?
Előzmény: Erunder (2) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2016. 10. 07. 10:49 | #2
Szerintem már így is ijesztő, hogy mennyi és milyen adatokat gyűjt össze rólunk ez a cég, úgyhogy egyetértek veled.
twitteringbeard 2016. 10. 07. 10:42 | #1
ne