Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
mue
mue 2016. 09. 07. 19:38 | #6
Van ez az elterjedt lista a drogokról veszélyességi sorrendben (azt is bekalkulálva hogy a környezetedre mennyire káros):
https://achemicallife.wordpress.com/2012/11/30/the-hidden-potential-of-mdma-and-psilocybin/harmcausedbydrugstable/

Kérdésem: ha vki az alkoholfüggőségét ki tudná váltani mondjuk LSD-vel/gombával/stb, akkor az jó vagy sem?

Szoktam erről beszélgetni, de mindenki vérbefagy, mondván, hogy ez milyen abszurdum, az alkoholfüggőség sokkal jobb. A kutatási eredmények tudatában is ez a reakció. Érdekes, hogy a romboló hatása ellenére az alkohol az teljesen elfogadott szer. Születésünktől fogva úgy van beállítva, hogy azt szabad. Ja bocsánat, igen, CSAK mértékkel! Csak azt felejtik el, hogy az alkeszok is mértékkel kezdték és a szer addiktív hatása miatt romlott a helyzetük, nem pedig mert ők úgy döntöttek volna, hogy mekkorabulilesz-alkesz-leszek.
dns87
dns87 2016. 09. 07. 17:10 | #5
Szerintem inkább arra akarják felhívni a figyelmet, hogy amíg teljesen haszontalan és csak káros hatású dolgokat simán beszerezhet magának az ember addig ezeket a szereket még ellenőrzött körülmények között sem használhatják a rászorulók, de mindenki azt lát bele amit akar...
Előzmény: Csádi (4) +1 VÁLASZ
Csádi 2016. 09. 07. 16:32 | #4
Én nem tolok semmit, így semmikor, de pont erre céloztam, hogy sokféle szempont van, hogy összevessük ezeket a dolgokat. De akkor tisztázzuk a nézeteinket. Ha én drogozni akarok, akkor nem mondom, hogy azért legyen legális az a drog, mert azzal bizonyos dolgokat gyógyítani lehet, hanem azért, hogy elszállhassak.
Ha viszont azt akarom, hogy egy nem legális gyógyszert vezessenek be, akkor mi a faszért hozzam fel ellenpéldának a cigit? Csak azért mert káros? Attól még nem kell egy kalap alá venni őket.

Én nem állok semminek a pártján amúgy, mivel egyik sem érdekel, de azért mondtam el a véleményem, mert az én szememben nem tiszta a videó nézőpontja.
Előzmény: norbertvincze (3) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2016. 09. 07. 16:12 | #3
azt megnézem, hogy te mikor leszel biológiailag függő az elesdétől meg a gombától. Az ayáról meg ne is beszéljünk :)

https://youtu.be/O1kyY8nwBCg?t=979
Előzmény: Csádi (1) -1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2016. 09. 07. 16:04 | #2
hmm

a végén még kiderül, hogy szépen lenyúlták és kicsit árírták a feliratot a videóm alól :p
https://youtu.be/_XAhPDAK2lY

többi videóm alá ezért próbáltam égetett feliratot tenni, aki értelmesebb, az úgy is megkeres, hogy feltöltheti-e újra a vidit magánál.
Csádi 2016. 09. 07. 15:36 | #1
Vicces ez a kettéosztás az elején. Medicines\Drugs | Dangerous drugs
Mintha a jobb oldali szerek a legkisebb mennyiségben is veszélyes lenne.
De a bal oldal. Húha arra oda se kell figyelni, akármit csinálsz vele, az jó neked.
Ezt a baromságot. Minden lehetne legális, ha nem kéne hozzá fokozott odafigyelés és hozzáértés. Mértékletesség és céltudatosság.
Meg amúgy is elég fontos, hogy mi alapján szemléljük ezeket. Nikotin meg az alkohol pl. gyógyszer? Én még nem hallottam olyanról, hogy ilyeneket írnak fel orvosok. Akkor miért tekintünk rá úgy, mint ellensége a betiltott drogoknak?
Viszont a marihuánát, az ekit, az lsd-t, gombákat, ayahuasca-t stb. előszeretettel használják arra célra, amire az alkoholt. Ha így állítjuk szembe, őket akkor viszont teljesen más a nézőpont. Irreleváns azt nézni, hogy mit gyógyítanak ezek a szerek, mert a felhasználás módja, formája és mennyisége más lesz, és nem a gyógyulás lesz a cél.
Mégis összevetésbe hozta a készítő a legális élvezeti szerekkel ezeket a szereket. Nem tudom mit gondoljak, de érdekes, hogy nincs kimondott célja a videónak, csak felveti ezeket a dolgokat így.