Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Traveller_x
Traveller_x 2016. 09. 06. 07:29 | #5
Nekem van tini rokonom, és folyton a környékemen lógnak a haverjaikkal. Meglepődnél, mennyivel okosabbak és olvasottabbak mint a 40 es korosztály 95%-a. Ja és ha hiszed ha nem, van véleményük, és eszük is hozzá, hogy ne fröcsögjenek minden poszt alá a közösségi oldalakon, mint a sok "bölcs" öreg. Valahogy belenőttek a dologba, és nem zavarja őket más véleménye ellentétben az előttük felnőtt korosztállyal. Ez a szöveg hogy " a mai fiatalok ... " meg a "bezzeg a mi időnkben" duma pont olyan demagóg hülyeség, mint mikor minket sulykoltak ugyanezzel a szüleink. A világ fejlődik, és sosem az idősek fejlesztik a jövőt, azok inkább konzerválni szeretnék a múltat. De miattam nyugodtan szapuljátok őket, mert pont úgy leszarják, mint ahogy mi annó, amikor minket oltottak ugyanezzel a baromsággal. Annó tisztám emlékszem, hogy a faterom ugyanezt a sz@r szöveget próbálta belém sulykolni, csak akkor a zsebszámológép butított el, most meg az internet... hát lol...
Előzmény: lilaflexninja (4) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 09. 06. 07:12 | #4
Gondolj bele, hogy valamit megnézel a guglin, egy nap múlva emlékszel-e rá? Én nem gyakran. Annyiban butít a gugli, a wiki, meg egyáltalán az internet, hogy nem kell semmit megjegyezni, mert bármikor lehívható. A tudás nem a fejben van, hanem online. Amíg nem volt internet, ha valami érdekelt, utána olvastál, megnézted a lexikonban, és biza megjegyezted, mert nem akartál megint utánajárni. Ma kényelem van és gyorsaság. És, bár nem tudom, hogy bizonyított-e vagy sem, de tapasztalatom szerint, az írott szöveget hamarabb megjegyzi az ember, könnyebb is olvasni, nálam biztos. Szóval, nem tanulják meg az emberek, amit a neten olvasnak, mert nincs szükség rá. Lehet itt hasonlítgatni, hogy de régen, meg a középkorban egy ember egész élete alatt annyi infohoz jutott, mint ma egy újság, de előre kéne haladni.

Nem tudom mit olvasnak 100x többet a mai tinik, talán a fészbukot, twittert. Nem hiszem, hogy egy átlagos tini szórakozásképpen könyveket olvasna, amikor annyi más, egyszerűbb szórakozás van. Na persze én se a könyveket bújtam tini koromban, bár hamarabb levettem a polcról, amikor nem volt semmi a tévében és otthon voltam. Ma van 50 csatorna, letöltve egy csomó sorozat, vagy simán a net. Nem jut eszembe könyvet olvasni.
Előzmény: Traveller_x (3) 0 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2016. 09. 05. 23:18 | #3
Miért, az nem olvasás, ha a googlit olvasod? Ne legyél már ennyire korlátolt. Ennyi erővel a könyvek is butitanak, hiszen csak felütöd, és máris olvashatod ami érdekel. Javaslom, hogy hozzuk vissza a barlangrajzot, meg az agyagtáblát, mert az igazi tudás abból van, a többi az túl kényelmes.

Egyébként egy mostani tini kb 100x többet olvas, mint az okoskodó ősei. Szal nézzetek már magatokba vazze.
Előzmény: cila (2) 0 VÁLASZ
cila 2016. 09. 05. 21:42 | #2
Az atomgombát se szeretjük, főleg, ha a közelben robban. De létezik, és együtt kell tudni vele élni. Az én, vagy te, vagy az ő PC-jén is folyton akadnak gondok. Legtöbben csak "felhasználók" vagyunk.
Segítség!
Csak a filmeken van, hogy bekapcs és látod, megnyomsz 3 gombot és már NYDC, 5. sugárút...

A Google nagyszerű, de, tényleg, veszélyt rejt magában. Leszoktat a tanulásról.
"Minek olvasni? Könyvtár? az a sok rongyos, büdös könyv, hogy én azokat kézbevegyem? Nane...
Ott a GUGLIi. Ha érdekel valami, rákérdezek."
sztewe
sztewe 2016. 09. 05. 13:03 | #1
Megnéztem (kösz jútáb a régió zárat hogy b*szódjatok meg) VPN el, nagyon jü dokumentumfilm, érdemes megnézni