Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2016. 07. 13. 07:19 | #2

Egyetértek.

Ha riasztás, akkor egy gomb. Mert néha még arra sincs idő, többre meg pláne nem.

A múltkor Berlinben az utcán békésen lökdösött két szelíd, meghívott migráncs egy német nénit. Egy fószer elővette a mobilját, hogy majd felveszi, vagy segítséget hív, nem tudom. De mindegy, mert egy közelben lebzselő fiatal arab gyerek pillanat alatt kikapta a kezéből, s elfutott vele. Mire mi kiugrottunk az autóból, a néni táskáját is megszerezték, s a park fái között eltűntek.

Szerintem itt csak a Charles Bronson által bemutatott módszer lehetne igazán eredményes...
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 07. 12. 13:27 | #1
Az még csak csak elriaszthatja az alkalmi bűnözőt, ha egy rendőrnek látszó tárgy azt mondja, hogy felveszünk, hallunk mindent, meg ha azt hiszi, hogy akkor őt most lekamerázzák. Ez a része amúgy jó is, bizonyítékként mindenféleképpen. Más kérdés, hogy nem biztos, hogy elriasztja a támadót.

A gondom azzal van, hogy mire előkapja az ember a telefont. Anno, amikor vettem az első (és eddig egyetlen) okostelómat, persze láttam van benne ilyen security app, hogy csak egy gomb és már riaszt is, meg megmutatja hol vagyok, meg ha ellopják, meg blabla. Nos a gps nincs bekapcsolva, jó tudom, attól még be lehet mérni. De a másik, hogy ha nem követnek, hanem előugranak, akkor előhalászóm a telefont, hátizsák mélyéről, kioldom a képernyőzárat, nálam csak simán egy suhintás, semmi ábra, vagy kód, aztán vagy kikeresem az appot, vagy mondjuk a kezdőképernyőn van jobb esetben. Na eddigre már vagy kiverték a kezemből, vagy pofán vágtak, vagy már tépik is le a bugyimat (már ha nő vagyok, de nem). Szóval jó, jó, de nem annyira.
Talán az az okos gyűrű vagy mi, amit hirtelen észrevétlenül meg lehet nyomni, és riaszt, az jobb.

Ennek ellenére ez a fenti app is valami, ha csak egy-két embernek segít, akkor megéri.