Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
közlegény
közlegény 2016. 06. 11. 22:04 | #20
ha valaki a járókában párhónaposan rácsücsül egy csótányra hát akkor akkor :)
Előzmény: mun (19) 0 VÁLASZ
mun 2016. 06. 11. 21:14 | #19
Amúgy hány évesnek kell lenni ahhoz, hogy megölhess egy állatot?
Traveller_x
Traveller_x 2016. 06. 11. 17:40 | #18
Kicsit túltoltad az avatart, vagy sok volt a romantische szappanopera. Egyetlen vadászt nem ismerek, aki imádkozna, meg bocsánatot kérne ölés előtt! Igazi vadász tisztelné, hogy ilyen kis hatékonyságú fegyverrel le tudta teríteni a vadat. És minden vadász büszkén fotóztatná magát egy ilyen zsákmánnyal. Sorozatgyilkosok meg nem a sikeres emberekből lesznek, hanem az ilyen kis irigykedő magába zárkózó sikertelen farkakból, akik azzal kompenzálnak, hogy mások dolgával foglalkoznak a sajátjuk helyett.
Előzmény: vadonka (13) 0 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2016. 06. 11. 17:27 | #17
Mennyi álszent pöcs van itt (is). Itt csak annak van joga pofázni, és követ dobni a lányra aki vegán. A többieknek kuss van. A lány tudja hogy amit megeszik, azt meg kellett ölni. A sok itt pofázó meg csak annyit tud, melyik kupon milyen kedvezményt ad a mekiben. Amikor húst esztek, majd jusson eszetekbe, hogy minden harapással megöltetek egy csirkét, vagy más állatot. Az hogy nem látod, mi a tetted következménye, nem ment fel az alól, hogy közvetve de megöltél egy állatot. Itt a lány morálisan magasan fölétek emelkedik, mert ő tudja mit eszik, és látta meghalni az állatot. És igen, gratulálok neki, mert ilyen fiatalon medvét ölni egy íjjal, hatalmas skill.
Ejtoernyo 2016. 06. 11. 14:51 | #16
Nem tudom miért kell itt felháborodni, lelőtte a medvét és kész. Látszik a képen, hogy nem orvvadász, nem veszélyeztetett vagy kihalófélben lévő állatot ölt meg, és egy lövéssel terítette le ergó nem szenvedett az állat. Arraa kérdésre meg, hogy miért, azt tudom mondani hogy ez az élet rendje megszületünk és meghalunk, valaki előbb valaki utóbb, ezt a medvét most érte utól a sorsa, de a medve is nagyon sok másik állatot megöl, és az is rendben van, vagy ott vannaka betegségek, pl. a rák vagy az AIDS az ellen se lehet semmit se tenni, még sajnos. Úgyhogy, lépjetek túl ezen, mert egyikőtök se fog elmenni Alaszkába, hogy elmagyarázza a kislánynak, hogy az ő értékrendeje márpedig igazabb mint az övék. Sajnos az a gond, hogy mindenki azt hiszi, hogy nála van az igazság szent grálja, pedig nem, mert igazából nincs olyan hogy morál, vagy igazság, mert igazából semminek semmi értelme nincs, az emberek csak azért akarnak valamilyen szabályt és értékrendszert létrehozni, hogy értelmet találjanak a világnak. Csak az a bökkenő, hogy nincs abszolút értékrend, és mindenkinek más fér bele, valakinek ez valakinek meg az. Lehet valaki védi az állatokat, de közben meg mindenféle bűntudat nélkül teszi tönkre a másik életét az interneten keresztül több száz vagy ezer embertársával csak azért mert azt hiszik, hogy nekik van igazuk. Közben meg senkinek sincsen. Ennyi
+1 VÁLASZ
niof
niof 2016. 06. 11. 08:30 | #15
Attól, hogy normális ruha van a lányon, meg hajgumi, az még nem jelenti azt, hogy városból jött hobbi vadász. Akik Alaszkában szerte szét élnek a vidéken, azok nem Mongol vagy Szibériai nomádok, csak kb. mint az itthoni falusiak. Sőt, megkockáztatom, azon kívül, hogy kint élnek kvázi a vadonban, valószínűleg jobban élnek, mint a Magyar átlag családok többsége. Megvan mindenük, ami kell. Hajgumi is, ha úgy tetszik. Viszont élelmet majdhogy nem szabadon gyűjthetnek maguknak, pont azért, ahol élnek. Vannak korlátozások, de erről a helyieket kéne kérdezni. Gyakorlatilag valahogy úgy van, hogy nem lőhetnek ki több vadat, legyen az akármi, mint ami a család élelmezésére feltétlenül szükséges, illetve medvét akkor is kilőhetnek, ha az veszélyezteti a család életét. Például a képből nem derül ki az sem, hogy ez a fotó hol készült. Lehet, hogy a medve fosztogatta azt a tárolót, ahol a szárított halat, vagy húst tartják, és a ház közelében lőtték ki, pont ez miatt. Amúgy a fekete medve nem olyan nagy állat, sokkal kisebb, mint a barna medve. A fejméretét nézve ez egy kifejlett példány lehetett.
Amúgy meg egy lentebb szólóval is egyet értek, a kislány nem pózol, csak ott áll, és szerényen mosolyog. Ez pózolás? Nem rakja a lábát az állatra, nem mutogat, nem jár örömtáncot, nem vág pofákat. Meg különben is! Már ne is haragudj, de ha te élnél Alaszkában, és vadásznod kellene, hogy egyél vagy megvédd magad és a szeretteidet, és 12 évesen sikerült volna elejtened egy medvét (íjjal és nyíllal pl.), neked nem ült volna ki egy hasonló mosoly az arcodra? Dehogynem. Gondolkozz már el egy kicsit, mielőtt vádaskodsz!
Szintén írták már, hogy a vadászat egyidős az emberiséggel. Míg világ a világ, az ember állatokra fog vadászni. Ezt el kell fogadni. Csak egy kivétel van, aki sportból öl. Ez az egy van, amit én sem tudok elfogadni, de tenni sajnos nem lehet ellene. A gazdagok pénzért bármit megkaphatnak, a vadászat örömét is, ha épp arra tartja úri kedvük. De ez a kislány nem gondolom, hogy azért vadászott, mert kő gazdag...

Előzmény: RT/TURBO (11) +2 VÁLASZ
tjunior 2016. 06. 11. 07:45 | #14
Nem mintha védeni akarnám a kis csajt, de az igazi vadászok pont nem röhögnék ki, sőt pont értékelnék, hogy íjjat használ.(Most itt az igazi vadászok nem a gazdag díszbuzik, mert lehet hogy ők tényleg kiröhögnék) Ismerősöm számszeríjjal vadászik, hatásos lő táv 30-40 méter, na most becserkészni teszem azt egy őzet ilyen távolságra, ahhoz tudás kell. Még talán azt is mondhatnám, hogy fair játék valahol, mert az állatnak sokkal jobbak az érzékei. Nem is a tudással vagy a tehetséggel van itt a gond, hanem a pózolgatással. (Ezt a húsáért ölöm a medvéd sztorit hagyjuk már.)
Előzmény: vadonka (13) 0 VÁLASZ
vadonka 2016. 06. 11. 07:15 | #13
Kezdjük ott, hogy az igazi vadász halálra röhögné magát ha egy ilyen fegyvert kapna mint ami a kiscsajnál van. Aki húsért öl, a túlélés miatt és tiszteli a vadat az az ölés előtt valóban "bocsánatot" kér miatta. Ez a nagyképű pózolás egy felnőttől sem oké, de ott letudjuk azzal, hogy pöcssipka és ennyi agya maradt szegénynek. De ha egy gyerek élvezi ezt azt jobb bezárni egy életre mert felnőve ezekből lesznek a sorozat gyilkosok. És, hogy erre még milyen büszke is és még ki is akarja magyarázni...hát súlyos gondok vannak az agyában.
+1 VÁLASZ
SilAsh 2016. 06. 10. 16:19 | #12
Persze, hogy nem tudom miért, éppen ezért nem kezdek köpködni, vagy éppen éljenezni, mindössze első benyomásaim írtam le. Tudom, hogy "hülye szokás" ez, és nem a mai, divatos "hisztérikus agresszióval reagálok mindenre, amit nem értek" féle reakció. Lehet, rosszul csinálom... ;)
Előzmény: RT/TURBO (10) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2016. 06. 10. 15:43 | #11
Már bocs! De ez bocsnak néz ki..ha nem túlságosan torz a kép....
A kislányon meg látszik hogy nem erdőlakó..!
Mer a Zerdőbe nincs is hajgumi...
Összegzem: rohadjon meg az ilyen vadász....vagy vadásznak látszó tárgy vagy a családja..!!!!
Előzmény: RT/TURBO (10) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2016. 06. 10. 15:32 | #10
A kérdés még mindig az, hogy miért?
Nem úgy néz ki hogy éhség miatt!
Előzmény: SilAsh (9) 0 VÁLASZ
SilAsh 2016. 06. 10. 14:45 | #9
Csak a képet nézve én nem látok semmi tiszteletlenséget a vaddal szemben. Ha a lányka lőtte le, akkor mosolyoghat a sikeres vadászat örömére, mert lássuk be, hogy nem távcsöves puskával lőtte le kilométerről, ezt a vadat be kellett cserkészni és egyetlen hibátlan lövéssel meg kellett ölni! Ismerjük ugye a mondást: a medve nem játék.
Az hogy ilyen fiatal, nem jelent semmit, ha olyan környezetben él, ahol medvék vannak. Igenis tanulja meg az ottani életet és ne Barbi-babázzon. Vadásszon, hogy ehessen, öljön, ha az élete a tét.
Akkor sem látok semmi tiszteletlenséget, ha esetleg a fotómasinát tartó apuka lőtte le.
A vadászat egyidős az emberiséggel és sokat kell fejlődni még ahhoz, hogy teljesen lemondjunk róla. Ha minimális szenvedést okozunk a vadnak, és ez minden épeszű, normális embernél és vadásznál így is működik, akkor szerintem nem annyira elítélendő dolog, legalábbis nem kellene összemosni például az állatkínzással.
+1 VÁLASZ
RT/TURBO 2016. 06. 10. 13:22 | #8
Ezt elkaptad bátyja....! LÁJK!!
Előzmény: kakucsi (4) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2016. 06. 10. 12:16 | #7
márpedig amin fel kell háborodni, azon fel is háborodnak jól :)
tjunior 2016. 06. 10. 11:51 | #6
ja gondolom az volt a lényeg, hogy medvét egyenek, még véletlenül sem az, hogy pózoljanak vale
Előzmény: niof (3) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 06. 10. 11:12 | #5
Nem biztos, hogy egy 12 éves lánynak kéne állatokat ölnie. Eleve egy gyerek ne öljön állatot, ha még örül is annak, hogy leölte, az azért mutat valamit a lelki világából. Még, meg is tanulja, hogy ez szükséges az egészséges állatpopuláció szempontjából. Azonkívül, ne legyen "sport" a vadászat. Hány, meg hány amcsinál szokás, sport, hobbi ez, hogy kimegy az erdőbe vadászni. Ne. Legyenek vadászok, vadőrök. Aki meg szeret a természetbe járni, az menjen, vagy ha nagyon vágyja az izgalmat, akkor cserkésszen vadat egy öntapadós nyíllal.

És semmiféleképpen ne pózoljunk leölt állattal. Ez vonatkozik az itthon disznóvágásos poénkodós képekre is. Ha már megöltük, tiszteljük azt az állatot annyira, hogy nem poénkodunk, nem büszkélkedünk vele, nem hordjuk az orrát nyakláncként, nem légdugjuk meg, nem tesszük ki a fejét a falunkra.

És visszakanyarodva az első mondathoz. Ha egy gyerek állatot öl, azt azért tegye, mert tényleg élelemforrás, hozzátartozik az élethez, életmódhoz, gondolok itt tanyára, vidékre, olyan helyekre, ahol nem a boltban terem a hús. Oké, vágja le a csirkét, disznót, nyuszit, bárányt, de azt se örömmel, szórakozásból, hanem tisztelettel. Ne vigyorogva, mert jó poén, ne élvezkedjen rajta, hanem érezze át a dolog komolyságát és valódi célját.


Előzmény: niof (3) +5 VÁLASZ
kakucsi 2016. 06. 10. 11:11 | #4
Az igazi vadász tiszteli a vadat amit elejt. A másik az, hogy ettől még lehet rá büszke. De egy kislánnyal nem lövetnék medvét sem. Egy gyerek még nem tudja felfogni azt, hogy a halál, más élőlény életének az elvétele az egy visszavonhatatlan tett. (Mondom én aki megrögzött húsevő.)
+6 VÁLASZ
niof
niof 2016. 06. 10. 10:24 | #3
Eleve nem értem a dolgot. Mi a baj azzal, ha egy lány kilőtt egy medvét? Alaszkáról van szó. Ott a medvéket azért lövik ki, hogy megegyék a húsát. Van belőlük bőven. Aki szokta nézni a Discovery csatornákat, az tudhatja. Engedélyezve van számukra államilag.
Élelemforrás. Ennyi.
Itt, meg mindenhol máshol a világon kilövik a szarvasokat, őzeket, meg egyéb vadállatokat.
tjunior 2016. 06. 10. 09:13 | #2
Nem értem miért ilyen hülyék egyesek, nem volt még ezer és egy példa arra, hogy az emberek szétszedik a halott állatokkal pózolókat? A kölyök képéről is lehervadhatott már a mosoly amiatt ami amit most kap ezért.
A másik meg a bejegyzés szövege, hát az agybaj, 7 milliárd ember eszik húst, csecsemőket gyilkolnak...
sztewe
sztewe 2016. 06. 10. 08:54 | #1
Nem a világ háborog csak a Vegák. Amúgy sportból ölni csak az ember tud. Addig oké ha rájuk akart támadni vagy akár populációcsökkentés miatt mert szó mi szó pl. Erdélyben is eléggé elszaporodtak Csaucseszku vadászmániája miatt a medvék, de akkor is felesleges posztolni. Egy jó vadász nem kérkedik, régen szoktak olyat is csinálni hogy lövés előtt elmormolnak egy bocsánatot a vad tól. De nem az hogy kirakja a fészbúúk ra
+1 VÁLASZ