Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 06. 01. 12:58 | #2
Függetlenül a fészbuktól elgondolkodtató a mai technikai fejlődés, a sok okos eszköz. Egyrészt butítja az embereket, lustítja, és valahol semmi értelme az egésznek, másrészt kényelmesebbé, könnyebbé teszi az életet, márpedig a lustaság a kényelem hajtja előrébb a világot. Számomra kicsit sok az okos eszköz, és sok a butító találmány, vívmány, viszont azon is el szoktam gondolkodni, hogy mondjuk 600 éve a parasztnak a fejében volt, hogy Szent György napon mit kell csinálni, aztán egyszer kinyomtatták a kalendáriumot és nem kellett észben tartania. Már ha tudott olvasni. Vagy ott van a gőzgép, a mozdony, ami abban az időben szintén kényelmesebbé, gyorsabbá tette az életet, de ahogy ma nem vigasztalja a gyári munkást sem, ha egy robot meg tudja csinálni helyette a melót, annak idején sem, amikor a gőzgép dolgozott a kézi munkaerő helyett. Valahol, mint öregember nem tetszik, amerre halad a világ, de valszeg ezzel mindig is így voltak a gyöpösagyúak, az újítók meg tették a dolgukat. Viszont, ami szembetűnőbb változás a régiekhez képest az az, hogy úgy tűnik ma már nem találnak fel nagyon új dolgokat, csak a meglévő eszközöket, technikákat fejlesztik, okosítják. Lsd, postagalamb - távírda - telefon. Ma meg telefon - okostelefon.

Fészbuk. Igen, hülyít, de annak idején a tévére is azt mondták, hogy hülyeség, hogy felesleges, a hangos filmre is, a mozira is előtte, meg talán még a fényképre is. Aztán mind csak elszórakoztatta az embereket, lekötötte a gondolataikat, meg az idejüket. Az, hogy az életet a fészen éljük, hogy ez jelenti az internetet, hogy összefügg az életünkkel, az már nagyobb gond.
Előzmény: Erunder (1) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2016. 06. 01. 09:27 | #1
Egyre inkább az az érzésem, hogy egy olyan jövőbe érkeztünk, ami inkább hasonlít egy disztópiára, mintsem egy olyan jövőre, amit pár évtizede megálmodtak az emberek.
http://index.hu/tech/2016/06/01/a_facebook_elhulyiti_az_emberiseget/