Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Strogg 2016. 04. 10. 20:52 | #4
"Ezt mire alapozod? Szó sem volt róla, hogy ő miként vesz (vagy miként nem) részt a helyi közösség életében. Gondolom a 20-30 ezer forintot nem segélyből kapja, magyarán valamit csinál érte. Másik aspektusból megközelítve: ha bróker maradt volna, mennyivel lenne hasznosabb tagja a társadalomnak? Lenne pénze ugyan, de igazi értéket nem állítani elő úgy sem."

Azt mondja kvázi remeteként él. Hát innen. Azt meg egy szóval sem mondtam, hogy hasznosabb lett volna brókerként. Lehet mást is csinálni. Különben is te véded a brókereket szóval akkor most what?!

"Ezen nem kell aggódnod, mert nem is lesz ilyen mindenki. Az átlag ember elvan a maga kis átlagmelójával, ahol elhiszi, hogy az az egyetlen módja az életnek ez: ha végig robotolja - stressz közepette - a rövid életét azért a minimális fizetésért, amiért megveszik az idejét."

Nem is aggódok, de nem tudom ez az egész hogy jön ahhoz, amit próbáltam kifejezni. Tehát nem élhet egy társadalomban hirtelen mindenki remeteként.

"Na látod, a szűklátókörűség itt kezdődik kedves Strogg, hogy hallod a tévében, hogy volt ez a Quaestor ügy és ebben brókerek voltak benne és kapásból azt gondolod minden brókerről, hogy csaló és biztos benne volt, mert a tévébe aszongyák."

Vagy neked abszolúte nincs humorérzéked, vagy nekem szarok a poénjaim. :) Egyébként épp pénzügyi szférában is tevékenykedem és elég lehangoló, hogy az átlagembernek a függő ügynök, az alkusz, a független ügynök meg mindenki más bróker. Van egy pénzügyi kultúra Mo.-n az biztos... :) A lényeg, hogy itt most nagyon mellélőttél kedves barátom. Valóban nincs sok tapasztalatom brókerekkel, de nem is akartam őket megbántani (habár nagyanyám 12 milláját is beszippantotta egy kisebb brókerház). Csak egy ártatlan viccecske akart lenni az előbb említett cégekkel kapcsolatban.

Amúgy nem mondom, hogy minden hülyeség, amit mond (sőt...), csak jelzem, hogy szerintem azért ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy az öreg megtalálta a boldog élet egyetemes titkát mindenki számára.

Előzmény: gabesz666 (3) 0 VÁLASZ
gabesz666 2016. 04. 10. 19:24 | #3
"Pl mivel ő sem hasznos tagja a társadalomnak"

Ezt mire alapozod? Szó sem volt róla, hogy ő miként vesz (vagy miként nem) részt a helyi közösség életében. Gondolom a 20-30 ezer forintot nem segélyből kapja, magyarán valamit csinál érte. Másik aspektusból megközelítve: ha bróker maradt volna, mennyivel lenne hasznosabb tagja a társadalomnak? Lenne pénze ugyan, de igazi értéket nem állítani elő úgy sem.

"Nem lehet mindenki ilyen."

Ezen nem kell aggódnod, mert nem is lesz ilyen mindenki. Az átlag ember elvan a maga kis átlagmelójával, ahol elhiszi, hogy az az egyetlen módja az életnek ez: ha végig robotolja - stressz közepette - a rövid életét azért a minimális fizetésért, amiért megveszik az idejét.

"Ha kemény akarok lenni, akkor mondhatnám, hogy egy közönséges élősködő lett belőle."

Ha kemény akarok lenni, Te is élősködő vagy. :) Ahogy mindenki ezen a földön. A föld nyersanyagait kihasználva élősködünk a föld kontójára. Vagy társadalmi szempontból érted? Mégis miért? Kit használ ki ő? Kin élősködik? Mert ami a videó alapján kiderül, tök egyedül él egy házban az erdő közepén. Nem látom, hogy itt hol az élősködés.

"Sikeres bróker volt? Lehet csak a Quaestor, Budacash stb. botrány elől bújt el az erdőbe, úgy elszégyellte magát."

Na látod, a szűklátókörűség itt kezdődik kedves Strogg, hogy hallod a tévében, hogy volt ez a Quaestor ügy és ebben brókerek voltak benne és kapásból azt gondolod minden brókerről, hogy csaló és biztos benne volt, mert a tévébe aszongyák.
Előzmény: Strogg (2) +2 VÁLASZ
Strogg 2016. 04. 10. 17:04 | #2
Van pár hiba a logikájában... Pl mivel ő sem hasznos tagja a társadalomnak, így ne mondja meg nekem, hogy hogyan kell élni az életet. Így nem lehet közösségben élni. Nem lehet mindenki ilyen. A pálmafás elmélkedéséhez meg annyit, hogy persze, ha egy szűk látókörű ember vagy és semmi igényed a világ megismerésére, akkor nem kell menni utazni. Ha kemény akarok lenni, akkor mondhatnám, hogy egy közönséges élősködő lett belőle. Persze az igazán kártékony élősködők ott ülnek a parlamentben. Ez most nekik kapóra jöhet, hiszen itt az ékes bizonyítéka, hogy 47.000Ft-ból meg lehet élni, de még milyen jól. :D
Sikeres bróker volt? Lehet csak a Quaestor, Budacash stb. botrány elől bújt el az erdőbe, úgy elszégyellte magát. :D
Egyébként mikor mondta, hogy válás után lett ilyen, akkor már minden világosabb lett.

skad03
skad03 2016. 04. 10. 16:45 | #1
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre...
Szerintem érdemes elgondolkozni azon, amit mond...