Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Traveller_x
Traveller_x 2016. 02. 01. 19:51 | #40
Szomorú vagyok, hogy sokakban mások tisztelete, és az élet tisztelete valami torz szarsággá alakúlt. Legyünk már annyira tisztelettel a másik iránt, hogy elfogadjuk, hogy mindenki máshogy éli meg az életét. Miért kell hogy ha xy szopott, akkor más is szopjon? Lehet, hogy a gyerek punk, meg homi, attól még lehet fasza agysebész, programozó, vagy akár fegyverfejlesztő is. Ne hidd, hogy csak nyakig a szarlében csúszva lehet szolgálni a hazát. Mindenki a saját kvalitása szerint képzeli. Attól hogy csicskáztatnak, és megaláznak valakit, attól nem lesz jobb ember, de egy életre meg lehet törni lelkileg. Az meg hogy védeni kell a hazát, az egy bullshit. Azt kell védeni ami fontos nekem, ha a haza ad valamit, ami fontos, akkor védeni fogom foggal körömmel. Ha csak elvesz, akkor meg pusztuljon, majd lesz másik rendszer. A háborúkban politikai rendszerek csapnak össze, nem az emberek.
közlegény
közlegény 2016. 02. 01. 13:37 | #39
hadd ne idézzem a szó szerint a 24-es kommentedet, meg a többit, amiben szapulod a mai fiatalságot, általánosítasz. Főleg az idióta begyepesedettek akarják regulázni a fiatalságot, hogy rájuk férne a katonaság, vagy "valami nagyon hasonló intézmény". szerintem nem férne rájuk, én sok, ügyes kreatív tizen-huszonéves fiatalt ismerek, és többségében végképp nem olyanok, mint amilyennek leírod őket, de elismerem, van, akire illik a leírásod. De ne nagyon vegyünk már egy kalap alá mindenkit.
Előzmény: udna (37) 0 VÁLASZ
Esteban 2016. 02. 01. 13:12 | #38
Hofi után szabadon: Ha elszabtuk, hát elszabtuk. Utólag már SZABHATJUK!
udna 2016. 02. 01. 12:52 | #37
Légy szíves segíts ki, melyik szavam üti melyiket?
Sosem próbáltam azt bizonyítani, hogy a sorkatonai szolgálat csupa vidámság, és csak jó oldala van. Sosem állítottam azt, hogy az anyuci szoknyája mellől elhurcolt gyerekből tökéletes katonát faragnak, aki akár az élete árán is megvédi a hazát, ha kell egy rozsdás szuronnyal is.
Nem, én csupán arra akartam rávilágítani, hogy a mai fiatalokra nagyon ráférne valami hasonló intézmény, ahol rendet és fegyelmet tanítanának.
Az, hogy megtanultam a fegyverrel bánni, ad némi előnyt azokkal szemben akik egész életükben csak a billentyűzetet nyomogatják. Akárhány lőszert lőttem is el. Hozzáteszem sosem szeretném, ha használni kellene ebbéli tudásomat. De ezen, mint az alapkiképzés tartalmán is kár rugózni, mert a kiinduló témához semmi köze nincs.
Előzmény: közlegény (36) -2 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2016. 02. 01. 11:25 | #36
igen, ezzel bebizonyítottad, amiket mi is mondtunk a kötelező sorkatonai szolgálat hátrányairól, vagy bármilyen katonásdiról, ami nem önkéntes, hiszen az egyáltalán nem opció, hogy valaki békeidőben a kiképzésről nem tér haza, mert egyébként pszichológiailag alkalmatlan. Az szintén nonszensz, hogy nem megfelelő az ellátmány és megbetegszenek, lesoványodnak a kiképzés alatt, holott megerősödniük kellene. Ahogy te is mondtad, az a 10 lőszer, amit felhasználhattál kutyafüle, még célba lövésre is kevés, így téged sem képeztek ki megfelelően, maximum megtanultad, mi a rend és a fegyelem. Értelmes, intelligens felnőtt emberek saját maguktól is rendszeretőek, aki meg nem rendszerető, az nem fél alatt fog megváltozni gyökeresen. Összehordtál itt egy rakás bullshitet, egyik szavad üti a másikat.
Előzmény: udna (35) 0 VÁLASZ
udna 2016. 02. 01. 08:36 | #35
5-8-10km menetgyakorlat, teljes menetfelszereléssel. Nem futás, menetgyakorlat. Télen, bokáig-térdig érő hóban. Gondolom fogalmad nincs arról, hogy milyen menetelni ilyen körülmények között. 90 kilóról fogytam 80ra (190es testmagasság mellett, mielőtt felveted hogy biztos kisnövésű vagyok). A napi testmozgás ellenére, az esti "kis májkrém egy fél szelet kenyérrel" vacsora adaggal sajnos nem voltam képes izmot növeszteni. Biztos az én hibám ez is, hogy ilyen gyáva és puhány vagyok.
Azóta a telekomban dolgozom, napi sok órát a torony tetejében lógva, hóban-fagyban (hőségben is). És sokszor összeszorított foggal kell tűrni, elfagyott végtagokkal, étlen-szomjan. Mégis megcsinálom, mert ez a munkám, ez a kötelességem. Elmehetnék egy irodába is dolgozni, szigorú időbeosztással, ebédszünettel, de nem teszem mert nekem ez a munka jön be. Mások vagyunk, mint írtad te is.
Rengeteg negatívumot lehet felsorolni a katonaság ellen, én sem pártolom a jelenlegi formájában. Az a 10 lőszer amit ellőttem 9 hónap alatt biztosan nem ad isteni hatalmat a harctéren.
Persze apokaliptikus faszság (relatív kicsi rá az esély), de egy valódi háború esetén, mit mondanál? Ne haragudjatok, nem tudok hozzászagolni semmihez, ami a haza védelmét szolgálná, viszont nagyon ügyesen el tudok szaladni. Persze csak akkor ha a megfelelő cipő van rajtam...
Az, hogy egy gyökér kölyök nem tudja feldolgozni hogy nem lehet a barátnője szoknyája mellett 0-24ben, úgy gondolom nem a sorkatonaság hibája. Egy ilyen hogy dolgozna fel egy válást, vagy bármiféle kudarcot ami az életben éri az embert?
Előzmény: tjunior (34) -1 VÁLASZ
tjunior 2016. 02. 01. 07:39 | #34
5-8 kilométert futottatok, nem semmi! (Az már közelít ahhoz amiket mi futottunk naponta edzőtáborban amikor kézilabdáztam, mondjuk mi a tűző napon, de nyilván nem menetfelszerelésben ).Nem volt normális fűtés ezért lebetegedtek jó páran...hmm aztán jó érv, vagy így akartak embert faragni belőled? Na meg 3 hónap alatt 10 kilót fogytál? Ha csak nem voltál nagyon túlsúlyos akkor ez gáz, mert a fizikai felkészítés során inkább izmot kellene felszedni nem eltüntetni? Na most akkor nem volt rendes fűtés, lefogytál, valami idióta kinyírt egy kölyköt egy másikról meg nem vették észre hogy "szerencsére" csak önveszélyes( vagy lehet hogy köz is ,csak szerencsétek volt?) Szóval ez az amit kaptál, hát ha úgy érzed hogy ettől több vagy, akkor jó. Mások vagyunk, nekem ez gáz, mint írtam is nem voltam annyira ellen a sorkatonaságnak, csak éppen értelmetlennek tartottam és ezt számomra most alátámasztottad az érveiddel.
Előzmény: udna (32) -1 VÁLASZ
udna 2016. 02. 01. 07:22 | #33
Látom nem jött le. Mint írtam, kívülállóként nem látsz bele, mi volt a sorkatonaság. A mostani szerződéses katonaságot nem lehet egy lapon említeni a régi sorkatonasággal. A mai az egy munkahely. Bemész 8ra, elbaszod az időt 4ig és hazamész. Megkapod a havi fizetésed és örülsz hogy van "munkád". Ha kevesled felmondasz és otthagyod a laktanyát.
A sorkatonaság nem volt döntés kérdése, menni kellett és kész. A körlettársakkal csapattá kovácsoltak minket. Egymásra voltunk utalva, ha valaki elesett, akkor a másik felsegítette, mert tudta hogy egyikük sem fog kapni vacsorát...
Ahogy írtam, meg kellett tanulni, hogy nem vagyunk istenek, igenis vannak a fejünk felett nagyobb fejek, akik felé alázattal tartozok. Pár nap a futkosón és gyorsan belejött az ember. :)

Félre nem értsétek, nem a katonaság mellett ágálok. Az már annak idején is csak az idő elbaszásáról szólt, ma meg főleg. A huzagolás a kefétől kopott el, nem a lövedéktől. A jelenlegi anyagi kerettel és haditechnikával teljesen értelmetlen a katonai állomány fent tartása. (Talán valami negyed óra alatt el lehetne foglalni a stratégiai pontokat az országban? A szerződéses állomány a kantinból nem érne fel a körletbe ennyi idő alatt...)
Én sem adnám fel jelenleg a családomat és a viszonylag jól fizető munkahelyemet azért, hogy fél éven keresztül bohóckodjak.
Viszont a mai 17-18as korosztályra nagyon is ráférne egy hasonlóan szervezett szakkör, kötelező részvéttel.
Előzmény: Traveller_x (31) -1 VÁLASZ
udna 2016. 02. 01. 06:49 | #32
Mi vonultunk utoljára 9 hónapra, akik utánunk vonultak már csak 6 hónapot voltak. :)
3 hónapot töltöttem Savaria kiképzőközpontban, ahonnan kétszer jöhettem haza. Télen voltam, kéthetente volt menetgyakorlat, 5-8-10km. Persze fegyverrel, málhazsákkal, tártáskákkal, nem uzsonnás tatyival.
A legszélső körlet volt a miénk, a legtávolabbi a fűtőháztól. Az ablakban megfagyott a kulacsban a víz. Az ablakon belül persze. 3 hónap alatt 10 kilót fogytam. Az én körletemből 3 embert vittek tüdőgyulladással kórházba. Egy társamat elütötte egy Kraz. Konkrétan átment a fején. 18 éves volt. Egy 19 éves gyerek meg szétlőtte a fejét őrszolgálat alatt éjjel, mert nem tudta elviselni hogy nem lehet a barátnőjével...
Szóval nem voltam légiós, de azért egy picivel többet kaptam, mint azok akik most hivatásos katonák. Akik meg nem voltak katonák azoknál meg főleg...

Előzmény: tjunior (30) -2 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2016. 01. 31. 12:24 | #31
Jóval idősebb vagyok nálad, ha ez mond valamit, és a családomban 3 katona is van jelenleg. Sokkal jobban tudom, miről beszélek mint te. Az hogy te egy gyáva nyúl voltál előtte, és ez kellett hogy megbátorodj, az nem jelent semmit, maximum neked.
Előzmény: udna (28) 0 VÁLASZ
tjunior 2016. 01. 31. 11:08 | #30
A sorkatonai szolgálatot 2004ben szüntették meg, megnéztem novemberben, magyarul az utolsó májusban vonultak Ha 30 éves vagy akkor az utolsók között hívtak be, elképzelem milyen kőkemény kiképzésben részesülhettél, meg mennyire megneveltek amikor már a levegőben lógott, hogy ennek az egésznek pillanatokon belül vége. Persze én nem voltam katona, mint írtam is, csak ne úgy beszélj már a katonaágról mintha a 60as években 2 évet szolgáltál volna angyalbőrben.
Előzmény: udna (28) 0 VÁLASZ
udna 2016. 01. 31. 10:41 | #29
Az már azért kicsit más tészta. :)
Ők "igaziból" játszanak katonásdit. Most volt benne a híradóban, hogy az Alpokban gyakorlatozás közben lavina sodort el pár embert. Úgy rémlik hárman meg is haltak.
Na meg ha baj van (mint a legutóbbi terror cselekmény), azonnal küldik őket a tűzvonalba. Nem úgy mint a magyarokat, akik csak tábort őriznek. :)
Előzmény: komcsi (27) -2 VÁLASZ
udna 2016. 01. 31. 10:38 | #28
Hát nem tudom. 30 vagyok, voltam katona, van rálátásom mindkét korosztályra. Ahogy az írásodból kivettem, nem voltál katona. Szóval kívülállóként osztani a témát, úgy gondolom a troll kategória. Az iskolai koleszt ne is hasonlítsd a sorkatonasághoz. Annyi a közös, hogy több fiatal aludt egy nagy szobában. Semmi egyéb.
Pont a múltkor volt egy cikk, hogy mik a mai fiatalok elképzelései. Szerinted melyik marad itthon szívgyógyszert készíteni, ha meghallja a 120 bruttót? Melyik lesz az a tökös, aki azt mondja, hogy -igen, én törlök segget havi 80 nettóért?
Minden elismerésem annak a fiatalnak, aki az ivás és drogozás mellett tud tanulni, és sikerre tudja vinni az életét. Valljuk be, kicsi százaléka az egésznek. És ennek a kicsi százaléknak is töredéke az, aki itthon marad "összeszorított foggal küzdeni".
Nem 25-28 éves egyetemistákról beszélek, hanem a 17-18 éves fiatalokról, akiknek halvány fingjuk sincs arról, hogy mit kéne kezdeni az életben. Marha jól elvannak otthon, apucitól megkapják a kis zsebpénzt, amiből futja a hétvégi buli és kész.
Milyen versenyhelyzetről beszélsz? Arról, amit apa meg anya elrendez a pénztárcájával? Ha nem tudják kifizetni a tandíjat akkor mehet az okos gyerek a picsába a tudásával.
Van ismerős, akinek a gyereke egy pizzát nem mer megrendelni telefonon. Erre nagyon jó volt a katonaság, hogy legyen bátorságom odaállni bárhova, emelt fővel beszélni bárkivel, aki úgymond felettesem. A marha nagy liberalizmusban nem tudja egy fiatal sem hogy hol a helye a társadalmi ranglétrán.
Mit jelent neki a szülő, a tanár, a főnök? Ha leszidja az anyja, kirakja a fb-ra hogy "anyám egy kurva", ha kap egy egyest a dolgozatra akkor megy panaszra apához mert a "tanár egy köcsög", ha meg véletlen kap egy fegyelmit a munkahelyen, mert 10kor még nem volt bent olyan másnapos, akkor lebassza a telefont hogy "engem ne ugráltasson egy majom"...
Nem én találtam ki, hogy a mai fiatalság egy elbaszott, elkényelmesedett, magatehetetlen generáció.
Előzmény: Traveller_x (26) -2 VÁLASZ
komcsi 2016. 01. 30. 23:17 | #27
Aki katonásdit akar játszani, az jelentkezhet az idegenlégióba is, aránylag jól fizetnek és a fizikai felmérés sem vészes egyáltalán, én legalábbis keményebb feltételekre gondoltam.
http://www.francianyelv.hu/erdekessegek/francia-idegenlegio/a-francia-idegenlegioba-valo-jelentkezes-feltetelei.html
Traveller_x
Traveller_x 2016. 01. 30. 22:27 | #26
Ezt a mai fiatalok dumát el kéne már hagyni, mert ők fogják a kakit törölgetni a seggedből nemsokára, és ők fejlesztik majd a kórházi műszereket, amivel operálnak, de gyanítom, hogy a szívgyógyszered is ők fogják készíteni. Ők keresik a pénz, amiből a jövő épül. Nem tudom mi jogon törnek pálcát ezek felett a fiatalok felett, mikor sokkal semmirekellőbb banda volt fiatalon. A mai gyerekek beszarásig tanulnak, 10x nehezebb körülmények közt nőnek fel, valódi versenyhelyzetben, ahol a gyenge elhullik mint a szar. Ezt olyanok, akik 90 előtt nőttek fel el sem tudják képzelni, hiszen ott a rendszer jól kitalálta helyettük, hogyan éljenek, mit gondoljanak. A legtrógerebb legsemmirekellőbb alkoholista faszok dolgoztak mindenhol, és ki sem lehetett rúgni őket, mert akkor olyan hogy munkanélküli, na olyan az nem volt. És mielőtt nekiálltok oltani, és még a sorkatonaság idején nőttem fel, valamint 8 ágyas koleszban húztam le a fél életem, de látom, hogy az kutyafasza volt ahhoz amit a mostaniak meg kell hogy éljenek. Úgyhogy aki itt annyira nyomja szálljon már magába, mert ha most lenne gyerek, akkor ilyen gondolkodással még portás se lehetne, mert oda is a "számítógíp kő", "amibű nem lehet megíni"......

Előzmény: udna (24) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2016. 01. 30. 22:25 | #25
szerződéses katonának most is lehet jelentkezni önkéntes alapon, aki megfelel a feltételeknek:
http://www.hadkiegeszites.honvedseg.hu/katona_akarok_lenni/regisztracio_jelentkezes

de látom van, aki arra élvez, hogy szolgálatra alkalmatlanokat kell besorozni, mert majd milyen jól megleckéztetik őket ott benn, "férfit faragnak" belőlük , "tanuljanak csak fegyelmet" stb. ezek elég béna érvek, és akik ilyeneket írnak még az érveiknél is nagyobb kövületek.
udna 2016. 01. 30. 20:56 | #24
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Szancso (22) -4 VÁLASZ
nandras01 2016. 01. 30. 01:35 | #23
hogy mit gondolok?
leginkább azt, hogy a jobbik kapja be!
Szancso 2016. 01. 29. 18:59 | #22
Elég volt az a 18 hónap belőle. De ha önkéntesen csinálnám, és újra fegyvert fognák, először a belső ellenség futkorászna cikkcakkban.
+4 VÁLASZ
bungle
Sztumi 2016. 01. 29. 17:36 | #20
Kedves "bezzeg az én időmben" , ki nevelte ki a mai fiatalságot, ha nem ti?

Úgyhogy fület farkat behúzva vigyáz menet a szőnyeg alatt, ahogy azt a seregben tanították.
hawkeye
hawkeye 2016. 01. 29. 17:30 | #19

A posztkép király....!!!!
lo'ko''to'' 2016. 01. 29. 17:14 | #18
Előzmény: lo'ko''to'' (17) 0 VÁLASZ
lo'ko''to'' 2016. 01. 29. 16:47 | #17
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
rermo 2016. 01. 29. 15:48 | #16
6 hónap önkéntes sorkatonaság után el lehessen menni nyugdíjba 200 000 ft -al . Tutti győzelem lenne a választásokon .

A jobbik ne rendezkedjen ebben az országban a fidesz rendesen keveri a szart nem kell , hogy ezek még űbereljék .
a janek
a janek 2016. 01. 29. 15:45 | #15
Talan ausztriaban ugy oldjak meg,hogy a kikepzes a tartomanyi kozpontban zajlik,fegyverhasznalat,alaki stb aztan delutan mindenki hazamegy kvazi bejarnak a fiatalok mint egy melohelyre, nekem ez szimpatikusabb lenne, mindket oldal jol jar
zeiksz 2016. 01. 29. 15:03 | #14
Én biztos nem szeretném, ha behívnának... sőt, a bank se szeretné, akinek a hitelt vissza kell fizessem. Jut eszembe a hölgyeket is behívják? Remélem, ennyire nem leszünk egyenlőek, mert akkor már a gyerek se nagyon fogja szeretni ezt az egészet.
daveman
daveman 2016. 01. 29. 14:11 | #13
Idézet a cikkből: "Aki hat hónapra vállalja az önkéntes katonaságot, az a szolgálat idejére szállást, ruhát, élelmet, orvosi ellátást, havi illetményt (a legkisebb öregségi nyugdíj kétszeresét) kap." A legkisebb öregségi nyugdíj 2016-ban 28.500.- Forint. Tessék akkor számolni... És én ehhez a marhasághoz többet nem is akarok hozzászólni.
tjunior 2016. 01. 29. 13:41 | #12
Érdekes kezdeményezés, bár a politikai népszerűséghajhászáson kívül sok értelme nincs. Aki szerint régen minden jobb volt, meg ezek a mai fiatalok stb. stb. azoknak biztos tetszik.
Hozzáteszem én már nem voltam katona, pont az utolsó turnusban vittek volna el, de azt már nem hívták be. Amellett hogy értelmetlenül elpazarolt 6 hónapnak tartottam a sorkatonai szolgálatot az egésztől a sorozáson ment el a kedvem. Jó pár embernek, akivel gyakorlatilag együtt kellett volna élnem fél évet nem fegyvert adtam volna a kezébe hanem szappant, hogy azt tanulja meg kezelni. Gyakorlatilag ma is ők vonulnának be, ha bevezetnék. Ki menne el? Akinek munkája van? akinek családja van? 1000ből egysem. Maximum akik télen melegedni akarnak, meg legyen mit enni és legyen fedél a feje fölött legalább 6 hónapra.
nkmedve 2016. 01. 29. 13:07 | #11
Erre most csak annyit tudok mondani, hogy érdekes gondolataik vannak egyeseknek. Azt gondolnám, hogy amig nem kötelező a dolog addig nincs gond, de van egy olyan érzésem, hogy ha a Jobbik egyszer véletlenül kormányra kerül, akkor még lehet kötelező is a dolog.
Az Ukrán konfliktus alatt itt nálunk Romániában is voltak pletykák, hogy visszahoznák a sorkatonaságot (ráadásul kormánypárti oldalról), de a nagy felháborodás miatt hamar visszakoztak.

Azt megjegyzem, hogy önmagában a sorkatonasággal nincs semmi gond. 18 éves koromban én is voltam sorozáson, átmentem az orvosi vizsgán és bele is egyeztem volna egy 6-9 hónapos gyorstalpalóba mielőtt belekezdek az egyetembe és a munkás életbe. Persze akkor már nem volt ilyen lehetőség (csak hivatásos katonaság, ami nem néhány hónap). Az a véleményem hogy 18 évesen egy néhány hónapos kiképzés nem ártana senkinek, sőt nagyon is hasznos lenne. Idősebben viszont, hát köszönöm szépen de nem. Legtöbb 25 éves és idősebb férfi egy családot kell fenntartson, vagy egy saját céget próbáljon talpra állitani, ebbe egy katonásdi már nem fér bele.

Tehát, igy ebben a formában semmi értelme ennek a javaslatnak, de addig is legalább szó van a Jobbikról, gondolom ennyi volt a céljuk vele.
+2 VÁLASZ
3m3ricus 2016. 01. 29. 12:44 | #10
Az ilyen dumákra csak azt tudom kérdezni, hogy ki a fene nevelte a mostani fiatalságot??? Nos? Ha a SZÜLŐ nem tudta a gyerekét nevelni, akkor mi a fenét fog 6 hónap katonaság velük tenni? Semmit!
Előzmény: lilaflexninja (5) 0 VÁLASZ
Ditpet 2016. 01. 29. 12:40 | #9
Jajj, de hova? mindenki nézze meg a Kihalt Laktanyák c. facebook csoportot. A 3 admin bejárja az ország volt laktanyáit. Ahogy mondani szokás, a Zokszigént is kivették már belőlük. Csak a vasbeton-csontáz van jó vastag vadnövényzettel benőve. Ide túlélőtúrát lehetne szervezni vagy paintball meccseket (amire van is példa), de rendes, hosszútávú kiképzésre és több tucat ember ellátására teljesen alkalmatlanok a régi laktanyák. Kevés kivétel van, ami még ugyanúgy működik, mint a régi szép időkben.
Élien 2016. 01. 29. 12:26 | #8
Rögtön a politikus urak közé kellene engedni egy 5 perces kaszáló golyózáport...
Traveller_x
Traveller_x 2016. 01. 29. 12:04 | #7
Valakinek figyelni kellett rá, hogy támadás esetén időben ki lehessen üríteni. :D

Mondjuk a sok agyonképzett, aki most annyira oltja a fiatalokat, meg mikrofonfrizurával nyomta trapézgatyóban, na az igazán férfias volt. Kár hogy nincs önkritikája az embereknek.

http://www.ferfibarlang.hu/upload/userupload/14/images/ABBA-017.jpg.pagespeed.ce.i23svNGPSI.jpg
Előzmény: dude (6) 0 VÁLASZ
dude 2016. 01. 29. 12:01 | #6
Őriztétek a jeti elől, vagy mi?
Előzmény: lilaflexninja (5) +4 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 01. 29. 11:44 | #5
Pedig ez kéne ennek a buzi fiatalságnak. Megtanulnák mi a rend, nem lennének ilyen deviánsok és kallódottak. Bezzeg az én időmben, nem a diszkóban nyomultunk, hanem gyakorlatoztunk, és őriztük a laktanyát -20 fokban, két méteres hóban.
+2 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2016. 01. 29. 11:37 | #4
Minek? Hogy megtanítsák őket pucolni? Fegyverpucolás, wc pucolás, bakancspucolás, krumplipucolás, stb stb.... Ki fizeti helyettük addig az élethez szükséges dolgokat, amíg a seregben vannak? Az anyuci, akinek alig futja a következő fizuig? Egy hajszál tart még ebben az országban, nem sokon múlik, hogy ne igazoljak át az osztrák télfélre játékosnak. Ha ezt bevezetik, kirúgok mindenkit, és pápát intek ennek a szarkupacnak.
+1 VÁLASZ
3m3ricus 2016. 01. 29. 11:31 | #3
Belegondoltam, hogy 60 éves nagypapa nyomul a géppuskával a szögesdrót alatt...
Előzmény: vadonka (1) +1 VÁLASZ
3m3ricus 2016. 01. 29. 11:30 | #2
Rendben, de akkor elsőként a 3 beterjesztő kretén menjen el megmutatni, hogy mit kell csinálni. Vagy ők kimaradnak a buliból???

vadonka 2016. 01. 29. 11:29 | #1
Aki egyszer már volt katona mirefel?
18-65 év, really??!!!
Önkéntes? Az meg mi a szar? Ja, hogy nem fizetnek érte? Haha, kösz nem!
Amúgy meg WTF?

Ez a véleményem :)