Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2016. 01. 25. 09:35 | #15
a már kint álló haverja is odaszólt volna, hogy mi a faszt csinálsz már öreg?
Előzmény: lilaflexninja (14) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 01. 25. 08:08 | #14
De miért hajt bele a szürke suv, miután már amúgy áll a kocsi?
Ditpet 2016. 01. 24. 19:27 | #12
Most rövidebben írom le. Szarkazmust és iróniát tartalmaz.
Távol áll tőlem a baloldal (és a jobb is).
Pár dolgot azért leírok, mikben is hasonlít Szerintem! egy átlagos diktatúra és a "Júeszé".
-Először is a megközelíthetetlen, teljhatalmú legfelső Hatalom. Bármikor, bármit, bárkivel megtehet büntetlenül, felelősségre vonását egyszerű polgár nem érheti el.Túlméretezett fegyveres erővel védi magát és környezetét, valamint a szükségesnél nagyobb katonai erőt tart fent. (értem az ország és benne élő állampolgárok védelme, külső támadás/fenyegetés elhárítása, megelőzésére).
-A jelképek, szimbólumok, eszmék, zászlók nyomatása mindenre, mindenhova. (hitler és a kommunisták is csinálták)
-A nép szándékos félrevezetése, butítása. Akár a médián keresztül, akár az oktatás fojtogatásával. Így nem lesznek elég okosak, hogy összerakják a képet, hogy miét is rossz nekik itt (lásd legvidámabb barakk). Ez történt '56-ban is. A lakosságot egy esetleges 3. világháborúra készítették fel, fegyverraktárakkal, katonasággal, testneveléssel. És az embereknek volt erejük és gógyijuk, rájöttek, hogy ez így nem tuti. Ezután jött a megtorlás, majd az édes-mázas cukorral elaltatás. (ne foglalkozz a politikával, és nem lesz bajod).
-Mint említettem, megtorlás. A túlnőtt fegyveres erő félelemben tartja az embereket. Míg a rendőrség a mindennapokban (valós félelem van a közúti ellenőrzésektől a nagy víz túloldalán). Addig a katonaság egy esetleges felkelés vagy tüntetés esetén ver oda keményebben a vasöklével (erre nem igazán volt példa odaát még).
A videóban is látható, hogy agresszívan lépnek fel, nem feltétlenül van arányban az elkövetett bűn és a büntetés mértéke. (hiába ordítja a tennivalót a rendőr, ha 4-5 kocsi szirénázik. A pasas feltartja a kezét, a rendőr mégis beb*assza az ablakot.)
-A magánélet legapróbb zugaiba IS belelátó titkosszolgálat. Semmit semmikor nem tudsz úgy csinálni, hogy arról ők ne értesüljenek. innen is üdvözlöm az illetékest. :D
-Visszatérve az édes álomra. Hogy a lakosság ne forduljon a Hatalom ellen, őket nyugiban kell tartani. Odaát ezt a gyorséttermek és millióféle szórakozási lehetőség biztosítja. Vidámpark, állatkert, vagy akár egy szimpla nightclub. Csak ne foglalkozz azzal, hova megy az adó. Ezerszer ezer bunker, legmodernebb hadigépezetek, külföldi "kirándulások"....ezeket nem lehet a sarki 24/7-ben megvenni. A Cheyenne hegyi várostól (Csillagkaput itt forgatták, hatalmas atombunker-rendszer a földalatt, miniváros) a metróalagutakba telepített menedékekig (hidegháborús bunkert találtak felújításkor, sose használták, tele volt élelemmel) rengeteget építenek a mai napig is, hiszen a mindenkori elnöknek kell egy vagy több titkos bunker ha támadás éri az országot. Itthon is legalább kettő kommunista kormányzati bunker van Budapesten.
-Az árja-elmélet kicsit árnyaltabb. A saját nép dicsőítése, míg más nemzetek, népek, "fajok" elnyomása. Ezt hitler űzte nagyiparban, de sztálin se maradt le sokkal. Az usában is csinálják, csak sokkal light-osabban. Japán civilek gulágba zárása Pearl Harbor után amerikai földön, indián rezervátumok, Guantanamo.

Mindegyik pont rávetíthető a több évtizede lezajlott diktatúrákra és a mai USA-ra is.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, politizálni és veszekedni nem fogok senkivel, de ésszerű vitát folytatok.
Előzmény: hawkeye (5) 0 VÁLASZ
wookie 2016. 01. 24. 18:09 | #11
Magyarországon nincs üldözés, csak követés, pontosabban az amerikai értelemben vett üldözés. Mondjuk nincs is értelme, mert ha nem lopott autóról van szó, vagy egy ámokfutóról, akkor otthon megvárják rendszám alapján.
Előzmény: Travis Kestrel (3) 0 VÁLASZ
Ditpet 2016. 01. 24. 14:22 | #10
Igen tudom, de úgy belelendültem az írásba.
Előzmény: közlegény (9) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2016. 01. 24. 13:22 | #9
ha hosszú, mielőtt elküldöd, copy
Előzmény: Ditpet (7) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2016. 01. 24. 12:06 | #8
Rendőri brutalitás:
http://dailysnark.com/d-c-cop-delivers-monster-stiff-arm-snow-day-football-game-kids/
Még jó, hogy nem lőtték le őket... ;)
Ditpet 2016. 01. 24. 11:46 | #7
Válaszoltam hawkeye-nak jó hosszan, de közben kilépett és elveszett a komment. Légysziiiii bungle javítsd ki ezt a hibát! :D Ha lesz erőm leírni még egyszer, akkor válaszolok megint.
rermo 2016. 01. 24. 10:48 | #6
Jó kocsi a Toyota .... felér egy milliós reklámfilmmel .
hawkeye
hawkeye 2016. 01. 24. 09:07 | #5

Ha a "bűnözőknek nincs kegyelem", vagy "a rendőrség értünk van" fílingeket nevezed diktatórikusnak, akár még igazad is lehet.

Szomorú, hogy nálunk immár negyed százada a tiédhez hasonló gondolkodás, a "jaj, csak meg ne sérüljenek az akasztófáravalók emberi jogai" van divatban.

Annak a véleménye, akinek agyonverték a cigányok a 90 éves nagyapját, vagy megerőszakolták az 5 éves gyerekét,..etc. nem számít, mert nem illik bele a liberálfasisztoid fősodorba.


Előzmény: Ditpet (4) +2 VÁLASZ
Ditpet 2016. 01. 24. 00:32 | #4
Kicsit diktatúra feelingje van ennek a Zamerikának. Látok pár közös vonást Kádár bácsi rendszerével. Persze ez 21. századi kivitel.
-1 VÁLASZ
Travis Kestrel
Travis Kestrel 2016. 01. 23. 22:38 | #3
Nemrég pont néztem egy ilyen magyar "üldözéses" videót. (talán egy Corsa-t kergettek) Az anyósülésen lévő rendőr egyszer szinte ráförmedt a sofőrre hogy: "vigyázzá, meg ne nyomd, nemsokára műszakira fog menni" Azért nem semmi úgy üldözni egy autót, hogy még arra is vigyázni kell, nehogy megnyomjon/meghorzsoljon valamit, mert hogy nem fog átmenni műszakin.
Előzmény: Slarioux (1) +1 VÁLASZ
Dmckayals 2016. 01. 23. 19:56 | #2
Kurvajó Grafikája van az új Most wantednek! :D
Slarioux 2016. 01. 23. 19:42 | #1
Itthon ilyen esetben az első kérdés az lenne az "illetékesektől", hogy "Hogy törhetted meg a szolgálati gépjárművet?? :O" A második meg: "Nem volt vezetve rendesen a menetkönyv?!?! :O" Majd szépen lassan kitépik a gerincedet egy hónapokig tartó fegyelmi eljárás keretein belül..
+2 VÁLASZ