Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
rermo 2016. 01. 19. 17:41 | #4
Ok ... ezt is értem , de akkor ha ez akkora ötlet hogy na ... miért nem működött Magyarországon ??? Meg volt a reklám , gondolom irodájuk is volt erről beszélt az egész ország .... és mégis nagy bukás lett . Valaki vagy valakik idő előtt vették ki a pénzt vagy eleve nem életképes az ötlet ???
Előzmény: norbertvincze (3) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2016. 01. 19. 10:45 | #3
azért, mert így építik fel a hype-ot, plusz megnyomják a cég értékét. Aztán a második körös tőkeinjekciónál megint csak megnyomják a cég értékét, és ha minden jól megy ezt egészet addig csinálják, míg tőzsdére nem tudják nyomni a céget, ami alapból pár száz millióval többet nyom a cég értékén.

amúgy amerikai mércével mérve 1 millió dollár nem számít soknak annyira, pláne ha azt nézzük ezt egy akkora "méretű" országra költik induláskor, mint európa. Ha nem vérzik el rögtön a dolog, akkor már a második körös befektetésnél jót kaszálhatnak. Plusz, mivel startup-ról beszélünk, annak egyik ismérve az, hogy minden van csak tőke nincs. Van egy lehetőleg jó üzleti modell, jó csapat mögötte, de nincs pénz az egyéb költségekre, stb. Ezért pénz kell ahhoz, hogy el tudják indítani a bizniszt (irodabérlés, fizetések, a franchise kiépítése, reklám, stb)

Tegyük fel, a befektető 10% részesedésért adott 1 millió dollárt. (első körben nem hajtják meg a százalékokat, hogy minél több befektetési körben tudjanak újabb szeleteket osztogatni az újabb befektetőknek). Tehát az azt jelenti durván mondva és nagyon általánosságban kalkulálva, hogy a cég 10%-a 1 millió dollárt ér, az tovább egyenlő, hogy a cég 10millió dollárt ér. Már kapásból jó indulás.
Előzmény: rermo (2) 0 VÁLASZ
rermo 2016. 01. 19. 10:10 | #2
Csak én azt nem értem , hogy ha ez valós tevékenység ( reklám ) akkor miért kell tőkebefektetés ...legalább is ekkora . Ha nekem előre fizetnek a reklámokért ... és általában előre kell ... akkor van pénzem matricázni meg fizetni az autósnak . Ha meg előre fizetnek és még sincs pénzem működtetni a rendszert csak külső tőkével akkor valami gáz van ....szerintem .... mivel ez nem egy őrült beruházás igényes tevékenység .