Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 01. 13. 07:24 | #7
Abszolút egyetértek magával az írással. Már hogy így satnyul a magyar nyelv, és veszik át a jövevény szavak az eredetik helyét. Persze ez nem csoda olyan helyeken, mint mondjuk a felvidék. Ahol ugye van nyomás is, meg gondolom egyszerűbb beépíteni a nyelvbe az adott ország szavait. De ez meg nem újkeletű dolog. Sok német szót használunk, és ugye ott vannak a cigány szavak, meg az idegenből átvett fordulatok. "Megcsináltam a csajt a kredencnek dőlve." Szép magyar mondat.

Nekem a videó kicsit szomorú, olyan érzésem volt, mintha cigány nyelvet hallottam volna, amikor minden második szó magyar, és félig még érti is az ember.
Előzmény: MADve (6) 0 VÁLASZ
MADve
bungle
bungle 2016. 01. 12. 17:37 | #5
:DDD
Előzmény: sergi (4) 0 VÁLASZ
sergi 2016. 01. 12. 17:33 | #4
Hetfőn megbasztak a zöldek,mert nem volt a feldámban veszta.Kedvem lett volna iket a kapotára nyomni aztán adni nekik a lapaccsal egy olyan taslit,hogy a szanitka vitte volna el iket.Azt hiszik magukról a mujálók,mert maják van a kocsijukon akkor már gerojok.Halózzák meg a pokutájukat.Most mi csináljak velük,nem vagyok kuklács.Hazamentem a csinzsákba aztán elnyaltam egy nanukot.

Magyarra leforditva:
Hétfőn megbüntettek a rendőrök,mert nem volt a feliciámban láthatósági mellény.Kedvem lett volna őket a motorháztetőre nyomni utána adni nekik a sárvédővel(azt a szocist hivják igy amelyik a karosszéria alatt lóg a kerék mögött)egy olyan pofont,hogy a mentő vitte volna el őket.Azt hiszik magukról a rendőrök,mert sziréna van a kocsijukon attól már menők.Egyék meg a büntetésüket.Most mit csináljak velük,nem vagyok kommandós(a kukla az a hegesztőpajzs :D).Hazamentem a panelba és elnyaltam egy jégkrémet.
+2 VÁLASZ
MADve
MADve 2016. 01. 12. 14:39 | #3
ez valójában sok szlovák kifejezés egy magyar társalgásban (kivéve mondjuk a "kotrót" vagy a "sárga málnát")... ennél sokkal kifinomultabb az erdélyi vagy a vajdasági (nem csak azért mondom ezt, mert lokálpatrióta volnék...)
+1 VÁLASZ
kissfreezer 2016. 01. 12. 13:33 | #2
Ja. Pont erre figyeltem fel én is, de végül is logikus. Narancs - málna. Nincs sok különbség, csak a színe más:)
Jaca 2016. 01. 12. 12:59 | #1
A sárga málna odab@sz!