Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 18. 07:07 | #3
Pont a mostani Natgeo újságban van cikk New Yorkról, hogy mennyi új felhőkarcoló épül, és hogy egy-egy ilyen tetején a luxuslakás 100 millió dollár körül mozog. Hát a kurva anyátokat! Írva is vagyon benne, hogy azért eze már rontják a kilátást, a sziluettet, és a legtöbb amolyan semmilyen üveg tömb. Jó a videón szereplő nem, az simán giccses.

Volt szerencsém sétát tenni New Yorkban, és valóban, a régi, 20-30-as években épült házak ízlésesek, finomak, szépen törnek az ég felé. Legalábbis mai szemmel. Az újabbak semmi másról nem szólnak, mint hogy hamar, olcsón felépíteni, drágán eladni. Sablon, kaptafa, üvegpalota majdnem mind. És tényleg egyre magasabbak. Nem örülnék, ha lenne egy sok milliós lakásom, aztán három év múlva egy még magasabb épületet húznának elé. Persze, amikor a mostani épületek épültek, azokat is más elé húzták. Na a lényeg, hogy fejlődik a város, áramlik be a pénz meg minden és ez jó, de ahogy a hetvenes évek előtt nem volt várostervezés, és sorra bontották le a régi épületeket, úgy tűnik, most se nagyon van, mert rendre engedélyt adnak a mind magasabb és barátságtalanabb épületeknek.

A posztban lévő épületben az egyetlen jó az, hogy nem sima üveg. Hogy próbáltak valami csicsát ráfaragni. De nekem kicsit sok. Ezen is el szoktam gondolkodni, hogy a szép épületek mind régiek, és a régi stílusokból építkeznek, és vajon, hogyan lehetne modern, de szép épületeket létrehozni? Nehéz, nem is tudom, nem vagyok építész.
-1 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2015. 12. 18. 02:45 | #2
Már a videót nézve is szédültem:P
bungle
bungle 2015. 12. 18. 00:20 | #1
Én egy jó magas (mondjuk olyan 829 méter magas) fakunyhót terveznék oda, kis odúkkal. ;)