Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
gyemantt 2015. 12. 16. 11:11 | #11
Lényegében igazad van 90-s évek elején kérdezték Nagy Ferót hogy a beatrice rajongói csökkenek és ők se az igaziak ő azt mondta nincs miért lázadni mert eljött a demokrácia... így múzsa nélkül lettek...Amiért már nincsenek nagy korszakalkotó zenekarok irányzatok az lehet még az ok, hogy a zeneipar egyből rárabol: gondolok arra hogy már kulcstartót is lehet olyat venni és egy lázadó korosztálynak zenekernak ez nem annyira jó mert üzletté válik a lázadása...
PUNK zenekaroknál már más volt a helyzet mert szakadt kopott nadrág bakancs elnyűve és szimat szatyor kellett csak
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 16. 07:54 | #10
Azért azt ne felejtsük el, hogy ezek az együttesek (bár a sex pistols és a toy dolls számomra semmit sem adnak) jó korban voltak jó helyen, és egy olyan hullámot lovagoltak meg, amin csak vágtatni lehetett. Manapság, illetve mondjuk a 90-es évektől kezdve azért nincsenek nagy hatású legendás zenék, mert nem azt a korszakot éljük, amikor valami ellen lázadni kellene, amikor valami újat lehetne létrehozni, vagy vágynának az emberek az újdonságra, a lázadásra, a fordulásra. A rolls, az urh, a bizottság, de maga a szent müller is, ha ma lépne ezzel elő, sehol nem lenne. De ugyanez igaz mondjuk a beatlesre, a doors-ra, vagy hippy rock és progresszív rock együttesekre is. Jó időben születtek, ez hatalmas előny volt a számukra. Meg hát a cél is más volt akkor, és más most.
Előzmény: gyemantt (9) 0 VÁLASZ
gyemantt 2015. 12. 15. 16:27 | #9
Ja igen..PUNK https://www.youtube.com/watch?v=yqrAPOZxgzU https://www.youtube.com/watch?v=3bnNbe7VmTc
Magyarok: https://www.youtube.com/watch?v=UAhPuWE-aCc https://www.youtube.com/watch?v=Dh-CHvjKQpI

Csak pár ami eszebe jut de a tokio hotel tagjai és a többi lett e ilyen hatású...
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 15. 13:50 | #8
És a no thanx?????????? szerintem még itt is volt cikizve, nem volt az olyan régen.
Előzmény: Ravennë (7) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2015. 12. 15. 13:42 | #7
Dehogynem jut, őket mindenki ismerte... :D Vagy ez nem is emo? Mert akkor én sem ismerek.
https://youtu.be/suRNNOeDIEA
Előzmény: gyemantt (6) 0 VÁLASZ
gyemantt 2015. 12. 15. 13:37 | #6
Hát anno a PUNK generáció is azt hitte, hogy tudták a frankót és igazak voltak.....de nagyobb hatásuk volt...Pár PUNK együtes neve eszembe jut, de emo az nem...
Bár csak fiatalkori lázadás volt, de túl hamar divattá vált, és a pénz és az üzlet megöli az ilyen lázadásokat....
Előzmény: lilaflexninja (5) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 15. 13:01 | #5
Akik gáznak érezték az emót, azok divatemók voltak, nem igazi emók. Azok csak a privi.hu-n írogattak, az igazi emókat nem érdekelte, hogy ki mit mond, mert ők tudták a frankót, és igaziak voltak.
Előzmény: közlegény (4) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 12. 15. 12:33 | #4
egy Twisted Sister nem volt gáz kategória, az emó a saját korszakában a többi fiatal körében is gáznak számított, nem csak idősebbeknél.
Előzmény: Travis Kestrel (1) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2015. 12. 15. 11:42 | #3
Nincs mit csodálkozni rajra, ez a különbség a gyerek és a felnőtt kor között.
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 15. 11:15 | #2
Én szerencsére az emo hullámban már felnőtt voltam, meg most is (mily meglepő) így örülök, hogy tiniként nem kell ezekben részt vennem. Mármint, annak idején sem vettem részt semmilyen divathullámban, legalábbis úgy 13 éves korom után. De nincs is baj, amikor még magukat kereső, és társaságba vágyó fiatalok be akarnak olvadni, tartozni akarnak valahová, nem akarnak különcök lenni.

Viszont a zöld hajú csak gázabb lett. Az emo-s képen elég helyes, de most. Vagy összekeverték.
Travis Kestrel
Travis Kestrel 2015. 12. 15. 10:12 | #1
Annyira nem megdöbbentő. Ez semmi más mint egy divathullám amit az emberek 99%-a egyszerűen kinő. Pont akkor voltam középiskolás amikor ez az emo korszak volt, (nem voltam) egyetlen egy ismerősöm maradt emo 24 éves létére.

Ma sincs másként a páva divattal. (elnézést ha valakit megsértek, nem tudom hogy mi a rendes neve) Most épp ez a hóbort, ugyanígy a döntő többség ki fogja nőni.

Nem volt ez másként édesanyám korában sem. Csak akkor még farmer és bőrruhák, mellé pedig ABBA és Beatles, az idősek pedig ezek miatt csesztették őket. Aki Twisted Sisters hallgatott, mellé meg szegecses bőrdzsekit hordott, azokra szinte egyenesen úgy tekintettek, mint mostanság az emokra és a pávákra.