Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Hantaboy
Hantaboy 2015. 12. 12. 03:01 | #12
Ha a bicikli út lenne egyenes, és a járda rész a dimbes-dombos, akkor meg az lenne a baj, és azon csámcsogna a média (meg mindenki más). Itt a károgók problémája az, hogy ők nem vettek részt az építkezésben, így nem kaptak semmit a visszaosztásból.

Persze, hogy vannak visszaélések az ilyen dolgokban (ha az autópálya szakaszok mesélni tudnának...) és emiatt IS olyanok az útjaink amilyenek, de miért kell sajnálni azt a pár száz milliót attól a pár szegény építő csapattól, akik ilyen keményen dolgoztak? Az egyik ember megmondta a frankót a videóban: "ha valakit nagyon zavar a hepe-hupa, akkor menjen a sima részen" (ami ügye a gyalogosoknak fenntartott járdarész).

Örüljenek, hogy nincs villanyoszlop az út közepén egy kanyarban, vagy 30-40 cm-es csatorna zug mint egyes bicikliutakon és járdaszakaszokon.

pl:
https://goo.gl/maps/8qEVYqu8RRM2 és https://goo.gl/maps/F4K1n1UHv9P2 (utóbbi igaz nem bicikli út, de gyalogosként is élmény lehet "beletévedni")
Achilles 2015. 12. 10. 11:06 | #11
Egyetlen dolgot nem értek csak. Tételezzük fel, hogy az oszlopokat nem mostanában építették, ezért mondjuk, hogy függőlegesek. Ez alapján nem az az érzésem támad, hogy a bicikliút vízszintes lenne (a rézsűt figyelmen kívül hagyva), hanem mintha a házfalaktól az út felé lejtene. Ha vízszintes lenne az aszfaltozás, akkor talán nem kellettek volna ilyen magas rézsűk. Gyanítom, hogy kis lelkiismerettel, még szakértelem nélkül is bárki szebb munkát tudott volna végezni. Értem én, hogy autóbejáró, de ha már így megdöntik, mi lett volna, ha mondjuk az egész szakaszt döntik? Nem lenne hepehupás, és talán még olcsóbb is lett volna. De Vadonka megoldása is tetszik. Így egy okádék az egész.
A fidesz most készíti elő a következő párt táptalaját. Majd ők megint ezer milliárdok elcseszésével "helyrerakják" azt, amit a jelenlegi kormány elbaltázott. Minden kormány ezt tette az elmúlt pár évtizedben...
rermo 2015. 12. 10. 10:18 | #10
Ezt mondták is , hogy meg lehetett volna építeni úgy is csak akkor 2 000 000 000 -al többe került volna . Most képzeld el , hogy így mennyit osztottak vissza az ejus forrásból és ha még ennyivel drágábban csinálták volna .

Amúgy továbbfejlesztve az elképzelésed az út melletti behajtóknál lehetett volna egy rézsűt csinálni a sárga vonalig majd a bicikliút közép tájban egyenesen és a másik sárga vonaltól megint rézsűt a kapubejáratig .

...de hát nagyon olcsón kellett csinálni mert a 400 méterre csak 6 000 000 000 ft volt ...: ) ... és ennyiből kivitelezni is meg leosztani is az nem ment volna .
Előzmény: vadonka (9) 0 VÁLASZ
vadonka 2015. 12. 10. 09:55 | #9
Azt írják, hogy a kapubejárók miatt van ez, hogy az autóút és a kapu közti szintkülönbséget áthidalják. Na most lehet én nem értek az útépítéshez de a képen jól látszik, hogy a bringaút belső széle és a kerítés6kapuk között van jó 2 méter. Azon a 2 méteren simán meg lehetett volna csinálni az emelkedőt és akkor a kerékpárút egyenes szintben az autóúttal. Az autó simán feljön egy olyan emelkedőn, ez így tényleg röhejes lett. Nem is értem egyáltalán, hogy felelt ez meg í biztonsági előírásoknak, hogy adhatták át? Egy esősebb vagy jegesebb időben elnyal itt valaki és nyakát szegi akkor lesz kva nagy baj és ujjal mutogatás...
3m3ricus 2015. 12. 10. 08:39 | #8
Nem tudom, hogy mi a gond! Magyarroszág "jobban" teljesít!
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 10. 07:05 | #7
Ja, és már külföldön is a csodájára járnak, láttam már szembe jönni külföldi oldalakon is ezt a képet. Hajrá Magyarország!
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 10. 07:04 | #6
A igaz, hogy kicsit fura bicikli utakat építenek nálunk, nem is értem miért erőltetik, nem vagyunk egy biciklis nemzet, de oké kellenek. Viszont ugye sokszor adott helyből kell kigazdálkodni a bicikli utat. Hát ilyen helyeken ember legyen a talpán, aki jobban megoldja. De azért jellemző is valahol. Van, ilyen, kicsit kicsi kicsti sárga, de a miénk.

Ez az egri világítós, meg nagyon jó. Eleve mindenhova világítós, vagy legalább fényvisszaverős felfestések kellenének, mert néha nagyon nem lehet látni a jeleket, főleg esőben.
+1 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2015. 12. 10. 01:27 | #5
Élménypark és akadálypálya:)
Csádi 2015. 12. 09. 21:40 | #4
Amikor itt bicikliztem és ezeken a "dombokon" ugrálgattam, ha jó emlékszem beszóltak a járókelők, de most eljött az én időm :DDD Szabad a pálya.
Élien 2015. 12. 09. 17:55 | #3
Nézőpont kérdése az egész...
Ha lejjebb teszi az objektívot, akkor még hullámosabb, ha fentről fotózták volna, akkor viszont teljesen sík lenne.
Nálunk is sokan támadták. kritizálták a kerékpár utakat, még az elkészültük előtt is. Aztán átadták őket és mindenki lenyugodott a pics@ba...
Azért a fidesz bekaphatja!!! :D

+1 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2015. 12. 09. 17:47 | #2
+1 VÁLASZ
Ejtoernyo 2015. 12. 09. 17:37 | #1
Igazi Fidesz propaganda. Látszik, hogy a TV2 már a Fidesz kezében van. Ha el is csesznek valamit, még úgy állítják be mintha a legtökéletesebb munkát végezték volna. Nem hiszem el, hogy ez tetszik az embereknek csak tudják, hogy ha ellent mondanak akkor bizony elég szépen kiutálja őket a helyi vezetés a településről. Szégyen és gyalázat.