Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 10. 12:09 | #31
Megnéztem a tényeket, a legjobb: a Mikulás kérte ne mutassuk az arcát!

Amúgy be akarta vallani ő májusban, ha addig el nem felejtette volna: http://tenyek.hu/tenyek/195924_akart-adozni-a-megbirsagolt-mikulas-csak-majusban.html
Mataccs 2015. 12. 09. 12:19 | #30
Sziasztok.
Most jön az én véleményem.
Sólyomszemmel értek egyet.
Ártunk és orbáncunk éppen eleget lop ahhoz tőlünk, hogy a dolgozó ember kénytelen legyen megélhetése végett plusz melót vállalni, gondolkozni. Ha már befizette az adóját önmaga után, (bármilyen formában) akkor ne csesztessék aljas trükkökkel.Főleg azért ne, mert a melós zsebéből kihúzott adóforintokért SEMMIT SENEM kapunk.
Gyermekeink oktatása csak az betörést szolgálja.
Az ávós banda le se sza..ja ha meglopnak, betörnek hozzàd, de trafizni, keménykedni tud.
Nyugdíj, egészségügy nyista.
Ezek után miért fizessen szerencsétlen Miklós plusz pénzeket a nehezen összekapart pulykapénzböl plusz adót, ha SEMMIT nem kap érte????
Uff. Én beszéltem.

Ja, ha nem tudok válaszolni az ellenvéleményekre akkor reggel engem is elvitt az Ávh, hullajtsatok könnyeket:-)

Chipor 2015. 12. 08. 19:44 | #29
Véleményem szerint tök mindegy, hogy a megbírságolt ügyfél egy sarki bolt tulaja, vagy egy gazdag "édesapámvállalkozó" avagy egy beöltözött mikulás bácsi. Egyre megy! Ha kiváltotta a vállalkozóit, akkor adjon róla számlát. Miért baj a törvény betartása, betartatása?
Felesleges most konspirálni, hogy a zsidó állam van a dolog háta mögött, vagy a gyíkemberek. Ugyan már! Nekem is van vállalkozásom, és minden esetben állítok ki számlát, és eszembe se jut simlizni (persze nincsenek millióim, és küzdök mint Dózsa, de ez van. Több lábon élek). A fickó azt mondta hogy később akarta kiállítani. Na persze. Ilyenkor senkinek se jut eszébe, hogy valszeg nem ez volt az első ilyen műsora, bár Ő sem ebből megy a Horvát tengerpartra, de akkor is csal. Hogy 10.000 ft-ot vagy 10 milliárdot, az a történet szempontjából nézve mindegy. A magyarokra jellemző, hogy a kis emberrel együtt tudnak érezni, de ha egy milliomost kapnak el, akkor a halálba fikázzák és kívánják a kövezését. Nevetséges.
+1 VÁLASZ
Stickhorse 2015. 12. 08. 18:56 | #28
Miért, a pénzért mikulást játszó egyéni vállalkozónak van erkölcsi alapja adót csalni? Akkor a sarki boltos se adjon számlát, de az offshore-ozó nagyvállalkozót se ekézzük. Annyira nagyon tudunk sírni a jogállam sérüléséért, aztán egyszer akarják betartatni akárkivel, akkor meg "erkölcsi" alapon mérlegelünk. A NAV nem erkölcscsősz, hanem adóhatóság.

Ismétlem, elég nagy baj, hogy rengeteg esetben nem úgy működik, ahogy kellene, de ne azért büntessük, ha meg mégis.

Ez olyan, mintha a gyereked minden nap lopna az iskolában, de te akkor mondanád el mindenféle hülyének, ha egyszer vissza akarná adni az utcán elejtett pénztárcát.
Előzmény: hawkeye (27) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 08. 18:17 | #27

Miért nem jut el a tudatodig, hogy addig, amíg a nagy halakat futni hagyják, addig a NAV-nak nincs ERKÖLCSI alapja mikulásokat büntetni...?

Ugyanúgy, ahogy pl. a Nyugati aluljáróban sajtospogácsát áruló öreg nénit sem.

De ez csak egy teoretikus vita. A tendencia ellenkező: lásd az offshore amnesztiát! Sok száz milliárdos adótartozást írtak jóvá.

Megint rajtunk röhög az egész világ, ismerve a korrupciós listán elfoglalt előkelő helyezésünket....
Előzmény: Stickhorse (26) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2015. 12. 08. 17:57 | #26
Szerintem meg valahogy onnan kellene nézni, hogy részben "azért tart itt ez az ország", mert úgy vagyunk vele, hogy amíg nálunk többet is lopnak, addig ne bennünket cseszegessenek. Rohadtul nem így működik ám ez. Rohadt bosszantó azt látni, hogy nagy volumenű ügyekben valamiért soha nem ilyen hatékony a szerv, de a lehető legrosszabb hozzáállás ilyen alapon elvárni tőle azt, hogy a kis volumenűekben se legyen az. Pont fordítva kellene lennie.

Az eljárásról meg csak annyit, hogy bár nem vagyok NAV-os dolgozó, de feltételezem, hogy addig nem büntethetnek, amíg nem tapasztalják a jogsértő magatartást, ahhoz pedig kénytelenek kivárni a dolog végét. Az meg ugye mégse mehet úgy, hogy bejön a mikulás, ők meg felállnak, hogy mi kérem NAV-osok vagyunk ám, majd a végén meglátjuk, hogy ad-e számlát, aztán ha nem, akkor készüljön a büntetésre.
Előzmény: hawkeye (15) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 08. 14:53 | #25
Lehet, ha házhoz lehetne hívni, már lefülelték volna őt is.
Előzmény: hawkeye (24) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 08. 14:40 | #24

Ez jó. És életszerű.... :)

Egyébként az imént jutott eszembe Győzike egyik, 22 milliós adótartozása. Kutya baja nem lett belőle. Akkor most hogy is van ez???
Előzmény: lilaflexninja (23) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 08. 10:02 | #22
Korrekt!
Előzmény: Ravennë (21) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2015. 12. 08. 09:09 | #21
Én ezzel teljesen egyetértek. Igen, a Mikulásnak is kell adóznia, nem kérdés, hibázott. DE, ahogy ezt a NAV milyen kétszínű módon leplezi le, az számomra az undorító. Játsszák az agyukat, jópofiznak, és tiszta lelkiismerettel büntetnek. Ha én lennék az a gyerek, akinek a Mikulás műsorozott, felnőve megértve az esetet csak annyi jutna eszembe, hogy mekkora seggfejek a szüleim, hogy ilyenbe belementek.
Előzmény: hawkeye (16) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 08. 08:34 | #20

"Amúgy, hogy valahol igazat adjak a sztorinak, az valóban meglepő, hogy már ilyenekre is futja a NAV energiájából, hogy na kapjuk el a mikulásokat,..."

Hát ez a lényeg!

Pótcselekvés...

A sok Al Capone klón meg vígan tobzódik....
Előzmény: lilaflexninja (18) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 08. 08:32 | #19

Ezt rossz helyre címezted, én nem tartozom a simlisek közé. Többek között ezért nem lettem milliárdos.... :)


Előzmény: lilaflexninja (17) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 08. 07:19 | #18
Na most valaki leírta ugyanazt, mint a hírben is. Szerencsétlen Mikulás! Hagyjuk már. Geciség az, amikor mondjuk egy sütit áruló nénit (akit amúgy szintén nem biztos, hogy sajnálni kell) basztatnak az aluljáróban. Vagy, mondjuk aki árulja a kis virágát (nála sem biztos, hogy kevesebb a pénze mint nekem). Itt a durva az lett volna, ha mondjuk ez a szerencsétlen Mikulás kimegy, megtartja a műsort, ingyen persze, mert jóságos, adnak neki borravalót, ő ódzkodik, hogy jajj, hát a Mikulásnak max egy pohár tej és süti, és amikor végül csak csak elteszi, na akkor szólnak, hogy hoppá. De előre lefixált bére van ennek a szerencsétlen mikulásnak.

Amúgy, hogy valahol igazat adjak a sztorinak, az valóban meglepő, hogy már ilyenekre is futja a NAV energiájából, hogy na kapjuk el a mikulásokat, de mint valahol volt, advent időszakban most ilyenekre figyelnek. Ez szezonális, mint ahogy nyáron mondjuk lehet, hogy a hennafestőket ellenőrzik a strandon. Viszont ezeket lehet is tudni, és számítani kell rá.

Egyébként meg az szídja az adóhatóságot, aki nem igényelt még vissza áfát, nem érvényesített adókedvezményt, nem kért családi kedvezményt, vett fel gyes-t, gyedet, használt ki bármilyen lehetőséget, ami jár.
Előzmény: hawkeye (16) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 08. 07:11 | #17
És nálunk, 2015-ben még mindig nem elítélendő, ha valaki adót csal, nem vall be, nem fizet be, ügyeskedik, feketézik, az valami Robin Hood, akit üldöz a gonosz krampusz. Az nem bűn, ahogy bliccelni sem. Ha a köztől lopok, az olyan, mintha nem is. És mi így akarunk jobb életet, szebb jövőt.
Előzmény: hawkeye (15) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 08. 07:05 | #16
Annak, aki 3 mondaton túl is érti a leírt szöveget:

"Nyílt levél két NAV-ellenőrnek

Nem lesz megszólítás, a levél formátuma sem stimmel, mert nem tudlak minek hívni titeket anélkül, hogy valami csúnya szót illesztenék a nevetek helyére. A tegező viszony nem az internetes etikett része, hanem a mérhetetlen szánalom kinyilvánítása irányotokba.

Nekem nincs félnivalóm tőletek, nincsenek vagyontárgyaim, köztartozásom, de még csak az adóbevallásomba sem tudtok belekötni, ezért szívesen elmondom, amit sokan talán nem mernek, hiszen lehet, hogy a hivatalotok és a mögöttetek álló kormány által levont adók miatt be kell állniuk egy évben egyszer "feketén" mikulásnak, néha alkalmi munkát vállaló kertésznek ahhoz, hogy kiegészítsék a botrányosan alacsony jövedelmüket.

Fogalmam nincs, hogy mennyit fizetnek nektek a NAV-nál, de azt tudom, hogy nincs az a pénz, amiért egy lelkiismeretes, magára valamit adó ember bevállal karácsony előtt egy ellenőrzést, ahol kihívjátok a Mikulást fedett ellenőrként, aztán meglepitek egy igazolvánnyal, és a hozzá társuló önelégült mosolyotokkal, amitől az összenőtt szemöldökötök a jellegzetes láncos szemüveg mögött némileg szétnyílik. Láttam már ilyet, olvastam hasonló esetről, nekem is mesélték már, mire vagytok képesek, de ez sunyi, cezaromániás jellemre vall. Ha nem ebben a korban születtek meg, fényes karrier várt volna titeket valamelyik pártállam titkosszolgálatánál.

A Tényeknek mesélte el a csapdába csalt Mikulás az esetet: szülői szerepben házhoz hívtátok, még azt is elmondtátok neki előre, hogy viselkedtek a gyerekek az előző évben.

A szerencsétlen Mikulás megtartotta a műsorát, nevettek, énekeltek, fotózkodtak a gyerekekkel, majd már kint a liftnél, amikor épp megkapta volna a pénzét a télapó, visszahívtátok a lakásba azzal, hogy a konyhában még mutatnátok neki valamit. Ez volt a NAV-igazolványotok. A zsebetekben lapuló hatalom. Alig vártátok, hogy előkaphassátok, és nem az volt a lényeg, hogy megvédjétek az államkasszát, mert szerencsétlen Mikulás fizuja nem volt annyi, mint a kettőtök órabére, hanem az számított, hogy szemétkedni tudjatok. Fogadni mernék, hogy büszkén meséltétek másnap az irodában, hogy micsoda cseles akciót találtatok ki.
A Mikulás persze nem adott a számlát, ezzel megkárosítva az államot maximum ezer forinttal, és vállalkozói igazolványa sem volt, ezért most várja a sorsát. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyi lesz a bírság, de tudomása szerint a mértéke akár 200 ezer forintra is rúghat.

A Tények megkeresésére az adóhatóságtól az a válasz érkezett, hogy a konkrét üggyel kapcsolatban nem nyilatkozhatnak, de általánosságban a bírságoláskor minden körülményt figyelembe vesznek, indokolt esetben akár el is tekinthetnek tőle. Megírták még azt is, hogy decemberben ellenőrzik azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, akik az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban árulnak, vagyis sokan mások sorra kerülhetnek még.

Ezúton is sok sikert kívánok nektek a továbbiakban! Remélem, sikerül minél több kisembert tönkre tennetek a bírságaitokkal, és minél több jutalékot zsebeltek be a karácsonyi ünnepek során. Cserébe legalább szemet hunyhattok a hárombetűs áruházlánc disznóságai, vagy éppen valami fideszes haver adóügyei fölött? Ez egy kérdés, nem állítás!

Lényeg, hogy az éjféli misére vigyétek majd a gyerekeket is, akiket a Mikulás-akcióra szerveztetek be, és lehetőleg mutassátok meg, miként érdemes leleplezni a perselypénzes embert, amiért nem állít ki számlát. Aztán menjetek haza halászlevet enni, de a szálkákkal vigyázzatok, nehogy a torkotokon akadjon még véletlenül.."
+2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 08. 06:46 | #15
"Történt Magyarországon, hogy 2015-ben a jóságos Mikulás sem tölti ki a számlatömböt. Ide jutottunk. Ez az elkeserítő, visszataszító, brutális gazdasági bűncselekmény viszont elszámoltatásért kiált, hiszen már elkapták az utolsó korrupt politikust, simliző nagyvállalkozót, cégeit egymás után bedöntő bűnözőt, milliárdos kárt okozó oligarchát, a gazdasági nyomozók pedig a felmondáson gondolkoznak, hiszen nincs is munka."

Valahogy innen kellene nézni....
Előzmény: Stickhorse (14) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2015. 12. 07. 16:19 | #14
Nem a legszerencsésebb "cégér" a NAV-nak, de ezért szidni őket olyan, mint a gyorshajtást figyelő rendőrt ekézni. Ez a dolguk, ha rendesen csinálják, legalább azért ne legyünk felháborodva.
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 07. 14:19 | #13
Utánanézem az áraknak, azért írtam. De nem ötezerért jön házhoz a miki, de nem is az a lényeg. Sosem értettem azt az elvet, hogy ha a hatalom nagyban lop, akkor nekem is szabad. Nem szabad. Magam miatt. Mert van tartásom. Van erkölcsöm. Ha a hatalom, a körülöttem lévők, az ország egy morális szarkupac, akkor már csak azért sem. Ha tiltva van, akkor sem. Ha nem kapnak el, akkor sem. Valahogy hasonlóan, mint ahogy pl. személy szerint nem megyek hetvennel az ötvenes táblánál, pedig tudom, hogy sehol egy rendőr, és úgyis leszarják amúgy, szóval megtehetném. VAgy nem eszem meg a csokit a boltban, amíg odaérek a pénztárhoz, pedig nem látná senki. Ez ilyen belülről jövő dolog. A hatalomnak persze kéne valami példát mutatni, de nálunk, ha az összes gazdag köcsögöt, az összes fehérgalléros bűnözőt és korrupt akárkit lesittelnének, akkor se lenne benne az emberek, hogy nem okoskodunk, mert nem szabad. És ami ezzel szemben még dühít engem az az, hogy ugye a törvények ránk vönatkozó részeit ilyenkor figyelmen hagyjuk, de a jogainkat, azt, hogy mi jár, azt bezzeg nagyon tudjuk.
És eléggé visszás lenne egy olyan rendszer, (jó ez is), ahol mondjuk millió fölött aztán börtönbe kerülne mindenki, aki csal, de a kicsiket meg hagyjuk, áá az csak kicsiben csinálja.

Az meg, hogy esetleg a mostani kormányt valakik szét akarnák zilálni? hát naná. Mert csikicsukiznak, beszólnak az eunak, de elveszik az eu pénzét. Benyalnak putyinnak, de kiűzték a komcsikat. Harcolnak a bevándorlók ellen, és most aztán irányt mutatnak európának, de letelepedést adnak bárkinek, aki vesz egy kis államkötvényt kellő mértékben. Komoly érdekeket sértenek, valakiét mindig. És Magyarország mindig is kicsi volt ahhoz, hogy ne kelljen valamelyik nagyobb birodalom vagy hatalom alá rendelnie magát.
Előzmény: hawkeye (12) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 07. 13:16 | #12
Én másképp látom. Itt már a kiindulópontod is rossz. Az árakról fogalmad nincs, csak feltételezed...

Azt kellene végiggondolnod, hogy ha a hatalom futni hagyja, vagy épp támogatja (offshore amnesztia, a legújabb érinthetetlenségi törvény, földárverés maffia,...stb.) a gátlástalan gazembereket, akkor az erkölcsi alapja zéró a kisemberek vegzálásához.
Ez is csak Pártunk & Kormányunk lejáratását eredményezi, de mint már említettel, nem kizárt, hogy épp ez a cél...
Előzmény: lilaflexninja (8) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 07. 13:09 | #11
Időzavar: a vas és acél országa az ötvenes évek...

Politikai befolyás ész és értelem nélkül: teherautó, motorkerékpár, színestévé képcső, ...stb. gyártás letiltása...

A FIDESZ pedig ha így folytatja, nagy bukásban lesz része. Majd akkor visszatérünk rá, hogy melyikünknek lett igaza... :)


Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
komcsi 2015. 12. 07. 12:56 | #10
"Nagyon helyes, hogy az ilyen harácsoló mikulásokat elintézi a szorgos NAV, és nem a becsületes munkával saját lábra állókat, meg tehetséges gázszerelőket zaklatja!"
+1 VÁLASZ
T1B3R1U5 2015. 12. 07. 12:45 | #9
Egyébként igazat adok Neked!

Lehet itt vagdalózni a béke és szeretet szavakkal, de a fegyvernek két éle van!
Ebben az esetben két lehetőség áll fent!
Vagy tényleg a gyerekek miatt csinálja az ember, - hogy örömet okozzon nekik - de akkor jótékony céllal INGYEN csinálja a műsort - persze, hogy nem...
...vagy hátsó szándéktól abszolút nem mentesen, az anyagi haszon által vezérelve és az adott helyzetet - hogy Mikulás van és a "gyerekek ünnepe" - kihasználva (pofátlan vagy nem pofátlan módon) próbál pénzzel lehúzni embereket!
Tudom, hogy szigorú vagyok, de a tények makacs dolgok és felesleges bármit is szépíteni rajtuk!
Előzmény: lilaflexninja (8) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 07. 12:12 | #8
Közben azért elgondolkodva a mikulásos sztorin. Gondoljunk csak bele. Eleve itt nem az van, hogy mondjuk a betlehemeseket kapcsolták le, mert nem adóztak a kapott mittudomén mi után, vagy a húsvéti locsolókat. A mikulás egy vállalkozó, vagy vállalkozónak dolgozik. nem ez a fő szakmája, nem ebből él, és nem is hajléktalan, aki alig várja, hogy egy évben egyszer megtömhesse a bendőjét. Nos egy mikulás házhoz rendelése 10-20 ezer forint. Egy nap mondjuk lenyom az ember kettőt, hármat, ötöt, ez ugye megy pár napig, Simán egy ember 100-200-at megkeres, nekem a havi fizetésem esik ebbe a sávba. Hát nehogy már ez után ne adózzon az ember, csak úgy eltegye. Főleg úgy, hogy itt nem valami jótéteményről, karitatív izéről van szó, hanem üzleti szolgáltatásról.

Jó, más kérdés, hogy ezek-e a legnagyobb adócsalások, de attól még, hogy nagyban is csinálják, nem helyes az az elv, hogy de csak kicsiben csalom az adót, hát micosda, csak pár tízezrecske.
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 07. 12:06 | #7
Szerintem a fidesz nem esik szét, max. kicsit megújul, mások veszik át a báb szerepét. De ha szétesik se kár érte, ismét csak szerintem. Na nem is ez a lényeg. Valahol a hatvanas évek hülye gazdaságpolitikájának is meg volt a maga gazdasági érdeke, akkor mi, mármint az ország lehet, hgoy azt érzékelte, hogy politikai nyomásra működik a gazdaság és eszetlenül, de a nagy egész mögött (szocialista blokk) ugyanúgy létezett egy okos, és a korszaknak megfelelő gazdasági cél. Lehet, hogy mondjuk az acél országa nem mi lettünk, és hülyeség is volt, de legalább tudtunk adni ingyen vonatot másik országoknak, cserébe kaptunk ezt azt, vagy ugye meg kellett vennünk olcsóbban az acélt a kgst-ből, és nem a nyugatról. Akkor az egész KGST szintjén működtek az érdekek. Most is, csak nem kgst-nek hívják, meg nem szocialista és nyugati blokkok vannak. Bár, pont most olvastam, hogy putyin akarja ellátni a világot jó, nem génkezelt élelmiszerrel. Na ebből aztán lesz bál.

Most nem nagyon belemélyedve, azért én úgy gondolom, hogy bármiféle rendszer, hatalom, politikai beállás, királyság, ország mind gazdasági érdekeken alapul, és azok irányítják, max. ráhúznak egy jófajta politikát, hogy be lehessen adagolni a népnek.
Előzmény: hawkeye (6) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 07. 11:51 | #6
Igen. pl. az ötvenes évek első felében. Vagy a hatvanas évek végén.Ekkor ugyanis politikai nyomásra szembe kellett mennünk gazdasági érdekeinkkel. Most meg kapzsi, harácsoló klientura fogja elérni, hogy szétessen a FIDESZ.
Előzmény: lilaflexninja (4) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 07. 11:44 | #5
Ne zsidózzá má megin...! :)
Előzmény: rermo (3) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 07. 10:11 | #4
Mióta meglepő az, hogy a politikát a gazdasági érdekek diktálják? Votl ez másképpen valaha is?
Előzmény: hawkeye (1) 0 VÁLASZ
rermo 2015. 12. 07. 10:08 | #3
...igen , az hogy a nav elkapta a mikulást egyértelműen zsidó kérdés . : )

Amúgy egy hatalom van mo-n aki uralja a politikát és a gazdaságot is .
Előzmény: hawkeye (1) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2015. 12. 07. 09:41 | #2
Azért érdekes, hogy a megélhetési bevándorló kaszinói nincsenek bekötve az ávóhoz, de ilyen kis pénzű embereket rendszeresen baszogatnak.
hawkeye
hawkeye 2015. 12. 07. 09:30 | #1
Pótcselevés. Tk. onanizál a NAV.

Mert lopni, csalni csak az uraknak szabad!

Most már törvény is van rá, hogy őket az adóhatóság gyakorlatilag(!) nem is ellenőrizheti.

Azért furcsa, mintha két hatalom lenne Mo-n. A politikai és gazdasági. Jelenleg az utóbbi áll nyerésre a politikai csicskaszerepre kényszerült.

Persze, nincs kizárva, hogy a Jobbiknak készítik elő a kétharmadot. Hogy mit szól ehhez Tel Aviv, én nem tudom... :)