Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze
norbertvincze 2015. 12. 15. 13:02 | #18
"Németországban sok női vezető van, és ezt nem tervezzük megváltoztatni csak azért, hogy középkori szemlélettel rendelkező férfiak is legyenek a német munkaerőpiacon."

"Ha valaki a német alkotmánynak a menekültek kötelező befogadására vonatkozó 16. paragrafusára hivatkozik, annak be kell tartani az alkotmány másik 145 pontját is", szögezte le Julia Klöckner, Merkel egyik lehetséges utódja (miután ő várhatóan belebukik a migránsválságba).

http://index.hu/kulfold/2015/09/28/kemenyen_kiosztotta_a_menekulteket_egy_nemet_kepviselono/
justil 2015. 12. 02. 12:14 | #17
Teljességgel mindegy, hogy ez a konkrét eset hoax -e vagy sem, mert csak csepp a tengerben. Egy gyors keresés tucatszám dobálja ki az olyan eseteket, ahol muszlimok próbálnak beleugatni az iskolák/egyéb intézmények konyhájába. Biztos az is mind hoax, mi? :)
Előzmény: komcsi (16) -2 VÁLASZ
komcsi 2015. 12. 02. 11:35 | #16
Olvastam anno ezt hoax-ot, épp ezért írtam. :)
A szöveg valójában egy belga körlevél kanadásított verziója, de már eredeti formájában is kitaláció volt.
http://www.urbanlegends.hu/2015/09/igy-szolt-be-a-montreali-polgarmester-a-muszlim-szuloknek/
Előzmény: justil (11) 0 VÁLASZ
justil 2015. 12. 02. 11:22 | #15
Nem is értem az egészet. Nyilvánvalóan elfogadható követelés, hogy ilyen esetekben az iskolai menzán legyen alternatív menü, azaz ne kényszerítsék a gyereket arra, hogy disznóhúst kelljen ennie, ha egyszer tiltja a vallása (abba most ne menjünk bele, hogy szerintem ez mekkora kreténség alapból, mert az, de hát ugye legyen vallásszabadság meg minden)...nade hogy egyből tiltsuk is be azt?

Ez már annak a bizonyos közmondásos lónak a másik oldala, és ez annyira jellemző a mai világra...a polkorrektség jegyében mindent túltolunk. Homofóbiából heterofóbia, rasszizmusból fordított rasszizmus (ami szintén eleve faszság, hiszen a fehér ember hátrányos megkülönböztetése is egyszerűen csak rasszizmus, persze nem véletlenül nem használják a kifejezést ilyen kontextusban), a nők elnyomásából feminizmus, önvédelemből xenofóbia...csak néhány a kifordított, majd jelentősen túltolt dolgokból :(
Előzmény: DemJan (13) -2 VÁLASZ
deyso 2015. 12. 02. 09:39 | #14
ha odamegyek en sem eszek disznohust, ha o idejon akkor egyen vagy menjen vissza/szokja meg hogy mas eszik, az ott is mukodeskeptelen kulturajat akarja itt meghonositani, hogy a jobban mukodot tonkretegye, gratulalok az ertelmi kepessegeikhez
DemJan 2015. 12. 02. 09:11 | #13
Nekem egy francia sztori jutott róla eszembe, de az is ellenkező előjeles. Egy iskolában nem rég bevezették, hogy kéthetente egyszer - vagy ilyesmi - disznóhús is lesz a menün és mindenki fel volt háborodva.
Merthát, hogy magyarázod el a gyerekednek, hogy ne egye azt, amit mindenki más...

Épp ezért szokták követelni, hogy külön muszlim iskolákat hozzanak létre muszlim gyerekeknek, muszlim tanárokkal, mert ez elengedhetetlen a muszlim gyerekek spirituális fejlődéséhez.
Előzmény: justil (11) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 12. 02. 07:13 | #12
Nem értek egyet azzal, hogy egy adott nép, vagy ország alkalmazkodjon egy kisebbséghez, egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy kisebbség, szóval, ha más vagyok, akkor fogadjam el, ha nem érzem magam másnak,a kkor meg alkalmazkodjak a többséghez. Így abszolút hülyeségnek tartom, hogy egy menekültnek, utazónak (pl. amikor a nyugatiak mennek indiába, mert az olyan hippies dolog, aztán sírnak a kosz miatt) zavarja a lelkét az adott ország kultúrális és vallási világa, szimbólumai. Ennek ellenére, az, hogy egy szobában leveszik a keresztet nem nagy dolog. De vegye le az, aki a szobában van, ne előre. Mivel a muzulmánoknál tiltva van az isten ábrázolás, sőt az ember ábrázolás is, egy kifeszített ember szobra azért furán hathat rájuk. Egy sima kereszt már más kérdés. De ne nyaljuk a seggüket ez tény.

Viszont ugyanilyen nagy hülyeségnek tartom, hogy nagy átlagban ugyanazok tartják ezeket durvának, mint akik amúgy nagy ívben szarnak a karácsonyra, a vallásra, jézusra, és mindenre. Akik életükben egyszer voltak templomban, vagy se, akik azért akarnak templomban esküdni, mert az kell, de jegyesoktatásra, hittanra már nem akarnak járni, mert milyen faszomságok már azok. Akiknek a karácsony vagy arról szól hogy már megint itt van, mit vegyek, minek, utálom, vagy arról szól, hogy húúú ez is kell, az is kell, zaba is lesz. Akik minden baromságnak bedőlnek, ha norbi vagy a nestlé mondja, vagy a femina, vagy oravecnóra, szóval totál agymosottak, de nekem aztán ne tiltsanak semmit. Akik védik a kultúránkat, de elmondani már nem tudnák, hgoy miből áll az, illetve semmi kultúra nem ragadt rájuk semmilyen szinten.

Ugyanígy hülyeség, amikor egy kis réteg meg megszólal, hogy nade ne imádj faragot képet! Mózes mondta! Hát erről, és a törvény magyarázatáról bővebben itt: http://igemorzsa.hu/vitatott_temak/torvenyrol/2-parancs.html
justil 2015. 12. 02. 03:33 | #11
Nos, ez már megtörtént. Egy kanadai középiskolában (asszem) követelte a muszlim szülői közösség, hogy tiltsák be a sertéshúst a menzán. Végül az igazgató írt egy nyílt levelet nekik, amiben elmagyarázta, hogy ha nem tetszik, lehet menni máshova. Az eset mondjuk annyiban más, hogy itt kanadai állampolgárok verték a dilit.

Ki-ki vonja le magának a következtetéseket.
Előzmény: komcsi (2) -1 VÁLASZ
Gud 2015. 12. 02. 01:05 | #10
Alapvetően egyet értek azzal amiket írtál, de azt hiszem itt valójában olyasmiről volt szó, hogy kiszedik a jelképeket azokból a szobákból, amiket átmenetileg a menekültek kapnak használatra. Ez így még szerintem belefér gesztusként. Nem a templom tetejéről tüntetik el a keresztet, vagy ilyesmi.
Előzmény: Hantaboy (8) 0 VÁLASZ
norbertvincze
Hantaboy
Hantaboy 2015. 12. 01. 22:59 | #8
Kedves Bevándorlási hivatal! Miért nekünk (a már itt/ott élő embereknek) kell alkalmazkodnunk a menekültekhez? Ők akarnak letelepedni azon a helyen, ahova mennek, és valószínűleg tisztában vannak a hely szokásaival, vallási és egyéb jelkép használataival. Ha mégsem, akkor így jártak (megszoksz vagy megszöksz), és ha nem tetszik, akkor lehet visszamenni, vagy továbbállni. Ha valaki vendégsége be megy máshoz, (vagy odaköltözik) akkor is elsősorban a házigazdához kell alkalmazkodni. Ha pedig probléma van, akkor kompromisszumot kötni, nem pedig egyoldalúan átírni a helyzetet...

Az hogy biztosítani kell a szabad vallásgyakorlást*, elfogadom. Ez ugyanúgy vonatkozik minden emberre*, ellenben hogy ezzel megakadályozni egy másik ember szabad vallásgyakorlását már szerintem nem elfogadható. Nem vagyok benne biztos, hogy tudni akarom mik várnak még ránk a emigránsok beilleszkedését segítő lépésekből.

Ma már a karácsony egy elég kevert ünneppé vált. A karácsonyfa pl német, a télapó pedig lappföldi szokásokból került át a ma ismeretes ünnepbe...

*extrém vallásgyakorlatok, melyek a társadalom nézeteivel, és/vagy a törvénnyel szemben állnak kivételt képezhetnek ;)
Philo 2015. 12. 01. 20:21 | #7
Az összes liberalista köcsög lefolyhatott volna anyja lábán...
Eszem f-szom megáll a sok barmon.
norbertvincze
Élien 2015. 12. 01. 18:26 | #5
Jézus Mohamed fia...
bungle
bungle 2015. 12. 01. 18:22 | #4
Így van. Pofán csapod vele a rákot, az meg felébred tőle.
Előzmény: Shagrath (3) +1 VÁLASZ
Shagrath 2015. 12. 01. 17:51 | #3
A disznó hús már rákkeltő.

Előzmény: komcsi (2) 0 VÁLASZ
komcsi 2015. 12. 01. 16:09 | #2
A disznóhúst mikor tiltják be az iskolai menzákon?
+2 VÁLASZ