Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2016. 01. 11. 10:56 | #50
nem tudom mennyire lenne jó ötlet, ha esetleg állítható lenne, hogy a komment kocka amibe írunk tetszőlegesen a kommentek alján, vagy az összes legtetején jelenne meg.?!
ladislav 2015. 11. 01. 18:01 | #49
A topclub legyen mobilra optimalizált, minden egyéb csak másodlagos probléma lehet. :D
a janek
a janek 2015. 10. 31. 22:02 | #48
Izé app is lehetne :) vagyis appizé
+1 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 31. 20:52 | #47
Ez nagyon jó ötlet, hogy legyenek "csoportosítva" a kommentek és az azokra adott válaszok - hasonlóan, ahogy pl. a Facebookon is van. Itt viszont lehetne úgy sorba rendezni ezeket a "csoportokat" a postok alatt, hogy legfelülre mindig az aktuálisan kommentelt "csoport", illetve a legfrissebb önálló hozzászólások kerülnének időrendi sorrendben.
Bár most is szerepel ugye az előzményben, hogy ki, kinek válaszolt, de ha egymás alá lennének rendezve az összetartozó hozzászólások, az valóban átláthatóbb lenne.

Módosítani utólag viszont szerintem ne lehessen kommentet. Az még kaotikusabbá tenné csak a vitákat, hogy ki, mit is mondott valójában, stb. Mindenki gondolja meg, mielőtt elküld egy hozzászólást, és utána vállalja érte a felelősséget.
Előzmény: rofl. (46) +1 VÁLASZ
rofl. 2015. 10. 31. 13:48 | #46
Most vettem észre, hogy van lehetőség egy adott kommentre válaszolni (a sajátomra is). A válaszolási lehetőséget úgy értettem, hogy az adott komment alatt jelennének meg a válaszok és nem teljesen újként (jóval áttekinthetőbb). Nem látom, hogy lehet e valahol a kommentemet módosítani, de az sem lenne rossz. :)
Előzmény: rofl. (45) +1 VÁLASZ
rofl. 2015. 10. 31. 13:45 | #45
Sziasztok,

Bár szinte soha nem kommenteltem szerintem az indulások óta követem az oldalt. (Nem olvastam végig a kommenteket, úgyhogy lehet hogy olyat fogok írni amit már említettek előttem.)

Többen is megemlítették az oldalt design tervének frissítését, ez szerintem is szükségeltetik, nagy felbontásnál az oldal a fél képernyőt tölti ki. Nem csak a design szempontjából hátrányos ez, de a tartalom is sokkal nagyobb helyet kaphatna ha az oldal reszponzív design-t kapna.

Az oldal tele van mindenféle gombbal, a sok féle "izé" a felső menüsorban, alatta a még kisebb menüpontok, bal oldalt a kategóriák, ebben a formában elég átláthatatlan a navigáció. A usereknek át kell olvasnia, hogy mik azok a gombok ott, mire jó az egyáltalán (e miatt szerintem sokan ezeket egyáltalán nem is használják). Vannak jó/hasznos ötletek közöttük de elvesznek a sok tartalom és opció között.

Bizonyos funkciókat külön oldalon helyeznék el, gondolok itt a bejelentkezésre például, elveszi a helyet a bal sávban és elég fontos is, szóval kaphatna egy külön oldalt. (Esetleg facebook bejelentkezés + opcióként?)

Bár a mostani megjelenés valóban elég retro, szerintem nem lenne jó, ha az oldal egy a mai trendet követve egy teljesen letisztult megjelenést kapna. Valahogyan meg kellene hagyni az izé.hu stílusát.

Pontozás? Nem túl feltűnő helyen van pedig szerintem egy ilyen jellegű oldal esetén ez egy fontos funkció, átgondolnám, hogy értékelni lehessen-e mint jelenleg vagy csak fel vagy le szavazni (9gag mintájára), ezt szerintem többen alkalmaznák, kevesebb kattintás, könnyebb elhelyezni is. Jó lenne, ha a postok között könnyebb módon lehetne szűrni, legördülő menüben rendezni (akár pont alapján, vagy pont és dátum alapján). Hasonlóan átgondolnám a címkék használatát is.

A komment szekcióval szvsz nem sok dolog van, pont dátum alapján rendezném, lehessen válaszolni egy megadott kommentre (sokszor jön 50 hozzászólás és abból 10 ugyan annak az embernek válaszol). Én nem mutatnám meg, hogy ki nyomott likeot/dislike-ot egy kommentre (szerintem több user e miatt nem nyomna rájuk).

Az, hogy a postokat egy ize.hu-s linken keresztül egy paraméterként átadva nyitja meg gondolom üzleti szempontból van így ahogy, viszont engem ez kifejezetten zavarni szokott. Ha például ki akarom másolni az url-t mindig ki kell vadásszam az eredetit.
Esetleg nem lehet-e ezt valahogyan máshogy megoldani, úgy hogy az oldalnak is jó legyen?

A videós postok esetén bejön a post oldal, ott lehet lejátszani a videót, a többi esetén pedig egyből megnyílik egy új oldalon. Valamint olyat is tapasztaltam már, hogy nem új oldalon hanem az adott ablakban nyílt meg (ez nem tudom milyen postok esetén van így, lehet hogy ez már nem áll fent?!).

Így hirtelen ennyi, egyébként szeretem az oldalt, jó tartalmak kerülnek fel:) Így tovább!
Nas
Nas 2015. 10. 31. 09:31 | #44
Értem, mire gondolsz. ;) Én sem azt mondom, hogy soha, semmi ne változzon a honlapon, csak hogy pusztán azért, mert nem a legújabb trend szerinti a design, ne legyen minden átvariálva meg telerakva gifekkel.
Előzmény: Ravennë (39) +1 VÁLASZ
hexahelicen 2015. 10. 30. 23:26 | #43
Halihó! Bár eddig tartózkodtam a kommenteléstől, valójában ősidőktől fogva (2007-től) követem az oldalt.
Röviden tömören: szerintem a BMEme oldalát nyugodtan vehetitek jó példának design és funkciók terén.
Ami ott tetszik (és itt hiányzik, vagy jól el van rejtve) 1. a posztok korrektül rangsorolva vannak, és a legjobbakat külön jelölik. Normál nézetben van a hét legjobbja, illetve ettől függetlenül kap egy jelzést a poszt, ha adott "like" szám fölé ér. 2. random/kapcsolódó posztok feldobása. Ez azért lenne jó, mert így a régebbi posztok is felszínen tudnak maradni, míg magamtól kb. fél évente egyszer járok nosztalgiázni évekkel ezelőtti lapokra. (FunPicnél ez egész jól működik)
Szerintem egyébként az IZÉ fő erőssége, hogy elég színvonalas kommentek születnek, vannak érdemi beszélgetések/viták, nagy veszteség lenne, ha ezek eltűnnének!
bungle
bungle 2015. 10. 30. 17:59 | #42
Köszi mindenkinek a hozzájárulást, vannak jó ötletek, még jöhetnek nyugodtan. Akár webes példákkal, milyen oldal az ami tetszik hasonló témakörben, pl. sokszor nehéz megérteni amit körülírtok, hogy ilyen meg olyan legyen, mondjuk az elrendezést, hogy kitöltse az oldalt (hol láttok olyat, ahol bármilyen felbontásban kitölti? Ok, a bestof.ize.hu mondjuk pont olyan, de valakinek meg az nem jön be). Természetesen nem a mostani ize.hu a mérce, ahogy említettem 2006-ban készült, felesleges fikázni, tudjuk a gyenge pontjait, hogy nem responsive (akkor még talán nem is nézték mobilról), stb.
zuu 2015. 10. 30. 16:24 | #41
Főleg a kommentek miatt szeretem ezt az oldalt. Naponta többször benézek ide és ha nincs új post, akkor általában megnézem az utolsó kommentek részt. Viszont sokszor járok úgy, hogy már nem emlékszem, hogy meddig olvastam el. Ilyenkor vagy keresgélek, vagy pár komment elolvasása után veszem észre, hogy ezeket már olvastam. Jó lenne egy valamiféle könyvjelző funkció minden poszthoz. Pl: pici ikon minden komment mellé s ameddig elolvastam megjelölném. Ha később visszajövök az adott poszthoz, akkor vagy autómatikusan odaugrana, vagy lenne egy gomb az oldal tetején, hogy ugrás a könyvjelzőhöz.

Ravennë
Ravennë 2015. 10. 30. 15:33 | #40
Tényleg, én ezt eddig nem is figyeltem, új komment írására kell menni, hogy be tudj jelentkezni.
Előzmény: Drawen (38) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2015. 10. 30. 15:29 | #39
Én szeretem, ha valami változik és szépül megtartva sajátosságait, éppen ezért bízom benne, hogy végül lesznek újítások megjelenésben itt is. Pont a napokban figyeltem meg például, milyen volt a Family Guy a kezdetekben és most. Az első évad grafikája a mostanihoz képest elég bénán néz ki, pedig jellegzetességében semmit nem változott a fejlesztett, szebb megjelenésűhöz képest. Ha érted, mire gondolok... ;)
Előzmény: Nas (36) 0 VÁLASZ
Drawen 2015. 10. 30. 15:17 | #38
A mobilverziót nem tudom használni rendesen, mert nincs bejelentkezés sehol (vagy veszettül el van rejtve) így viszont a felnőtt tartalmak nem látszanak.. :(

Traveller_x
Traveller_x 2015. 10. 30. 14:47 | #37
Pedig ha igazi nagy forgalmat akar az oldal, akkor én a facebookot nem zárnám ki. Én szívesebben kommentelek facebook accal, minthogy minden statikus oldalon külön jelszóval bajlódjak. Lustaság nagy úr, a most felnövő emberkék, nem szívesen bajlódnak már az ehhez hasonló fórummotorokkal. De no offense ez csak egy vélemény.
Előzmény: CtrlAltDel (35) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 30. 13:31 | #36
Nem tudom, mik az aktuális trendek honlap design fronton, én felhasználói szemmel mondom, hogy akármi is a divat, idegesítőek a gifek az oldalakon - főleg, ahol hosszabb szövegeket olvas / ír az ember, és azt szakítja meg, zavarja folyamatosan pl. egy állandóan mozgó, villogó gif, banner, stb. Ennyi.

Nem hiszem, hogy a design miatt jár ide, aki ide jár, illetve hogy hátrányos lenne, ha egy honlap nem áll be a sorba, hanem egyedi kinézetre törekszik, még ha az nem is az éppen aktuális, mainstream ízlésnek megfelelő, ebben abszolút lilaflexninja-val értek egyet. Nem mondom, hogy nem tudnék pl. ennél szebb színösszeállítást elképzelni, de ez már szinte védjegye lett az Izének, ahogy korábban mondtam. + Felhasználóként nem tudom, mások hogy vannak vele, de én kifejezetten utálom, ha egy honlapot már megszoktam, aztán csak a design miatt átvariálják az egészet, és keresgélhetem, hogy mit, hol találok.
Előzmény: ogre43 (29) 0 VÁLASZ
CtrlAltDel 2015. 10. 30. 12:22 | #35
Pár gondolat, hátha segít:

A design valóban kissé (?) retrós, a bal oldali sáv nekem a roma sokszoknyás divatra hajaz, kicsit csiricsáré a sokféle háttérszínnel.
Viszont - és szerintem ez a leglényegesebb - senki sem a design miatt jár ide, hanem a posztokért és persze leginkább a kommentek miatt.
Ez utóbbi szerintem igen fontos szempont lehetne az átépítésnél, a kommentelés kényelme, a visszakövetés lehetősége, belső értesítő rendszer, belső üzenetküldési rendszer (nem az emiles változat, ami most van), azaz az egyorrú júzerek kommunikációjának erős támogatása lenne a lényeg.

Esetleg egy frankó RSS sem lenne rossz.

A kommentek értékelése jó ötlet, az értékelő nick-je lehetne nyilvános, nem csupán az értékelt személy számára hozzáférhető. Ez persze generálhat is konfliktkákat, de meg is oldhat ugyanennyit, ráadásul kommentelni is úgy az igazi, ha közben megcsillan kicsi ketrecharc. :DD

Mivel az FB kommenteket elég nehézkes beintegrálni az Izé regisztráltjai közé, én az FB kommentet elhagynám. Ahogy valaki irta is alant, külön szigetecskét képez az oda beírt gondolat, amire igazán csak FB bejelentkezéssel lehet észlelhetően reagálni.

lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 10. 30. 12:16 | #34
Hát az is sokat segítene, ha mondjuk középre lenne rendezve valahogy az oldal (bár akkor meg kevesebb a hely az oldalsó reklámoknak), és mondjuk lenne eleve egy háttérszín.
Előzmény: bungle (32) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 10. 30. 12:15 | #33
Én a dizájnerek, marketingesek és ügyfelek alkotta háromszög közepén helyezkedem el, és innen nézve az az igazság, hogy az állandó megújulás, és trendkövetés, amit te írsz nem mindig jó ötlet. Illetve a felhasználókat nem mindig érdekli ez. El lehet adni, hogy új dizájn, de jó, és diktáljuk a tempót, és imádják az emberek, de ez nem 100%-osan igaz sokszor. Egy oldal, ha megújul (hacsak nem lesz extra szar) akkor is megtartja a látogatóit, ha jól és akkor is ha rosszul újul meg, vagy ha nem. Nem a dizájn tartja ott a felhasználókat, hanem a funkciók, esetleg a közösség. A dizájn új embereket magában nem vonz be, de közösség építésnél is nagyobb ereje van a véleményeknek, annak, hogy egyes csoportok, emberek mit tartanak trendinek, mint, hogy milyen kinézet a trendi. Illetve te tudod milyennek kéne lenni, mi a mai irány mert valszeg ezzel foglalkozol, de az igen különböző felhasználók nem. És ezért nem is érdekli őket. Csak egy példa. Dizájneréknél örök vesszőparipa a betűtípus. Na most szerinted hányan tudnák megmondani, hogy a kategóriák milyen betűtípussal vannak írva? Hányan tudnák megmondani, ha megváltozna picit? Tudat alatt esetleg észrevennénk, hogy volt valami változás, de ennyi.

Jó a felvetés amúgy, hogy ha az izé nem veszi fel a fordulatszámot, akkor eltűnik, de nem feltétlenül igaz (iwiw pl.), de azért kíváncsi lennék, hogy az elmúlt sok évben, hogyan alakulhatott az oldal látogatottsága. Mennyire befolyásolta a best.of rész, mennyire befolyásolja vajon az, hogy mi felhasználók egymást izélgetjük. Szóval hogy mennyire "ódivatú" és "mature".

Jók a példák, a fész, a twitter meg a google, csak éppen nem jók :) a Google egyszerűen felvásárol mindent, letarol mindent, de nem hiszem, hogy a mi kultúrkörünkben a G+ sikeres lenne, a youtube-nak van már vetélytársa elég. De ez egy világcég. Ott van a face, ami elvileg irányt mutat. És már kinőtte magát, és maga teszi saját magát elavulttá, kevésbé trendivé. Most ráálltak a videókra. Hogy majd ők, mint egy youtube. Na ja. Esélytelen. Néha az állandóság többet ér, már ha nem gyorsan akar sok pénzre szert tenni a tulaj, hanem hosszú távon. Az egyedisége is lehet egy oldalnak az erőssége, pont az, hogy nem akar minden másra hasonlítani, van amitől kitűnik. Nem lehet összekeverni. Ez egy fontos fegyver lehet ám.

A funkcionális dolgokkal azért egyetértek :) amúgy meg ez csak az én véleményem.
Előzmény: ogre43 (29) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 30. 11:30 | #32
http://bestof.ize.hu ? Az akármekkora felbontásban kitölti az egész képernyőd.
Sokakat meg pont ez idegesít és az egymás alatti postokat favorizálják, de azzal meg hogy lehet kitölteni egy teljes képernyőt? :D
Előzmény: sapkabarna (31) 0 VÁLASZ
sapkabarna 2015. 10. 30. 11:27 | #31
Két dolgot kíván a magyar nemzet:

1. Olyan layoutot, ami pl. full HD képernyőn nem az ablak harmadát tölti csak ki.
2. Úgy beágyazott videókat, amikre kattintva megnyitható az adott site-on (pl. a YouTube-on). Vagy alá kirakva külön linkkel.
bungle
bungle 2015. 10. 30. 11:27 | #30
"2 évenként jön egy hasonló poszt itt"

Nem jön, ahogy eddig se jött.
Amúgy én nem igazán hiszek abban, hogy a redesigntól majd tolongani fognak hirtelen a látogatók, ez naivitás. FB elszívja az embereket (ez minden tartalomszolgáltató problémája amúgy), tehát egy jóval hangsúlyosabb marketing nélkül (amiben a FB elég nagy súlyt kapna) ez nem fog bekövetkezni. Erre nagyon egyszerű bizonyíték több tucat olyan oldal, ami többszázezer lájkkal bír (most azt hagyjuk, hogy hogyan szedték össze), olyan videókkal hasít, amik itt 6-7 éve jelentek meg, mégis iszonyú gagyi a szerkezete, hányás a kinézete, még a lassan 10 éves Izét is bőven alulmúlja.
Előzmény: ogre43 (29) 0 VÁLASZ
ogre43 2015. 10. 30. 11:16 | #29
Szerintem másról beszélünk mindketten. Nem karácsonyfáról beszélek, hanem letisztul, igényes trendi oldalról. Ez volt a kérdés. Megegyzem, 2 évenként jön egy hasonló poszt itt, és semmi nem történik a hasonló érvelések végett. Minden jó ahogy van igazából szerintem is. Én és mások mindig besütöm az aktuális trendeket, vagy csak szimplán amit a józan ész diktál majd megvalósítom máshol, másnak. Igazából szerintem a mostani oldal is szép. A http://ize.hu/comments.php?post_id=32087&reply_id=494106 link is szép a maga módján. :) Szeretnék ide járni végre nem csak a témák miatt. Az oldalt érintő kritikák pedig szerintem 5-6 éve lehettek először aktuálisak. Gyökeresen meg kell ujjulni, integrálni a "nagy oldalakat", és figyelni a trendeket. Ha csak a gifeket nézzük kimondottan(hogy visszatérjek az alap kérdésedre), meg kell nézni, merre megy a Face, a Twitter,Google(nem csak a Gmail), vagy épp az online Outlook.Ezeket az irányokat nagyon komoly emberek határozzák meg horror lóvékért évek óta. Aki lemarad, kimarad.
Vagy felveszi az Izé a fordulatszámot, vagy eltűnik a süllyesztőben. Ennyi
Előzmény: Nas (28) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 30. 10:55 | #28
Gianluca Scerni hogy értette meg, hogy mi volt a kérdés? :D
Nas
Nas 2015. 10. 30. 10:53 | #27
"A témák lehessenek animált kifek, amik a reneszánszukat élik. Mozogjon, izegjen az egész oldal, éljen."

Óóó, ne, ne mozogjon össze-vissza az egész. Az 1 mp-ig érdekes, utána ritka idegesítő, amikor pl. kommenteket olvasna az ember, és mellette folyamatosan villog valami szar.
Előzmény: ogre43 (26) +1 VÁLASZ
ogre43 2015. 10. 30. 10:33 | #26
Nagyobb képek, lényegesen kevesebb betű. Art, autó, stb cimkézve témafelhőben felül (Google is szereti),
"Előszoba link"Mindenki szereti követni, hogy kiraktátok e a tartalmakat amit küldött. Ezért posztolnak az emberek. Ezért a beküldött linkek egy chatablakban jobb középen futnának. Ezzel az egész oldal kap egy realtime feelinget. A keresőt összevonni,nagyobbra rakni, és fentre a sarokba. Izé rádió kijönne, helyette az alatta lévő face rész teljesedne ki, hogy látszódjék itt is egy pici iframe-ben hogy ki mit posztol a facén, vagy hogy ott az adott témákhoz ki mit kommentelt.Legizésebb barátaink maradhat. Az oldal legyen responsive, mert most nagyon nem az. A témák lehessenek animált kifek, amik a reneszánszukat élik. Mozogjon, izegjen az egész oldal, éljen. "Ezt figyeld", "top izék", "emilezzé nekünk" és hasonló semmitmondó linkek csoportosítva, mert kicsit saláta jelleget ad a sok elnevezés és káoszt teremt. Ahogy chatból jelenleg 3 féle van az oldalon, (plusz a fórum), úgy a face is vagy 4-5 helyen jelenik meg kóülönböző megoldásokkal. Az egészet csoportosítani kéne. Ki itt kommentel, ki ott, ki chatbe ír, ki favémn keresztül. Az egész egy káosz. Így nem lehet kapcsolatokat építeni. Egy fórum kell, és ösztönözni kell őket egymás kommentjeinek "kommentelésére".A képek mérete jobb oldalt legyen nagyobb, szerepeljen pár szavas leírás minden témához. Sőt. A képek összességében mindenhol homályosak, ordít, hogy videóból lett kiollózva, vagy alapból gyenge felbontás. Egy egy linkre kattintva, az aloldalakon jelenjenek meg a hasonló cimke alá tartozó egyéb tartalmak közül a legújabbak. 444.hu nem használ igazából menüt, hanem minden cikket felcimkéz, és ez a rendszer van szépen kidolgozva, és ráuszítva a központi helyen szereplő kereső. Ez nagyon hatékony és felhasználóbarát megoldás. Összefoglalva az egész magán hordozza jelenleg a "habostorta.hu" feelinget, ami egy iylen minden mindenhol dolog. Ezt kell kiirtani, és áttekinthetővé tenni az egészet. URL részen rengeteg helyen szerepel pl a reg.php, a click.php, vagy az imagecode.php állományok. Ez nemhogy nem elegáns, de teljesen a 90-es évek feelingje, ráadásul megjegyezhetetlenek a linkek. Ezt is egyszerűsíteni kell. Figyelni ilyen apróságokra, hogy az Euronics bannere lnéyegesen kisebb, mint a posztok. Totál szétcseszi az oldalt.

Kommentelők között ha mást nem, egy tábla csokit kisorsolni minden hónapban.

Ezek évek óta hiányoznak tőletek. Én 6 éve járok ide minden nap. Senkit sem ismerek, mert hiába jók az anyagok, a kommentezési és kapcsolatépítési fórumok összevissza vannak, kezelhetetlenek.

Javasolt színek:
(Megtartanám a pirosat alapnak)
http://bit.ly/1ScXbWi
+1 VÁLASZ
Olsen 2015. 10. 30. 08:39 | #25
A mobilos változat "problémáihoz" még azt említeném, hogy ha egy cikkre kattintok, s utána visszalépek, akkor megint lehet kezdeni elölről a lapozgatást, görgetést. Itt a pc-s változaton ez jól működik, oda ugrik vissza ahol a legutóbbi cikkre kattintottam. Ez a funkció hiánya az okostévék világában is problémás, mivel mobil eszközként ismeri fel a legtöbb oldal. A színvilággal én ki vagyok békülve, egyszerűen olyan izés...:)) Előzőkben írták, hogy nagyobb felbontásnál az oldal erősen "balratart". Ez nem zavar, bár tény, hogy a fél képernyő üres. Viszont így meg össze lehet zárni a böngészőt annyira hogy lehet olvasni is meg dolgozni is...:))
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 10. 30. 07:50 | #24
A mobilost nagyon ritkán használom, de az jól működik.
Amit mue mondott (bocsi mue), hogy automatikusan töltse be a második oldalt én nem tartom jó ötletnek. Mert nekem napjában háromszor le fagy a chrome, és amikor visszajövök, akkor megint egy órát kéne görgetnem lefelé. Szerintem a lapozás még mindig jobb. De kinek mi.

Amivel nekem gondom szokott lenni, chrome-ban, hogy rákattintok egy utoljára kommentezett-re és utána megint be kell jelentkezni. Szóval kidob. Nem tudom itt van-e a hiba, vagy nem.

Amit én pluszban csinálnék, csak mert a tumblr-t sokat használom. Na egy t gomb a megosztáshoz. Akkor azért terjedne arrafelé is az izé.

Viszont egybeolvasztanám az egészet, pink, autó, tech, art meg mindet, mert ahogy nézem, pl. az art izén kevesebb a mozgás. Jó tudom erre van a best of, de jó lenne valahogy úgy, ahogy most a sima izé van, fent vannak a gombok, de nem külön oldal lenne, hanem mint valami főkategória. Szóval, ha az art-ra kattintanék, akkor csak az artokat adná ki a gép, de maradnék ezen az oldalon amúgy.

Szerintem az oldal elrendezése jó így, azon nem változtatnék. Talán a felbontáson, most gondolom 1024-re van tervezve. Na ez automatikusan kiszélesedhetne, ha nagyobb felbontásban nézik.

Nekem ez a dizájn tetszik, én személy szerint sajnálnám, ha valami olyan "modern és trendi" dizájn jönne elő, mint mondjuk az origo-nál vagy a citromail-nél. Ebben a kérdésben kiütközik belőlem a marketinges és valahogy megnézném, hogy kik, milyen korosztály használja az izé-t, őnekik mi tetszhet. VAgy ugye, hogy kiket szeretnénk, hogy használja, és nekik mi tetszhet. Nem biztos, hogy a modernebb az jobb, vonzóbb. De ezt sajna nem én döntöm el.

Dubyabá mehet, helyette ruszkizé, vagy a 10000. poszthoz hasonló mindent bele kategória. Az jó, hogy van, mert ott tényleg meg tud osztani az ember olyat, ami csak egy linket érdemel.

A posztolásnál nekem egyetlen gond van csak. A videóknál fel kell tölteni posztképet. Oké nem nagy fáradtság egy képet keresni, vagy printscreenelni, de szerintem itt felesleges a külön posztkép. Illetve ha mondjuk be akarok küldeni egy youtube videót néha nagyon nehéz rákeresni, hogy volt-e már. Gondolok itt cuki cicás videóra mondjuk. Esélytelen. Ha mondjuk a videó linkjére is rá lehetne keresni... ha lehet ilyet

Azt eddig észre sem vettem, hogy van olyan, hogy top izék. Ez jó! Bár itt talán a nézettségre kéne csak, nem tudom, hányan pontoznak, az tényleg nem annyira releváns talán, hogy szépen mondjam.

A pluszolás mínuszolás dolognál nem tudom jó lenne-e, ha látnánk, hogy ki adta. Bár nem baj, ha igen, végülis be-be szólunk így is egymásnak.

hát ennyi
HoPpY 2015. 10. 29. 22:07 | #23
Na meg az almenükhöz (Art/Autó Izé...) Lehetne tenni egy kis ikont, hogy éppen hány plusz megnézetlen poszt van és eltűnik ha rávisszük a kurzort.
mue
mue 2015. 10. 29. 22:03 | #22
1. ha letekerem az oldalt, automatikusan töltse be a 2. oldal postjait - mint a google képkeresőben.
2. videopostot lehessen indítani főoldalról is. a félig érdekes postoknál jönne jól, amibe épp belekukkantanék, de meg már nem nyitnám egy új oldalon.
3. a bejelentkezés megjegyzése nálam nem müködik. a gyakorlatban úgy kéne müködnie, hogy ha egyszer beikszeltem és utána kijelentkeztem, akkor újra megnyitva az oldalt, bejelentkezési adatok alapból legyenek kitöltve, hogy az újbóli bejelentkezéshez elég legyen a belépésre nyomni.
bungle
bungle 2015. 10. 29. 21:52 | #21
Nem fognak eltűnni, nyugi, én is ragaszkodom hozzájuk! :)
Másrészt a Disqus folderes (összescsukható, egymás alatt látszódó válaszokkal) rendszere engem pl. idegesít.
Előzmény: Nas (18) 0 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2015. 10. 29. 21:31 | #20
Ott lent az alvégen kifejtetten Somogyi Béla névről, csak felhívom rá a figyelmet, mert úgysem olvassa ott senki. :)
HoPpY 2015. 10. 29. 21:24 | #19
Ha már ötletelünk akkor én a top izékre térnék ki. Minden oldalon található egy havi/heti/napi legnézettebb top10/20-as lista. Sajnos mostanság nincs időm annyit netezni és pontozni meg nem mindenki szokott, így nem hinném hogy a 10-es videók biztos olyan jók-e vagy csak 1-2 embert érdekel, ezért jobb lenne egy ilyen heti toplistát végignézni.

Részemről a kommentekkel semmi bajom, inkább maradjanak meg a régi kommentek is, illetve ha nem nagy blamázs összehozni toplistás kommenteket vagy mínuszos kommenteket is szívesen olvasnék, mert szerintem ez az oldal inkább a hozzászólásokban erősebb mint más ilyesféle oldal.

A design lehetne kicsit drasztikusabb, de nálam inkább az átláthatóság a nyerő és nem az hogy csillivilli faszlámákkal legyen teli. Hantaboy reklámötletéhez annyit hogy szerintem inkább alulra kerüljön egy széles csíkba ugyanis véletlen oldalra kattintok akkor már ugrik is be az oldal.

Asszem ennyi!
Nas
Nas 2015. 10. 29. 21:20 | #18
"kérdés, hogy lehet-e integrálni a mostani kommenteket (jó lenne ha megmaradnának a régi kommentek)"

Nehogy már eltűnjenek a régi kommentek, mert kardomba dőlök. :D
Előzmény: bungle (2) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 29. 21:18 | #17
Ez jó ötlet. Vállalja mindenki a véleményét, ha szöveges, ha szimpla tetszésnyilvánítás - ha már van ez a plusz/mínusz dolog. Ezzel kapcsolatban még egy észrevétel: apróság, de ha meg lehetne valahogy oldani (nem tudom, nem értek hozzá), hogy a pluszra/mínuszra kattintás és/vagy válaszkomment írása után ne úgy töltsön vissza az oldal, hogy visszaugrik az elejére, a legfrissebb hozzászóláshoz, hanem maradna az érintett kommentnél, az jó lenne - főleg több száz kommentes beszélgetéseknél.
A Best of Izét én sem használom, valahogy nem kényelmes, mobilról is ritkán nyitom meg az oldalt.
Ehhez az energikus pipacspiros design-hoz viszont már hozzászoktam. :D Ha változtattok is rajta, szerintem hangulatában hasonló maradjon, mert ez már szinte védjegye az Izének. :)
A hír Izék között sokszor mutat nem létező oldalra a link.
Előzmény: RT/TURBO (10) +2 VÁLASZ
Hantaboy
Hantaboy 2015. 10. 29. 20:06 | #16
Mivel csak laptoról nézem az oldalt, így a mobilos felületet nem ismerem. DE itt a webes felületen nem ártana némi dizájn csiszolás. 1366x768 (19:9) felbontás mellet az oldal elég csúnyán néz ki a balra zárt stílussal (jobb oldat egy hatalmas fehér sáv). A jobb oldali úszó reklám miatt pedig kénytelen vagyok AdBlock-ot használni. Tudom, ezt nem illik mondani, de használom az addont, mivel az új Operában nem lehet letiltani egyedileg a reklámokat. (A régi Presto motort jobban kedvelem, de az általam látogatott oldalak 80%-a már nem támogatja) Ha átálltok statikus (nem villogó, nem mozgó, nem zavaróan elhelyezett [a posztok között]) reklámokra és kiveszitek a jobb oldali úszó reklámot, akkor tutira kivételre rakom az Izé-t a AB+ban.

Ha mindenképpen akartok oldalsó reklámot, akkor használjatok hasonló megoldást, mint pl a newgrounds.com. Ott a középre zárt tartalom mellett két oldalt egy-egy statikus reklám csík van.

Best of Izé: nem használom, mert nem tetszik. Szóval részemról megint nem nyilatkozom.

Komment szekció: Nekem a jelenlegi is megfelel, kivéve, ha túl hosszú egy utolsó komment, akkor a főoldalon a megjelenítése csúnya dolgokat tud okozni. A Disqus lehet jó megoldás, de nem biztos, hogy feltétlen jó dolog egy harmadik féllel kezeltetni az oldal kommentjeit.

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ha lesz még valami, akkor jelzem...
Jaca 2015. 10. 29. 20:00 | #15
Szia!
A mobil verziónál a mégtöbb izé betöltése gomb helyett jó lenne inkább a következő oldal gomb. Ebben a formában csak zabálja a memóriát meg az adatforgalmat, mert a mégtöbb izénél annyit érek el, hogy nem az első 10 izé, hanem az első 20 izé, első 30 izé és így tovább jelenik meg.
bungle
bungle 2015. 10. 29. 19:21 | #14
Nálam se. Vicces, mert kb soha nem használtam, azt nem is mi fejlesztettük, mi csináltunk egy ilyen fapados verziót magunknak: http://www.ize.hu/mobil.php
De azért írtam a fejlesztőknek...
Előzmény: jackherer77 (13) 0 VÁLASZ
jackherer77 2015. 10. 29. 19:03 | #13
Iphone 4s em van. Mobilos verziót használva, nem mennek a youtube videók. Lehet szar a teló, de gondoltam megemlítem.
Szancso 2015. 10. 29. 18:54 | #12
Nekem tetszik ez a piros Izé, de nem értek a mostani mobilos meg mittudomén milyen bigyókhoz. :)
brain 2015. 10. 29. 17:52 | #11
Sziasztok!

Nem igazán design ötlet, de kérlek ne felejtkezzetek meg a mobilos felületről sem. Nagyjából jól működik egyetlen bajom van vele: nem tudom kikapcsolni a nsfw szűrést.


RT/TURBO 2015. 10. 29. 17:46 | #10
Bár, nem sokat kommentelek, de én örömmel nézném ki mínuszolt vagy épp ki plusszolt egy adott kommentet.

Szóval ha van rá egyszerű mód...mittomén rákatt és látszódna nick(ek).
Itt írták előttem hogy örömmel olvassák a kommenteket....én is így vagyok vele.. Had menjen a szócsata, háború. :)
+3 VÁLASZ
Ditpet 2015. 10. 29. 17:36 | #9
Most visszatekertem egy kicsit. Szerintem a pontozáson is változtatni kéne. Mindenhol 5.00 pont szerepel, ami nekem, laikusként azt jelenti, hogy semleges, tehát senki nem kattintott rá. Esetleg ide az oldalra kéne tenni a pontozóskálát. Vagy ha nagyon nem használják a felhasználók, akkor kivenni.

Az újításnál figyelj oda, hogy a reklámfelület ne legyen zavaró. Tudom, kell a reklám, hogy jól fusson az oldal. De olyan helyre kerüljön, ami a mindennapi használatot nem zavarja.
Pár ellenpélda cím nélkül. Az egyik hírlap az egész oldal felső felét eltakaró óriás hirdetést tett ki, ami rendben is lenne....de elfelejtették az X gombot kitenni. A hirdetést nem lehetett eltüntetni. Így az oldal használhatatlan volt :D
Másik oldal azt a hibát követte el, hogy tömény szöveg közé szúrt be egy méretes gif reklámot. Mondanom sem kell, kiégette a szeme olvasás közben. Le-fel kellett az oldalt görgetnem, hogy kikerüljön a mozgókép a monitoromról. :D
És persze a legrosszabbak legrosszabbja a hangos reklám. Megnyitod az oldalt és Bumm.....elkezd üvölteni a hangszóróból valami, azt se tudod hol kapcsold ki. Munkahelyen főleg frissítő élmény, ha épp a főnök a közelben van.
Ezek persze extrém példák.
kissfreezer 2015. 10. 29. 17:30 | #8
Én a mobilos verziót használom. Egyszerű, letisztult... talán ehhez nem is kell hozzá nyúlni. Ha esetleg van rá igény..., ide is be lehet vezetni a hozzászólások értékelését, de nekem az is így jó ahogy van, mert nem látom, hány minusz-t gyűjtök:)
Ditpet 2015. 10. 29. 17:13 | #7
Na, ma is okosabb lettem. Köszönöm, erre gondoltam. Ezt áttehetnétek a tematikus gombok közé, piros színű háttérrel. Mert a képeden is kellett egy perc, mire megtaláltam, mit jelöltél be. Tényleg vak vagyok.

Előzmény: Ravennë (5) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 29. 17:11 | #6
Ja értem, az al-izékről beszélsz (art, autó, film, stb.).
Ott van minden fenti menüben utolsó linkként az ize.hu
Tény, hogy nem túl feltűnő, gombnak már nem jutott hely.
De a responsive designnal ez menni fog, úgyis az most az elsődleges, 2006-ban még nem nagyon nézték mobilon, tableten... :)
Előzmény: Ditpet (3) +1 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2015. 10. 29. 17:08 | #5
Előzmény: Ditpet (3) +2 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2015. 10. 29. 17:01 | #4
Előre is bocs, hogy nem tudom kreatív ötlettel kiegészíteni a kezdeményezést, de nekem bőven kielégítené az igényeimet egy szimpla "ruha" váltás. Ha nem ismerném az oldalt és idekattintanék, ez a retro design azt a benyomást keltené, hogy biztos ez is csak egy amolyan like vadász oldal, feltehetően régi tartalmakkal, és kilépnék mielőtt belekukkantanék az érdemesebb részekbe. Amúgy az elrendezése bejövős, átlátható. A Best of Izé nekem ennek pont az ellentettje - a Pinterest-nél sem szívlelem, ha mindenképp ez a séma, akkor már jobban bírom a NOTCOT féle rendezettséget -, próbálkoztam vele, hogy használjam, de nem tetszett. Persze ha csak az lenne, szó nélkül megbarátkoznék annak a gondolatával is, azon ne múljon. :D

Kategóriáknál "Dubya bá" ideje lejárt, helyette lehetne valami aktuálisabb. :)

A mobilos verziót ritkábban, de szoktam használni, és mivel az oldalon a kommentek legalább annyira szerethetőek, mint a postok, ezért onnan hiányzik, hogy nem látható ki kinek válaszol, illetve nem tudom pontozni a hozzászólásokat.
+1 VÁLASZ
Ditpet 2015. 10. 29. 17:00 | #3
Lehet, én vagyok vak és nem látom. megpróbálom konyhanyelven körülírni. Itt vagyok a fő Izé oldalon. Rákattintok egy fenti tematikus oldalara, például Film, Pink, mindegy. Akkor azon az oldalon nem találok semmi linket vagy gombit, amivel ide a piros Izére visszatérjek. Azon a tematikus oldalon is ott lesz a többi tematikus oldal gombja az Autótól a Zenéig. Amik között szépen tudok ugrálni. Csak ennek a piros Izének (van külön neve?) nincs elérhetősége a tematikus oldalakon.
Előzmény: bungle (2) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 29. 16:56 | #2
Köszi az ötleteket, Disqus-on én is régóta gondolkodom, kérdés, hogy lehet-e integrálni a mostani kommenteket (jó lenne ha megmaradnának a régi kommentek). A letisztultabb designnal is egyetértek (hiába, rég volt már 2006).

Az Izé link problémát nem igazán értem, hol nem működik? Az Izé logora kattintva mindig a főoldal jön be.
Előzmény: Ditpet (1) 0 VÁLASZ
Ditpet 2015. 10. 29. 16:45 | #1
Szia bungle,

(Most chrome-ból írok épp)
Két apró észrevételem van, amik kicsit nehézkéssé teszik a böngészést.
Az egyik hogy a fenti téma szerint rendezett Izé oldalakra kattintva nem találom a visszautat erre a fő Izé oldalra, nincs ikonja a fenti sorban. Kérlek kapjon ez a "piros" tematikus oldal is egy ikont.
A másik, kizárólag szubjektív, problémám a picit lassú kommentelés. Én egy dinamikusabb kommentoldalt képzelnék el, mint például a Disqus.
Az oldal dizájnját is icipicit letisztultabbá tenném, csak épp annyira, hogy ez az eredeti Izé hangulat megmaradjon.
Persze álmodoznom könnyű.

Ezeken kívül a posztok jók és választékosak. Sok sikert az új Izéhez.
+1 VÁLASZ