Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tóth József 2015. 10. 11. 18:10 | #8
Többször mondták már rám, hogy liberális vagyok. De, ha betegség a buzulás, akkor gyógyítsák meg Őket! A bicska kinyílik a zsebemben, ha véletlenül (valamelyik híradóban) meglátom a Budapest-pide-ot, vagy valami hasonlót. Azoktól nem sajnálnám a viperát, meg a gumilövedéket. Lehet adni a fekete pontokat.
+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 10. 11. 15:10 | #7

Szerintem már a vágytól reszketve várja őket....

Viszont pár hónap, és a Hepa C-től, ill. az AIDS-tól fog reszketni.... :)


Egyébként nem semmi leírni ilyet, hogy a jobboldal tart a migránsoktól.

Ha ez igaz lenne, akkor Európa kétharmada jelenleg jobboldali volna.... :)


Előzmény: közlegény (6) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 10. 11. 10:47 | #6
te pedig meleg fogadtatásban részesítenéd és melegszendviccsel várnád őket? ;)
Előzmény: rermo (5) 0 VÁLASZ
rermo 2015. 10. 11. 10:35 | #5
Na a jelenlegi jobbszárnynak a legszarabb az lenne , hogy ha ilyen fekete , meleg migránsok jönnének be az országba és foglalnák el a zéletterünket . : )

( a múltkor valaki egy másik fórumon azt ajánlotta , hogy olvassam el a mejnkámpfot ..... mert abból fogom megtudni a zigasságot )
hawkeye
hawkeye 2015. 10. 11. 08:49 | #4
Nagyjából egyet lehet érteni véleményeddel, de rátapintottál egy feloldhatatlan ellentmondásra is, melynek említésére a libsik malacként visonganak.

"Ha elvakult liberális jogvédő valaki, akkor a "gének tehetnek mindenről" álláspontot azzal fogja támadni, hogy génhibaként, betegségként tünteti fel a homoszexualitást, a környezeti meghatározottság híveit meg azzal, hogy ez alapján könnyű az érintetteket hibáztatni, hogy a saját döntésük miatt "tévelyedtek el", és tudnának rajta változtatni, ha akarnának. (Ami a környezeti determináltság esetén sem feltétlenül igaz.)"

Tehát tagadják a gének meghatározó szerepét, mert az "betegségre" utalna.
De amikor pl. gyermekek meleg párok általi örökbefogadásáról van szó, akkor nem látnak környezeti veszélyeztetést, mert a melegség úgyis meg van írva a génekben, az a meghatározó.

Na, ennek felemlítésére nagyon fel tudják húzni magukat, s minimum az, hogy náci gondolkodású leszel... :)

Előzmény: Nas (3) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 10. 20:20 | #3
Erről folytak már itt az Izén is parázs viták. Azért nehéz az állásfoglalás, mert nyilván mindkettő közrejátszik, a befolyásuk mértékén vitatkozunk. Szerintem is úgy van, hogy szerepet játszhatnak a "hajlamosító tényezők" között bizonyos genetikai, epigenetikai változások, de embernél a jelenség tényleges manifesztációjában a környezeti hatások a mérvadóbbak. Ahogy "bűnözésre predesztináló" gén sincs, úgy nincs olyan sem, hogy egy mutáció / metilációs mintázatbeli változás eleve elrendelten, minden körülmények között meleggé tesz valakit. Viszont más kutatók a genetikai determináltságot tartják fontosabbnak. Utóbbi nézet képviselői főleg arra alapozzák a véleményüket, hogy egyszerűbb állatmodellekben (pl. Drosophila) egyértelmű összefüggést lehet kimutatni bizonyos gének mutációja és a szexuális orientáció változása között, illetve más állatfajoknál is megfigyelhetőek homoszexuális viselkedést mutató egyedek. Csak ezzel az a bibi, hogy az emberi idegrendszer és szexuális viselkedés azért eléggé más komplexitását, működését tekintve, mint teszem azt az ecetmuslicáé, az állatvilágban megfigyelt homoszexuális viselkedés pedig sokszor nem valódi homoszexualitás, hanem pótcselekvés, a szexuális drive megfelelő partner hiányában azonos ivarú fajtárson való kiélése, vagy fiatalkori imprinting hiba.
Csak a kérdést ugye elég nehéz eldönteni, mert egyrészt nagyon sok embert kéne hozzá nagyon alapos genomelemzésnek alávetni, másrészt ha találnak is a jelenséggel látszólag korreláló változásokat, az még nem biztos, hogy ok-okozati összefüggést is jelent, azt csak emberkísérletekkel lehetne bizonyítani, amit meg ugye nem végezhetünk.

De az azért szerencsére nem igaz, hogy ki vagyunk átkozva a tudományos közösségből, ha nem azt valljuk, hogy a gének tehetnek mindenről. Kutatóként bármilyen végkövetkeztetést hozunk is ki ezzel a kérdéssel kapcsolatban, azt tuti, hogy félre fogják magyarázni. Ha elvakult liberális jogvédő valaki, akkor a "gének tehetnek mindenről" álláspontot azzal fogja támadni, hogy génhibaként, betegségként tünteti fel a homoszexualitást, a környezeti meghatározottság híveit meg azzal, hogy ez alapján könnyű az érintetteket hibáztatni, hogy a saját döntésük miatt "tévelyedtek el", és tudnának rajta változtatni, ha akarnának. (Ami a környezeti determináltság esetén sem feltétlenül igaz.)
Abba már bele sem mennék, hogy szerintem eleve többféle oka is lehet a homoszexuális viselkedés megjelenésének valakinél: megfelelő környezetben kialakulhat esetleg bizonyos genetikai variációk miatt is, de elcseszett nevelés, traumák, idegrendszeri, hormonális működést érintő diszfunkciók következménye, illetve tudatos döntés következtében felvett viselkedés is lehet, valamint ezek változó összetételű kombinációinak eredője.
Előzmény: hawkeye (2) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 10. 10. 15:30 | #2

Ezért a véleményért a liberálhiszteroidok meg fognak kövezni.

Pedig szerintem is a környezet hatása sokkal meghatározóbb, mint pár, állítólag kificamodott szekvencia. Az a baj, hogy azok a tudósok, akik ezt a genetikai eleve elrendeltetést cáfolják, semmi perc alatt ki vannak átkozva, és sorra tűnnek el a süllyesztőben...
vadonka 2015. 10. 10. 14:06 | #1
Senki nem születik buzinak, ez marhaság. Valóban lehet közvetve génhiba az oka, de az az évek alatt bekövetkező személyiségváltozással együtt buzul be. Egyfajta személyiség torzulás, ami valahol betegség...Természetellenes. Nem vagyok homofób, de nem tartom természetes dolognak azt, hogy valaki buzi. A lényeg, hogy nem egy normális, természetes állapot. Nincs bajom velük amíg úgy élnek ahogy bárki más. Amelyik parádézik és élharcosként veri magát a külön jogok miatt azokat viszont kilőném a napba.
+1 VÁLASZ