Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze
norbertvincze 2015. 10. 11. 11:45 | #14
lilaflexninja
Strogg 2015. 09. 26. 12:07 | #12
Szerintem csak ironizált. :)
Előzmény: tjunior (11) -1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 26. 11:00 | #11
Túl sokat gondoltok az amerikai külpolitikáról. Szerintem itt volt semmilyen terv. Egyszerűen hoztak a szokásos, a világ dolgaira érzéketlen bunkó amerikai külpolitikát, sosem láttak tovább a orruknál. 2003ban szétvertél Irakot itt az eredménye. Ők csak demokráciát hoztak oda is, de hát minden birodalom mögé kell valami filozófia, még az átlag amerikai baka sem lövetné seggbe magát a vállalatok profitja miatt, bezzeg ha demokráciát viszünk a szenvedő népeknek. Persze ne legyenek kétségeink az amcsiknak, hiába a szövetségese Európa nem érdeke egy egységes kontinens. (Mint ahogy a másik oldalon a ruszkiknak sem.)
Ami meg a német autógyárakat illeti, lejáratták ők magukat azzal amit műveltek, ha igazak a hírek. Amúgy is szerintem a VW és a BMW csak az első dominók a sorban, lesznek itt még finomságok.
Előzmény: T1B3R1U5 (10) -1 VÁLASZ
T1B3R1U5 2015. 09. 26. 10:05 | #10
Sajnos, ha hagyni fogjuk, akkor igen!
Amerika mostanában egyre aljasabb eszközökkel játszik és már nem elég neki a közel-kelet... Európa ellen is kezdi bontogatni szárnyait!
Először a migránsokat uszítja Ránk, Európára és a németekre, aztán meg lejárató kampányt indít a német autógyárak ellen... amivel jelentősen tudja negatív irányba befolyásolni a gazdaságot és meggyengíteni azt!
Előzmény: naphtha08 (8) 0 VÁLASZ
T1B3R1U5 2015. 09. 26. 09:59 | #9
Nas - szívemből szóltál - abszolút egyetértek Veled és jobban én sem tudtam volna megfogalmazni! Jár a pacsi! (és ez nem irónia)

lilaflexninja
"...hovatovább igazuk van, és ezt kéne csinálni nekünk, és akkor fordítva lenne a helyzet..."
Pont ez a legnagyobb baj a mai világban, mikor már nem tiszteljük a másik ország/közösség (vallási, de inkább) világi kultúráját, hagyományait, szokásait, területi szuverenitását, határait - hanem gusztustalan módon, mindenféle kamu indokkal, gerinctelen módon meg akarjuk azt hódítani!
Szánalmas!
Előzmény: Nas (6) 0 VÁLASZ
naphtha08 2015. 09. 26. 09:29 | #8
De most akkor tényleg arról van szó, hogy a fejünk felett játszott sakkjácmában az Usa migráns invázióval, Németország megremegtetésével szétcincálja Európát, majd behinti sóval?
norbertvincze
Nas
Nas 2015. 09. 25. 19:53 | #6
Magad írod a cáfolatot az elvedre: "a kereszténység álarca mögött is csinálnak csúnya dolgokat". Bezony. Tehát attól, hogy erőszakosan vallási nevelés alá hajtunk mindenkit, még ugyanúgy lesz emberi gyarlóság - ráadásul a sokkal gusztustalanabb, az erényesség álcája mögé bújó fajta..

Attól még, hogy valaki nem keresztény, tisztában lehet az együttélés alapvető szabályaival (ne lopj, ne ölj, stb.), ez nem csak a hívők privilégiuma (még ha ők előszeretettel gondolnak is így magukra, és erre hivatkozva értékesebbnek hiszik magukat más embereknél...), illetve lehet kiforrott, stabil világnézete, erkölcsi tartása bárkinek. Ez nem az istenhittől függ, hanem az adott illető emberi tartásától, erkölcsi érzékétől, intelligenciájától, lelki erejétől.
Attól, hogy valaki nem vallásos, korántsem törvényszerű, hogy a "divat diktálja, hogy éppen mikor mit csináljon" (és fordítva, egy vallásos ember is lehet mindig az aktuális szélirányba álló birka, ugyebár...). Sőt, a nem vallásos emberek általában kritikusabbak, nehezebben lehet őket pl. (vallási) fanatikusok által egymás ellen (meg)vezetni.

Szóval egyáltalán nem biztos, hogy a vallásosság erőltetése a megoldás a mai világ problémáira... Sőt, szerintem épp, hogy ront a helyzeten, hogy még mindig ekkora tere van az életünkben ókori, középkori babonáknak, mondvacsinált ideológiai konfliktusoknak, épp ebből van még mindig rengeteg probléma.
Előzmény: palinkaman (5) +1 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2015. 09. 25. 17:18 | #5
Van amiben igaza van. A kereszténység álarca mögött is csinálnak csúnya dolgokat, illetve a mai "hitehagyott" embereknek nincs meg az az egységes mérce, erkölcsi útmutatás, kapaszkodó, ami emberivé tenné, és ezért a társadalom lassan összeomlóban van.
Pedig érdemesebb lenne az értékes tanításokra hallgatni, és a példamutató embereket követni, nem pedig a mai millió, magából kifordult irányzatot, divatot, trendet. Megvan ám annak is az előnye, ha valaki keresztény nevelést kap, mégpedig az, hogy egy emberi jellem alakul ki benne, és ennek szellemében cselekszik, nem pedig a divat diktálja, hogy éppen mikor mit csináljon.
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 09. 25. 14:13 | #4
nálad van a főkapcsoló? mire van szükséged, hogy ne tedd, tán száz szűz leány kiengesztelne?
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
rermo 2015. 09. 25. 13:47 | #3
Tudod én azt nem értem , hogy miért kell vallási alapon felosztani a világot ???? Ma a földön élő emberek jelentős többsége nagy ívben leszarja a vallást ...úgy általánosságban . A nyugati világon más értékrend szerint megy az élet nem a keresztény szerint . Kína nem egy vallásos ország ott inkább a társadalmi ( családi ) hagyományok alapján , India ugyan vallásos , de azok a teheneket imádják . Na meg vannak a muzulmánok és abban is egy szűk réteg akik nem bírnak a vérükkel és mindenáron le akarják igázni az egész világot . Nekem a sztori inkább egy ilyen Marvel-es sztorira hasonlít ahol a főgonosz és csapata .... ismerjük .

Szóval ennek bőven nem kellene ekkora jelentőséget tulajdonítani persze ez nem jelenti azt , hogy ne kellene vele foglalkozni és ha nagyon elfajul a dolog akkor beavatkozni .

Hülye emberek voltak vannak és lesznek a jövőben is ... mindegyik oldalon .... ezt el kell fogadni . Hitler keresztény volt és elég nagy szart tudott kavarni .
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 09. 25. 12:47 | #2
Na jó, akkor tessék indítom a cunamit, úgyis kikapcsolom a netet:
Ez az ember nem az egész muzulmán világot képviseli, azonkívül saját vallásunk papjai között is hangoztak már el hasonló finomságok, hovatovább igazuk van, és ezt kéne csinálni nekünk, és akkor fordítva lenne a helyzet Ráadásul legalább ők vallásosak, míg mi csak hangoztatjuk a keresztény értékeket. Szóval hova szarjunk most ezzel a videóval azon kívül, hogy anyázhatunk rajta?!
norbertvincze