Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 12. 08:31 | #12
ez a srác bírja az "ampert"
https://www.youtube.com/watch?v=JNxYInhMb2Y
Ditpet 2015. 09. 11. 09:36 | #11
/player.togglegodmode 1
eMTé 2015. 09. 10. 20:55 | #10
Nem voltak vérprofik az igaz, de azért megoldották. Sokan meglepődnének azért, hogy mire képesek igazi éles helyzetben ... és mire nem. Volt egy kísérlet, fegyverrel jól bánó (sőt nagyon jól bánó) egyetemi hallgatóknak azt mondták, hogy őket választották ki fegyveres védelmi szerepre, mert minden előadásra kell egy "marshall". Tudták, hogy csak főpróba, és airsoft. Kár hogy nincs meg a video linkje, de ha az ismerősömnek még megvan, később felteszem. Konkrétan egyik sem jutott el odáig sem, hogy stresszhelyzetben elő tudja húzni a fegyverét a tokból. És akkor nem éles lőszerrel lőttek rá.
Előzmény: leha (7) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 09. 10. 19:49 | #9
Előzmény: leha (7) +3 VÁLASZ
lo'ko''to'' 2015. 09. 10. 19:45 | #8
Ez Neo basszameg!
leha 2015. 09. 10. 19:42 | #7
két balfasz majom.
először:
Te vagy a rendőr és fegyver van a kezedben. NEM HÁTRÁLSZ, NEM UGRABUGRÁLSZ! Ha nem sugárzol erőt és határozottságot, rád fognak mászni, meg fognak enni (utólag meg az internet népe ki fog kacagni)
másodszor:
Ha már elővetted a fegyvert, akkor helyzet van. Ha helyzet van, akkor két lehetőséged van: ha támad, akkor figyelmeztető lövés, aztán lábra. feküdni fog.
ha nem támad, akkor sakkban tartod (egyik biztosít), földre kényszeríted (szép sóval, vagy testi erővel), bilincs, autó, rabosítás.
de ezek akkora műmájerek voltak, hogy a parti elején az egyik fasz beletolat a másik fasz lővonalába is.
aztán persze az is igaz, hogy ha addig nem tudtak kemények lenni, amíg szembe jött velük a fószer, akkor talán hátba már ne lőjék.
persze, ha futni is úgy tudnak, mint intézkedni, akkor a büdöskurvaéletbe utol nem érték volna máshogy.
pancser gyökerek
+2 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 09. 10. 18:53 | #6
ok, az altató mennyiségét nem vettem számításba, de kifejleszthetnének valami autómata, dzsinával átitatott töltényeket kilövő-belövő kábító-bénítót.
Előzmény: Travis Kestrel (5) 0 VÁLASZ
Travis Kestrel
Travis Kestrel 2015. 09. 10. 18:27 | #5
Bizonyos országokban azért van a rendőröknél sokkoló pisztoly hogy a helyzettől függően tudjanak válogatni az eszközökből.

Egyrészt tudtommal olyan adogatószerkezettel ellátott öntöltő fegyver még nem nagyon van amiből altató lövedékeket lehet kilőni. (azért elég necces éles helyzetben minden lövés után betölteni, felhúzni ha mellélőnek)
Másrészt az altatólövedék sem azonnal hat, hanem kell neki egy kis idő. Ez alatt a bűnözőnek még bőven van ideje különböző dolgokra.
Harmadrészt az állatba sem csak úgy lövik bele, hanem előtte egy szakember megbecsüli az állat súlyát és az ennek megfelelő altatómennyiséget választja. Embereknél sem poénból van az aneszteziológus. Ha kevés akkor csak egy kicsit kába lesz és/vagy jóval több idő kell a hatás kifejtésére, ha sok akkor életveszélyes állapotba kerülhet, bele is halhat. Ilyen szempontból a sokkoló pisztoly is jóval biztonságosabb.

A rendőrök pedig véleményem szerint jól végezték a dolgukat annak ellenére hogy párszor mellélőttek. Felszólítás megvolt, figyelmeztető lövés megvolt, párszor mellélőttek majd egy lövés érte a lábát. Amint földre került nem lőtték tovább szitává. A mellélövések pedig betudható annak, hogy jól láthatóan végig lábra céloztak, ráadásul mozgó célpontra. Ha mellkasra céloznak akkor egyből meglett volna.
Előzmény: közlegény (3) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 09. 10. 16:26 | #4
+?
Előzmény: közlegény (3) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 09. 10. 16:15 | #3
az állatbefogásnál már bevált nyugatólövedékkel nem lehetne, mert baja nem lesz, csak lenyugszik és szépen be lehet gyűjteni
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 09. 10. 14:21 | #2
Nem lehet ilyen helyzetben könnyű egy rendőrnek. Éles helyzetben nem lehet őket kiképezni, értem itt ezalatt azt, hogy szimulálni lehet a helyzeteket, de nincs raktáron pár őrült/agresszív/drogos/tüntető akin gyakorolni lehetne, szóval elmélet megvan, de a gyakorlat gondolom nincs. Aztán amikor szitu van, nem mindenki bátor, illetve természetes, ha fél, vagy bénázik. Ennek ellenére persze elvárható lenne, és megnyugtató, hogy az ember úgy érezze, a rendőrök a helyzet magaslatán állnak, de ez még mindig jobb, mint amit mostanában amerikában csinálnak. Jó persze ott meg nem cikkeznek a rendőrök helyes eljárásairól, csak a baklövésekről.
+1 VÁLASZ
eMTé 2015. 09. 10. 13:50 | #1
Szerintem meg nem akarták agyonlőni. Lábra céloztak, talán az elején még oda sem, csak mellé, hátha megijed.
+1 VÁLASZ