Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 07. 12:05 | #90
"Kirekesztő vagyok mert még nem ment el a józan eszem…
(avagy a politikailag korrekt beszédek ideje már rég lejárt)
Tinédzserként a 80-as évek elején mint fiatal csellista folyamatosan németországba és svájcba jártam tanulni a budapesti Zeneakademia előkészítő tagozata mellett…

Furcsa érzés volt amikor kinnt először tudatosult bennem hogy miért is éreztem magam olyan kényelmetlenül náluk (szinte minden alkalommal).
Akkor ezt úgy fogalmaztam meg magamnak hogy az agyukra ment a jólét…
És ezt a felismerésemet ma is tartom.
De annakidején (tizenévesen) sikerült a másik végletet is megtapasztalnom amikor Magyarorszagnál sokkal szegényebb országokban is volt dolgom és látnom kellett azt is hogy az extrém nyugati jólét ellentéte a nyomor milyen hatással tudja blokkolni az embert.
A két extrém véglet…

Most ezeket a sorokat Andalúzia szívévből írom ahol a 700 éves akkori mór uralom alatt (Kr.u. 8-15 század) -(még ma is így hívják őket itt errefelé, egyébként ők arabok és berberek voltak)-, nos mint köztudott annak idején az Európai kultúra tőlük kapta az orvostudományt, a csillagászatot, a matematikát, az epítészetüket stb.
Andalúzia azon kevés helyek egyike volt a történelemben ahol sok sok éven keresztül a zsidó a keresztény és az iszlám kultúra képes volt békében, harmóniában együtt élni, aminek nyomait még manapság is megtalálhatják a turisták pl. Cordoba-ban vagy Granada-ban.

Kissebb nagyobb megszakításokkal 15 évet éltem itt eddig ebben a mediterrán országban és itt meg arra jöttem rá hogy a fenntebb említett két véglet között talán Spanyolország lehetne egy jó példa arra hogy egy ország hogy tud gyógyítani emberi lelkelet és inspirálni hogy nyugodtan alkothass.
Persze most már itt sem egyszerű, sajnos már itt is tombol az a kapitalista őrület és borzalmas eredményei ami már a világ minden szegletébe eljutott.
Nagyon más időket élünk most.

Ezekben a napokban visszatérve legutóbbi utamról az öreg kontinensre, rájöttem hogy a mai politikailag korrekt beszéd alapján én egy kirekesztő ember vagyok a menekült kérdés kapcsán… unsure emoticon
Megdöbbenve figyeltem az utóbbi hetek eseményeit először Kanadaból majd az USA-ból és most jelenleg itt Európában szemezgetem (4 nyelven) az aktuális híreket:

Nordsee-Zeitung

„ne vesztegessük az időt, hanem ösztönözzük az önkormányzatokat a befogadásra. Integráljuk őket, az óvodában, az iskolában, a sportegyesületekben, a szomszédi kapcsolatokban, a munkahelyeken. Szervezzük meg a kölcsönös megismerést. Ismertessük meg az új szomszédainkat a mi kultúránkkal és a mi értékeinkkel és örömmel tudjunk meg rólunk minél többet. Ne ismételjük meg a múlt hibáit, amikor emberek tömegeit kirekesztettünk és gettókban zártunk, ahol nem dolgoztak és nem volt alkalmuk a társadalmi életre sem. Ebben az esetben az integráció nem lesz sikeres.”
???

Miközben írom ezeket a sorokat sorban jönnek a legújabb hírek:
“Kitiltanák Orbánt a svájci szociáldemokraták
A pénzügyi támogatásoktól is megfosztanák az országot.”

Vagy épp most az Osztrák kancellár:
“nem hisz Orbannak es penzugyi buntetest heleyezett kilatasba”

Végül desszertnek:
Huffington Post
“Meg van a lehetősége, hogy Magyarországot de facto kidobjuk az EU-ből. A 7. paragrafus szerint, ez lehetséges, ha egy ország súlyosan megsérti az Európai Unió alapértékeit.”

No akkor most álljon meg a menet kedves nyugati (most tőlem keletre lévő) felebarátaim!
A nyugati média és politikusok (és akik mögöttük állnak) manipulációs technikáit kezdjük megismerni:
https://www.youtube.com/watch?v=sy9KFOVf8Ro

De talán most jött el az idő hogy eszünkbe jusson, miért ne használhatnánk azokat a fránya demokratikus eszközeinket / jogainkat amik még megmaradtak nekünk. Miért ne?

Mire is gondolok?
Például mi lenne ha kiírnának egy népszavazast. Minden egyes EU államban wink emoticon
Kérdezzük meg az embereket hogy elhiszik-e hogy a menekültek tényleg mind menekültek-e, kérdezzük meg hogy kapjanak-e a kormányok felhatalmazást arra hogy hermetikusan lezárják a határokat szigorú beléptetési rendszerrel, plussz új drákói törvényeket az embercsempészek ellen és urambocsá ha szükséges akkor a katonaságot is bevonni a rendfenntartásban.

Miért is ne?!
A németek meg szavazzák meg azt amit akarnak, az osztrákok is döntsék el hogy mi a legjobb nekik, de ha ezek az országok (a franciákat és a többieket ne is említsük) ha továbbra is ilyen pimasz és destruktív módon fognak kezelni és démonizálni minket magyarokat, akkor ennek az úniónak tényleg nincs semmi értelme.
Elég ha ránézünk a térképekre és már egy minimális helyi, stratégiai, történelmi ismeret birtokában felismerhető hogy a menekült kérdés menekült részét hogyan lehetne okosabban praktikusabban és humánusabban kezelni. De erről már sokan írtak. Arról viszont már kevesen hogy miért van az hogy a mai döntéshozók -(tisztelet a kevés kivételnek)- hasonlóan lefokozott tudatállapotban, ugyanolyan módon viselkednek mint akik a 20-ik század eleji Európát, akkori vezetőit jellemezte és az anno kontinensünk teljes lerombolásához vezetett aminek a levét még most is mi isszuk itt Közép-Európában…

Én speciel nem akarok mégtöbb muzulmánt látni Európában.
De ez valahol magánügy.

Az viszont nem magánügy hogy nemrég még a Német kancellár asszony is elismerte hogy a multikulti nem működik.(!)
És ezt az USA-ban ahonnan most jövök már ott sem tagadják.(!)

A hőbörgő, okoskodó, szenvelgő értelmiségi társaimnak figyelmébe ajánlom a következő pár sort (amiről természetesen többségüknek lövésük sincs…)

“A Koránban legalább 109 vers van, amely arra szólítja fel a muszlimokat, hogy az iszlám uralom érdekében háborút folytassanak a nem hívőkkel szemben. Néhányuk egészen erőszakos, többek közt kezek és ujjak levágását, valamint a „bárhová is rejtőző” hitetlenek meggyilkolását írja elő. Azokat a muszlimokat, akik nem csatlakoznak ehhez a harchoz képmutatónak nevezik, és arra figyelmeztetik őket, hogy Allah a pokolra fogja küldeni őket, ha nem vesznek részt a mészárlásban.”
forras: ateistavilag.blog.hu

Zárójelben megjegyzem hogy az elhülyült német kollégáknak és a magyarországi hőzöngő holdkórosoknak már az sem jutna eszébe hogy mi is történt annak idején 1541 ausztus 29-én..
vagy csak maradjunk napjainknál:
http://vigyazo.blog.hu/…/_100_merfoldes_hosi_gyalogmenet_ig…
….

Én betartom az Európai törvényeket, mások miért nem tartják be azokat? Miért vannak kivételek?
Az emberáradat túlnyomó része nem menekült. Pont.
Ez világosan kiderül a titkosszolgálati jelentésekből, független biztonságpolitikai szakertők nyilatkozataiból és nem utolsó sorban ha megnézi őket az ember a saját szemével akkor rögtön látható hányadán is állunk. De ezt már ugyancsak sokan megírták…

(A mostani szitut összekeverni pl. az 56-os eseményekkel -(menekültek)- számomra ez szimpla demagógia)!
Nem azért áldozták milliók az életüket és vérüket az utóbbi évszázadokban itt Európában hogy most néhány lefokozott tudatú politikus, közszereplő és civilnek mondott (ki tudja honnan pénzelt) csoportok tönkretegyenek mindent.
Meg kell védeni a keresztény értékeket a keresztény Európát, vagy legalábbis ami eddig megmaradt belőle.
Lovagok kellenek ma! Olyan modern templomos lovagok akik gyógyító impuzusokkal és ha kell akkor kivont szellemi pallosukkal is megvédik a Krisztus impulzust ami nélkül az emberiség nem lesz képes tovább fejlődni!
Az érzekenyebbek már jó ideje láthatják azokat a viharfelhőket gomolyogni Európa felett amik már az első világháború előtt is gyülekeztek csak akkor szinte senki nem figyelt fel rájuk.
Most talán több lató ember van közöttünk, csak az ő hangjuk nem manifesztálódhat a mai mainstream médiákban a már ismert okok miatt…

De bármi is történjen, emlékezzünk egy üzenetre úgy 2015 év magasságából:
“legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok.”
(Máté 10,16)

Fogel Frigyes
független filmes"

https://www.facebook.com/kulturalis.kreativok/posts/908333862573792:0
izé012 2015. 09. 07. 10:22 | #89
Attól h a másikra próbálod sózni a te balfaszságodat még nem jelenti azt h ne lennél bafasz.
De ha jobban megnézed te is láthatod h olyat feltételezel amit egyáltalán nem írtam.

/Szerintem az üveget széttörő egy ISIS terrorista volt és örülhetsz h ennyivel megúsztad! :-) /
Előzmény: tjunior (85) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 06. 21:11 | #88
http://spiler.blog.hu/2015/09/01/2025_magyarorszag_minden_nemet_menekultet_befogad

Ez lassan már nem csak fikció lesz, hanem valóság:
" Elsősorban a nők jogaik csorbultak, akiknek a jövőben kötelező lesz az utcán csadort viselniük. Ma már nem az a kérdés, ami alig pár éve volt, hogy jó döntés volt-e ilyen gyorsan bevezetni a női kvótát. De arra is emlékszünk, mi történt Kölnben, amikor kiderült, hogy egy asszony megcsalta férjét. A németeknek elegük van abból, hogy betiltották a sörfesztiválokat, ahogy abból is, hogy vége van a bajor virslievésnek, mivel a disznóhús fogyasztása tiltottá vált Németországban."
Philo 2015. 09. 06. 19:43 | #87
Mit nem?

Mert ezek tények:

- hazudnak a származásukat illetően
- hátráltatják az eljárást
- beszöknek a zöldhatáron (miközben vannak jó páran, akik a határátkelőket választják, ahogy azt hivatalosan is kellene) - meglógnak a táborokból.

No meg a többségük nem menekül és nem élt át semmilyen szörnyűséget mégis állat módjára viselkedik és hazudozik arról, hogy honnan jött.
Előzmény: tjunior (86) +1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 19:25 | #86
Nem, a menekültek ahogy én látom bizalmatlanok (mondjuk ha engem felpakolnának egy vonatra, hogy az elvisz A városba, aztán B városban leszednek én is bizalmatlan lennék), türelmetlenek és van, hogy elfelejtik a kötelezettségeiket. Valamelyest érthető a reakciójuk, sokan közülük olyan szörnyűségeket éltek át amit mi szerencsére még elképzelni sem tudunk.
Előzmény: Philo (80) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 19:20 | #85
Ezt a szövegértés dumát hányszor sütötted már el? Mindenki hülye csak te vagy helikopter, vagy kissé belekavarodtál a barokkos körmondataidba :)
(Amúgy kellemeset bringáztam addig amíg valami idióta, tuti bevándorló volt, szét nem vert egy üveg a a bicikliúton és nem kaptam defektet miatta.)
Előzmény: izé012 (81) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 06. 16:28 | #83
+1


Viszont nem szeretnék áttérni más vallásra. Pont az tetszik Európában, hogy nem más mondja meg, hogy mit gondoljak, miben higgyek, nem basszák szét a fejem machétével vagy bármi hasonlóval azért, mert más a bőröm színe (fehéreket is szoktak ám emiatt vegzálni, meg sárgákat, nem csak barnákat ám...), származásom, egyebek.

Inkább ezek a tetvek takarodnának vissza, oda, ahonnan jöttek.
Az anyjuk meg szedhetett volna fogamzásgátlót és akkor nem lenne probléma.
Előzmény: izé012 (82) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 06. 16:18 | #82
Szerintem ha valamire jó lehet ez a menekülthelyzet az az h Európa talán végre összefog és egységesebbé válik. Sajnos túl sok a liberálfaiszta barom akik hátráltatják ezt /és sajnos a nemzeti oldalakról is hátráltatják sokan mert az EU-ban libsiket látnak csak/. De szerintem az egyetlen esélyünk ha minden EU állam összefog és együtt kezeljük a helyzetet.


-Nulladik lépésként megszüntetni minden EU országban a menekültek/bevándorlók segélyezését és ingyen lakáshoz juttatását meg pozitív diszkriminációját. /Még jobb lenne a szociális hálót drasztikusan csökkenteni minden országban de az gondolom reménytelen a sok libsi parazita hisztije miatt./
-Első lépésként lezárjuk az összes határt minden menekült és bevándorló előtt.
-Második lépésként akik már bent vannak és menekültnek adták ki magukat miközben nem menekültek azoknak kirakjuk a szűrét.
-Harmadik lépésként akik jogosan menekültként vannak Európában menekülttáborokba rakjuk addig amíg a háborújuk véget nem ér és haza nem mehetnek. Ha a háborújuk véget ért akkor irány haza.
-Negyedik lépésként akik nem menekültnek hanem bevándorlónak titulálták magukat azoknál megnézni h van-e munkája avagy valaki /nem másik bevándorló!/ felelősséget vállal-e érte. Ha igen maradhat. Ha nem akkor viszlát.
-Ötödik lépésként /ha a fentiek megvalósultak/ akkor a határokat megnyitni és a fenti irányelveket alkalmazni a további bevándorlók és menekültek esetében. A zöld határokon való illegális határátlépések esetében pedig tűzparancsot adni a határvédelemnek.


Ergo:
-A menekült az menjen menekülttáborba addig amíg a háború tart náluk. Utána irány haza.
-A bevándorló meg csak úgy jöhessen ha dolgozik beilleszkedik és valaki felelősséget vállal érte.
Mindenki más mehet szépen haza.
Ez sajnos egységes EU szabályozás nélkül nem megvalósítható.
/Egyébként a szociális háló radikális csökkentése már magában drasztikusan csökkentené a 'menekültek' számát is. Sőt talán még kivándorlás is kezdődne az ilyen megélhetési rétegek közül - ami azért nem lenne baj. Persze csak akkor ha az ebből fakadó lázongásokat megfelelően - értsd kellő erővel - kezelik. Na erre a libsi többségű Európa szerintem nem lesz képes. Ha mégis annak örülnék de mivel valószínűleg nem fog megvalósulni ezért kezdhetünk gondolkodni azon h a bevándorlásból fakadó polgárháborút miként éljük majd túl. Avagy másik variációban elkezdhetünk áttérni a muszlim vallásra./
Előzmény: Philo (80) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 06. 16:01 | #81
Látom a szövegértés sem megy már. Tényleg jobb ha bringázol egyet h kiszellőztesd az agyad.
Előzmény: tjunior (79) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 06. 15:53 | #80
" még maguk a menekültek is, sokszor ők is nehezítik a probléma megoldását. " Fején találtad a szöget.
Mert nem együttműködőek a bevándorlók:
- hazudnak a származásukat illetően
- hátráltatják az eljárást
- beszöknek a zöldhatáron (miközben vannak jó páran, akik a határátkelőket választják, ahogy azt hivatalosan is kellene) - meglógnak a táborokból.

Így elég nehéz a jó szándékot feltételezni.

Az egyetlen megoldás az, ha lezárjuk a határt és aki bebocsájtást kér, azt a vizsgálat idejére bezárjuk. Aki valóban menekült, azt tovább küldjük a németeknek a regisztrációt követően. Aki meg csak élősködni jött, azt visszabasszuk a szerbeknek, ők meg ahonnan ők kapták és így tovább...
Ha nem tetszik a rendszer, akkor kívül tágasabb.
Előzmény: tjunior (77) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 15:50 | #79
Ja nem, te nem, kit nézel hülyének?
Mit csinálok? Téged általánosítalak? :) Mert ki vagy te valami közösség vagy népcsoport vagy hogy?
Látszik mennyire nem tekintesz el az összefüggésektől.
Na kisütött a nap, megyek kicsit biciklizni, tekintsd ezt annak, hogy megfutamodtam.
Előzmény: izé012 (76) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2015. 09. 06. 15:45 | #78
Az a vicc, hogy mindenki csak találgat, semmiféle épkézláb adatunk nincs arról, hogy kik, honnan, milyen végzettséggel (stb. stb.) jöttek, iiletve szándékoznak idejönni. Az origót az azonosítás kellene, hogy jelentse, addig mindez hitvita.
Előzmény: tjunior (74) +1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 15:44 | #77
Pontosan. Ez a káosz az EU töketlenkedése miatt is keletkezett, persze itt az összes szereplő hibás, még maguk a menekültek is, sokszor ők is nehezítik a probléma megoldását.
Előzmény: I. C. Wiener (73) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 06. 15:43 | #76
'Csak úgy vannak érveid ha minden egyes menekültet valami tudatlan lusta élősködőnek állítasz be'
Sehol nem írtam h mindegyik menekült ilyen lenne.
De azért tetszik h sikerült találnod egy szalmabábot amivel verekedhetsz.
Emellett az h te ezt feltételezed rólam meg h így kritizálod amit írok azzal éppen te általánosítasz.


'Kezelj csak minden problémát külön, ne próbálj összefüggéseket keresni'
Attól h tudom külön kezelni a kettőt még nem feltétlen tekintek el az összefüggésektől.
Annyit írtam h nem bagatellizálom el a problémát csak azért mert van másik is.
De ezt sem kell megértened.
Előzmény: tjunior (74) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 15:36 | #75
Ezt vehetem ígéretnek? Kösz.
Előzmény: Philo (71) -2 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 15:34 | #74
Nem unod az általánosítást? Én értem, hogy általánosításokon keresztül tudsz érveket felhozni, de ha már ekkora vitabajnoknak érzed magad, látnod kellene mennyire vékony jég ez? Csak úgy vannak érveid ha minden egyes menekültet valami tudatlan lusta élősködőnek állítasz be, pedig ez józan paraszti ésszel végiggondolva sem lehet igaz ( ami persze nem zárja ki, hogy van köztük olyan is, már hogy ne lenne).

Aki itt akar maradni és praktizálni valószínűleg kérünk okmányokat, puszira nem fog az biztos. Per pillanat nehezen képzelem el, hogy Szíriából honosítani lehetne bármilyen diplomát, ugyanígy semmilyen okmányt nem lehet ellenőrizni. Nas felvetése pont jó erre a problémára

De én írtam először, így nekem van igazam, így jártál. (Na kb ez olyan érv volt mint a tied)

Ja terelek, így van meg csúsztatok. Kezelj csak minden problémát külön, ne próbálj összefüggéseket keresni, mert nyilván nincs közük egymáshoz, pont ezt várják tőled.
Előzmény: izé012 (65) -1 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2015. 09. 06. 15:32 | #73
"Nem akarok belerondítani a világképedbe, de bevándorlás mindig is volt és mindig lesz."
Ezzel nincs is vita, inkább csak az a kérdés, hogy ezzel mi mit kezdünk.
Az eddigiek alapján azt látom, hogy EU-s szinten vagyunk képesek hosszasan bénázni olyan kérdésben, ami egyértelműen érinti valamennyiünket (azaz valamennyi tagországot). "Európa" töketlen.

Egyébként Kína és/vagy Oroszország nagyot nőne a szememben (mármint ha akarna :) ), ha érdemben beállna a menekült kérdés mellé.
Előzmény: tjunior (51) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 06. 15:27 | #72
Sokat valóban nem jelent és abban igazad van h az a leginkább érdekes h többségüknél egyáltalán nincs papír /okostelefon viszont annál több/.
Ugyanakkor a legutóbbi időkig útlevél azért sokaknak volt és azt elfogadták nálunk is. Tudom az is hamisítható de legalább valamivel több alapja lenne mint a papír nélküli beengedésnek.
Előzmény: I. C. Wiener (70) +1 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 06. 15:24 | #71
Látod?!
Már megint azt mondtad, hogy hideg...

Kár beléd a szó.
Előzmény: tjunior (68) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2015. 09. 06. 15:20 | #70
A papírok hiánya (jelen pillanatban) inkább csak jelzésértékű. Önmagában furcsa, ha nagyon sokaknál nincs ilyesmi. Ennyi jelentősége van, nem az azonosítás/azonosíthatóság miatt tartom fontosnak.
Előzmény: Nas (58) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 06. 15:18 | #69
Vajon a papír nélküli embereknél miként fogják összeírni h honnan ette ide a fene?
És még én eszem be a propagandát... :-)
Előzmény: tjunior (68) +1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 15:15 | #68
Ja én vagyok képmutató, bár szerintem olyan szóval dobálózol aminek nyilvánvalóan nem érted a jelentését. Mutass már rá, mikor mondtam azt hogy a gazdasági bevándorlókat csak azért mert szegények be kell fogadni? Na? Ha ez nem sikerülne, kijelenthetjük, hogy elég nagy segget csináltál a szádból.
Megsúgom a legújabb EU tervezet szerint, összeírják az un. biztonságos országok listáját és aki onnan jön (Koszovó, Fekete-Afrika stb.) azt automatikusan kitoloncolják, magyarán a gazdasági bevándorlók ha nem is mindtől de talán a nagy részükről meg lehet szabadulni. Erről szövegelek itt egy ideje.
Előzmény: Philo (67) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 06. 15:04 | #67
Ja, hogy Te csak a szíreket fogadnád be. Mekkora képmutató ... vagy.
Mert máshol nincsenek háborúk? Nincsen szegénység?
Jönnek ezek Líbiából, Eritreából és Szudánból is. Meg még vagy egy féltucat másik országból is.
Velük mi lesz?
Őket nem engeded be?
Vagy ha őket befogadnád, akkor már jelentősen túlléptük a 10 milliós menekült keretet.

Te tipikus esete vagy azoknak a barmoknak, akiknek ha azt mondod hogy zöld, akkor nem cáfolnak rá, hogy márpedig sárga, hanem beböfögik, hogy hideg...
Persze csak ha érted a hasonlatot.
Előzmény: tjunior (64) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 06. 15:00 | #66
Nem láttam sehol h a több 10millió bevándorló esetében csak szíriaiakról beszélt volna.
Szóval gyönyörű csúsztatás volt részedről de nem hinném h ezzel előrébb jutsz.
Próbálj meg érdemben vitázni. Úgy jobb.
Előzmény: tjunior (64) +1 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 06. 14:57 | #65
'Kész szerencse hogy 56ban nem a hozzád hasonlók döntöttek a magyar menekültekről, mert különben nem tudtak volna hova beilleszkedni...'
Jajajaj! Az örök libsi duma. Kár h régen megbukott.
Mondtam már itt nem egyszer h ha valaki befogadja őket meg ha dolgoznak és beilleszkednek akkor felőlem jöhetnek. A gond azzal van h nem dolgoznak nem illeszkednek be és még az én pénzemből is teszik ezt. De nem kell értened.


'Ja amúgy tudtad, hogy Magyarországon orvoshiány van?'
Akkor miért nem kérünk orvosi végzettséget tőlük mikor belépnek?
Egyáltalán miért nem kérünk tőlük papírt és hasonlót?


'Nem megyek, kell ellensúly az ilyen korlátolt gyökerekkel szemben, akik mindig is visszahúzták az országot.'
Ezt én is írhattam volna.
A különbség csak annyi h nekem lenne igazam.


'nem a rájuk fordított összegek az ország mínusza'
Európáról /is/ beszélek ha nem tűnt volna fel.
De terelj csak tovább nyugodtan.


'Te pedig bármilyen géniusznak érzed magad, szépen manipulálnak és röhögnek a markukba Szárszón meg Kötcsén...'
Gyönyörű csúsztatás.
Kár h attól h van menekülthelyzet még senki nem lesz Orbánhívő.
Tökéletesen tudom h mi zajlik a háttérben és h szétmutyizzák az országot.
Csak - ELLENTÉTBEN VELED - én a problémákat külön tudom kezelni egymástól és nem fogom az egyiket elbagatellizálni csak azért mert van másik is. Orbánék meg a többi szarházi lopása még nem mentség arra ami történik Európában bevándorlás terén.
Előzmény: tjunior (63) +1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 14:55 | #64
Nem volt nehéz neked megmondani.
22 millió valamennyi volt Sziria népessége a háború előtt, nyilván nem ürül ki az ország teljesen, én róluk beszélek, belátható hogy ebből nehezen jön ki több 10 millió menekült. Pont ezt próbáltam eddig is eljuttatni az agyadba, hiába, Amíg ezt nem érteted meg, nem tudunk tovább haladni.
Előzmény: Philo (61) -1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 14:50 | #63
Kész szerencse hogy 56ban nem a hozzád hasonlók döntöttek a magyar menekültekről, mert különben nem tudtak volna hova beilleszkedni...Mint ahogy nem is minden magyarnak sikerült így sem, mondjuk már ezt ki. Ugyanúgy mondjuk ki, hogy vannak olyan bőven olyan arabok, szikhek akik beilleszkedtek az őket befogadó társadalomba meg olyanok aki nem.
És igen, személyes példával is szolgálok, mert ismerek nem is egy arab származású orvost (meg egy fogorvost), fekete afrikai srácot, olyat is aki Grenadából jött ide, akinek semmi problémát nem jelentett a beilleszkedés, boccs, hogy a személyes tapasztalataim nem illenek a világképedbe.
Ja amúgy tudtad, hogy Magyarországon orvoshiány van? Hogy sok faluban nincs orvos évek óta? Valószínű ott bármikor elfogadnának egy arab vagy egy afrikai orvost is csak legyen...
Nem megyek, kell ellensúly az ilyen korlátolt gyökerekkel szemben, akik mindig is visszahúzták az országot.
A te pénzed? Kispofám, ha a pénzedért hisztizel akkor nagyon rossz helyen keresgélsz a bevándorlók környékén, nem a rájuk fordított összegek az ország mínusza. Hanem azok az emberek akik a faszságaikról éppen most a bevándorlással akarják elterelni a figyelmet. ( Most mesélhetnék megint egy kiragadott példát arról, hogy a héten egy olyan építkezésen voltam, ahol egy kis emlékpark építése írd és mond 460 millióba kerül...de nyilván nem ez a fő problémája sz országnak)
Te pedig bármilyen géniusznak érzed magad, szépen manipulálnak és röhögnek a markukba Szárszón meg Kötcsén...
Előzmény: izé012 (59) -1 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 06. 14:48 | #62
Ez jó ötlet lenne. De egy ideig még szerintem nem lehetne bevezetni mert sokan attól rettegnének h a 'világkormány rabszolgát csinál belőlünk' meg h 'megbillogoznak minket' és hasonlók. Pedig nem lenne butaság.
Előzmény: Nas (58) +1 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 06. 14:31 | #61
Most nagyon megmondtad.

Már rég nem kérdés, hogy ki a gazdasági bevándorló és ki valóban menekült.
Tegyük fel, hogy mind menekült.
Nem válaszolsz arra a kérdésre, hogy mit kezdjünk több tízmillió olyan emberrel, aki nem akar beilleszkedni.

A többi felvetésemet is figyelmen kívül hagytad.
Előzmény: tjunior (60) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 14:29 | #60
Ha demagóg felelőtlen faszságokat kell összehordani tőled csak tanulni lehet. Szajkózod itt a véleményed mintha az téged idézve "köztudott tény" lenne, ha meg rákérdez konkrétumra az ember, hogy ugyan már támaszd már alá, ott már kevesebb a lelkesedés.
Legutóbb is azon ment a vita, hogy ne általánosítsunk és próbáljuk már különválasztani azok az embereket akiknek nincs választásuk , meg azokat akik azt hiszik ha Európába érnek minden az ölükbe hullik. Ezt az egyszerű dolgok nem sikerült megérteni, persze általánosítani sokkal egyszerűbb és könnyebb.
Akkor most kettőnk közül ki a felnőtt?

Előzmény: Philo (57) -2 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 06. 14:25 | #59
'bevándorlás mindig is volt és mindig lesz'
Viszont nagy különbség h a bevándorló be tud-e illeszkedni avagy nem.
Amikor bevándoroltak az USA-ba a magyarok 56 után /meg más nemzetek tagjai is az utóbbi időben/ érdekes módon be tudtak illeszkedni. Meg be tudtak illeszkedni a különböző népek Ausztráliába meg egyéb helyekre is. Pedig 50 év telt el azóta.
Most nézzük meg mondjuk a feketéket és arabokat Svédországban akik hasonló idő alatt nem h beilleszkedni nem tudtak de nem is akartak. Kurvára nem mindegy!


'például az az arab orvos aki múlthéten az véradáson amin voltam'
Fantasztikus h egy kiragadott példával igazolod több százezer ember ezzel teljesen ellentétes viselkedését.


'az ő bevándorlásával is milyen rosszul jártunk'
Ha ő nem lenne ott akkor lett volna más aki vért vesz tőled.
Hidd el nem ők működtetik a mi társadalmunkat.


'Szokj hozzá, vagy vándorolj ki egy olyan országba ahol az adódból nem támogatnak bevándorlókat'
Én meg azt mondom h te húzz el a faszba innen és támogasd kedvedre a 'menekültjeidet' ott ahol akarod. Ez legalább annyira az én országom is mint a tiéd és a pénzem pedig a sajátom. Nem szeretem ha libsi barmok a maguk kis rózsaszín világával gátlástalanul lopnak tőlem csak mert szerintük az a normális. Tartsd el őket te vagy fogadd be őket mint a Gyurcsány. Teszek rá h a saját pénzedből mit és hogyan csinálsz mert az nem az enyém.
Az én pénzem viszont nem a tiéd h arra használd amire akarod!
Előzmény: tjunior (51) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 09. 06. 12:59 | #58
Igazából ideje lenne mindenhol, mindenkit a biometriai azonosítók alapján nyilvántartani (most nem az ilyen pitiáner dolgokra gondolok mint arckép, hanem ujjlenyomatra, retinamintázatra, DNS profilra). Az biztosabb, nem lehet csak úgy átírni, megváltoztatni. Az egyéneket egyértelműen megkülönböztető biológiai adatokhoz aztán lehet egy számsort, nevet, akármilyen egyszerűbb kódot rendelni, amit a hétköznapi életben használhat azonosítóként az ember, hogy ne a fogképletét kellljen megadnia a bankban, azt' kész. :) Ez a régimódi hol született, anyja neve, stb. sokkal könnyebben hamisítható, nehezebben ellenőrizhető és őszintén szólva irreleváns is.
Előzmény: I. C. Wiener (50) +1 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 06. 12:29 | #57
"A jövőbeli problémákkal egyetértünk, könnyen lehetnek problémák a jövőben, de azért még nem vagyunk prekogok :)."

Ezt a demagóg, felelőtlen faszságot.... Már ne is haragudj.
Szóval az összes cselekedeted, döntésed esetén így hessegeted el a felelősséget magadról?
Komoly felnőtt lehetsz.


Illetve visszatérve a témához. Nem kell prekognak, jósnak, látónak, stb. lenni hogy a múltbéli és jelenkori tapasztalatok alapján kijelenthessük, hogy a beilleszkedésükkel komoly problémák vannak.
Lásd a bűnügyi statisztikákat nyugaton (pl ENSZ stat. a svéd nemi erőszakok számának robbanásszerű növekedéséről az elmúlt 10 évből (2. Dél Afrika után), amiknek a 90+ százalékát bevándorlók követik el; holland példa, stb.) vagy éppen a tucatnyi általuk kisajátított városrészeket (No Gone Zone) Franciaországban, Angliában, Németországban és Svédországban.
Előzmény: tjunior (55) +1 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 06. 12:24 | #56
Mit?

Nem kell beengedni őket.
Mondd meg, hogy a fene nagy szíveden kívül miért kellene beengedni őket?
Európa nem bír el több 10 millió szakképzetlen, nyelveket nem beszélő és beilleszkedni nem akaró arabot és afrikait.
Ezzel a magyar példával meg csúsztatsz. Mert a magyarok legalább ugye magyarul beszélnek és így nem probléma nekik sem a beilleszkedés sem a munkavállalás.

Arra a kérdésre megint piszkítasz magasról, hogy hova tudja tenni a lelkiismereted a saját hazád polgáraival szemben azt, hogy többet költ a magyar állam egy menekült ellátására mint egy nyugdíjas, kórházi ápolt, rokkant, fogyatékkal elő esetén.

Ha mondjuk 50 millióan jönnének vagy 100 millióan akkor is mindenkinek kellene adni kosztot és kvártét?

Miért a dolgozó és adófizető európai embereket kell meglopni, kizsákmányolni, hogy ezeken az embereken "segíthessünk"?


Előzmény: tjunior (55) +1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 12:02 | #55
Nem tudom az arányokat a menekültek szakmáiról. Nyilván messze nem mind orvos, mérnök stb. viszont az sem igaz, amit páron be akarnak állítanak, hogy ők mind írástudatlan tevehajcsárok. Ha már a nyelvtudásnál járunk, ezt a 10 emberből 7-8 egyáltalán nem tud angolul arányt sajnos simán hozza Magyarország is.
Tudod én azon, gondolkodom, mi egyebet tehetnénk mint segíteni rajtuk? Zavarjuk vissza őket Szíriába?Nyilván nem.
A jövőbeli problémákkal egyetértünk, könnyen lehetnek problémák a jövőben, de azért még nem vagyunk prekogok :).
Előzmény: norbertvincze (52) -1 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2015. 09. 06. 11:56 | #54
Tök így látom én is.
Előzmény: norbertvincze (52) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 06. 11:41 | #53
rövidtávon biztosítani kell a már úton lévő embereknek a védelmet, akik még nem indultak el, azok védelmét lokálisan kell biztosítani. Regisztrálni kell mindenkit, közben rendet tenni Szíriában, plusz segélyekkel felsegíteni egy kicsit a szír országot.

A továbbra is európába vágyó menekülteket pedig hasonló rendszer alapján szűrném, mint ahogy Kanada teszi azt jelen pillanatban a betelepülőkkel.
Előzmény: norbertvincze (52) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 06. 11:36 | #52
Én egyetértek a segítő hozzáállásoddal, és azzal is, hogy amit jelenleg csinálunk azt csinálhatnánk egy kicsit normálisabban is, ha már az országunk tranziországként üzemel. És azzal is, hogy az emberek többsége (akik nem háborús menekültek), nem véletlenül nyomulnak európába.

De azt látnod kell, hogy ha megkérdezel 10 migránst a keletinél beszél-e angolul, 8 biztos nem, 1 kb habog valami, és 1 beszél folyékonyan. Ugyan ez a felállás a szakmákat illetően is. Nyilván vannak közöttük tanult emberek, mert szíria nem minden városa "világvége". De az is biztos, hogy nem ezek a tanult emberek teszik ki a többséget, és még a szűk rétegben sem nagy számot tesznek ki.

Továbbá látni kell azt is, hogy oké jelen pillanatban védőkart nyújt európa a beáramló migránsoknak, de ez nem megoldás egyáltalán. Európa tudatszintje, politikája, kultúrája, gazdasága, jogrendszere egyszerűen jelen pillanatban képtelen arra, hogy negatív következmények nélkül sikeresen integrálja ezeket az embereket. Ez azt jelenti, hogy súlyos problémák táptalaja ez a jövőt illetően. Csak meg kell nézni Franciaországot, és a Svédeket. Megcáfolhatatlan számok vannak a kudarcba fulladt kezdeményezések bizonyítására. 2.-3.-4. generációk képtelenek (legfőképpen az országok tudatlan hozzáállásukból adódóan) az integrációra, és itt már olyan fiatalokról beszélünk, akik a nyugati kultúrában nőttek fel.

Kalap szart nem ér a jogrendszer, a szociális rendszer, stb. Ez tény, vegyük csak alapul a cigányságot. Nyilván sok olyan dolog van, amihez csak egy egyszerű törvénymódosítás kellene, de ezt sem lépik meg. Tehát, ne akarjuk ezt tetőzni. Nehéz feladat a moralitás és a józan paraszti ész közötti hangsúly, de a szar ne akarjuk fokozni, mert belefulladunk.
Előzmény: tjunior (51) +1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 06. 10:37 | #51
Nem akarok belerondítani a világképedbe, de bevándorlás mindig is volt és mindig lesz. (Bevándorló, mint például az az arab orvos aki múlthéten az véradáson amin voltam, aki rutin vizsgálatokat végezte a véradókon...az ő bevándorlásával is milyen rosszul jártunk...szerint ha véletlenül ő kezelne téged nem firtatná, hogy te hozzájárultál-e az adódból a bevándorlásához) Szokj hozzá, vagy vándorolj ki egy olyan országba ahol az adódból nem támogatnak bevándorlókat, nem lesz könnyű, nincs sok ilyen ország, de szerintem próbálkozz Észak-Koreában.

Előzmény: izé012 (49) -2 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2015. 09. 06. 00:25 | #50
Egyébként a papírokat én sem kizárólagosnak gondolom, sőt... de ha menekülnöm kellene, az okmányaimat ettől függetlenül vinném magammal, ennyit mondok csak. Tehát legkevésbé sem a biometriai azonosító jegyek ellenében.
Előzmény: Nas (48) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 05. 23:46 | #49
'Látom nem jött le az élősködés és az EUs pénzek közti összefüggést firtató megjegyzésem, nem baj.'
De lejött. Azért is írtam a szmájlit oda.
Az nálad nem jött le?

'a te dolgod, én nem szeretném, boccs'
Semmi gond. Ha te be akarod fogadni a 'menekülteket' hát tedd nyugodtan.
De ne az én adómból!
Az az igazi seggfejség ha erőszakkal /államilag/ kötelezel arrra h az én házamban /hazámban/ szállásoljak el számomra idegen embereket az akaratom ellenére csak azért mert szerinted ezt így kéne meg így lenne szép és jó.
Én tiszteletben tartom ha te be akarod őket engedni. Tedd - a saját anyagi javaidból.
De te is tartsd tiszteletben h én nem akarom őket beengedni - és tartsd tiszteletben az én anyagi javaimat is.
Előzmény: tjunior (41) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 09. 05. 23:06 | #48
Szerintem is. Sokra megyünk vele, ha tud is lobogtatni egy szír útlevelet. Honnan tudjuk, hogy az tényleg az övé, nem hamisított. Fel kell venni egy nevet, egy születési dátumot, és hozzá biometriai azonosítókat, és onnantól kezdve az adott illető ez alatt a "kód" alatt fog futni Európában, és kész (ha valós pl. a bemondott születési év, ha nem - ezt "eredeti" okmányok esetén sem lehet úgysem ellenőrizni, mert nem férhetünk hozzá a szír anyakönyvi kivonatokhoz - már ha vannak (voltak) egyáltalán).
Előzmény: norbertvincze (46) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2015. 09. 05. 19:37 | #47
"az esetleges jövőbeli kellemetlenségek hatékonyabban felderíthetőek legyenek."
Ez tök oké, az azonosításnak szinte csak pozitív hozadékát látom, és a jelek szerint el lassacskán ebből talán lesz is valami. Sajnos lassacskán.

"Neten toboroznak önkéntes nyugatiakat, akik aztán akcióznak."
Ha terrorista vezető lennék, megragadnám az alkalmat, elvégre is miért ne? Olcsón, gyorsan, kb. kockázatmentesen nagy tömeget tudok A-ból B-be juttatni. Ki nem hagynám, annyi biztos... :)
Előzmény: norbertvincze (46) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 05. 19:13 | #46
Én a legkevésbé gondoltam a "terroristák" szűrésére, ami szinte lehetetlen. De amúgy szakik szerint, nem kell nekik ide senkit küldeni. Neten toboroznak önkéntes nyugatiakat, akik aztán akcióznak.

én csupán arra akartam célozni, hogy legyen ujjlenyomat, fénykép, stb, hogy az esetleges jövőbeli kellemetlenségek hatékonyabban felderíthetőek legyenek. Ez egy teljesen alap dolog.
Előzmény: I. C. Wiener (44) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2015. 09. 05. 18:59 | #44
Szükségtelen ellenségképet gyártani, ez ritkán vezet jóra, viszont hülye lenne bármelyik terrorista vezető nem megragadni a mostani alkalmat. A helyükben tutira ezrével küldeném a szírnek kikiáltott "embereimet" a magyar határhoz. Várnék kicsit (amennyit kell), majd ha a helyzet úgy hozza, "elővenném" őket.

Nyilván az emberek zöme ilyen értelemben veszélytelen (gondolom, remélem), viszont mégis ez kellene, hogy a szűk keresztmetszetet jelentse. Másik oldalról pedig az sem lenne baj persze, ha elejét lehetne venni annak (legalább részben), hogy ki bevándorló, menekült, stb., stb. Mindenki csak okoskodik, valódi tények nélkül...
Előzmény: norbertvincze (43) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 05. 18:33 | #43
nem ártana. Amúgy ezeket a segg németeket sem értem. Most akkor bíztatják a menekülteket, hogy mindenféle jogszabály nélkül mehetnek (az által hogy most megint Terézanyásan a magyar hatóságot beégetve eljétszották a nagy nyugati megmentőt)?? Akkor ezt nyiltan mondhatnák a kormánynak is, és akkor egyből a déli határról lehetne őket az osztrákhoz szállítani.

Nem fogom fel ép ésszel, h ezt a nemzetbiztonsági alaplépést, az-az a regisztrációt és egészségügyi szűrést, nem akarják nyomatékosan betartani...
Előzmény: I. C. Wiener (42) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2015. 09. 05. 17:48 | #42
Ez a legnagyobb baj, hogy fingunk sincs arról, hogy ki és honnan jön. Találgatni nyilván lehet.
Nem tudom, ha ma útra kellene kelnem, elsőként a papírjaimat kapnám fel. Ha elégett, elveszett, ellopták, stb., akkor pedig a világon semmi bajom nem lenne azzal, ha ujjlenyomatot vennének tőlem, stb. Nem lenne mit titkolnom. Ennyi.

A merkeli bejelentés hatására hirtelen megkétszereződött a szírek száma egy nap alatt a határon. Miután finomodott a kommunikáció, ez visszaesett. Kulcskérdés lenne az azonosítás.

Tágabbról nézve nem nekünk, átlagpolgároknak kell eldönteni, hogy ki menekült, bevándorló, vagy teszem azt terrorista (pláne, hogy nem tudjuk), hanem a kormánynak, ill. az EU-nak. Lépni kellene ennek ügyében végre.
Előzmény: tjunior (28) -1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 05. 17:03 | #41
Látom nem jött le az élősködés és az EUs pénzek közti összefüggést firtató megjegyzésem, nem baj.

Ha te az olaj-monarchiákat akarod követni mint szerinted jó példákat,hajrá, a te dolgod, én nem szeretném, boccs.
Előzmény: izé012 (40) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 05. 16:36 | #40
'Például úgy hogy kevesebb EUs pénz jön fejlesztésre?'
Akár úgy is. :-)
De akár úgy is h az ott lévők életszínvonala csökken emiatt.

'miért nem a muszlin országok fogadják be őket sztori. Mert befogadják őket'
Ez most csúsztatás volt részedről.
_Gazdag_ muszlim országokról beszéltem én is meg mások is nem csak muszlimról.
Az Arab Emírségek és társaik sem fogadják be őket nem csak Szaúd-Arábia.

'Pedig egyik ország sem gazdag.'
Épp erről van szó. Miért nem mennek az olajban gazdag országok felé?
Mert azok egy bazi nagy kerítést húztak oda:
http://regionalmms.org/index.php?id=44&tx_ttnews[tt_news]=27&cHash=51534654c42aaa9fcad69e9c8b15dc97
Ezt kéne nekünk is.
Előzmény: tjunior (39) -1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 05. 16:28 | #39
Tudom, hogy mi ez a link, emlékszem rá.

Ja kihathat. Például úgy hogy kevesebb EUs pénz jön fejlesztésre? ( Ez egy irónikus megjegyzés volt mielőtt elkezdenénk harcolni. )

Furcsa dolog ez a, miért nem a muszlin országok fogadják be őket sztori. Mert befogadják őket, persze Szaud-Arábia nem, de a Szír polgárháború menekülteinek jelentős többsége Törökországbam Libanonban és Jordánában van ergo ez a történet egyszerűen nem igaz. Pedig egyik ország sem gazdag.
Előzmény: izé012 (37) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 05. 15:01 | #38
'szerintem te lépjél ki a kommunikációból, mert az indulat világítja át azt a kis vékony csontos koponyád'
Semmi sértőt nem írt a vitapartnered.
Te miért kezded el sértegetni?
Indulat?


'a helyzetet sokkal nyugatiasabban, következetesebben is lehetne kezelni'
Így van. Nem szabadna beengedni őket.
Hasonlóan ahhoz ahogy nem engedik be őket a gazdag arab államok sem.
Ha most beengedjük őket akkor a következő hullámokban még több 'menekült' érkezik majd.
Előzmény: norbertvincze (31) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 09. 05. 14:57 | #37
'A linkedet nem lehet megnyitni, legalábbis nekem nem sikerült.'
Ezt már egyszer talán eljátszottad ugyanennél a linknél. De lehet h összekeverlek valakivel.
Vedd ki a végéről a html utáni részt és láthatod.

'a menedékkérők nagy része továbbmegy akkor hogy élősködnének rajtunk?'
Európába jönnek. Annak mi is részei vagyunk. Ha ott élősködnek akkor az ránk is kihat.

'Azért mert más seggfej én is az legyek?'
Az nem seggfejség ha nem akarsz több százezer embert eltartani az adódból.
Seggfejség az amikor másokat rákényszerítesz arra h megtegyék ezt a saját javaikból.
Magyarán h befogadjunk az országainkba 'menekülteket' /magyarul bevándorlókat/ és eltartsuk őket segílyből meg adjunk enkik ingyé lakást. Ilyet elvárni /sőt államilag megvalósítani/ más javaiból na AZ valóban seggfejség.
Előzmény: tjunior (30) -1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 05. 14:49 | #36
Na megint Nógrádi, lásd előző hszem.
Egész pontosan milyen hírekre kellene nekem reagálnom? Max arra célzott, hogy a sajtó manipulálja a híreket, erre reagáltam. A többi megszólalásában a saját véleményét szajkózza ( én meg az enyémet).
Előzmény: kissfreezer (34) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 05. 14:36 | #35
"Gyuri bácsinak van egy lehengerlő előadási technikája, ami azzal az illúzióval kecsegtet, hogy ő mindig meglátja a dolgok lényegét és ebből a helyes következtetésre jut. De ez csak illúzió, amire nagyon jól rá is játszik az öreg. Biztonságpolitikai berkekben Gyuri bácsit csak 1-2-3 Gyuri bácsinak szokták hívni, nyilván nem véletlenül. Van is anekdota, amiben Gyuri bácsi megkérdezte, hogy hány pontban mondjam? Jön a válasz, hogy 4. Akkor 1-2-3-4."
Nem én írtam, a lemilen olvastam Nógrádi Györgyról, kb egyetértek vele. Ezzel együtt Nógrádi György egy tájékozott világlátott ember.
Előzmény: norbertvincze (32) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2015. 09. 05. 14:29 | #34
Nem a mi dolgunk bebizonyítanai, hogy egy migráns valóban szír menekült, hanem fordítva.A héten volt erről egy tanulságos téma a Class-fm morningshowban.
https://m.soundcloud.com/morning-show-hu/napirendben-a-menekultkerdes-felhivtuk-nogradi-gyorgy-biztonsagpolitikai-szakertot
Továbbá reagálhatnál azokra a hírekre is (pontosantudodteaztjól), amelyekre Philo célzott.
Előzmény: tjunior (30) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 05. 14:25 | #33
Philo, magadra ismersz a videóban?
http://24.hu/kozelet/2015/09/05/segitesz-egy-menekult-csaladot-megollek/

remélem te nem vagy ennyire sejhaj:)
norbertvincze
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 05. 14:17 | #31
szerintem te lépjél ki a kommunikációból, mert az indulat világítja át azt a kis vékony csontos koponyád.

Mi az hogy miről?
arról, hogy a keleti nem menekülttábor.
arról, hogy a dublini egyezmény érdekében csak is regisztráltan, vízummal hagyhatják el az országot.
arról, hogy a regisztrációt csak a bevándorlási hivatalban és a menekült táborokban lehetséges.
arról, hogy mindenki várjon a seggén, mert a menekültáradattal járó adminisztratív dolgok nem egyik percről a másikra zajlanak le.
arról, hogy tovább lesznek engedve, amint a fenti pontok teljesülnek, és politikailag zöld utat kapnak nyugat felé.
stb stb

látom te sem vagy valami tájékozott a szociálpszichológiában, és hogy az ilyen helyzetekben kisebb kommunikációs technikákkal, milyen komoly következményeket lehet elkerülni.

én pedig a (bármilyen) helyzet objektív megközelítését védem. Nem pártolom ezt a nagy menekültáradat ésszerűtlen befogadását, de azért a helyzetet sokkal nyugatiasabban, következetesebben is lehetne kezelni.
Előzmény: Philo (26) -1 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 05. 14:02 | #30
Ez nem köztudott tény, ez a te véleményed, a kettő nem ugyanaz hiába próbálod ennek beállítani. A linkedet nem lehet megnyitni, legalábbis nekem nem sikerült. Eleve ellentmondasz magadnak, a menedékkérők nagy része továbbmegy akkor hogy élősködnének rajtunk? Mivel én nem állítottam semmit, így felesleges megkérdezned az arányokat. Márt csak azért sem mert ebben a káoszban ami kialakult, nem mernél még tippelni sem, pláne nem a prekoncepcióim mentén.

Az, hogy az arab államok nem akarják befogadni az min változtat? Azért mert más seggfej én is az legyek? Vagy te az emberiséget, az öböl menti olajmonarchiák szintjén határozod meg?

Milyen felvetésedre nem reagáltam? Mindössze annyit kértem, hogy az állításodat támaszd alá. De hogy válaszoljak a kérdésedre is válaszoljak? Miről beszélsz? Elég sokat olvasok a dologról, elég sok helyről, 1-2 pro és kontra elfogult oldal kivételével senki sem tünteti fel a magyar rendőröket semminek. Az meg, hogy a sajtó csúsztat, ferdít? Jó reggel ébredj már, mindig is ezt csinált oldaltól függetlenül. Az egyik oldal az összes menekültet szegény szerencsétlennek akarja feltüntetni, a másik meg pont az ellenkezőjét akarja bemesélni. Egyik sem igaz.
Előzmény: Philo (29) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 05. 13:31 | #29
Ez köztudott tény.

Ha most belinkelem a KSH ide vonatkozó statisztikáját (http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html), akkor meg az lesz a bajod, hogy 90 százaléka a menedékkérőknek nem várta meg az eljárás lefolytatásának végét, mert már rég elhagyta az országot.

Te mivel támasztanád alá, hogy véleményed szerint többségük nem élősködni jött, hanem valóban menekült?

Továbbá értelmetlen ezen vitatkozni. Most is Afrikában és a Közel Keleten 10 millió számra vannak menekültek.
Nem nekünk kellene őket befogadni, hanem a gazdag arab államoknak. Másrészt gazdaságilag sem bírja Európa.
Harmadrészt a legfájóbb, hogy az eddigi tapasztalatok alapján nem is akarnak beilleszkedni, dolgozni meg még kevésbé.

A többi felvetésre bezzeg nem reagálsz. Hogy a büdös parasztja (lásd lentebb) és a sajtó folyamatosan, csúsztat, ferdít, hazudik és próbálja aljas gazembereknek feltüntetni a magyar rendőröket. Miközben a menekültek jobb ellátásban részesülnek mint bármely magyar ember: nyugdíjas, kórházi ápolt, fogvatartott, rokkant, fogyatékkal élő...
Előzmény: tjunior (28) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 05. 13:24 | #28
Tudnál egy adatot mondani az állításod alátámasztására? Nevezetesen, hogy a migránsok csak kis része háborús menekült?
Amúgy a Római-birodalom elsősorban a konstans polgárháborúba bukott bele elsősorban, az gyengítette meg úgy a nyugati részt, hogy végül elbukott.
Előzmény: Philo (25) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 05. 13:18 | #27
Nem ellenszegülésként, hanem a média megvezetéséért! Nem csak a vizet, hanem az élelmet is a sínekre baszták. A másik paraszt (aki a családját a sínekre lökte) meg inkább kövekkel ütötte a saját fejét, hogy el tudja mondani később hogy mekkora agresszív állatok a magyar rendőrök. Ez pusztán képmutatás, színészkedés és aljas hazugság!
És ebben partner a nyugati média és az arab is (élén az Al Dzsazira!). Mert azt bezzeg egyik riporter sem közölte le, hogy a rendőrök viszik nekik a kaját és a vizet.
Előzmény: norbertvincze (24) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 05. 13:15 | #26
Mégis mi a manóról kellett volna őket tájékoztatni?
A hivatalos álláspont hamarabb kint volt a sajtóban, minthogy a rendőrökhöz eljutott volna. Mindegyik "menekült" kezében ott virít az ájfon és hasonlóan drága okostelefon. Azon kérlek szépen meg tudták nézni hogy mi a stájsz. Onnan tudták pl tévesen azt is, hogy Németország nyakra-főre befogad minden jöttmentet, aki azt hazudja magáról, hogy szír.
Furcsa mód, azóta csak szír megszállónk van...


A tömegnek meg kuss a neve. A rendőrök teljesen korrektül bánnak velük. Jobb sé több kaját kapnak, mint a magyar kórházakban fekvő betegek.
Hőbörögni, meg követelőzni azt tudnak.

Mégis mi lenne, ha én is 6 óra sorban állás után az orvosnál vagy az okmányirodánál neki állnék kukákat borogatni, üvöltözni, meg köveket dobálni?!
Ez csak primitívéknél meg így! Egy kulturált országban az ember a legkisebb vélt vagy valós sérelmére vagy egy kis várakozás miatt, nem kel ki magából és nem lesz állat. Ezek igen.

Csak tudnám, hogy Te is mit védesz ezeken a parazitákon! (Tisztelet az elenyésző kisebbségnek, aki tényleg menekül. Azokat meg amúgy se mi fogadjuk be, hanem a gazdag arab országok!)
Előzmény: norbertvincze (24) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 05. 13:10 | #25
A buktató az első mondatban van. Menekültnek hívja őket, mikor csak egy kis hányaduk az, aki valóban meg is kapná a menekültstátuszt. A többiek mind a jobb élet reményében, értsd: élősködni jönnek.
Ez a helyzet a libsi, fősodrású média részéről olyan, mintha anno a római történetírók szurkoltak volna a barbár hordáknak, hogy "Ez az! Csak így tovább! Gyertek még többen!". Mert rájuk is rá lehetett volna sütni akkoriban a menekült jelzőt. Akkoriban a keletről érkező nyomás miatt keltek útra sokan és ezért bukott meg a birodalom.

Botrányosnak tartom, hogy a megszállók pártját fogják a firkászok.
Előzmény: norbertvincze (21) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 05. 13:09 | #24
elfogult vagy?
kb nem sok túlzsással megírt cikket olvastál.

na, most aztán hogy belinkelted ezt a hatásvadász videót. A fellázadt, frusztrált, türelmetlen tömeg, akit napokig szinte nem tájékoztattak a tényekről, ellenszegülésképpen eldobálja a vizet...


Előzmény: kissfreezer (22) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 09. 05. 13:03 | #23
Vs.hu, mint liberális oldal, hát ez jó. Nézd már meg milyen érdekeltségi körbe tartozik a vs.hu.
Előzmény: kissfreezer (22) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2015. 09. 05. 12:26 | #22
02. A magyar államtól ne várj segítséget.
https://m.youtube.com/watch?v=7L3eSbpETf8
A többi ponton meg negatív oldalról általánosít a VS.hu
Már azt sem tudják a kormányt bíráló libsi újságírók, hogy mibe kössenek bele, közben meg az egekig magasztalják azokat a nyilatkozatokat, amik a "menekültek" (migránsok) befogadására szólítják fel a kormányt. Mintha tényleg nem akarná senki ebben az országban, hogy a valóban menekültek ne kapjanak segítséget!
Előzmény: norbertvincze (21) 0 VÁLASZ
norbertvincze
Philo 2015. 09. 05. 10:27 | #20
Ilyen a korrekt libsi és arab média. Hogy rohadnának el...
Előzmény: DemJan (17) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2015. 09. 05. 10:03 | #19
A nacionalista viselkedés úgy néz ki, hogy pl magyar zászlóval a nyakadban mész közéjük és "nigger" vagy egyébb jelzőkkel utasítod, hogy húzzanak el innen. Esetleg meg is püffölöd valamelyiket, hogy lássa milyen a "magyar szeretet, mert Te "Nagy Magyar" vagy, ő meg nem. Felesleges! Ezek nem nálunk akarnak, azért pattogni, hogy ingyen lakást kapjanak, meg segílyt. Tovább akarnak menni.
Azzal, hogy bejutottak az országba, felelünk értük addig, amíg itt vannak. Ezért vagyok a kerítés pártján és amellett, hogy a honvédség védje a kerítést. Így már a hivatalos határátkelőknél, lehetne azonosítani, hogy ki az a valóban menekült.
Előzmény: Gerysama (18) 0 VÁLASZ
Gerysama 2015. 09. 05. 04:39 | #18
A nacionalista viselkedés megengedhető, ha már a diplomácia nem működik, és lássuk be, nem működik. HA meg egy felkelés kitör a migránsok között és törni zúzni mennek, akkor mit csináljunk? simogassuk meg a fejüket hátha megnyugszanak? az európai értékek meg hamarosan meg fognak szűnni, ha ez így megy tovább. Segíteni kell ez tény, de nem mindenkinek, nem úgy és nem ott. Nem jár semmi alanyi jogon, és nem lehet segíteni a végtelenségig mindenkin az európai ember kárára...

Előzmény: kissfreezer (10) 0 VÁLASZ
DemJan 2015. 09. 05. 00:00 | #17
Az se rossz.
Itt meg azt mondják, hogy a bicskénél veszteglő vonatnál nem osztottak elég ételt és vizet...
https://www.youtube.com/watch?v=FDten5FpQOw
Közben a másik oldalon, a peron felől:
https://www.youtube.com/watch?v=7L3eSbpETf8
Előzmény: kissfreezer (15) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 04. 23:02 | #16
De undorító ez a féreg, aki ezt teszi a családjával. Ostoba, primitív szar.
Elküldeném őket Oroszországba vagy Kínába, hogy megtapasztalja az igazi rendőri erőszakot.
Előzmény: kissfreezer (15) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2015. 09. 04. 22:38 | #15
így állítja be a ballib sajtó az eseményeket...
http://spiler.blog.hu/2015/09/03/breaking-nem-fogod-elhinni
és persze rájuk hivatkotva a BBC világhiradó is ezt hazudta
https://vid.me/nHCc/bbc-lying-about-hungarian-police-as-an-immigrant
+2 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2015. 09. 04. 22:11 | #14
Csak ötletelek, de lehetne az a LOST szigete.
DemJan 2015. 09. 04. 21:58 | #13
Amúgy ha a törököknek annyira bejött, akkor nem csoda, hogy a szírek is elindultak Törökországból. Mert azért jó páran már ott lehúztak 1-2 évet, mielőtt most elindulatk Észak-, illetve Nyugat-Európa felé.
Előzmény: Élien (12) 0 VÁLASZ
Élien 2015. 09. 04. 21:15 | #12
Bécsben dolgoztam a törökök lakta negyedben...
Hőszigetelt bérlakások, üveg liftekkel. Teljesen fel lett újítva minden. Reggeltől estig dolgoztunk.
Röhögtek rajtunk gúnyosan és mutogatták a tömött szatyraikat bevásárlások után... A szaros pelenkák úgy repkedtek ki az utcára, mint a galambok és óriási szemét volt mindenfelé.
Kimegy a török pár, az asszony már terhesen. Amint megszületik a puja, már osztrák állampolgár, jogokkal, kedvezményekkel. Második gyerek után, plusz jutalék. Harmadik után az állam állja a lakbért. A negyedik után, nem is írom le... Egy a lényeg, valakinek a családból dolgozni kell. Persze szinte senki nem dolgozik. Keresnek egy török vállalkozót, aki bejelenti őket a gyerekek után kapott euro ezrek valamennyi hányadáért cserébe. Aztán mindenki boldog.
Ezek a szírek sem a munka miatt mennek Németországba, hanem a segélyekért. Mit is dolgoznának?

Előzmény: kissfreezer (10) 0 VÁLASZ
Szancso 2015. 09. 04. 20:01 | #11
Én menekülteket vennék, lakatlan szigeteimre!

kissfreezer 2015. 09. 04. 19:50 | #10
Én sajnálom a migránsokat, de tényleg! Érthető, hogy elindulnak egy jobb élet reményében, akkor is, ha nem is háborús helyzet elől menekülnek. Saját házról, kocsiról és egyébb nyugat adta lehetőségekben reménykednek. Ez eddig OK.
Ha kicsit ismernék a nyugati kultúrát, akkor megértenék azt is, hogy félelmet kelt az itteni emberekben, egy tömeges portyázó nép megjelenése.
Mit sugall egy nagy létszámú tömeg látványa?
Azt, hogy nekik közös céljuk van.
Mit csinál egy nagyobb létszámú tömeg, ha nem éri el a célját?
Remélem nem tudjuk meg.
Érdemelnek segítséget tőlünk?
Valószínüleg igen, de akkor azok is meg kell kapják azt a segítséget, akik ezután jönnek...., meg akik azután....
Én nagyon bízom benne, hogy felelősen fognak cselekedni az Európai vezetők, mert ez a népáradat, csak egy kis hullám lesz ahhoz képest, ami ezután jön.
Egy biztos! A nacionalista viselkedés nem megengedhető, még akkor sem, ha kitör egy felkelés a migránsok közt. Nem csak magyar érdekeket kell védeni, hanem európai értékeket. Ezalatt Schengen-t értem, ami nem csak a szabad utazást jelenti a magyaroknak, hanem a szabad piac nyújtotta lehetőségeket az úniós országon belül.
Egyre több videó kering a neten, arról, hogy a migránsok eldobálják azokat a humanitárius segélyeket, amit a rendőrök osztanak nekik. Nem kell felháborodni rajta. Majd a németektől elfogadják. Aztán majd ha felháborodnak azért, hogy már a németek sem adnak, akkor talán elterjed végre délen, hogy Európa zsákutca, Európa megtellt. Akkor valószínűleg Gyurcsány is eltávolítja a házából a befogadott afrikai gyerekeket. Viszont, ha összegyűl elég potenciális muzulmán szavazó, akkor Gyurcsány is megveszi pl, Mátészalkát a migránsoknak:)
Philo 2015. 09. 04. 19:24 | #9
Jogos. Az kimaradt, hogy ugye dolgozni sem nagyon szeretnek azon a környéken. De még mielőtt valaki leugatna, nem a hely a hibás, ahol élnek: az Európába tévedt egyedek sem valami szorgosak.
Továbbá, mielőtt valami szabadbölcsész libsi barom lerasszistázna: a sárgák (értsd: Korea, Japán, Kína ... népei) ellenben szorgosak ám! Ott nem 40 órás láblógatás és faszbúk a munkaidő. Pl. nem tudok olyan időpontban ráírni egy ázsiai partnerre, hogy 10 percen belül ne jönne a válasz, továbbá ők nem igazán szoktak késve teljesíteni.


Előzmény: Élien (8) 0 VÁLASZ
Élien 2015. 09. 04. 19:17 | #8
Dolgozni sem ártana, de a csúnya, kizsákmányoló, kapitalista fehér ember haza ment, hogy szabadság legyen...
Előzmény: Philo (7) +1 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 04. 18:15 | #7
Azért éhezik sok ember, mert ész nélkül szaporodnak. Most hogy Kína pár évtizede stagnál, helyette fekete Afrika, a Közel Kelet és India népesedik túl elég komoly ütemben. Nem kellene nyakra-főre összebaszni 6-8 gyereket a putriba és máris nem éhezne senki.
A népesség ilyen ütemű gyarapodása már nem csak hosszú, de középtávon sem fenntartható. Ugye a Föld erőforrásai végesek.
Előzmény: Csádi (2) 0 VÁLASZ
Philo 2015. 09. 04. 18:09 | #6
Csak hogy ott ám dolgozni is kellene, mert ott nincs kin élősködni. Ezeknek meg büdös a munka. Így kb halva született ötlet.
Findzs 2015. 09. 04. 15:03 | #5
saját sziget?
és ott kin élősködnének?
+2 VÁLASZ
rermo 2015. 09. 04. 14:12 | #4
Saját szigetet venne a menekülteknek egy milliárdos ..... ja a Brit szigetet ... szerintem a menekültek bele is egyeznének .
norbertvincze
norbertvincze 2015. 09. 04. 13:07 | #3
pénzből zsoldosokat finnszírozna szíria földjén az isis ellen esetleg?
Csádi 2015. 09. 04. 13:00 | #2
Nemzetközi összefogás is lehetne. Én mindig azon gondolkozom, hogy miért nem tudjuk emberek azt bevállalni, hogy mindenki a Földön, aki teheti, adna egy kicsikét a fizetéséből és ezzel megoldhatnánk egy problémát. Nem panaszkodni, hogy jaj az én országom szegény nem tudom ellátni a menekülteket. De az ország vezetői szerintem több pénzt lopnak el, mint amennyi kéne egy ilyen probléma megoldására.

Valahogy azt is nehezen fogom el, hogy van ember a Földön, aki éhezik. Hogy engedhetjük ezt meg emberek? Förtelmes faj vagyunk. Persze az sem lenne jó, ha az éhesők kezébe hatalmat adnánk. A jelen helyzetben biztos rosszat csinálnánk azzal, ha mindenkinek egyenlő jogokat adnánk, és lehetőséget, hogy azt csináljon amit mindenkinek szabad.
Azt sem értem, hogy hogyan létezik a bűnözésnek azon formája, amikor megerőszakolnak egy nőt, leszúrnak valakit a pénzéért, belekötnek ismeretlen emberbe, előítéletek alapján döntve bánt mást. Csak önzők vagyunk és nem törődünk semmivel. Mindenki a saját szemszögéből nézi a másikat és gyűlölködik. Van megoldás csak ahhoz törődni kéne a rossz vagy szegény emberekkel. Biztos kellene egy generációt átívelő időmennyiség, hogy lefelé íveljen a hülyék, tudatlanok, rosszak száma, de ilyenről gondolom ne álmodjak.
-1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 09. 04. 12:52 | #1
Valahol nem mond hülyeséget, kérdés mennyi pénz kellene hozzá.