Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2015. 08. 25. 00:10 | #5
Óóó, tudod, mekkora változtatás kéne ahhoz a genomunkban (és az intracelluláris struktúrákban, az egész metabolikus rendszerünk működésében), hogy fotoszintetizálni tudjunk...? Pfff. Akkor már egyszerűbb, ha pl. bőr alá ültethető szimbionta-implantátumokat használunk (egyetem alatt ez volt a vágyálmom - persze nem kivitelezhető ez sem, de milyen jó lenne már :)).
A kukorica nitrogénhasznosítást növelő levélkezelése is szimbionta algákkal történt volna, ha jól emlékszem. Na, ilyen a szó szerinti parasztvakítás. :)
Előzmény: cila (4) +1 VÁLASZ
cila 2015. 08. 24. 20:59 | #4
Kár. Pedigj dejó lenne csak kifeküdni a napra és, megváltoztatott DNS-ünknek hála, fotoszintetizálgatni. Fényt enni.
Spórolni ezáltal annyit, hogy elutazhassunk melegebb országba, ahol süt a nap.
"Anno" volt valami hír a levegő nitrogénjét hasznosító kukoricáról (semmi trágyázás!). Hogy elhallgattak erről is?
Előzmény: Nas (2) 0 VÁLASZ
CtrlAltDel 2015. 08. 24. 20:43 | #3
Tipikus bulvárgyagyaság.
Kijelent valamit, amit persze még egyszerű paraszti logikával sem tud alátámasztani - nem hogy tudományosan - aztán az ostoba állításból levonja a még ostobább konklúziót: " Az eljárás különlegessége, hogy rekord mennyiségű hidrogén előállítására alkalmas pusztán a napenergia felhasználásával."

Höhö, ilyet én is tudok, ezt figyeld: rántotthús meghajtású áramfejlesztő generátor: három bécsiszelet, és 12 órán keresztül megy a generátor.
Már csak ki kell találni azt a gépet, ami egy nyíláson bejuttatott cuccost egy speciális lebontó folyamat segítségével mozgási energiává alakítja. :D


+1 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 24. 15:46 | #2
A vízbül vonja ki ja...hidrogént. :)

(Ez így elég harmatos cikk, semmi konkrétum nincs benne, ráadásul tükörfordítás-gyanús, tudománytalan megfogalmazásokat tartalmaz. )
Messze vagyunk még attól, hogy a fotoszintézist (pláne az élő szervezetek által produkált hatékonysággal) mesterségesen modellezzük, az ugyanis egyáltalán nem csak a vízbontásból áll (az kb. a legegyszerűbb, kezdeti lépés a folyamatban)... A hidrogéncella működési elvének vajmi kevés köze van a növényi fotoszintézishez (max. annyi, hogy vízmolekulából indul ki mindkettő), kár összekeverni őket. De tudom, kell a zengzetes cím.
+2 VÁLASZ
rermo 2015. 08. 24. 14:24 | #1

Nagy duma ..... ha ez lenne a jövő akkor nem atomerőművet építenénk meg gázvezetéket . Az ország vezetői tudják mit kell tenni hisz előre látják a jövőt . Ebből nem lesz semmi .... kőolaj , földgáz meg atom ...ez kell a magyarnak . Még a szénbányáinkat is újra meg kellene nyitni és persze feléleszteni Kádár Jánost !!!!!! : )
-1 VÁLASZ