Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
izé012 2015. 08. 22. 10:25 | #29
'De te azért természetesen lehetőleg ne legyél a "szükséges áldozatok" között, ugye?'
Valószínűleg hamarabb lennék én az áldozatok között mint te.

'Mindenki maradjon ott, ahova született, ha szar neki, ha nem?'
Megint nem érted de már nem először.
Nincs azzal bajom ha idejön és dolgozik. Ezt már ezerszer leírtam. Azzal van bajom ha idejön és él a segélyből. És ezzel kapcsolatban nem csak az ide vándorlókkal szemben van ilyen véleményem hanem azokkal szemben is akik innen vándorolnak máshová. Nincs vele baj ha Angliába meg Svédországba megy valaki. Csak ne a segélyért tolja oda magát.
Előzmény: Nas (28) +3 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 21. 23:51 | #28
"Inkább haljon meg pár száz ember mint h kipusztuljon a társadalmuk."

De könnyen dobálózol mások életével! De te azért természetesen lehetőleg ne legyél a "szükséges áldozatok" között, ugye? Nem tudom, mit szólnál, ha a feldühödött csürhe történetesen a te koponyádat szakítaná be egy féltéglával, akkor is ennyire elfogadható lenne számodra pár száz ember halála...?

"Ahogy egyre több szociális juttatást adnak nekik Svédországban meg más nyugati államokban és ahogy egyre ismertebb lesz számukra az Európa=Kánaán felfogás annál többen fognak jönni."

Miért, mit vártál? Megtudják, hogy itt jobb, de szolidaritásból otthon ülnek a szarban, hogy neked ne legyen kellemetlen a jelenlétük? Tőlünk is ezresével vándorolnak ki nyugati országokba dolgozni / élni az emberek, mert ott jobbak az életlehetőségek. Mindenki maradjon ott, ahova született, ha szar neki, ha nem?
Előzmény: izé012 (27) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 08. 21. 16:13 | #27
'Meg meghalna egy csomó ártatlan ember is a polgárháborúban, amit egy ilyen intézkedés hozna.'
Inkább haljon meg pár száz ember mint h kipusztuljon a társadalmuk.


'Még jó, hogy közelében sem vagy semmilyen felelős döntéshozásnak...'
Ki tudja? :-)


'Az emberek azért hagyják el az otthonukat, családjukat, és indulnak neki az ismeretlennek'
Ez egy ócska duma.
Vedd el a nekik adott szociális hálót meg ingyen lakást Svédországban és utána nézd meg mennyien jönnek. Ezeknek csak töredéke menekült. A döntő részük bevándorló.
Háborúk eddig is voltak ott még durvábbak is. Mégsem jöttek ekkora tömegben. Ahogy egyre több szociális juttatást adnak nekik Svédországban meg más nyugati államokban és ahogy egyre ismertebb lesz számukra az Európa=Kánaán felfogás annál többen fognak jönni.
Előzmény: Nas (26) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 21. 15:26 | #26
"A kezdeti sokk után rendbe jönne a társadalmunk."

Meg meghalna egy csomó ártatlan ember is a polgárháborúban, amit egy ilyen intézkedés hozna. Még jó, hogy közelében sem vagy semmilyen felelős döntéshozásnak...

"Nagy többségük most sem azért jön ide mert ott háború van."

Persze. Az emberek azért hagyják el az otthonukat, családjukat, és indulnak neki az ismeretlennek, próbának releváns nyelvtudás, kapcsolatok, biztonság nélkül szerencsét az összekuporgatott pénzükön idegen, ellenséges közegű országokban, hogy neked szar legyen... Amúgy nagyon szeretnek háborús övezetben élni, de hát mindenkinek ki van adva parancsba, hogy ize012-t kell háborgatni, ezért kénytelenek otthagyni a meghitt golyózáporokat.
Előzmény: izé012 (21) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 08. 21. 14:18 | #25
Akkor lehet h majd külön jelezni fogom ha épp trollkodok. Úgy egyértelműbb lesz neked is. ;-)
Előzmény: Tooni (23) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 08. 21. 14:17 | #24
'Szerinted én mit csinálok? :D'
Hát biztos nem trollkodsz.
Még be is vallod itt:
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=31438#c489225
:-)
Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
Tooni 2015. 08. 21. 14:16 | #23
Csak annyira amikor a politikus hazudik.
Előzmény: izé012 (22) -1 VÁLASZ
izé012 2015. 08. 21. 14:15 | #22
'Csak trollkodik veled.'
Most éppen nem.
/Ennyire nehezen észrevehető h mikor trollkodok?/
Előzmény: Tooni (19) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 08. 21. 14:15 | #21
'Szerinted mit fog csinálni már másnap az a több százezer magyar állampolgárságú ember (tehát nem menekült), aki eddig abból élt...?'
Menne az utcára köveket dobálni. Mi mást? :-)


'mi lenne a következménye a dolognak MINDENKIRE nézve'
A kezdeti sokk után rendbe jönne a társadalmunk.


'illetve szerinted hogyan lehetne kezelni'
Megértetni az emberekkel h ne csak a rövid távú érdekeiket nézzék.
Avagy rákényszeríteni őket ugyanerre.


'megszűnik a Közel-Keleten is minden konfliktus, és az emberek békességben otthon maradnak, eszük ágába sem jut Európa felé venni az irányt...?'
Nem szűnik meg a háború de nem is jönnének ide.
Nagy többségük most sem azért jön ide mert ott háború van.
Hanem azért mert itt könnyen megélhetnek a segélyből.
Előzmény: Nas (18) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 21. 13:38 | #20
Szerinted én mit csinálok? :D
Előzmény: Tooni (19) 0 VÁLASZ
Tooni 2015. 08. 21. 12:54 | #19
Csak trollkodik veled.
Előzmény: Nas (18) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 21. 12:34 | #18
Oké, beszüntetjük a szociális hálót.

1. Szerinted mit fog csinálni már másnap az a több százezer magyar állampolgárságú ember (tehát nem menekült), aki eddig abból élt...? Nem kell most ideológiai kérdésekbe belemenni. Mit csinálna, mi lenne a következménye a dolognak MINDENKIRE nézve, ez volt a kérdésem, illetve szerinted hogyan lehetne kezelni.

2. Szerinted attól, hogy mi Magyaroszágon beszüntetjük a szociális hálót, megszűnik a Közel-Keleten is minden konfliktus, és az emberek békességben otthon maradnak, eszük ágába sem jut Európa felé venni az irányt...?
Előzmény: izé012 (17) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 08. 21. 11:41 | #17
Nem lesz itt háború csak okosan kell csinálni. Meg kell szüntetni a szociális segélyeket és vízumhoz kötni a bevándorlást. Máris nem jönnek huszadannyian se. Maradnak otthon a seggükön. Mi itt ők ott és mindenki boldog marad. :-)
Mondom én h a szociális háló az egyik leganagyobb kerékkötője a nyugati világnak.
Előzmény: Nas (13) 0 VÁLASZ
norbertvincze
Nas
Nas 2015. 08. 18. 16:09 | #15
Nem gerjesztek semmit, beszélgetünk egy aktuális problémáról, ami így vagy úgy jó eséllyel mindenkit érinteni fog a közeljövőben. Mi van a Mikulással? Ő az oroszokkal lesz, mert vörös. :)
Előzmény: norbertvincze (14) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 08. 18. 16:06 | #14
szóval megint gerjeszted a hangulatot? :O

beköpünk a mikulásnak ;)
Előzmény: Nas (13) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 18. 15:46 | #13
Nem tudom, miben véltél személyeskedést felfedezni. Amit írtam, az mindannyiunk szaros kis életére vonatkozik, akik Európában élünk. Azt sem írtam egy szóval sem, hogy bármibe is bele kéne törődnünk, vagy örülnünk kéne neki. Azt írtam, hogy ez azért annál jóval bonyolultabb helyzet, mint hogy a "hülye" nyugatiak valamiféle humanitárius megfontolásból ráerőltették természetük, akaratuk ellenére a demokratikus eszméket "szegény" muzulmán országokra, és ebből van a baj. Rohadtul nem erről szól a dolog. Ezt maximum az idealista hippiként gondolkodó, a lábukat Európából soha ki nem tevő emberek hiszik. Arról szól a dolog, hogy az ezzel foglalkozó diplomaták, politikusok (már nem a magyarok, hanem a komoly politikusok) kötélen táncolnak, hogy hogyan hozzák ki Európát minél kisebb veszteséggel ebből az egészből. És bármit tesznek, annak a legutolsó esetben van humanitárius oka, az első mindenkinek a saját gazdasági és védelmi szempontjai, nincs ezen mit szépítgetni.
Elég szar helyzetben vagyunk, pláne, ha az előbb vázolt vízióm valóra válik. Egy kiterjedt háborúnak mi lennénk a legnagyob vesztesei, pláne, ha Oroszország is beszáll.

Egyébként azon nem gondolkoztál el, hogy miért épp most kezd ennyire súlyossá válni a menekültkérdés, amikor évtizedek óta dúlnak folyamatosan elég durva háborúk a közelünkben Afrikában és a Közel-Keleten is? Én azt csodálom, hogy eddig vissza tudták tartani őket.

"Mindenki más már most sem nyugodt."

Eleve vak és hülye, aki csak most vált nyugtalanná, amikor már hozzánk is jönnek a menekültek, és eddig azt hitte, hogy ez másvalaki problémája, hogy a globalizáció és az emberiség jelenlegi népességszáma, társadalmi egyenlőtlenségei mellett ő mégis nyugodtan le tudja majd élni az életét, csak mert Európában lakik. Erről ennyit. Túl sokan vagyunk, és emellett a globalizáció miatt túl sokan kezdenek rádöbbenni, hogy a szerencsés kevesek (akik közé mi is tartozunk, hiába sír a szánk Magyarországon) milyen áron élnek az övéknél mennyivel jobb körülmények között. Lesz ez még így se.
Előzmény: justil (10) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 18. 15:13 | #12
Az ISIS sem fog tudni egységet teremteni a Közel-Keleten. Az, hogy ideig-óráig brutális erőszakkal elnyomják az ideológiai, politikai ellenfeleiket csak annyit eredményez, hogy a másik oldal is radikalizálódik, akik külföldre menekülnek, onnan próbálnak majd még elszántabban visszatámadni - még több országot bevonva a konfliktusba + helyben puskaporos hordót gyártanak az elfojtott ellentétekből, indulatokból, ami annál nagyobbat fog szólni, ha felrobban - ld. Egyiptom példáját. Európa meg az USA nyilván az ellenállókat fogja támogatni az egyensúly megőrzése miatt, mert sem gazdasági okokból, sem védelmi szempontból nem érdekük az ISIS erősítése, akik tűzzel-vassal küzdenek a nyugatiak befolyása ellen. Oroszország valószínűleg azt a felet fogja támogatni, akinek több fegyvert tud eladni, illetve akivel kartellezni tud az olaj-bizniszben + számíthat rá a nyugati területszerzési ambíciói támogatásában, tehát az ISIS-t. De előbbihez azért Szaúd-Arábiának is lesz egy-két szava. Kína, esetleg India is beszáll majd, mert veszélyezteti a piacaikat a konfliktus + kihasználhatják a helyzetet a Távol-Kelet befolyásának, vezető pozíciójának erősítésére azáltal, hogy az ő belépésük és félválasztásuk eldöntheti a kimenetelt. Voilá, így lesz az újabb világháború... Japán, ha van egy kis esze, kimarad belőle, és viszi az újjáépítések hasznát (ha lesz mit újjáépíteni a végén).

"Hanem ez pont az a fajta könyv égetős, bestiális, fej és kéz levágós, expanzionista szemléletű muzulmán egység lehetne amitől első sorban Európa joggal tartott mindig a történelem során."

Erről beszélek.
Előzmény: MordreddBro (11) 0 VÁLASZ
MordreddBro 2015. 08. 13. 18:54 | #11
Nem is állítom, hogy az USA érdekelt a diktatúrák megdöntésében, mert nem abban érdekelt, az csak a máz az újságok lapján amire lassan már senki nem vesz komolyan. A mondandómnak nem is ez volt a lényege, hanem az, hogy miért tart ott a muzulmán világ ahol jelenleg tart. A nyugatnak nem érdeke a közel-kelet gazdasági felvirágoztatása ez is tény. De egy stabil és kezelhető (ha úgy tetszik irányítható) közel-kelet már annál inkább, márpedig a helyzet azt mutatja, hogy ami most ott zajlik az se nem stabil, se nem kezelhető. A muzulmán ember gondolkodásmódjáról nem árt tudni, hogy inkább választ egy erőskezű és abszolút politikai autoritást nyújtó hatalmi rendet, mint sem hogy akár csak pár hónapig anarchiában kelljen élnie, ahol nem tudhatja, hogy mit hoz a holnap. Ennek köszönhetően volt stabil a Hussien rendszer is olyan sokáig. Most viszont az egyetlen ilyen kiúttal kecsegtető kisebbik rossz számukra az Iszlám Állam. A helyzet az hogy az ISIS ereje abban is rejlik, hogy ellentétben a Saddam félékkel, nem országhatárokban, vagy etnikumokban gondolkodik, csakis vallási/ideológiai alapon. Azon felül, hogy az összeomlott államok romjaiból és a bebukott nyugatias rezsimekből kiábrándult emberekből tápolja fel magát, a káoszt mint fegyvert használja ki a saját növekedésére. Éppen ezért jelent valós fenyegetést, mert hosszú ideje ők az egyetlenek akiknek tényleg lenne esélyük egy egységes muzulmán "rend" kialakítására. És ez nem az a fajta muzulmán rend lenne amelyik valaha behajózta az ismert világot és latinról, görögről fordított tudományos és teológiai iratokat, hogy felhasználja a saját civilizációja felvirágoztatására. Hanem ez pont az a fajta könyv égetős, bestiális, fej és kéz levágós, expanzionista szemléletű muzulmán egység lehetne amitől első sorban Európa joggal tartott mindig a történelem során.
Előzmény: Nas (5) 0 VÁLASZ
justil 2015. 08. 12. 22:39 | #10
A személyeskedésedtől eltekintve természetesen egyetértek abban, hogy jobb ami most van egy igazi, nyílt fegyveres konfliktusnál, azonban nem hiszem, hogy ebben az esetben a kisebbik rosszba bele kéne törődnünk, vagy örülnünk kellene neki. Ha a következő 1-2 évtizedben több százezer afrikai/közel-keleti menekült települ be hozzánk (értsd: Európába), annak keményen megisszuk majd a levét.

A mostani és eljövendő menekültáradat fényében csak az éli itt nyugodtan az életét, aki vak, hülye vagy nem lát előrébb a következő 24 óránál. Mindenki más már most sem nyugodt.
Előzmény: Nas (8) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 12. 17:33 | #9
Ja, és azzal kapcsolatban se legyenek illúzióid, hogy vajon megint kiken keresztül törnének be Európába, vajon hol alakulna ki a legvéresebb front a feltartóztatásukra... A megfejtéseket némi történelmi ismeretek birtokában a szerkesztőségbe kérjük. (Igen, a Balkánon és a Kárpát-medencében.) Kell nekünk az arab béke és egyetértés mint hóembernek a villanyrezsó.
Előzmény: Nas (8) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 12. 17:22 | #8
Ne keverd össze a menekültkérdést egy esetleges invázióval. Marhára nem ugyanaz, hogy egy máshol lévő háborús övezetből menekül ide a polgári lakosság egy része és az, hogy itt csinálnak háborús övezetet az olajbevételekből mindennel prímán felszerelt, egyesített közel-keleti erők. Hidd el, addig jó nekünk, amíg egymással vannak elfoglalva. Nem véletlenül törekednek az amerikai és európai diplomaták, politikusok is az arab országok megosztottságának fenntartására (+ az újjáépítési koncessziók miatt, ami elég jó bevételt ad egyes cégeknek, országoknak). Szemét dolog ez az ottaniakkal, de ennek köszönhetően tudod viszonylag nyugiban élni te is a szaros kis életed itthon.
Előzmény: justil (7) 0 VÁLASZ
justil 2015. 08. 11. 19:23 | #7
Mert ami most folyik, az rohadtul érdeke ám Európának, igaz?
Előzmény: Nas (5) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 08. 11. 18:57 | #6
'Szerinted melyik lesz az az irány, amerre megindulnak...?'
Az Antarktisz?
Annyi hely van még ott ráadásul nincs olyan meleg se mint Arábiában.
Előzmény: Nas (5) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 08. 11. 17:15 | #5
Az USA érdeke mindig az volt, hogy olyan helyi vezetőket támogasson, akik engedik, egyengetik az amerikai politikai, gazdasági érdekek érvényesülését. Leszarták ők, hogy ki mekkora diktátor, az elején Szaddammal is bratyiztak. Ez nem a nyugati gondolkodásmód terjesztéséről szól. Nem érdeke sem Amerikának, sem Európának egy összetartó, erős, egy irányba menő Közel-Kelet kialakulása. Szerinted melyik lesz az az irány, amerre megindulnak...?
Előzmény: MordreddBro (3) -1 VÁLASZ
justil 2015. 08. 11. 03:33 | #4
" Lényeg a lényeg, a kulturális intervenció többet kárt okozott mint hasznot."

Attól függ, kinek a szemszögéből nézzük a dolgot.
Előzmény: MordreddBro (3) 0 VÁLASZ
MordreddBro 2015. 08. 10. 11:43 | #3
A közel kelet és a muzulmán világ igazi mélyrepülése pont a huszadik század közepe táján megindult és csúfos kudarcba fulladt modernizációval vette a kezdetét. Számos országban önjelölt politikai vezetők, próbáltak szocializmusra vagy éppen nacionalizmusra épülő új társadalmi rendet létrehozni európai minták alapján. A gond ezzel többek között az volt, hogy az arab kultúrában (vagy nevezzük inkább mohamedánnak) nincs igazi létjogosultsága a nemzeti öntudat fogalmának. Ezek az emberek a mái napig törzsekben és vallási hovatartozásban gondolkodnak. Vagy szunnita vagy, vagy siíta, vagy egyéb.. Minden más másodlagos. Tehát nem úgy gondolkodnak és ítélik meg egymást mint ahogy mi európaiak tesszük, ebből kifolyólag az egész nyugati gondolkodásnak ott nincs létjogosultsága, abban a környezetben egyszerűen életképtelen. Az USA folytonos beavatkozása, akinek az érdeke általában mindig az volt, hogy ezeket az önjelölt politikai elit csoportokat, vagy éppen diktátorokat minél hamarább megdöntse, mindezzel csak azt érte el, hogy a kiábrándult közel-kelet gyenge és a teljes anarchia és véget nem érő polgárháborúk szutykába süllyedt államok sorát teszi ki. Lényeg a lényeg, a kulturális intervenció többet kárt okozott mint hasznot. Ez valami olyasmi, mintha egy cápából szeretnénk delfint csinálni.
+3 VÁLASZ
3m3ricus 2015. 08. 10. 10:11 | #2
Tipikus esete annak, amikor a vallás gondolkodásra képtelen barmokat nevel. Ugyanaz, mint a kereszténység esetében csak ott már lezajlott az emberek többségének ébredése.
+2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 08. 10. 09:52 | #1

Talán egyszer majd többek számára kiderül, hogy a nyugati életformát nem lehet, és nem is szabad ráerőltetni olyanokra, akik nem vevők arra. S emiatt megszállni se kellene őket....

+2 VÁLASZ