Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
kukulkan
kukulkan 2015. 07. 31. 13:44 | #14
Mondjuk definíció szerint a környezetvédelem pont hogy az ember környezetének védelmét jelenti, az, amit általában (tévesen) a környezetvédelem alatt értenek, az a természetvédelem.
Előzmény: tjunior (13) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 07. 31. 13:24 | #13
Kicsit lazán kötődik ehhez.
1-2 éve olvastam egy interjút, már meg nem mondom kivel meg hol, de az egésznek az egyik lényege az volt, hogy eleve a környezetvédelem mint fogalom amire értjük egy teljes baromság. Nem kell a környezet védeni, nem kell a Földet védeni, köszönik szépen megvannak és meg is lesznek ezután, legfeljebb mi emberek fogunk kipusztulni a baromságaink miatt, de a Föld 10ezer, 100ezer vagy 1millió év alatt, de túlteszi magát az ember rombolásán. Szóval inkább ember vagy emberiségvédelemnek kellene nevezni és tudatosítani a dolgokat.
Nas
Nas 2015. 07. 31. 12:28 | #12
"Állami és jogi döntésekben feltételezem én, hogy a tudomány eredményeit veszik alapul."

Jó is lenne! Egy francokat. Azt veszik alapul, hogy a választók milyen döntést preferálnának. Ha elég nagy tömegeket tudnak fanatizálni egy ügy érdekében, azzal nem fog szembemenni a politika (függetlenül attól, hogy igazuk van -e, vagy sem...). Különösen igaz ez az USA-ra, ahol viszonylag egyedi kezdeményezéseknek is óriási tömegbázist lehet csinálni, ha ügyes az ember. Mit ér 2000 kutató szava 20 millió tüntetővel szemben...?
Előzmény: norbertvincze (11) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 07. 31. 12:11 | #11
ez már megint egy más tészta akkor. Eddig nem akartam a GMO oldalában állást foglalni, viszont így felmerült bennem a kérdés, hogy hogyan lehetet ez a greenpeacnek eredményes.

Állami és jogi döntésekben feltételezem én, hogy a tudomány eredményeit veszik alapul. A monsanto nem tudott mutatni olyan eredményeket, amelyek megalapozták volna a döntéshozók témában való pártfogását?
Előzmény: Nas (10) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 07. 31. 12:04 | #10
"én csöppet sem gondolom, hogy a greenpeace tevékenysége érdemileg bármilyen hatással is volna"

Ez azért nem így van. Az aranyrizst pl. tényleg ők kaszálták el a hisztériakeltéssel.
Előzmény: norbertvincze (9) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 07. 31. 11:58 | #9
"A Greenpeace szennyese pedig nem lesz attól tisztább, hogy a Monsanto-nak is van szennyese..."

nagyon jól megragadtad a lényeget, csak éppen fordítva igaz a felállás a videó tekintetében.

A monsanto/patrick moore szennyese nem lesz attól tisztább, hogy a greenpeacenek is van szennyese.


A greenpeacet meg jómagam nagy ívben lekakilom, és én csöppet sem gondolom, hogy a greenpeace tevékenysége érdemileg bármilyen hatással is volna, legfőképpen a gmo-val kapcsolatban. Annyira jelentéktelenek ebben a témában, hogy szerintem 10 emberből 9 azt se tudja van a greenpeacenek ilyen kezdeményezése.
Előzmény: Nas (7) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 07. 31. 11:52 | #8
Egyébként nem, valóban nem vagyok jártas marketingben (nem is akarok az lenni, más a feladatom). :) Viszont a józan észt használva is elég jól át lehet látni a marketingfogásokon. ;)
Előzmény: norbertvincze (6) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 07. 31. 11:51 | #7
Nézd, nem tudom, milyen hátsó szándékai vannak a pasinak (de te sem, csak találgatsz...), az viszont ettől függetlenül TÉNY, hogy a Greenpeace-nél olyan dolgokba szólnak bele, olyan tudományos kérdésekről alkotnak markáns, vehemensen képviselt véleményt, amikhez nem értenek. Ez világosan kitűnik pl. a GMO-val kapcsolatos hozzáállásukból. Nem Patrick Moore-t vagy a Monsanto-t akarom véden, csak felhívni rá a figyelmet, hogy mielőtt véleményt alkotnak valamiről, előtte pártatlanul, valós mélységeiben meg kéne ismerni az adott jelenséget. A Greenpeace-nek ráadásul azért óriási ebben a felelőssége, mert a döntéshozatalt, gazdasági folyamatokat befolyásolni tudó óriásszervezetről van szó, tehát esetükben fokozottan ügyelni kéne arra, hogy ne elvakult meggyőződések alapján hangoztassanak véleményeket.

A Greenpeace szennyese pedig nem lesz attól tisztább, hogy a Monsanto-nak is van szennyese...
Előzmény: norbertvincze (6) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 07. 31. 11:43 | #6
gondolom nem vagy jártas a marketingben

itt a legkevésbé sem az aranyrizs a lényeg. Hanem, hogy a termék mögött milyen kétes érdekeltségű céget akar jó színben feltűntetni a greenpeace szennyesének kiteregetése által.
Előzmény: Nas (5) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 07. 31. 11:23 | #5
Nem reklámozza a GMO-t, csupán rávilágít arra, hogy hasznos dolgokat is elutasítanak olyan primitív és hibás axiómákra hivatkozva mint hogy GMO=rossz. Mit tudsz az aranyrizsről, ami miatt az szerinted rossz? :)
Előzmény: Livivs (4) 0 VÁLASZ
Livivs 2015. 07. 31. 11:12 | #4
Az első része a kezdetekről érdekes, majd rávilágít arra, hogyan borult meg a magasztos eszme. Először azt hittem, valakinek megjött az esze, és a fölösleges, agyatlan ellenzésekkel ellentétben, tudományosan alátámasztva, ténylegesen jó dolgokat akar művelni. [Amúgy ezt már nagyon várom/vártam pl. a feminizmus kapcsán is (a magyar politikáról nem is beszélve)].
Aztán elkezdi reklámozni a GMO-t...

Borzasztó dolgok történnek manapság a világban, hogyan győznek meg embereket demagóg módszerekkel (nem csak butákat), és vesznek rá tömegeket a saját céljaik segítésére.
Nas
Nas 2015. 07. 31. 10:56 | #3
Na, megnéztem a videót. Teljesen igaza van a faszinak. A Greenpeace-nél abszolút hozzá nem értő emberek tesznek kijelentéseket, ajánlásokat vegyipari, gyógyszerészeti, GMO, stb. ügyekben, és harcolnak sokszor olyan dolgok betiltásáért, amiknek a tulajdonságairól, eredetéről, hatásairól fogalmuk sincs. Mivel széleskörű társadalmi bázisuk van a zengzetes alapelvek miatt (illetve mert a hétköznapi emberek ugyanúgy nem értenek ezekhez a dolgokhoz...), támogatást is kapnak ehhez a tevékenységhez.
Nas
Nas 2015. 07. 31. 10:47 | #2
Nem néztem meg a videót, de a Greenpeace az sajnos tényleg egy üzleti vállalkozás, nem sokkal több. Megjelent ez az igény a tömegek részéről a környezetvédelem ügyének felkarolására, a Greenpeace meg betömte a piaci rést, ennyi. A tényleges akcióik, nyilatkozataik értéke, értelme viszont sokszor minimum vitatható - szakmailag is meg etikailag is. (És én nem a Monsanto ügynöke vagyok.... :P :))
norbertvincze
norbertvincze 2015. 07. 31. 09:28 | #1
nagyon szép propagandát láthattunk a monsantó első számú színpadi emberétől. Sejthettem, hogy a videó indíttatása valamiféle érdekellentét lehetett a nagy vegyipari vállalatok és a zöldek között.

A greenpeace is képmutatás, mivel a fő szponzorjai pontosan azok a cégek akik kisajtolják a föld minden értékét, és ez a faszi is egy képmutató ember, akit kilóra megvett a vegyipar fekete "ördöge".