Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2015. 06. 26. 10:39 | #19
Sőt, lehet hogy kötelező biztosítása sincs! ;)
Előzmény: közlegény (18) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 06. 26. 10:24 | #18
ezért egy másik hatóság büntije is kijár, mert nem alkalmas közúti közlekedésre :)
Előzmény: bungle (16) 0 VÁLASZ
leha 2015. 06. 26. 10:23 | #17
nem tom már hol olvastam majdnem ugyanezt a cikket korábban, amiben konkrétan leírják, hogy "magán mentő társaság"
most rákerestem (nem ez volt a cikk, amit olvastam): http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/megbirsagoltak_egy_mentot_budapesten_mert_szabaytalanul_parkolt/2435354/
"Reagált a közterület-felügyelet
A Budapest Főváros XIII. Kerületi Közterület-felügyelet levélben reagált az ominózus cikkre. Ebben továbbra is arra hivatkoznak, hogy a villogó nem volt bekapcsolva.

"Az intézkedésre okot adó esetben az egészségügyi szolgáltatásokkal foglalkozó gazdasági társaság gépkocsivezetője a tiltott helyen várakozva nem kapcsolta be a jármű megkülönböztető jelzését. E tényt figyelmen kívül hagyva a média egy része azt a hamis látszatot keltette, mint ha a XIII. kerületben sajátos, helyi szabályokat alkalmaznánk" - kezdik az indoklást a levélben."

aztán itt egy másik, ami sokkal inkáb engem támaszt alá: http://kekfeny.net/index.php/hirek/812-megbirsagoltak-egy-maganceg-mentoautojat

újságírónak ugye csak akkor hiszünk, ha ló legel a sírján ...
magán cég jellemzően betegszállítást végez (amihez sofőr, meg max beteghordó jár),
vagy a korábban már említett pénzért végzett egészségügyi szolgáltatást (rendezvényeken pölö). ha itt valóban volt orvos, akkor (megint kikötve, hogy egy újságíró szellemi termékére alapozva nem érdemes vitát indítani) mernék rá fogadni, hogy ez amolyan fizetős körzetiorvos-féle dolog lehet. vagyis semmi olyan, amiért ne állhatott volna meg akár 50 méterrel is távolabb. valódi mentést, sürgősségi ellátást esetkocsival csak az OMSZ végez.

Előzmény: vadonka (11) 0 VÁLASZ
bungle
közlegény
közlegény 2015. 06. 26. 09:55 | #15
közlegény
közlegény 2015. 06. 26. 09:50 | #14
bezony itt sokan eladnák/megbasznák száz forintért még a saját anyjukat is, a közteresek a"könnyű prédára" mennek
Előzmény: komcsi (10) 0 VÁLASZ
thisisreal 2015. 06. 26. 09:50 | #13
Ha a szart felteszed a polcra, máris lekvárnak képzeli magát. ;)
vadonka 2015. 06. 26. 09:47 | #12
Egyébként volt szerencsém közelebbről is ismerni pár közterest. Ritka együgyű népség az tény, oda agy nem kell ez való igaz, sőt előny az alacsony iq.
vadonka 2015. 06. 26. 09:46 | #11
De, az OMSZ kocsija volt, de ez mindegy is. Viszont jogos a két pont, hogy ha nem használ megkülönböztető jelzést akkor büntethető, csak a normálisabbja (már ha van ilyen ritka példány a közteres állatfarmon) nem tenné meg. A suttyóság az lett volna ha meg is kerékbilincslik és mondjuk a beteget emiatt nem tudják időben orvoshoz vinni aki emiatt megmurdál. Hát akkor a közteres gondatlanságból elkövetett emberölés miatt fog felelni a túlbuzgóságáért.
Előzmény: leha (8) +1 VÁLASZ
komcsi 2015. 06. 26. 09:14 | #10
Ezt hol olvastad? Mert ebben a cikkben szó sincs ilyenről, csupán annyi, hogy "25 ezer forintra bírságoltak egy mentőautót Budapest XIII. kerületében, miközben az autó személyzete egy idős embert látott el egy újlipótvárosi társasházban".

Egyébként meg tök mindegy, hogy milyen mentőautó, beteget látott el, egy túlbuzgó, türelmetlen közterületesnek nem ilyenkor kellene a napi kvótáért kaparni, hanem amikor több tízmilliós luxusautók állják el az utat. Persze kis hazánkban, ahol a feljelentgetésben való kiteljesedés évtizedek óta öröklődik, sok ember még a saját anyját is megbírságolná, gratulálok a hataloméhes, frusztrált, köcsög köztereseknek!
Előzmény: leha (8) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 26. 06:37 | #9
Egyetértek veled teljesen, attól függetlenül, hogy nem kimondva nem illene megbüntetni. De ezek a betegszállítós és orvosi szolgálatos kocsik iszonyat bunkón tudnak menni, beállni, parkolni, mondván beteg hoztam, vagy beteghez megyek. Semmi sürgős, semmi életveszélyes, de nekik jár, hogy oda álljanak, ahova akarnak, gyorsan hajtsanak. Ilyen esetben is, hogy beteghez ment. Ha sürgős, akkor ugye mentőnek kéne mennie, vagy minimum villogok. A sofőr se feltétlenül kell a beteg ellátásához, de ezt nem tudhatom. Ha nem sürgős, akkor doki kiszáll, én meg parkolok normálisan. Oké egyrészt járjon az egészségügynek, katasztrófának az, hogy haladhasson, beállhasson nyomi helyre akár, másrészt azért rájuk vonatkoznak a szabályok, ha nem életet mentenek. Gyakran látok nem mentő mentősöket, hát nem semmi emberek, a fele mintha a sittről jött volna, és olyan is a stílusa. De nehéz meló, oké, rendesek hogy megcsinálják. De parkolni tudni kéne, a kresz rájuk is vonatkozik.

Amúgy, ha egy mentő áll túl közel a zebrához, azért az még balesetveszélyesebb, mert a nagy kocsitól jobban nem látni a gyalogost. Talán.

Sajnos lejáratják ezt a szakmát, ezt a területet is az szabálytalankodók. Aztán megy a hiszti, megy az anyázás ide is oda is.
Előzmény: leha (8) 0 VÁLASZ
leha 2015. 06. 26. 06:17 | #8
azért még valamit vegyünk észre! ez - bár ebből a cikkből nem derül ki - nem az OMSZ esetkocsija volt, hanem egy magán mentőszolgálat autója. ezek azok, akik egy rendezvényen pénzért biztosítják az orvosi jelenlétet, akik betegeket szállítanak vidékről a kórházba (dialízisre, műtétre, két kórház között, stb), tehát beteg-taxik. nem akarnám fikázni őket, de lássuk be, ez is csak munka. pénzkereset. ilyen alapon ne bírságolják meg a péket se, hiszen mi lenne velünk kenyér nélkül?
és jusson eszünkbe a gyermekrákos faszi, aki gyakorlatilag VIP taxinak használta az alapítványi mentőautót megkülönböztető jelzéssel együtt.
ugyan pont nem tudok semmit azon kívül, amit az újságírók összehordtak, de azok alapján teljesen rendben volt a bünti
-1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2015. 06. 26. 01:35 | #7
a közteres pontosan azt csinálta, ami a dolga. megbírságolt egy szabálytalanul parkoló gépjárművet. a mentő ugyanis alapállapotban (a tiritarka festést leszámítva) semmiben nem különbözik Sanyi bácsi miautónkjától, pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá is. ha bekapcsolja a megkülönböztető jelzést, az a más kategória.
a sofőrnek semmi más dolga nem lett volna, mint bepöccinteni a villogó gombját (ahogy azt ilyen esetben kell) és az egész dolog meg sem történik.

ettől függetlenül remélem nem kell majd a vezetőnek fizetnie, biztos vagyok benne, hogy egy életre megtanulta a leckét, valamint azt is remélem, hogy a rend bátor őre legközelebb majd a tilosban parkoló rendőrautóra is felnyalja a büntetőcédulát a kajálgató kollégáknak...
sapkabarna 2015. 06. 25. 23:38 | #6
Kívánom, hogy akkor is sikerüljön megbírságolniuk a mentőt, amikor épp az utcasarkon álló édesanyjukhoz vonult ki az esetkocsi.
+1 VÁLASZ
Szancso 2015. 06. 25. 18:44 | #5
Riasztást kaptunk, egy idős emberhez. Rosszullétre panaszkodott, kollégáim a lehető leghamarabb a helyszínre siettek.
Annak rendje és módja szerint, bedobták a a ház előtt található parkoló órába, a megfelelő összeget.
Igaz, kicsit közel állunk a zebrához, de orrszarvú pont nem volt a közelben.
Üdvözlettel. Győrfi Pál.
közlegény
közlegény 2015. 06. 25. 18:35 | #4
legalább addig eljutottak, hogy gépjármű, nemsokára lámpaoszlopokat bírságolnak majd
Előzmény: bungle (1) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 06. 25. 16:46 | #3
Reméljük ha érte megy a mentő, nem jár épp arra egy buzgómócsing kollégája egy kerékbilinccsel. ;)
+2 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 06. 25. 16:35 | #1
"A közteresek egyik munkafelvételi követelménye az agyhalott állapot." :D
+3 VÁLASZ