Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
izé012 2015. 06. 23. 18:29 | #28
Látom a szövegértés nem erősséged... -.-
Előzmény: wildsec (27) 0 VÁLASZ
wildsec 2015. 06. 23. 16:47 | #27
Te mégis milyen értékekről beszélsz? Én még nem láttam házőrző disznót, vagy vakvezető libát.... Egy kutyában viszont megvan az összes ilyen tulajdonság. Kíváncsi vagyok hogy milyen beteg környezetben nőttetek fel, ahol annyira torzult a személyiségetek, hogy normális dolognak tartjátok, hogy megeszitek a kutyát. Mi lesz a következő? Az is normális, ha ember húst eszel??? Végül is hús-hús....
Előzmény: izé012 (25) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 06. 23. 14:52 | #26
Jelezném, hogy egy liba-galerinél nincs jobb és éberebb házőrző, azt nem tudom, hogy a vakvezetésben vagy a bombakeresésben beválnának de akkor is, le a libatöméssel!!! Meg olyan jópofa állatok, mondjuk amikor gyerekkoromban megkergettek nem ezt gondoltam.
izé012 2015. 06. 23. 14:39 | #25
A gondolatmenetedből kiindulva:
Az h a kutyát is tudjuk hasznosítani abszolút irreleváns. Attól a liba és a sertés nem veszít az értékéből h más állatnak /pölö kutyának/ is vannak jó tulajdonságai.
Viszont sertést és libát eszünk.
Előzmény: wildsec (22) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 23. 14:25 | #24
Ámen.
Előzmény: wildsec (22) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
wildsec 2015. 06. 23. 14:15 | #22
Az hogy a patkányt is tudjuk hasznosítani abszolút irreleváns. Attól a kutya nem veszít az értékéből, hogy más állatnak is vannak jó tuljadonságai. Mellesleg patkányokat sem eszünk... De nincs kedvem erről tovább vitatkozni, mert ahogy látom nem vezet sehova. Maradjunk annyiban, hogy az én értékrendembe nem fér bele, hogy kutyát eszünk a Tiédbe meg igen.
Előzmény: lilaflexninja (18) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 06. 23. 14:15 | #21
egyébként mindannyian ettünk már kutyát, macskát, lovat, patkányt, pókot, kukacot, legfeljebb nem tudunk róla
közlegény
lilaflexninja
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 23. 13:47 | #18
Hát most kurvára nem mondtál jó példát, mert a patkányok is kiszagolják a bombát, a vadászat eleve egy faszkópé dolog főleg kutyával, ja a patkányokon kísérleteznek, így embereket mentenek meg. Ja a patkányok is okosak, segítik egymást, nehéz megmérgezni őket, mert csak kóstolgatnak, a kutyák habzsolnak, iszonyat jó a memóriájuk (a kutyáké nem), sőt visszafelé működik a memóriájuk. Bárányokat drónokkal is lehet terelni, disznót is láttam már bárányt terelni, sőt embereket is. Házat másféle állat is tud őrizni, amúgy nem a házat őrzi a kutya, hanem az idegeneket ugatja meg. Ja és mindez a mai világban már szart sem ér, mert kutyát azért tartunk, mert kutyát szeretnénk tartani, mert cuki, vagy pont nem cuki, de örömből, kedvtelésből, nem a hasznossága miatt. A kutyákat amúgy ezekre megtanították, más állatot is meg lehetne tanítani. Még, hogy egyik állat több, mint a másik. Mert többnek gondoljuk, másnak, más célból szaporítjuk.

De mondom, rendben oké, mi nem eszünk kutyát. De ott ahol nem akkora nagy szám, és nem az ember barátja, ott miért ne egyék meg? Mert nekünk nem tetszik? Nem nálunk van kutyafesztivál, még meg is érteném, ha nálunk nyílna egy kutyahús étterem, hogy felháborodás van.

Amúgy mi a helyzet a macskákkal? Azt szabad enni?


Előzmény: wildsec (17) +1 VÁLASZ
wildsec 2015. 06. 23. 13:29 | #17
Úgy látom nem érted, hogyan működnek egy társadalomban a normák... Nem akarom ezt megvitatni, úgy érzem, hogy ezt mindenkinek tudnia kéne aki be akkar illeszkedni egy közösségbe.

Másrészt meg nagyon is tudsz különbséget tenni két állat között is. Vegyük például a patkányokat, akik tönkre teszik a terményt, betegségeket terjesztenek stb. Nyílván velük nem fogsz a legjobb kapcsolatot ápolni, míg a kutyák segítenek a vadászatban, őrzik a házat, terelik a bárnyokat, kiszagolják a bombákat és még 1000 más területen segítik az embert. Ilyen tulajdonságok miatt lesz az egyik állat több mint a másik. Ezekkel érdemlik ki a tiszteletet és a becsületet. Ezért tartjuk őket többre mint egy malacot vagy tehenet.
Előzmény: lilaflexninja (13) 0 VÁLASZ
bungle
tjunior 2015. 06. 23. 11:27 | #15
ja tényleg, a disznó meg nem nyalja a saját seggét lelkesen :)
A kutya is elfogyasztja a fekáliát alapból szóval....
Most a hűség a téma vagy az értelmi képességek? Én is imádom a kutyákat, de legyünk már tárgyilagosak.
Előzmény: kissfreezer (11) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 06. 23. 11:00 | #14
'A kínaiaknak egyszer majd rá kell jönniük, hogy a kutyazabálás nagyon nem illik a XXI. századba...'
Az európaiaknak egyszer majd rá kell jönniük h a disznó/marha/csirkezabálás nagyon nem illik a XXI. századba...

Igazat adok lilának. Semmi különbség nincs a disznó meg a kutya megevése között.
Egyszerűen csak annyiról van szó h az egyik kultúrkörben megeszik a másikban meg nem.
Egy vega undorodva nézi ha húst eszel. Én meg undorodva nézem ha valaki hernyókat eszik.
De mégsem ítélem el őket ezért. /A kutyalopás persze más kérdés./
Elfogadom h itt ez a szokás ott meg az.
Előzmény: hawkeye (10) -1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 23. 10:47 | #13
Mindig ezzel jön mindenki, hogy kutyát nem szabad, mert az ember barátja, meg okos állat, meg ilyenek, nem én jöttem ezzel. Akkor milyen norma szerint nem eszed meg? Mert a te életedben nem divat? Nézzünk már körbe, hogyan bánnak nálunk a kutyákkal. Van egy réteg, aki rendesen, de amúgy lófaszt az ember legjobb barátjaként tartják. Láncon mi? Meg rántott levesen? Kis szőrcsomókat, meg halakat meg lakásban ajnározunk? Tényleg halakat miért eszünk, amikor díszként tartjuk őket és gyönyörködünk bennük? Azt is tartanak otthon. Rendben ne egyél kutyát, de simán egyél más állatot, mert az belefér a normádba. Vagy egyáltalán hogy lehet meghatározni, hogy melyik állatot normális megenni, és melyiket nem?

Eléggé álszent dolog ez, hogy normákra fogjuk. Nem eszed meg a kutyahúst, mert szereted a kutyákat. Ennyi. Nem kell ezt túlragozni. Nem is értem, hogy lehet párhuzamba vonni azzal, hogy nem dugom meg a húgomat. Hát képzeld Milfeket se dugok, pedig az elfogadott, se szadomazo játékokat nem játszom, pedig az is elfogadott. Ja és ott van a nyuszi is, milyen aranyos, meg vesszük a gyereknek húsvétra, de azt is megesszük.

A lényeg az, hogy nálunk nem elfogadott most, hogy kutyát együnk. De máshol igen. Ennyi. Mit kell ezen rágódni állandóan, meg anyázni, hogy a hülye kínaiak, meg hogy meg kéne változtatni őket, amikor mi is eszünk állatokat, csak éppen másmilyet.

A saját kutyámat én sem enném meg persze, mint ahogy ha lenne egy malacom, amit én nevelek, azt sem, vagy ha lovam lenne azt sem, de amúgy simán eszem disznót, lovat, bármilyen állatot. És ha olyan helyen járnék, hát biztos, hogy ennék kutyát, macskát, bármit. Csak ne mozogjon.

Amúgy tényleg nem okos a kutyám, ez van, ettől még szeretem, de nem fogom agyon dicsérni, meg agyon misztifikálni mert tud pacsit adni, illetve meg tud jegyezni pár vezényszót, azt is csak azért mert várja a jutalomfalatot.
Előzmény: wildsec (7) +1 VÁLASZ
komcsi 2015. 06. 23. 10:13 | #12
A házisertés intelligensebb, mint a kutya, a le­g­újabb ku­ta­tá­sok sze­rint a ser­té­sek me­mó­ri­ája ki­emel­kedő, prob­lé­ma­meg­oldó ké­pes­sé­gük néha még az em­be­rét is fe­lül­múlja.
http://www.origo.hu/tudomany/20090202-a-hazisertes-intelligensebb-mint-a-kutya.html
kissfreezer 2015. 06. 23. 10:06 | #11
Én csak azt tudom, hogy a kutyám nem dúrja bele a szarba a kajáját és nem fetreng a szarába. Nincs a szobámban olyan rejtekhely ahol a sipogós labdáját ne találná meg, ha éppen azzal akar játszani. Nem mindig jön hozzám parancsra, de ahol mi együtt sétálunk, onnan bármikor hazatalálna, ha valaki elvinné hazulról. A szobába nem piszkol kicsi kora óta. Tudom, hogy egy disznót is lehet tanítani, de ugyanúgy egy oroszlánt is, ha kicsi korától nevelik, de olyan hűséges, soha nem lesz mint egy kutya. Szóval, nekem nehezemre esik egy lapon említeni a kutyákat a többi álattal.
Előzmény: tjunior (6) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 23. 08:49 | #10

A te kommented az eddigi legértelmesebb. A többieknek javaslom, hogy keressenek rá a "húsparadoxon" fogalom jelentésére...

És abban is igazad van, hogy "tempora mutantur et nos mutamur in illis". Tehát ami századokkal ezelőtt elfogadott volt, az mára igencsak tiltott dologgá válhatott.

A másik vonulata a dolognak a földrajzi hely. Vessétek össze pl. az európai és indiai temetkezési szokásokat!

A kínaiaknak egyszer majd rá kell jönniük, hogy a kutyazabálás nagyon nem illik a XXI. századba...


Előzmény: wildsec (7) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 06. 23. 08:43 | #9
Hehh, és ott a FunPic-ről a kép. :D

Amúgy erről volt külön téma is itt:
www.ize.hu/comments.php?post_id=8411
Előzmény: T1B3R1U5 (8) 0 VÁLASZ
T1B3R1U5 2015. 06. 23. 08:39 | #8
"Peru népi eledele a sült tengerimalac, azaz a Cobaya. A bájos, kis szőrös állatka, ami itthon a gyerekek kis házikedvenceként ismert."

http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/bizarr_fogasok_-_on_megenne_egy_tengerimalacot/2090180/
wildsec 2015. 06. 23. 08:32 | #7
Hát sajnálom a kutyádat, ha így gondolod. Amit írtál meg ne is haragudj de hülyeség. Nem az állat intelligenciája miatt nem fogyasztjuk, hanem egyszerűen ilyen normák között élünk. A te hasonlatoddal élve akkor az anyád/hugod/nővéred semmivel sem különb nő mint a többi, őket mégsem d**od meg. Sőt... pár száz éve még az is elfogadott volt... DE MA NEM, és ez a lényeg.
Előzmény: lilaflexninja (5) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 06. 23. 08:20 | #6
Csak mondom, hogy a disznó van olyan okos mint a kutya.

Nyilván álszentség ezen felháborodni, amikor délben jó eséllyel valami másik fajta állat valamelyik testrészét fogod elfogyasztani, de mint kutyamániás meg is értem. Most per pillanat nincs kutyám, de az utolsót kicsi korától én neveltem, hihetetlenül ragaszkodott hozzám (meg én is hozzá) máshol meg megennék....hát nem is tudom, eléggé szörnyű érzés.
Előzmény: kissfreezer (4) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 23. 07:33 | #5
Hát pölö az én kutyámnál egy malac okosabb. De amúgy se túl okos állatok a kutyák, inkább csak jól alkalmazkodnak és szeretnek parancsot teljesíteni. De nem is ez a lényeg. Egy deflin is okos, vagy egy bálna, mégis levadásszák. A malac is elég okos állat amúgy, megesszük. Egy kiskacsa cuki, de megesszük. A polip kibaszott okos állat, de megesszük. A kutyád hozzád kötődik érzelmileg, ezért nem eszed meg, de más kutya nem. Énhozzám például nem kötődnek a kínában ketrecben tartott, és levágásra nevelt kutyák, ezért meg is enném. Míg mifelénk simogatjuk a kis barit, bocit, malacot, jól tartjuk, esetleg sörrel kenegetjük a tehenet, mozartot játszunk neki, aztán levágjuk. No, és még sem sajnáljuk.

A kutya semmivel nem különb állat, száz, kétszáz évvel ezelőtt azért nem volt ekkora kultusza, se faluhelyen még ma sem. Ki van vágva a kertbe, oszt ugassál, az a dolgod buksi. Kap kaját, és ennyi. És egyre nagyobb divat malacot tartani, valakinek a malac a kutya, valakinek a póni, de mégis mások megeszik.

Ja és inkább egyék meg, mint falhoz vagdossák, vagy lapáttal üssék agyon, netán a folyóba dobálják, mert sok született a kutyából, macskából.
Előzmény: kissfreezer (4) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2015. 06. 23. 07:21 | #4
Egy kutya értelmi képessége megeggyezik egy kisgyermek értelmével, ezzel szemben egy malac sokkal butább. Arról persze ne is beszéljünk, hogy a kutya hogyan kötődik az emberhez érzelmileg. Nekem is van kutyám és nekem olyan, mint ha a gyerekem lenne.
Előzmény: gyocska (1) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 23. 07:13 | #3
Vagy milyen "poénos" képeket tudnak csinálni disznóvágáskor. Azzal semmi baj nincs.
Előzmény: gyocska (1) 0 VÁLASZ
Travis Kestrel
Travis Kestrel 2015. 06. 22. 23:36 | #2
Az kb. ugyanaz mintha Indiában egy tehenet vágnál le. Nekünk nem nagy szám, de ott biztos hogy minimum megköveznek érte. Mondjuk az tényleg szemétség, hogy az ellopott ebeket eszik meg.
gyocska 2015. 06. 22. 22:37 | #1
Azt mondja hogy 18+ képek, hogy oda ne rohanjak. Szilveszterkor meg ugyanezt mutogatják, csak malaccal...