Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
kottab 2015. 06. 22. 21:26 | #11
Ma (vagy tegnap?) olvastam a rádióban, hogy milyen dolgok fordultak már elő, kéremszépen-kéremszépen.
Egy rendet kívánó munkásember szétszedett egy csomó összetoldozott-foltozott fadarabot, oszt kiderült, hogy valami sokmilliót érő kortárs marhaságot dobált bele szépen szétszedve a kukába, mert azt hitte, hogy a "deszkásokszipusokdrogmegszex" szórakozták oda. Egy másik valaki szintén egyszerűen szemétnek nézett valami "műalkotást" és baromira meglepődött, mikor kiderült hogy hát, izé, ez milliókat ért volna...

A művészetről vitatkozni tényleg olyasmi lehet, mint az építészetről táncolni. (ezt a "képet" loptam, de nem lepne meg, ha már többen táncoltak volna építészetről)

Inkább csak eszembe jutott egy sztori Gerlóczy Gedeonról. Alma- körte- dinnye- béka- és nokedliárusok elől happolta el a meghirdetett jó minőségű vásznakat, akik ezért konkrétan meg is akarták verni. (Érthetőbben: valami üresen maradt helyen az örökösök találtak tök sok csomagolásra igen alkalmas vászonanyagot, és a hirdetésre odagyűlt sok szállító meg árus közé keveredett Gerlóczy észrevette, hogy ezeken van valami, ezért túlfizette őket)
A vásznakon valami Csontvárynak az életműve volt.

(van min gondolkodni)

A kihagyott szünet után meg: ügyesen és szépen rajzol ez a kislány, de a Louvre meg egy túlértékelt felvásárló-összeharácsoló és leginkább divat-múzeum, ha ilyesmikből csinál sztorit. A fiam baromi ügyetlenül rajzol, de az első értékelhető művét mégis elraktam. Nekem sokat ér, ha művészeti megmondó volnék, azt magyaráznám-elemezném bele, amit csak akarok.


közlegény
közlegény 2015. 06. 18. 20:40 | #10
se művész se műértő és különösebben műkedvelő sem vagyok
ugyanakkor szerintem on
a művészet egy véleménynyilvánítás, valamiféle üzenet közlése és nem egyenesen arányos az előállításra fordított idővel, sem mások esztétikai érzékeivel, elképzeléseivel, sem megszokott sablonok vagy nagy elődök szolgai követésével, hanem sokkal inkább eredeti, szokatlan dolgok létrehozásával és az ismert határok kitágításával foglalkozó alkotási folyamat.
szerintem off
egyébként leszarom :)
loloppo 2015. 06. 17. 11:40 | #9
Ha tudni szeretned en muveszfilmeket gyujtok, felsofoku mernok vegzettsegem van es mernokkent is dolgozom, soha nem jartam kocsmaba, utalom a focit, a tucctucc zenet es fiatalabb koromban iskola mellett rengeteget olvastam es jartam konyvtarba, muzeumokba (akkor meg volt idom ra).

De latszik te sem tudsz igazan szoveget ertelmezni, en azt mondtam a muveszek 90%-a mehetne nyugodtan a banyakba, a maradek 10% meg alkothatna nyugodtan, az igazan tehetsegesek. En azt mondom az ilyen mondva csinalt modern muveszek, akiknel kimerul a muveszkedes abban, hogy vagy egy lyukban tengodnek ehesen a vilagfajdalmukkal vagy felkapjak oket es unalmukban a vaszonra szarnak meg a faszukkal huzkodnak vonalakat, mehetnek inkabb kubikolni, ne az en idomet vesztegessek.
Es pont ez a baj a mai muveszettel, hogy a "kompetensek" dontik el, hogy ki a muvesz es ki nem. A muvesznek az egyszeru, mukedvelo embereket kellene megszolitania az alkotasokkal es hagyni, hogy ok dontsek el jo-e vagy sem.
Ezek a kompetens donteshozok csak egy dolgot latnak a muveszetben, a penzt, nevezetesen hogy el lehet-e adni majd a sznob csurhenek, akiket aztan tenyleg nem is erdekel hogy mi van a festmenyen, csak hogy melyik felkapott muvesz keszitette, mennyibe kerul es mennyit er, uzlet az egesz meg onfenyezes, lehet vele dicsekedni a tobbi sznobnak.

A kislanyra visszakanyarodva pedig, meg mindig az a velemenyem, hogy aranyos es ennyi. Ki kell tenni a szoba falara, es ha tenyleg annyira tehetsegesnek gondoljak, akkor rajziskola es mehet abba az iranyba, de egy 6 eves szerintem sem szellemi sem erzelmi tekintetben nincs olyan szinten hogy barmi muveszit hozza tudjon adni egy festmenyhez. Es hangsulyozom, lehet tehetseges de ezt az akom-bakom rajzot nem kellene a Louvre-ba kiallitani

Egy dologban igazat adok neked, rajzban ketbalkezes vagyok es palcika figurakon kivul nem nagyon tudok mast rajzolni. De nem is akarok es ez igy van jol, remelem attol meg megengedett, hogy elmerengjek vagy elgondolkozzak egy szep festmenyen vagy akarmilyen muveszeti alkotason anelkul, hogy barki is megmondana nekem hogy melyiket kell szeretni es melyiket nem.
Előzmény: Wqhd43lasdjJKj (5) -1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 17. 07:34 | #8
Nos, ezért bámulatos. Ha kék vízbe fehér vagy sárga fényeket teszel, az nem nagy szám. Azt bárki meg tudja csinálni. De amúgy ha a ház narancssárga, akkor a tükröződése is. Meg ettől lesz "művészi" valami, hogy máshogy csinálja az ember, bátran más színekkel. Illetve nézőpont kérdése, lehet realistán is, meg így is. Ez a posztkép simán lehetne valami múlt században élt híres festő műve is ránézésre. Az még nem jelentené persze azt, hogy jobb, vagy jó. (a nagy művészek mondjuk tudtak rajzolni is, aztán csináltak ilyeneket)

amúgy nem bámulatos a kislány, jó lehet, hogy a kortársainál kicsit jobban ráérez, de minden gyerekben több művészi, vagy ősi, vagy ösztönös hajlam van az érdekes és jó rajzokra, csak később nevelődnek át, áll át az agyuk, illetve irtják ki a rajzórán a tehetséget.

Ja, akik itt jönnek, hogy mi a művészet, meg az nem művészet, hogy fehér vásznon kék csík, meg satöbbi (ugyanegy érvényes a tuctuc zenére is máshol). Utánuk lehet csinálni. Meg lehet próbálni alkotni egy "modern" képet, aztán elterjeszteni és eladni sok pénzért. Akinek sikerül, az jelentkezhet és ócsárolhatja a modern művészetet. (amúgy a fele a moderneknek tényleg egy kalap kaki :)
Bár az egyszínű vásznakkal én sem értek egyet, de ha valaki megveszi, akkor művészet, és így járt a barom.
Előzmény: PabY (3) 0 VÁLASZ
SilAsh 2015. 06. 16. 21:15 | #7
Ebben a műben azért határozottan több munkát látok, mint a kék alapon fehér csík, vagy a másik zöld/kék festményen, amelyek azért nem kevés pénzért keltek el....
Az hogy ez valami múzeumba való-e, nem tisztem eldönteni.
Szancso 2015. 06. 16. 18:24 | #6
Csak neked. Mindkettő volt már mély vízben. ;)

Előzmény: PabY (3) 0 VÁLASZ
Wqhd43lasdjJKj 2015. 06. 16. 16:50 | #5
Aham... osztán olvasni tudol-e? Ahogy hozzászóltál, csak az derült ki, hogy sör, foci, haverok. Ha valami túlmutat a szinteden, akkor az megvetendő, és mindenkit a bányába. Az is kiderült, hogy kétbalkezes vagy, nem tudsz rajzolni, még ezen a szinten sem, sőt, valószínűleg zenéhez sem értesz, mehet a tucc-tucc-tucsa-tucsa a golf 2-ben, és a kötelező iskolák letudása után a telefonkönyvön, meg a lábujjaidon kívül nem olvastál semmit. Az, hogy a kép miért került a Louvre-ba, arról lehetne vitát nyitni, de ahhoz kellene kompetencia, az neked nem sok lehet. Hagyd a döntést, - arról, hogy a kislánytehetséges-e, vagy sem - olyanokra, akik túljutnak a telefonjuk bekapcsolásán, és adnak esélyt egy hazánk lányának. Ha meg irigy vagy, és mindenki menjen a bányába, irány a kocsma, sör, meg a haverok, ott lehet ám ütni az asztalt :-)
Előzmény: loloppo (4) -1 VÁLASZ
loloppo 2015. 06. 16. 16:20 | #4
Ja persze, feher vaszon is kerult mar eladasra millios ertekben, csak mert valami muveszke rarajzolt egy fekete negyzetet. A sok okos meg raugrott es esszeket irtak, hogy mi volt a muvesz ur szandeka, mit akart kifejezni meg hogy mennyire zsenialis. Aztan egy interjuban elmondta, hogy csak unatkozott es semmi nem jutott az eszebe.

Szerintem a muveszek 90%-a csak egy dologban muveszi: hogyan eljunk meg munka nelkul. Ez is egyfajta muveszet, de en inkabb leterelnem az osszeset a francba a banyakba hadd lapatoljanak egesz nap, legalabb valami hasznosat is csinalnak, aztan este ha van meg kedvuk irogathatnak meg festegethetnek.

Es azon kivul, hogy aranyos ez a festegeto kislany, semmi extrat nem latok benne, ezeket a rajzokat inkabb a hutoszekrenyre meg a szoba falara kell kirakosgatni, a Louvre-t pedig atalakitani es bekoltoztetni a flippermuzeumot, talan akkor meg masodszor is elmennek :)
PabY 2015. 06. 16. 15:35 | #3
"bámulatosan bánik a színekkel" csak nekem furcsa a piros meg a narancs a vízben?
+1 VÁLASZ
dude 2015. 06. 16. 12:43 | #2
Debil kiscsaj béna gyerekrajzai. Ma már minden szart kiállítanak a Louvre-ban?
+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 16. 12:24 | #1

Végre! Olyan magyarok, akikre büszkék lehetünk. Oly kevesen vannak....