Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Döncike 2015. 06. 23. 01:45 | #17
Csak annyit erről, hogy itt lakom és egy rakás retek cigány miatt van, meg a polgármester seggnyalóinak nem tetszett, hogy 2 napig ünnepelték a gyerek ballagását. Igen hangos volt, és biztos kellemetlen volt a szembe szomszédban, de érdekes módon csak 2 embert zavart és ezek történetesen pont jó barátai a kedves polgármesternek és jegyzőnek...Őket meg nem is részletezzük inkább, mert egyik sem hivatalba való, de még emberek közé sem...
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 17. 07:40 | #16
Nálunk a punkoknak volt ez a mondása, hogy tegyél amit akarsz, amíg másokat nem zavarsz (értsd ártasz). Ami amúgy nem egy rossz filozófia.

Amúgy egyetértek, a stílussal nem, de a mondanivalóval igen. Nem nehezebb a városszélére elmenni szórakozni, mint a belvárosba a külvárosból. Talán csak a turistáknak lenne nehéz.

De felesleges ezen vitatkozni, mert itt nem a városi fiatalság bulizásáról, vagy a hetedik kerületi polgárok nyugalmáról van szó, hanem a vidéki bazi nagy bulikról. Ahol tök mindegy, hogy van-e amúgy diszkó vagy kocsma, a parasztja akkor is dajdajozik, ha kell, ha nem. És bár nem említik, de nagy eséllyel egy bizonyos kultúrkörről van itt szó, akikkel nem lehet mit kezdeni.
Előzmény: izé012 (15) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 06. 16. 19:19 | #15
Te szerencsétlen te...

Szerinted a városban megépült szórakozóhelyek csak úgy kinőttek a földből vagy esetleg megépítették őket? Ha erre sikerült megtalálnod a helyes választ /a második verzió az/ akkor láthatod h semmivel sem gázabb városon kívül építeni szórakozóhelyet kocsmát és hasonlót mint városon belül. Arról nem is beszélve h a pampán sokkal olcsóbb a telekár mint mondjuk egy belvárosban.

Odajutni sem egy nagy kunszt. Olcsóbb busszal odavinni őket mintha a belvárosba menne mindenki egyénileg mondjuk kocsival. Emellett ha meg kocsija van vagy taxival megy akkor az a pár kilométer nem egy nagy költség.

A keresőcsoport meg csak a te álmaidban létezik picinyem. Keresgesse őket a kaszás bakker!
Nem képzelted ugye h majd keresőakciókat indítunk idióta barmok után akik még önmagukra sem tudnak vigyázni? Ott rohadjon meg a hányásában ahol akar engem nem zavar.
Az ő élete. Próbáljon meg maga gondoskodni róla ne mástól várja el h majd vigyázzon rá.

Persze azt ne vedd ám figyelembe h a bulival mást is zavar.
Ááá azt nem kell. Miért is kellene tekintettel lenni másokra?!
Csak tudod aranyom a valódi liberalizmus nem arról szól ám h bármit megtehetsz. Van annak egy kiegészítése is. Ami úgy szól h bármit tehetsz HA AZZAL NEM ÁRTASZ MÁSOKNAK.
Nem kéne elfelejteni a második részt sem mert anélkül az már nem liberalizmus hanem anarchia!
Előzmény: jackdaniels (13) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 06. 16. 19:07 | #14
'Tini'diszkó??? Mi minősül manapság tininek? Mert hajnal 4kor láttam már 12-14 év körüli lánykákat full részegen óbégatni a parkban. Vagy ők újabban már nem tinik hanem felnőttek? ;-)
Előzmény: lilaflexninja (12) 0 VÁLASZ
jackdaniels 2015. 06. 16. 10:08 | #13
Ez az egyszer-kétszer elmegy a buli ötlet akkor bukik meg, amikor lemész például a Balatonra. Ott is laknak emberek, akik hétfő reggel dolgozni mennek, mi is kaptuk már az ívet, hogy ez a negyedik buli a héten, de sajnos nem én döntöm el, mikor tudok lemenni, hanem a főnököm.

Kizavarni az emberek a pampára, ez priceless ötlet. Mondjuk taroljunk le egy kukoricást, és építsünk a helyére közpénzből egy megadiszkót (az embereké lesz, az emberek pénzéből épül), és szervezett buszozással vigyük ki az embereket. Valahogy mégiscsak oda kell jutni.
Aztán ha megtelik a diszkó, taroljunk le egy másik kukoricást.
Majd szervezzünk keresőcsoportokat, akik a semmi közepén bolyongó részegeket hajkurásszák, hogy reggel a szomszéd mezőn ne gázolja el őket a kombájn.

Dzsíz... :D
-1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 16. 10:01 | #12
Jaaa a nappali bulikat hívják afterpartinak vagy tinidiszikónak :)
Előzmény: izé012 (10) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 16. 09:50 | #11
Mert: https://www.youtube.com/watch?v=x02BRqbRWzY

Na, amúgy, szerintem nem lenne semmi baj azzal, ha egyszer-kétszer bulit tartanak az emberek. Van ilyen. Mindenki volt házibuliban, szilveszteri buliban, nyári medencés buliban a kertben. Egyszer-kétszer oké. A gond a sokkal van, a milyenséggel, meg amikor még a falu túloldalán is lehet hallani. Jelenleg nagy házban lakom, sok lakással, van, amikor valakinek születésnapja van, szól, hogy bocsi de hangos lesz. Kibírja az ember. Csak ne gyakran legyen.

Amit valaki felvetett, hogy de hát nincs szórakozóhely, meg sok, meg hogy jut haza az ember. Azt ki nem szarja le. Nem alkotmányos jog a bulizás. De azért otthon is lehet persze, nem lehet mindig eljárni. Főleg vidéken. Itt a kulturáltságról van szó, illetve nincs gondolom.

a hangos zenét én sem értem. Ha hangosabb, mint a beszéd az már elég.
Előzmény: izé012 (10) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 06. 16. 08:30 | #10
Amin meg mindig elgondolkodom:
Miért este kell tartani bulit? Nappal miért nem lehet? Mivel másabb?
izé012 2015. 06. 16. 08:22 | #9
Én már azt sem értem h a szórakozóhelyeket miért nem úgy jelölik ki h az semmiképpen ne zavarja a többi embert. Nálunk /város/ legtöbbször az iskolákban bent a városban rendeznek ilyen hejehuját főleg nyaranta. Minden héten van legalább 1-2 buli aminél a 'zene' /már a szó is erős túlzás/ több utcányira is elhallatszik annyira h nyitott ablaknál ne lehessen aludni. Nyáron meg ugye egyértelmű h vagy kinyitod ilyenkor az ablakot és nem tudsz aludni vagy pedig becsukod és azért nem tudsz aludni.
Fel nem foghatom h egy szórakozóhelyen miért kell olyan hangerővel nyomni a tücc-tücc-öt h még utcasorokkal odébb is zavaró legyen.

De ott egye meg a fene nyomják ha akarják de ne olyan helyen ahol másokat is zavarnak vele.
Elég nagy azért ez az ország rengeteg hely van a városon kívül a pampán. Ki lehet ballagni és tolni ott a bulit ahogy kedvük tartja. Ha végzünk egy egyszerű számolgatást rájövünk h a társadalom köbö tizede az vagy még kevesebb is akinek a kedvéért a maradéknak el kell tűrnie a zajt. Az esetek nagy többségében a fiatal tinik meg esetleg a húszasok buliznak az idősebb generáció inkább csak esetenként szokott. És ezek sem mindig és közülük sem mindenki. Egy ilyen buliban ott van jó esetben pár száz ember miközben a környéken 1-2 ezer ember hallgatja a tücc-tücc-öt meg a hajnal 4-kor zajló óbégatást. Meg utána mindenki örül h másnapra a 'kemény csávók' újfent le bírták rugdosni a kukákat meg össze bírták hányni az utcát.

Szóval én amondó vagyok h nagyon is jó egy ilyen rendelet sőt még túl enyhe is.
Én este 10 és reggel 6 között után simán büntetném országosan is a csendháborítást.
Ott a nagy magyar puszta ott lehet zajongani mindenkinek kedvére mert nem zavar senkit.
Előzmény: vadonka (7) 0 VÁLASZ
zed911 2015. 06. 16. 07:43 | #8
Felvilágosítsalak? Mert kurvára leszarják a másikat. Önző gecik.
Lakótelepen minden estés az üvöltözés piálás röhögcsélés, és leszarják a hatóságok.
A tetves kormányunk meg egy ilyen hülyeséget nem képes megoldani akkor mit akar a bevándorlókkal?
vadonka 2015. 06. 16. 07:17 | #7
Ha nem ment volna a reggelig tartó üvöltözés és óbégatás valószínűleg már hónapok (sőt lehet évek) óta amit a helyiek csak tűrtek és tűrtek akkor most nem lenne ez a rendelet. Az agyatlan barmok persze nem bírtak gondolkozni, hogy másokat (az egész falut) ezzel kvára zavarják, hát most itt az eredménye. Egyetértek azzal, hogy mi alapján gondolja bárki azt, hogy a szórakozása előbbre való mint 500 másik pihenése? Lehet kulturáltan is szórakozni, nem értem egyesek miért csinálják ezt? Városba is akad ilyen baromállat. Egyszer egyszer előfordul egy születésnap vagy bármi egyéb alkalmával senki nem szól, de amikor már hetente nyomják csak úgy az már azért sok. Majd ha családja lesz meg gyereke és a szomszéd csak hangosabban nézi a tv-t az is baj lesz, majd rájön akkor, hogy mekkora paraszt volt.
Előzmény: jackdaniels (4) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 16. 07:04 | #6
Az elején mit keresett ott Sandokan?

grmindenyssa 2015. 06. 16. 07:04 | #5
Évtizedek óta spekulálok azon, miért gondolják némelyek, hogy bárkinek a szórakozása előbbre való bárki másnak a pihenésénél?
+1 VÁLASZ
jackdaniels 2015. 06. 16. 04:35 | #4
"Különben is ha ilyen egész éjszakán át tartó ereszd el a hajamat akar akkor menjen el szórakozóhelyre. Azok erre vannak."

Egyrészt Törtelen valószínűleg nem igazán van diszkó, maximum 1-2 kocsma, ahová jobb esetben befér 10 ember, és ez a 10 ember is az a 10 ember, akik egyébként felnyomják a hajnalig bulizókat. Cegléden, vagy Szolnokon biztos van, de az önkormányzat nyilván nem fizeti a buszjegyet azoknak, akik nem szórakozhatnak éjfél után.

Ahogy nem fizetik az italok árának különbözetét sem, mert míg itthon jó esetben 150.-ért iszom egy Fácánt, addig a kocsmában az már 250.-, egy szórakozóhelyen a legolcsóbb sör is a Dreher, és jó, ha megúszom 450.-ért.

Számoljunk picit...
Ha teszem azt én egy bulin mindenki átlagosan 4 sört iszik meg, és legalább 20-an vagyunk, tehát nem férünk be a kocsmába, akkor be kell mennünk Ceglédre.
A buszjegy Törtel és Cegléd között egy útra teljes áron 370+150, tehát 520.- forint. Ez oda-vissza ugye 1.040.- forintot jelent.
A sör árának különbözete legeslegjobb esetben is 300.- forint, ami 4 sörnél ugye 1.200.-ot jelent. Ez összeadva a buszjegy árával már 2.240.- forint többletköltség. Ha diák vagyok, akkor csak 1.870.-, mert ugye olcsóbb a busz.
20 emberre, mert annyian megyünk, 44.800.-, diákkal 37.400.- forintos plusz kiadást jelent.
Ez az összeg természetesen növekszik, ha nem Ceglédre, hanem Szolnokra megyünk be, és ha nem mindenki csak 4 sört iszik, ami egy egész éjszakán át tartó bulinál több, mint valószínű.

Ki fizeti ki ezt a pénzt, ha éjfél után is szeretnénk szórakozni? Ránk nem róhatják, mert azzal nem kicsit taposnak bele az emberi jogainkba, ez nem az átkos, hogy az embereket bezárják éjszakára a lakásba, mert olyankor aludni kell.

Tovább megyek!

Ki garantálja a biztonságomat? Mert amíg itthon vagyok, addig legrosszabb esetben is csak saját magamnak, vagy a barátaimnak okozhatok sérülést, és azt is csak akkor, ha képtelen vagyok biztonságosan közlekedni a saját házamban, ami azért lássuk be, elég valószínűtlen.
Ezzel ellentétben ha át kell mennem Ceglédre, és nem akarom megvárni az első buszt (mert ugye nem az átkosban vagyunk, akkor jövök haza, amikor tetszik), akkor bizony vagy taxit kell hívnom, ami megint plusz pénz, vagy hazasétálok az út mellett.
És akkor innentől kezdve potenciális veszélyt jelent rám minden jármű, ami Törtel, és Cegléd között közlekedik, leginkább azok az autósok, akik egyébként otthon buliztak volna, de muszáj volt bemenniük Ceglédre, viszont annyi eszük már nincsen, hogy ittasan ne üljenek a volán mögé.
Vajon az önkormányzat fizeti-e a temetésemet, vagy az ápolási költségemet, ha azért gázolnak el, mert nem maradhattam otthon? Vagy biztosít-e bérsofőrt, aki hazahoz? Legalább lenne munka a faluban...


Az a baj az ilyen, és ehhez hasonló zseniális ötletekkel, hogy soha nem gondolják végig, csak amikor már késő. Teljesen biztos vagyok benne, hogy most lesz egy-két precedensbírság, hogy megmutathassák, hogy igen, az állami gépezet olajozottan működik, aztán megint kiderül, hogy Törtelen hajnali 4-ig bulizott a polgi fia, mert ugye neki lehet, és őt nem büntették meg, aztán majd inkább eltörlik az egészet a pics@ba, mert szálkává válik a saját seggükben.

Csak addig lehet, hogy belehal néhány ember Törtel és Cegléd között...
Előzmény: vadonka (2) -3 VÁLASZ
Punisher2160 2015. 06. 15. 17:08 | #3
Szerintem igaza van a polgármesternek. Egyrészt, a cím is megtévesztő, mert lehet összejövetelt tartani engedély nélkül, csak nem szabad túl hangosnak lenni. Egyébként, meg ha valaki megkapja az engedélyt akkor, éjfélig mehet hangosan a zene, nincs korlát és a szomszédok se hívják ki a rendőrséget 11-kor hanem éjfélig tűrniük kell. Éjfél után, meg csak halkabra kell venni a bulit. Másrészt, meg egy 4000 fő körüli faluban, nem hiszem, hogy a legnagyobb zajt a helyi dogozó emberek csapják, és lehet, hogy kicsit elburjánzott a bulizgatás (https://www.youtube.com/watch?v=LnyH1rbc0Mw) a videót is érdemes megnézni, mert ahol már országos cigány bált tartanak, ott már minden lehetséges. (Bár, először arra tippeltem, hogy városi fiatalok jönnek ide, bulizni, de mikor kicsit rákerestem Törtelre google-n, leesett a tantusz, hogy mi lehet a baj. És látom itt jelenleg a cigányok, lehetnek a fő okai annak, hogy az emberek csendet szeretnének éjszaka, és nem hangos cigány zenét, ballagásokkor, lagzikkor, országos cigánybálokkor, és ilyen olyan szabadulós bulikkor, mert lehet, hogy a cigányok nem dolgoznak másnap, és a közfoglalkozatásban sem érdekli őket, hogy most egy nap kimarad vagy nem, de azért aki másnap dolgozik annak azért legyen lehetősége kipihenni magát, mert lehet, hogy másnap munka után ő is szeretne kikapcsolódni, de nem tud mert, fáadt a másnapi alváshiány miatt. Egyébként, ugyan ez a véleményem akkor is, ha a bulizók magyarok, bulizó középiskolások és egyetemisták. Mert, álltalában ők az éjszakai zaj forrásai, a mulató cigányok, és a bulizó egyetemista magyarok, aki dolgozik annak kell a pihenés, és nem buliznak, annyit mint az előbbi két csoport, és ezeket mondom, úgy hogy én is egyetemista vagyok, szeretek bulizni is és voltam már olyan buliban, amikor ránk hívták a rendőröket csendháborítás miatt, de igazat attam nekik, mert tényleg hangosak voltunk, és ez másoknak zavaró lehet, főleg akkor amikor, valaki egy olyan városban lakik, ahova sok a hétvégi ház, és a fiatalok, minden héten hangos bulikat csapnak, és a nyári szünet idején, nem biztos hogy, ezt hétvégére szervezik, hanem hétköznapokra, és akkor azért az nagyon zavaró lehet, és a helyi lakosok, szerintem bele is fáradnak, hogy mindig ki kell hívniuk a rendőröket, hogy elviselhető mértékű legyen a zaj.
vadonka 2015. 06. 15. 17:04 | #2
Azért tudnék mesélni azokról az időkről amíg a város szélén kertesbe laktam. Ott nem volt ritka, hogy éjjel 2kor még 2 utcával odébbról is hallottuk az óbégatást. Hiába hívtuk ki a jardot, csak reggel jöttek ki mire már mindegyik barom bekábult. Ha akkor találják ki tuti támogattam volna. Társasházi lakóövezetbe már nincs ilyen. Ott ha akad is egy egy ilyen agyament aki egész éjszakán át óbégat azt megfelelő módszerekkel jobb belátásra bírják. Különben is ha ilyen egész éjszakán át tartó ereszd el a hajamat akar akkor menjen el szórakozóhelyre. Azok erre vannak.
+1 VÁLASZ
Fotyi3 2015. 06. 15. 16:05 | #1
Szerintem ez nagyon szánalmas...Mi lessz a következő?Nem ülhet az ember autóba amíg nem megy be a közlekedési hatósághoz engedélyért?Na ez a vicc kategória..A csávó pedig röhögve mondja a helyzetet..semmi lelkiismeret furdalása nincsen...
-2 VÁLASZ