Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
KakukkMarci56 2015. 06. 08. 17:25 | #27
Vele meg mi a bajod ?...!
Előzmény: tjunior (26) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 06. 07. 16:55 | #26
Drábik János....ne komolytalankodjunk már...
Előzmény: KakukkMarci56 (25) 0 VÁLASZ
KakukkMarci56 2015. 06. 07. 14:57 | #25
"Bővebben is kifejtenéd ezt a "az országunk 90%-t már ellopta" állítást?
Esetleg tényekkel alátámasztani, de ne olyanokkal, hogy "nézzkörülmifolyik" stb."


NEM mi éltük fel, ettük meg a jövőt !

"...MNB Műhelytanulmányok 2., amelyet 1993. elején publikáltak.

Ennek a kiadványnak az 56. oldalán található az a megállapítás,
hogy a magyar gazdaság részére az 1973-1989-ig terjedő
"időszak egészét tekintve mintegy
egymilliárd dollár erőforrás bevonás
az ezt többszörösen meghaladó, összesen
11 milliárd dollár halmozott kamatkiadással járt."
A magyar gazdaság és társadalom egészét terhelő adósság
mégis 1989-re 20 milliárd dollárra növekedett... "

Tehát akkor '73-tól '89-ig felvettünk frankón 1 Milliárd dollárt.

Kamatként kifizettünk rá 11 Milliárd dollárt.

Maradt még ugyanez idő alatt : 20 Milliárd dollár tartozásunk.

a Magyar Nemzeti Bank írta 1993-ban.

Mi éltük fel, ettük meg a jövőt ?

Ha 1Mrd$ ára 11Mrd$, akkor a fizetendő MIÉRT = 1+11+20 = 32 Mrd$ ?!

MIÉRT is ???
...
az adósságcsapdából kétféle módon lehet kikeveredni:

1. megölöd azt, akinek tartozol és akkor nem kell visszafizetni.
(ezt csinálták pl. a középkorban a zsidókkal)
2. takarékoskodsz, növeled a bevételed
és akkor nem vagy csak kevesebb hitelt kell felvenni,
azaz kikerülsz a spirálból.

"kikerülsz a spirálból." ?

l.m.f.:
"felvettünk 1 Milliárd dollárt.
Kamatként kifizettünk rá 11 Milliárd dollárt.
Maradt még ugyanez idő alatt : 20 Milliárd dollár tartozásunk..."

"az adósságcsapdából kétféle(?!) módon lehet kikeveredni:
1. megölöd azt, akinek tartozol és akkor nem kell visszafizetni..."

Nem csak fizikailag lehet hatás-talan-ítani valakit...
:-)

A rendszer-szabályokat KELL ! olyanná tenni,
hogy ha abba bármilyen fajta vérszívó,
patkány-természetü, emberforma lép be,
csakis és kizárólag a köz javára tud (nagy) profitot termelni...
(NEM marxista alapokon!
Inkább Silvio Gesell ! ... )
:-)

Szebb jövőt!
(mint ami kinéz...)


"Amúgy Magyarországot nem a zsidók lopták szét hanem saját megválasztott vezetőink."

"megválasztott vezetőink" csak strómanok voltak ...


Előzmény: tjunior (20) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 07. 08:19 | #24

Kötelező holokausztoktatás: nem hagyják magukat a Pázmány hallgatói

Mint arról már több cikkünkben is beszámoltunk, váratlan bejelentést tett múlt héten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora: jövő évtől kötelező alapozótárgyként bevezetik „A holokauszt és emlékezete” nevű órát, tehát ennek elvégzése nélkül diplomát sem lehetne szerezni.

A hallgatók eddig csupán a Facebookon adtak hangot tiltakozásuknak, most azonban megfogalmaztak egy nyílt levelet is, amit Szuromi Szabolcs rektorhoz intéztek.

Alább a nyílt levél:

Tisztelt Rektor Úr!

Az egyetem hallgatóinak jelentős többségével egyetértésben arra jutottunk, hogy nyílt levélben fordulunk az egyetem vezetőségéhez és Önhöz, melyben szeretnénk kifejezésre juttatni „A holokauszt és emlékezete” nevű, újonnan bevezetendő órával kapcsolatos aggályainkat. Mint az már a híradásokból és – az amúgy meglepő hirtelenséggel felvetődött – döntésre adott első reakciókból kitűnik, a hallgatók egy jelentős része az egyetem identitásával összeegyeztethetetlennek érzi a téma ilyen formában való kezelését a következő okokból:

Úgy gondoljuk, hogy egyetemünk szellemiségét nagy mértékben meghatározza a keresztény vallás és kultúra. Viszont a tantárgy témaköre nem a vallásra fókuszál (mint ahogy joggal tenné ezt egy esetleges zsidó, illetve más vallásokat bemutató hitéleti óra bevezetése), hanem olyan politikai állásfoglalást rejt magában, amellyel többségünk nem kíván azonosulni semmilyen formában. Ezt a szemléletet ugyanis az izraeli külpolitika véleményformálásának is lehet értelmezni, mely sem jogszerűnek, sem humánusnak nem mondható például a palesztinokkal szembeni politika miatt.
Bár a tárgy valóban a holokausztról szól, de ennek ellenére nem esik szó benne a cigányság, a homoszexuálisok és egyéb kisebbségek deportálásáról, illetve megsemmisítéséről. A magyarországi cigányság ugyanúgy elszenvedte a holokausztot, mint a zsidóság.
Amennyiben a témának kifejezetten ezt a történeti, politikai aspektusát kívánná hangsúlyozni a vezetőség, abban az esetben mi célszerűbbnek érezzük egy "Népirtások az emberi történelemben”, vagy „Népirtások a XX. században" nevű óra bevezetését, melyben egyenlő arányban jelennek meg a különböző nemzetek és (vallási, etnikai) kisebbségek ellen elkövetett erőszakos cselekményekről szóló tananyagok – hiszen a keresztény szellemiség az egyenlőség és tisztesség nevében ezt követelné meg. A tárgy ezzel érzékeltetné minden emberi élet értékét, így minden népirtás egységes és egyenlő mértékű elutasítását.
A hallgatók egy részét érzékenyen érinti az a kijelentés, mely szerint Ön az óra bevezetését a fokozódó antiszemitizmus miatt tartaná indokoltnak, hiszen egyetemünk hallgatóira nézve ez olyan, mintha antiszemitizmussal vádolnák őket és családjaikat. Ezt a pejoratív feltételezést a lehető leghatározottabban visszautasítjuk. Mindazonáltal amikor a magyarországi emlékezetpolitikát a mindennapokban érzékelhető módon áthatja a holokauszt emlékének fenntartása, tematizálása, fentebb is említett átpolitizáltsága, könnyen lehet, hogy a kurzus erős ellenhatást vált ki – gondolva itt arra, hogy a diploma alapfeltétele lenne az óra elvégzése.
Kellemetlennek érezzük, hogy ez (a fentiekben jelzett módon) többszörösen terhelt téma, látszólag a hallgatók feje felett, külföldi „közreműködés” hatására valósult meg. Olyan hirtelenséggel az iskolai tanév végén, hogy erre a hallgatóság szinte reagálni sem tudott. A vezetőség semmilyen formában nem egyeztetett az egyetem hallgatóságával, sem az oktatókkal, amit aggályosnak tartunk. Problémásnak érezzük továbbá, hogy a tárgy anyagát izraeli professzorok állították össze. Véleményünk szerint egy magyar egyetemisták számára készült kurzust a leginkább magyar kutatók képesek összeállítani, hiszen ők ismerik a helyi sajátosságokat.

A fenti okokra hivatkozva kérjük, fontolja meg döntését, és vegye figyelembe a következő javaslatainkat:

Az óra maradjon a jelenlegi formájában, de legyen szabadon választható tárgy, illetve a történelem szakosok számára vezessék csak be kötelező jelleggel.
A tárgy maradjon a népirtás témakörnél, és legyen általánosan kötelező, de ebben az esetben általánosan vegyék végig a huszadik századi (vagy akár még korábbi) népirtásokat és emberiség ellenes bűnöket. Lehetséges javaslatok: délvidéki tisztogatások a magyarság ellen, örmény népirtás, palesztinok elleni bűnök, kommunizmus által elkövetett bűnök, kambodzsai népirtás, dél-afrikai apertheid rendszer, ruandai népirtás és természetesen a holokauszt is (beleértve a zsidóság mellett a cigányság és egyéb csoportok ellen elkövetett bűnöket).
A jelenlegi tárgy helyett legyen egy olyan óra, ami a népirtások és emberiség ellenes bűnök helyett a kultúrára helyezi a hangsúlyt. Javasoljuk, hogy kerüljön bemutatásra valamennyi világvallás, illetve különböző népcsoportok hiedelme, kultúrája, szokásai. Véleményünk szerint ez lenne a legideálisabb megoldás.

Bízunk a Rektor Úr bölcsességében, megfontoltságában és jó ítélőképességében, abban, hogy megfelelő döntést fog hozni. A tárgyat a jelenlegi formájában nem tudjuk támogatni.

Tisztelettel: Az egyetem hallgatósága.

Válaszát előre is köszönjük!

A hallgatók tehát kompromisszumkészek, de azt nem tudják elfogadni, hogy a zsidóság történelmi tragédiája, nélkülözve más népek szenvedésének emlékezetét külön órát kapjon az egyetemen, ráadásul minden szakon, kötelező jelleggel. Kérdés, hogy az egyetem vezetése hogyan fog reagálni a nyílt levélre, hajlandó-e tárgyalni a hallgatókkal, és ha nem, akkor a nyílt levelet milyen tiltakozási formák követhetik.

+1 VÁLASZ
Swordfish 2015. 06. 07. 00:47 | #23
Igen. Ez a kocsmai szint. 5 ember bemegy a kocsmába és mindegyikük elmondja, hogy "valahonnan hallottam" és a 6. ember már tényként kezeli. A viselt dolgaik miatt nem vagyok túl jó véleménnyel a zsidókról, de nem különösebben foglalkoztatnak egyébként. Ez viszont már tényleg a másik véglet. Az 1 bites összeesküvés elmélet hívők világa.
Előzmény: tjunior (20) 0 VÁLASZ
Tooni 2015. 06. 06. 20:18 | #22
Az salom te barom.
Előzmény: vadonka (19) -1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 06. 06. 15:03 | #21
lehet palesztinára gondolt
Előzmény: tjunior (20) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 06. 06. 10:18 | #20
Na ez meg a másik véglet. Bővebben is kifejtenéd ezt a "az országunk 90%-t már ellopta" állítást? Esetleg tényekkel alátámasztani, de ne olyanokkal, hogy "nézzkörülmifolyik" stb. Vagy ez csak egy szép bombasztikus lózung tőled aminek semmi értelme?
Amúgy Magyarországot nem a zsidók lopták szét hanem saját megválasztott vezetőink. (Bár lehet Gyurcsány és Orbán is zsidók nem tudom)
Előzmény: vadonka (17) +2 VÁLASZ
vadonka 2015. 06. 06. 10:14 | #19
Mazel Tov!!
Előzmény: Tooni (18) 0 VÁLASZ
Tooni 2015. 06. 06. 08:50 | #18
A hozzád hasonló ostobákról valahogy mindig ez jut eszembe
http://ize.hu/_files/pics/00018/00018639.jpg
Előzmény: vadonka (17) -3 VÁLASZ
vadonka 2015. 06. 06. 08:45 | #17
Holokauszt ide vagy oda de egy olyan nép nekem ne pofázzon aki az országunk 90%-t már ellopta és a maradék 10%-ra is fáj a foga. Ráadásul még milliárdokat követelnek kárpótlásul egy több évtizede történt esemény miatt aminek ők már nem voltak részesei csak a már valószínűleg nem élő rokonaik. Azért van bőr a képükön. Igen a bibsikről beszélek.
+3 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 06. 05. 22:48 | #16
Tooni 2015. 06. 05. 18:56 | #15
Lernen macht frei
+1 VÁLASZ
Swordfish 2015. 06. 05. 14:32 | #14
Lehet erről értelmesen is beszélni (Más kérdés, hogy bizonyos körökben ettől már mi is antiszemitának minősülünk). A zsidózást én sem komálom. Vannak ilyen ismerőseim és ha feljön a téma, inkább otthagyom őket, amig kidühöngik magukat, mert a gyűlölködés ellen nincsenek észérvek. Megnézném hogy reagálna ha beraknák a 3 éves gyerekével egy vagonba, hogy ő meg a gyereke káros a társadalomra és pusztulniuk kell. Hovatovább a zsidókról is megvan a véleményem. Máskülönben nem reagálnék negatívan erre az újabb cirkuszolásukra.
Előzmény: hawkeye (11) 0 VÁLASZ
PabY 2015. 06. 05. 13:45 | #13
a lényeg ott van az elején félmondtban: Ezt a szemléletet ugyanis az izraeli külpolitika véleményformálásának is lehet értelmezni
nem csak hogy lehet hanem az is mégpedig ezzel sulykolják bele az emberekbe hogy igenis ti bűnösök vagytok szóval fizzessetek az egész a pénzről szól szarnak azok bele hogy kik haltak meg.
+2 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 05. 12:40 | #12
Hála istennek, vagy sajnos, nem tudom, de már nem sokan élnek, akik ott voltak a háborúban.

Jó, hát amcsiknál meg miért mindig pörlhárbör van? Mert kell valami látványos izé, hogy azt lehessen mutogatni, meg emlékezni.
Előzmény: blackmumus (10) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 05. 12:32 | #11

Nem vagyok híve a zsidózásnak, de ez ilyen formában nekem is túlzás, én is úgy gondolom, hogy ha nyugiban lennének, és nem löknék a világ arcába állandóan, hogy minket bántottak 70 éve, akkor más lenne a megítélés. Viszont az nem buli. "

Bizony nem buli, akkor nem dőlne a lé. Ébren kell tartani a soá-bizniszt, hisz ez az egész erről szól....

Egyébiránt elismerésem az eddigi hozzászólóknak, meglepően világosan, és logikusan értelmezitek a helyzetet!


Előzmény: lilaflexninja (9) +2 VÁLASZ
blackmumus 2015. 06. 05. 12:26 | #10
"Azonkívül ki tudna jobban értekezni a zsidó holokausztról, mint egy zsidó."

Pl egy náci. :D Igazából bárki aki ott volt, csak az a baj, hogy sosem azok beszélnek ezekről a dolgokról akik ott voltak, hanem azok akik valahonnan hallották, hogy volt ilyen és építettek köré egy szép mesét. És itt mind2 oldalról beszélek. A zsidók a végletekig eltúlozzák, az ott dolgozó őrök leszármazottjai meg túldíszítik, hogy igazából minden nap 6fogásos vacsora volt, diszkó, bálterem stb.

Arról miért nem beszélünk, hogy hány magyart vittek el kényszermunkára és abból hányan jöttek haza? Vagy miért vonulnak ki a politikusok a trianon megemlékezésről? Vagy arról miért nem beszélünk, hogy oroszországban hány hasonló zsidó tábor volt? Vagy miért mindig auschwitz van a középpontban mikor köztudott, hogy nem az volt a legnagyobb és legkegyetlenebb tábor? Mondjuk erre talán az a válasz, hogy a németek minden tábort leromboltak, de auschwitzot a zsidók visszaépítették, hogy legyen mit mutogatni. Vagy miért kapják a zsidók leszármazottjai még mindig azt a nem csekély összeget havonta a német államtól "kárpótlásul a lelki sebekért" és a cigányok, lengyelek, egyéb fogvatartottak leszármazottjai miért nem?
Előzmény: lilaflexninja (9) +4 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 05. 11:59 | #9
Ezt a mellékzöngét én is kiéreztem belőle, és enélkül abszolút elfogadhatónak és jogosnak találtam volna. igaz, manapság már a keresztény lét is össze-összefonódik valami hazafias, soviniszta érzéssel. Ha még azt írták volna, hogy keresztény emberek írják a tanrendet. Bár az se jó, mert gondolom vannak semleges tantárgyak, pl. jog, amit akárki megírhat. Nem hinném, hogy csak magyar és keresztény emberektől tanulnak. Azonkívül ki tudna jobban értekezni a zsidó holokausztról, mint egy zsidó. Jó objektíven bárki, de nem ez a cél itt.

Nem vagyok híve a zsidózásnak, de ez ilyen formában nekem is túlzás, én is úgy gondolom, hogy ha nyugiban lennének, és nem löknék a világ arcába állandóan, hogy minket bántottak 70 éve, akkor más lenne a megítélés. Viszont az nem buli.

De az ötlet, hogy általános népirtás óra legyen az jó.

Ja elkészült a Sorsok Háza (legalábbis kívülről, nagyon csecse), tessék ellátogatni!
Előzmény: palinkaman (3) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 06. 05. 11:15 | #8
és nem csak szóban van jelen, még fizetsz is miatta :)
Előzmény: Swordfish (7) +2 VÁLASZ
Swordfish 2015. 06. 05. 11:07 | #7
Hányinger ez az egész.
Szinte biztos vagyok benne, hogy az alapvetően normális (tehát nem szélsőséges, vagy nem hót buta) embereknek eszébe nem jutna foglalkozni a zsidó témával, ha nem provokálnák ki folyamatosan. Úgy gondolom, hogy a holokauszt szörnyű tragédia volt és teljes mértékben elítélendő, na de hány ilyen történt még? Azokat miért nem kell naponta az emberek orra alá dörgölni? Arról miért nem kell állandóan megemlékezni meg egyetemi tárgyat csinálni belőle? Miért van az, hogy azt egyszerűen csak elfogadják az emberek és eszük ágában sincs hőbörögni rajta? Miért nem csinálnak tárgyat a Hiroshimában és Nagaszakiban elhunyt ártatlan emlékére? Miért nem csinálnak tárgyat a rengeteg megölt indián emlékére? Soroljam még? Mert lenne mit bőven...
+4 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 06. 05. 11:04 | #6
Ezt melyik bibsi találta ki?
+2 VÁLASZ
3m3ricus 2015. 06. 05. 10:55 | #5
Ennyire impotens a magyar tanéri gárda, hogy nem tudnak normális tanrendet összerakni? Tényleg közöttük kellene a legnagyobb takarítást végezni. Sokadik felesleges tárgy...
tjunior 2015. 06. 05. 10:49 | #4
Ez legalább annyira értelmet mint büntetni a holokauszttagadókat.
+1 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2015. 06. 05. 10:42 | #3
"A hallgatók egy részét érzékenyen érinti az a kijelentés, mely szerint Ön az óra bevezetését a fokozódó antiszemitizmus miatt tartaná indokoltnak,"

pár sorral lejjebb:

"Problémásnak érezzük továbbá, hogy a tárgy anyagát izraeli professzorok állították össze. Véleményünk szerint egy magyar egyetemisták számára készült kurzust a leginkább magyar kutatók képesek összeállítani"

Csak én érzem úgy, hogy kicsikét ellentmondásosak az indokok???
palinkaman
palinkaman 2015. 06. 05. 10:38 | #2
"célszerűbbnek érezzük egy "Népirtások az emberi történelemben”, vagy „Népirtások a XX. században" nevű óra bevezetését, melyben egyenlő arányban jelennek meg a különböző nemzetek és (vallási, etnikai) kisebbségek ellen elkövetett erőszakos cselekményekről szóló tananyagok – hiszen a keresztény szellemiség az egyenlőség és tisztesség nevében ezt követelné meg."

És ebbe (főleg az elsőbe) tökéletesen beleférnének pl. a keresztes hadjáratok alatt elkövetett öldöklések is. :D
+6 VÁLASZ
Travis Kestrel
Travis Kestrel 2015. 06. 05. 10:30 | #1
Kicsit olyan érzésem van ezzel, mint a melegfelvonulással. Minél jobban erőltetik, annál jobban utálják.
+4 VÁLASZ