Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 04. 06:35 | #11
Abszolút egyetértek veled. Meg, bár ne ragaszkodjunk foggal körömmel egy házhoz tényleg, amit aztán nem tudunk eladni, de nem baj az, ha van az embernek egy kis vagyona. Illetve igen, nagyon számít az életszínvonal. Egy bizonyos szint fölött mindegy, hogy az enyém-e, meg bármikor tudok venni, de a csóró embernek számít. Nagyobb biztonságban van attól, hogy valami az övé. Talán, ha amúgy az albérlet, vagy kocsibérlet olcsó lenne, vagy lenne nálunk múltja. A mosodát pl. sose értettem az Usában. Nem kevés pénzt kifizet az ember a mosásért, közben egy évnyi mosoda árából bőven venne mosógépet. Helyi is lenne, mert nem kicsi lakásokban, házakban élnek úgy általában. De náluk ez a szokás hosszú ideje.

Ez a cikk, ez a felfogás egy új generációnak szól, egy olyan rétegnek, ami jobb módú, modern stb. Bár nem tudom, hogy nálunk van-e ilyen egyáltalán. Ez a fiatalos, agilis, jól kereső, jól végzett, modern, multikultis réteg. Jó papíron, meg interneten van, de úgy az életben. Sanszos, hogy aki ilyen, az se itt van.
Előzmény: T1B3R1U5 (10) 0 VÁLASZ
T1B3R1U5 2015. 06. 03. 21:17 | #10
Igazad lenne...
HA!
mi is nyugati színvonalú fizetésből és után nyugdíjból tudnánk élni!
De míg 47 000 forintos "fizetésből" meg 68 000 forintos nyugdíjból kell havi szinten túlélni, addig nem igazán lesz mód albérletbe költözni! :/ (bár az talán elég lenne a bérleti díjra, de nem biztos)
Teljesen igazad van, hogy felesleges egy életen át egy helyen megmaradni, főleg ha ott az életkörülmények a nullával egyenlőek, de sajnos a mai magyar felfogás az, hogy dolgozz 45 évig, hogy legyen egy házad, csak azért, hogy ne a csupasz ég alatt halj meg... (de a kényszer diktálja ezt)

Előzmény: diamantbergh (6) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 06. 03. 14:55 | #9
mivel ez kiemelten közhasznú, közhangulat javítását szolgáló tevékenység, állami támogatás illeti, egyéb esetekben a rendszergazda jogosultságú férj kötelessége :)
Előzmény: lilaflexninja (8) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 03. 14:19 | #8
Na de a karbantartást ki végzi el?
Előzmény: közlegény (5) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 06. 03. 14:11 | #7
Van már ilyen! :-)
http://rosszlanyok.hu
Előzmény: közlegény (5) +1 VÁLASZ
diamantbergh 2015. 06. 03. 10:48 | #6
...pedig ez a legjobb megoldás, oda kell menni ahol munka van, s nem pedig folyton stresszelni valami rosszn helyen, mert ott a saját mindenünk...igaz a régi mondás, nem mi birtokoljuk a vagyont (házat, autót, földet, jachtot...), hanem az birtokol minket...építhetsz házat, egész életedben fizetjeted, s utána alig ér valamit ha rossz helyen van...senki nem akarja megvenni, a gyereked se akar odamenni, mert ott esetleg nincs munka, nincs élet...saját autóra rengeteget kell költeni, ki kell számolni mennyi pénz megy el rá minden költséggel, értékvesztéssel......de a magyar ember sajnálja lakbérre "elszórni" a pénzt, s mindenképpen tulajdont akar, ami azonban csak megbékjózza egész életét......öregkorára az ember nyugdíjas otthonokba kényszerül, hetven éves kora után már mit kezd egyedül a házában...
közlegény
közlegény 2015. 06. 03. 08:11 | #5
pinamegosztó alkalmazást fejleszthetnének már, minek tartani a csajt, ha mindig van a közelben egy nyiladozó virágszál.
+4 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 03. 07:20 | #4
Szerintem ez így ebben a formában egy nagy adag hülyeség. Egyrészt nem biztos, hogy költséghatékony lakást, autót bérelni, állandóan költözni, vagy akár mosodában mosni. Mondjuk normális ember azért mos legalább egyszer egy héten, de ez más kérdés. Másrészt ez a fajta életmód max. a fiataloknak felel meg, csak egy szűkebb rétegnek. Harmadrészt nálunk sehogy sem állná meg a helyét, mert egy kevesebb pénzből élő ember inkább megvesz egy mosógépet és használja 10 évig, mint mosodába járna, arra nincs állandóan pénze.

Azonkívül kell egy egy bizonyos biztonság az öreg évekre is. Nem árt, ha akkor azért van egy lakásunk, házunk, és nem albérletben lakunk még mindig jó sok pénzért. Jelenleg felfutóban van ez az egész "közösségi" hacacáré, meg trendi, meg minden, de ez sem tart örökké. És amikor mondjuk sorra bezárnak ezek a megosztós oldalak, cégek, akkor mit csinál az ember?

Abban sem vagyok biztos, hogy erre eredendően nagy igény van, itt megint csak a jó marketing és a kereslet felkeltése az, ami meghatározza a trendeket. Azt mondjuk, hogy nem divat már saját lakásban lakni, és akkor nagyon jó lesz bérelni, meg közösségi alapon csinálni. A cégeknek nagyobb bolt ez, mint ahogy egy autókereskedőnek is jobb a lízing, vagy a tartós bérlet ugye. Az emberek így kiszolgáltatottak, muszáj szolgáltatásokat igénybe venni, folyamatosan fizetnek dolgokért, miközben semmijük sincs, és ennek örülnek.

Jaaaa és azt se felejtsük el, hogy amit közösségi alapon használnak, vagy bérelnek, vagy fizetnek érte, azt is valakinek meg kell vennie. Akkor most ki is jár jól? Nagyjából ugyanannyi mennyiségű autó, mosógép, lakás, szállás van forgalomban, amit egyszer eladtak, plusz még folyamatosan fizetnek a használatáért is.
hawkeye
hawkeye 2015. 06. 03. 06:36 | #3

Az utolsó mondat nagyon jó...! :)
Előzmény: Hantaboy (2) 0 VÁLASZ
Hantaboy
Hantaboy 2015. 06. 03. 00:03 | #2
Akkor nem jól értelmezted, mert neked nem mosodát kell nyitnod, hanem mosodai szolgáltatást közvetítő céget kell csinálnod. :D

Képzeld csak el a következő helyzetet:
Mész az utcán, és hirtelen eszedbe jut, hogy a héten még nem is mostál. Előkapod a telefonod és gyorsan elindítod a "Wash-Up" alkalmazást, amellyel megtalálhatod a legközelebbi mosodát, vagy olyan szomszédot, aki megengedi hogy használd a mosógépét valamennyi költségért. Gyorsan hívsz egy Uber-es taxit, és hazahúzol, közben a "TeleMosógépen"-n feladsz egy hirdetést, hogy te bizony 1 óra múlva viszed a szennyest mosni és keresel még hasonló helyzetű embereket. Mivel mindenki költséghatékony akar lenni, ezért a másik 3 jelentkezővel egy mosásban mossátok ki az összes ruhátokat.
A végén közösségi megosztás alapon elmentek piálni, és az asztalon hagyott italok maradékából rúgok be...

Troll Mód off...
Előzmény: zuu (1) +3 VÁLASZ
zuu 2015. 06. 02. 21:44 | #1
Nagyon jó cikk. Teljesen igaza van. Ennek hatására elhatároztam, hogy felhagyok az eddigi életvitelemmel, hozzállásommal, eladom a házamat, kocsimat... és veszek belőle 40 mosógépet, nyitok egy mosodát :)