Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
izé012 2015. 05. 21. 15:48 | #8
A magas válási arány és az ebből következő alacsony házasodási arány továbbá a drasztikus népességcsökkenés csak következmények nem pedig okok. Ergo amit írtál h már nincsenek hagyományos családok az csak egy következmény.
Ugyanakkor szerintem nem helytálló azt mondani h 'változik a világ ezért alkalmazkodjunk'.
Hanem sokkal inkább a változás okát kellene megtalálnunk hiszen láthatóan óriási károkat okoz.
Ranschburg Jenő a károk egyikét írja le számunkra. Illetve jelzi h helyette mi lenne a helyes. De nem megy bele igazán abba h mi ennek a jelenségnek kiváltója.
Ha erre vagy kíváncsi kifejthetem a saját véleményemet még ha a cikkben főként csak a gyereknevelés problémáját is akartam érinteni.


Továbbá írja a cikk h mindkét szülőre szüksége lenne a gyereknek.
Tehát megválaszolja az egyik kérdésedet:
Ugyanolyan rossz a gyereknek ha csak az apja neveli mintha csak az anyja nevelné.
/Illetve - bár csak én fűzöm hozzá - szerintem ha két apa vagy két anya neveli az is rossz neki ilyen szempontból sőt még sokkal rosszab is. Kifejezetten tiltanám h melegek gyereket nevelhessenek. Nem a jogaikat akarnám én sárba taposni ezzel hanem a gyerek rendes élethez való jogait akarnám védeni./

Egyébként lenne erre a válásos-egyszülős problémára megoldás.
És amellett h ez a gyerekre nézve is óriási előnyökkel járna még a válások arányát is csökkentené:
http://seveled.cafeblog.hu/2013/11/09/9-tevhit-a-kozos-felugyeleti-jogrol/
http://seveled.cafeblog.hu/2013/11/16/miert-nincs-kozos-szuloi-felugyeleti-jog-magyarorszagon/
http://seveled.cafeblog.hu/2013/01/14/csokkenti-a-vitakat-a-kozos-szuloi-felugyeleti-jog/
Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 21. 14:49 | #7
A cikkben Dr. Ranschburg Jenő véleményét olvashattam arról, hogy a hagyományos családokban (kétszülős és csonka, de anyás családok) hiányzik az apafigura, illetve, hogy nők nevelik a fiúkat, és az apaszerep elvész valahol. Kivonatolva. (sok apa eleve nem veszi fel az apaszerepet, de ez mindegy most)

Amire én kérdezni akartam, és nem feltétlenül tőled csak, az az, hogy a nem hagyományos világban, amit most élünk, amikor ezek szerint nő az apás csonka családok száma (olvastam egy másik cikket, hogy az ilyen családokban nagyobb arányban függetlenek a gyerekek, és repülnek ki a fészekből), valamint mondjuk egy meleg párnál, megvan-e az a jó fajta apaszerep, illetve hiányzik-e az anyafigura, és baj-e, ha igen, vagy az ilyen családokban pótolja-e a két apuka, akiből az egyik biztos, hogy melegszívűbb anyásabb a két szülő szerepét, vagy jó-e, illetve ugyanekkora gond-e, ha apu neveli a gyereket és anyu szorul háttérbe.

A cikk tartalmával magam is egyetértek, hogy mindkét szerep fontos. De azért kérdeztem rá, mert most olvastam a belinkelt cikket, illetve egyből eszembe jutott, hogy mi a helyzet, ha már maguk a hagyományos családok se léteznek, amikor változik a világ. Akkor is ugyanazok a szabályok és szerepek állnak-e fent, nem kell-e átgondolni a hagyományos modellt.

Nem trollkodásból kérdeztem, gondoltam, nem az a lényeg, hogy rávágja az ember, hogy igen, igaza van Dr.R.Jenőnek. Így van! Mert amit ír, az igaz is lehet, jó vélemény tőle, jó nézet, jó tan egy nézőpontból.
Előzmény: izé012 (4) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 21. 14:05 | #6
Köszi. ;-)
Előzmény: bungle (5) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 05. 21. 13:51 | #5
Kivettem frame alól. Úgy látszik uw.hu nem jeleníti meg frame alatt az oldalait. Normális weboldalak ezt megoldják úgy, hogy pl. "kiugranak" a frame-ből.
Előzmény: izé012 (2) +1 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 21. 13:50 | #4
Az én véleményemet a posztban lévő cikkben olvashatod.
Minden benne van ezekkel kapcsolatban.
Előzmény: lilaflexninja (1) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 21. 13:46 | #3
Egyébként pár korábbi esetben is tapasztaltam már ilyet h egy fehér üres oldalra visz. Mintha egyre több weblap tiltaná ezt a fajta beágyazást. Vagy csak nálam van valami hiba? :-)
Előzmény: izé012 (2) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 21. 13:44 | #2
-----------------------------
Adminnak:

Valamiért nem visz át rendesen az oldalra.
Rá tudnál nézni vagy be tudnád rakni a szövegbe is a linket?
Köszi előre is.
-----------------------------
lilaflexninja