Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
loloppo 2015. 05. 18. 18:26 | #12
Majd vegyel egy autot is, az meg jobb. Bemesz a belvarosba het kozben 11 font dugodij, ket merfoldet megtehetsz kb. egy ora alatt es ha megprobalsz valahol megallni az jobb helyeken 5-6 font/ora parkolasi dij is lehet. Mar ha talasz helyet... Ha veletlenul atleped a sebesseghatart automatikusan jon a birsag, uton-utszelen kamera, multkor megalltam korulnezni hol vagyok, 70 fontba kerult ugyanis pont egy taxi hely volt. Kerek belelog a feher vonalba parkolasnal, 80 font, loading bay-ben vasarnap reggel 2 perces ki-be pakolas szinten 80 font, ugyanis az epp egy goods only loading bay volt en meg pont szemelyautoval voltam. Persze parkoloorrel nem lehet veszekedni vagy szolni hogy 1 perc es soprunk el az amugy kihalt utcabol, mert mint mar emlitettem kamerabol fotozzak es automatikusan jon a cimedre.

Neha elmerengek, biztos hogy az oseink ilyen vilagot akartak az utodoknak?
Előzmény: palinkaman (7) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 18. 10:42 | #11
És tudsz ékezetet írni? Akkor még nem vagy igazi angliás magyar :)
Előzmény: palinkaman (7) 0 VÁLASZ
dudipeti 2015. 05. 18. 10:33 | #10
Ez nem véletlen vagy elromlott lámpa. Halásztelek egyetlen lámpája is így működik. Kb 100 méterre a lámpa előtt van az érzékelő, és automatikusan pirosra váltja. Még akkor is, ha amúgy sárga villogóra van állítva a lámpa... Szerintem nem is hülyeség.
Mimis 2015. 05. 18. 10:32 | #9
"Felnyílik a sorompó még piros elindulsz..." Ezt hívják 300e-nek... ;))

Egyébként ez rendszeres itt a Gyömrői-Kőér vasúti átjáróban is. Sajnos az automata érzékeli, hogy a vonat X távolságra megközelítette az átjárót, és automatice rátolja a pirosat és a félkarost (vagy teljeset). Azt nem figyeli, hogy az a csühös éppen milyen sebességgel megy, 80-90-nel közeledik, vagy csak 10-20-szal cammog, mert esetleg torlódás van előtte a vágányon, és nem közelíthet többel.
Egyébként bizonyos sorompóknál ki is van biggyesztve egy tábla (pl. Szemeretelepi sokat szidott), hogy "a sorompó 10 percig is zárva tartható, max. 20 percig" . Ha jól tudom, 20 perc után a szemaforok a vonatnak pirosat jeleznek, és a sorompó felnyit kis időre, hogy aztán újra lezárjon. (hogy közte hány autó tudja magát átszuszakolni a 3km-es sorból, az megint más kérdés.....)
Előzmény: zed911 (5) 0 VÁLASZ
Dmckayals 2015. 05. 18. 10:15 | #8
Nekünk a fősulin volt annó egy gyakorlati tárgyunk, ahol a féléves feladat egy kereszteződés jelzőlámpás vezérlésének megtervezése és felprogramozása volt. Én 4-est kaptam, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valaki, aki csak egy (kegyelem)kettessel ment át, később beleírta az önéletrajzába és mostanában ilyeneket sikerült alkotnia. ;)
palinkaman
palinkaman 2015. 05. 18. 09:44 | #7
A helyzet az, hogy külföldön sem fenékig tejfel az élet, csak ott nincsen sok magyar, aki egyből meglátná, és fennakadna rajta, ha valami nem jó. Én 3 hete Angliából kommentelgetek, és hogy a közlekedésnél maradjunk: Luton reptéri buszmegállóban kis sincs írva minden járat, menetrend sehol, és a netről letöltötthöz képest 20 percet késik a busz, és mikor megjön, egy lepukkant zörgős szar, semmivel sem különb, mint az otthoni 30 éves volánbuszok. Ugyanaz a járat szombaton és vasárnap más útvonalon megy, és ez sehol sincs kiírva. A kocsik hol megállnak a zebránál. hol nem. Soroljam még? => Mert magyar vagyok Angliában. :D
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 18. 08:33 | #6
Mert külföldön és régen minden sokkal jobb. Mert bele van ez építve mindenbe, hogy ha jól működne és egyből, akkor nem értékelnénk. Így tudunk örülni, ha valami jó, amúgy meg nagyon hozzászoknánk, és vicces sztorik, videók se lennének.
Előzmény: zed911 (5) 0 VÁLASZ
zed911 2015. 05. 18. 07:39 | #5
Újpesten az Elem u. - Szerencs u. vasúti átkelő is megérne egy misét.
Felnyílik a sorompó még piros elindulsz és már csukja rád. Ha mákod van megúszod, hogy rádcsukja.
Aztán egyszer 35 perc várakozás után átmentem a piroson, vonat sehol 600m-es látótávolságon belül...

Aztál felnyit 3 autó átmegy lecsuk...

Külföldön miért van ez jól megoldva???
jackdaniels 2015. 05. 18. 04:44 | #4
Egy barátomnál 10 évvel ezelőtt Káposztásmegyeren leraktak az utcában 4 fekvőrendőrt. Azok, akik évek óta arra jártak, nagyon nehezen szokták meg, ezért a srác hónapokig arra kelt minden hajnalban, hogy "ÍÍÍÍÍÍ BAMM BAMM VRÚÚÚÚÚ..... ÍÍÍÍÍÍ BAMM BAMM VRÚÚÚÚÚÚ... ÍÍÍÍÍÍ BAMM BAMM VRÚÚÚÚÚÚÚ...'.

Még sosem láttam igazán előnyét a fekvőrendőrnek...
Előzmény: SilAsh (3) 0 VÁLASZ
SilAsh 2015. 05. 18. 02:16 | #3
Szerintem simán csak besz*rt az elektronika.
Ha meg olyan a kereszteződés, hogy csak időszakosan kell csak a lámpa, addig átkapcsolhatnák, hogy csak sárgán villogjon. Lássuk be: nem tűnik olyan nagyon forgalmasnak ez a kereszteződés.
Ha meg lassítani akarnak,mondjuk iskola van a közelben, akkor meg le kell dobni néhány fekvőrendőrt, oszt jónapot!
loloppo 2015. 05. 17. 20:15 | #2
Hat, gondolom a cel az volt, hogy a forgalom lelassuljon egy kicsit es -feltetelezem- ha egy gyalogos megnyomja a gombot akkor hosszabb ideig marad piros ill. a gyalogosok lampaja is valt. Talan ezzel akartak kompenzalni a tenyt, hogy egy 30-as tablat mindenki magasrol, nagyivben pont leszarna...
Amugy meg meg mindig jobb, mintha megallna egymas mogott 6-8 auto, varakozas 2 percig min, aztan totyorges meg sorbanallas mert sok raeros nem kepes felgyorsitani a megengedett sebessegre 1 km-es sikegeyenes, forgalommentes uton...
Aztan persze ha valaki szigoruan betartja a 30-at akkor tolnak le az utrol fenykurttel, dudaval. Itt is egy forma athajt a piroson, gondolom evek ota 2-3-szor elmegy arra, azert ilyen bator.

Felreertes ne essek, szerintem is baromsag es az osszes 30-as tabla is (kiveve iskola, nekem utottek el osztalytarsamat kisiskolas koromban, maradando agyserulese lett, toloszek, minden...)

Azt hiszem ezt itt kizarhatjuk.

Na mindegy, az ilyen okos dolgok altalaban szigoruan megvaltoztathatatlanok, a hivatal az hivatal, ok jobban tudjak.
vater85 2015. 05. 17. 20:10 | #1
Még mindig jobb mintha 3 mp-ig lenne zöld :D