Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2015. 06. 09. 11:05 | #8
Néha átlagember is vásárol azért: www.ize.hu/comments.php?post_id=22615 ;)
Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 06. 09. 10:43 | #7
Plakát helyet veszel, de ennél bonyolultabb. Elmész egy reklám, marketing vagy hirdetési ügynökséghez, és azt mondod, hirdetni szeretném magam. Megkérdezik mennyid van (kinek, kiket szeretnél elérni, hatékonyság, stb.) és adott keretből ajánlanak neked egy legjobb konstrukciót. De megteheted azt is, hogy megnézed ki üzemelteti a plakáthelyet, felhívod, és azt mondod, hogy augusztusban ide szeretnék plakátot ragasztani. Ha van hely, jó drágán odaadják. De mivel valószínű nincs kinyomtatott plakátod, ezért úgyis elmész egy ügynökséghez, akik le is gyártják neked. Bár lehet, csak hirdetést kérni, mármint kihelyezést. Átlagember nem vásárol plakát helyet az is biztos. Mindig ügynökségek intézik ezt, mert nekik olcsóbb, és tudnak tervezni.
Előzmény: norbertvincze (6) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 06. 09. 09:28 | #6
amúgy hogy megy ez a plakátosdi? Megvásárlod helyileg pontosan a plakátok reklámjogát x időre? vagy hogy kell elképzelni ezt az egészet?
norbertvincze
norbertvincze 2015. 06. 09. 09:27 | #5
köszönjük szépen polgártársam :)


Előzmény: Tooni (4) 0 VÁLASZ
Tooni 2015. 06. 09. 06:39 | #4
Közérdekű:

A Társaság a szabadságjogokért (TASZ) a Facebook-on állt ki munkatársa mellett, aki tegnap letépte a kormányzati kampány egyik bevándorlásellenes plakátját, majd önfeljelentést tett a rendőrségen. A jogvédő szervezet szerint ez a civil kurázsi jegyében fogant polgári engedetlenség: egy igazságtalan intézkedés ellen valaki azzal arányos válaszlépést tesz.

Az aktivistának a TASZ nyújt jogsegélyt, a szervezet egyben óvatosságra inti a plakátrongálást tervezők figyelmét: míg a 20 ezer forint értékű plakátok letépése csak szabálysértésnek, a 200 ezer forintba kerülő keret megrongálása bűncselekménynek minősül.

"Az önfeljelentés során érdemes elmondani, hogy a rongálás elismerése mellett tettedet polgári engedetlenségnek, politikai véleménynyilvánításnak tartod, álláspontod szerint tevékenységed nem veszélyes a társadalomra" – figyelmeztet a TASZ.

A plakátok letépése az Eötvös Károly Intézet szerint is a polgári engedetlenség klasszikus esete, amikor az állampolgár erkölcsileg elutasítandó jognak szegül ellen. Sőt, mint közleményükben írják, "az állam nevében szólók véleménynyilvánítási szabadsága távolról sem korlátlan; a plakátok kihelyezése sérti minden ember egyenlő méltóságának alkotmányos követelményét, a diszkrimináció tilalmába ütközik", alaptörvény-ellenes, és szembe megy az állam nemzetközi szerződésekben foglalt kötelezettségeivel.

Az Intézet szerint a plakátrongáló aktivisták fogdába zárása jogtalan, mivel arra csak bűncselekmény elkövetésének gyanúja esetén van volna lehetőségük, márpedig itt arról nincs szó. Az, hogy a rendőrök az igazoltatás után először le akarták zárni az eljárásokat, majd mégis előállították a rongálókat, arra utal, hogy felsőbb utasításnak engedelmeskedtek.
izé012 2015. 05. 18. 10:11 | #3
Ahogy ők azért rinyálnak mert a magyar munkások elveszik a munkájukat addig mi meg azért rinyálunk h a román meg a kínai munkás veszi el a munkánkat. Pedig szó nincs elvételről. Egyszerűen csak van aki olcsóbban hajlandó elvégezni ugyanazt a munkát. Amit mi magyarok sem csináunk meg azt a román vendégmunkás majd megcsinálja. Utána rinyálunk h nincs munka itthon. Pedig lenne csak az igényeink magasabbak mint amit hajlandóak vagyunk megtenni értük.

A szélsőjobb meg csak annyit tesz mindenhol h ezt a hisztit kihasználja a saját javára.
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 18. 07:06 | #2
Mondjuk ez csak az ő malmukra hajtja a vizet. itt a bizonyíték, hogy a magyarok még ezt a munkát is elveszik. Amúgy ez mostanában annyira jó téma minden országban. Nem is értem, miért nem zárjuk le az összes határt, és minden ország boldoguljon úgy, ahogy tud. Ja mert az nem megy? Mert az osztrák sem akar szaros melót végezni? Se az angol, se a francia?

Amúgy nekem is az szokott eszembe jutni, mint amit rermo írt. Hogy ezek a szélsőjobbok csak magukat szeretik. Ennél már csak a neo-názik jobbak, van belőlük magyar, román, német, amerikaik, mongol, mexikói, spanyol. Tisztára röhej. Ugyanazt akarják, csak mindenki dögöljön meg közben.
rermo 2015. 05. 17. 17:13 | #1
Milyen szép is ez a szélsőjobb .... mindenki a saját országában utálja aki nem odavaló .

Az EP-ben is alkothatnának frakciót ( ha jól tudom nem alkotnak ) és közösen megegyezhetnének abban , hogy mindenki utája a másikat .