Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bognor 2015. 05. 12. 08:58 | #13
Hát mi első kézből ismerjük a rezsicsökkentés örömeit, lévén, hogy asszonypajtás egy gázszolgáltatónál dolgozott (!), csak az kivonul az országból. Ez a rezsicsökkentés egy nagy csillámokkal megrakott porhintés. A gázszolgáltatás két részre van osztva: van az nagy fogyasztók (ipari gyakorlatilag), és van a lakosság. Az ipari szektor piaci áron kapja a gáz, ott a gázszolgáltató cégek mindegyike nyereséges. Minden évben van kampány, és lehet szolgáltatót váltani, mint kocsiknál a biztosítás, vagyis verseny van. Azonban a lakosság masszívan veszteséges. Nem csak azért mert sok a nemfizető, amit még tetéz a rezsicsökkentés, és be van fagyasztva a gáz ára, hanem még ott vannak az önkormányzatok, iskolák, kórházat, akik már sok-sok milliárddal tartoznak a szolgáltatóknak évek óta. Vagyis a rezsicsökkentéssel, illetve az állami nemfizetéssel szerintem direkt olyan helyzetbe sodorták a cégeke, hogy elérjék azt, hogy ők akarják visszaadni a jogokat. Aztán majd színre léphessen egy baráti "nonprofit" cég, aki szórja a jóságport. Egészen addig, amíg ők vannak kormányon. Onnantól kezdve, hogy buknak, jön a piaci áron adott drága gáz, és akkor majd lehet sajtózni, hogy jobban éltünk, amíg fidesz volt kormányon. Gyakorlatilag egy kampánycéget csináltak maguknak, ami önti magából a lóvét.
lilaflexninja
Hantaboy
Hantaboy 2015. 05. 12. 01:57 | #11
Nem várom el senkitől, hogy fizesse az én részem és nem is jeleztem tetszésem a dolog iránt. A közmű és a bolt nem ugyanaz (kivéve, ha feltöltő kódos órád van). A szerződés szerint te vizet/villanyt/gázt/... kapsz a szolgáltatótól és azt utólagosan kifizeted a következő hónapban. A rezsicsökkentés miatt beagróztak a szolgáltatók és ezzel szívatják a népet.

Régebben, a számlák rendes időben jöttek (normális határidőkkel és 90%-ba egyszerre), és nem 1 számla után ugrottak a felszólítóval, hanem 2 után. Most kiállítás után ülnek rajta egy darabig, majd úgy küldik ki, hogy ne igazán tudd befizetni időben. Mert 3 munkanappal a befizetési határidő előtt kell, hogy a posta elutalja és el legyen könyvelve a szolgáltatónál (persze ott a díjnet, meg az havi beszedés kártyáról de az még rosszabb/szívatósabb). Ha 20.-a a határidő és te aznap fizeted be, akkor a rendszer már automatikusan küldi neked a felszólítót a megemelt 150-250 ft-al.

A szolgáltatók máshogy szedik be a rezsicsökkentéssel elbukott pénzt. Mivel nem lehet befizetési határidőt módosítani, valamint, ha több csekked van, és véletlenül rosszat fizetsz be, akkor nem könyveli át a rendszer, hanem küldik inkább a felszólítót az extrával.

Más pénzével gazdálkodni rohadt könnyű, viszont azt kívülről nem láthatod, hogy milyen egyéb körülmények játszhatnak be...
Előzmény: Samu. (10) 0 VÁLASZ
Samu. 2015. 05. 11. 21:01 | #10
ezek a legjobb érvek a legújabb pénztemető mellett? mert akkor megnyugodtam, tényleg van célközönsége a kurmánynak...

ha ki tudod fizetni csak nem akkor, hanem 1 héttel később, akkor mi lenne, ha egyszer kipróbálnád a következőt:
Megspórolsz 50ezer forintot vagy egy hónapban, van fél év alatt ez pénztárcafüggő. Majd ebből szépen befizeted IDŐBEN a számlát. Majd szépen minden hónapban 3 hétig megállod, hogy a számlákra félretett pénzből nem költesz. TÁDÁÁÁM, kurvanehéz volt.
Egyébként te is szorgosan küldözgetnéd a felszólítást, ha a kedves kuncsaft mindig késik és már a rosszfizető kalapban van. Gondolom amikor bemész a boltba se mondod azt, hogy jövő héten majd hozom az árát. Bezzeg ha a szolgáltató nem szolgáltat 1 napig akkor már hőbörgés van.

Egy dolog biztos. Olcsóbb nem lesz a gáz, maximum az is fizetni fog érte, aki nem is használja(Adó). Ez meg gondolom még inkább tetszik.
Előzmény: Hantaboy (9) 0 VÁLASZ
Hantaboy
Hantaboy 2015. 05. 11. 19:05 | #9
Ha megszűnik a "zaklatás" a 'miért nem fizettem be a múlthavi gázszámlát levelek' által, akkor már van egy kis öröm az ürömben.

A rezsicsökkentések óta ha nem a számla megérkeztekor fizeted be a csekket, akkor automatikusan kapod a felszólítót, hogy el vagy maradva (az extra 150-250 ft terheléssel). Gusztustalan határidőket csinálnak a szolgáltatók. Sokszor úgy jön ki egy számla, hogy 1 héten belül fizessem be, de jó néhány alkalommal már a befizetési határidő után érkezett meg a levél. A kiállítás dátuma, meg 2-3 héttel azelőtti. Lehet, hogy a posta is benne van a dologban, de ez akkor is zavaró dolog. Az, hogy fizetési határidőt módosítani, meg nem lehet megint más tészta. Nem mindenki ugyanakkor kap fizetést és a számlák sem egyszerre érkeznek.

Itt nem arról van szó, hogy nem tudom fizetni, amit elfogyasztok, hanem arról, hogy nem akkor tudom fizetni, amikor ők kitalálják.
Szancso 2015. 05. 11. 18:07 | #8
Miért? Eddig ki fizette?

rermo 2015. 05. 11. 16:49 | #7
Előre a K .. ÁDÁR JÁNOS-i úton !!! A totális kommunizmus a cél . Addig vívjuk a harcunkat amíg el nem érjük , ha kell az egész világ ellenében . Rákosi Mátyás nem tudta megvalósítani bár közel járt hozzá de most .... most van egy olyan VEZETŐNK ... aki képes erre . Éljen ORBÁN ( vastaps ) éljen ORBÁN ......
+1 VÁLASZ
qwertzuiop 2015. 05. 11. 14:00 | #6
Bocsánat, közben megnéztem kinek válaszoltam. Ünnepélyesen ígérem, hogy többet nem etetem a Trollt. :)
qwertzuiop 2015. 05. 11. 13:55 | #5
Szerinted a 13,4 hogy aránylik a 23,17-hez, mi? Nem az adatokat cáfoltam, hanem a tálalást találom gyomorforgatónak. A gázüzlethet lehet, hogy nem értek, de azt látom, ha egy cikk szándékosan arra játszik, hogy az emberek többsége csak a címet meg a kiemeléseket olvassa, illetve a grafikonokat nézi.

Előzmény: 3m3ricus (3) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 11. 12:09 | #4
Arra gondolt szerintem, hogy mit kell itt izélni, annak ellenére, hogy rezsicsökkentés meg rossz üzlet a gáz, csökkent a vesztesége a Tigáznak, szóval no para, kájne pánik.

Amúgy már az első sornál megakadtam, Első Nemzeti Földgáz Közműizé!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bár híve lennék a nagy állami cégeknek, pl. építkezés, fuvarozás, de állami cégeket monopol helyzetbe hozni, illetve egy ágazatot monopol helyzetbe szorítani, ellehetetleníteni.... nem, semmi komcsi nincs ebben a kormányban! Illetve még az is jobb lenne, mint anno, mert max.csak igazgató lenne a szomszéd, meg a haver, nem egy cégeket és embereket hoznának nyerő helyzetbe.
Előzmény: 3m3ricus (3) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2015. 05. 11. 11:45 | #3
Hogy csökkent volna felére? DE! Ha csökkent is, még mindig van veszteség! Ezt kellene felfogni! Ha meg hülye vagy hozzá, akkor ne szólalj meg.
Előzmény: qwertzuiop (1) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2015. 05. 11. 11:44 | #2
Ki van ez találva. Ellehetetlenítik a működést, utána átveszik, majd kicsit később kijönnek azzal, hogy az "állam nem jó gazda" és átpasszolják egy csókosnak. Nem lennék meglepve, ha a felcsúti gázszerelő lenne a kiszemelt...
qwertzuiop 2015. 05. 11. 10:36 | #1
Jajj de csúnyán hatásvadász cikk. Undoritó. "például tavaly egyedül a Tigáznak 13,4 milliárdos vesztesége volt" De ezt nem teszik a grafikonra, mert akkor kiderülne, hogy egy év alatt majdnem a felére csökkent a veszteség.

-2 VÁLASZ