Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
izé012 2015. 05. 13. 20:42 | #15
Csak arra akartam rávilágítani /'elakadsz valahol'/ h nem veszel figyelembe mindent abból amit írok.
De felőlem durcáskodj csak tovább ha ennek látod értelmét.
Előzmény: lilaflexninja (14) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 13. 15:06 | #14
Kedvem nincs, mert értelmetlen. Főleg, amikor úgy kezdődik egy vélemény, hogy még mindig nem érted (vagy ilyesmi), mintha a másik debil lenne. Mintha szent igazság lenne, amit el kéne fogadni. Tudnék értelmesen vitázni tovább is, csak nem akarok.


Előzmény: izé012 (13) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 13. 13:46 | #13
Mivel semmi értelme veled vitatkozni, mert neked kell, hogy igazad legyen, mert szemmel láthatólag mindent tudsz, még a nem létező háttérhatalmak törekvéseit és indokait is megérted, ezért még csak az utolsó bekezdésre SEM reflektálnék.
/Eddig tudtál értelmesen vitázni most meg hirtelen már nem tudsz. Számomra érthető oka nincs de láthatóan előfordul az ilyen./
Előzmény: lilaflexninja (12) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 13. 13:16 | #12
Mivel semmi értelme veled vitatkozni, mert neked kell, hogy igazad legyen, mert szemmel láthatólag mindent tudsz, még a nem létező háttérhatalmak törekvéseit és indokait is megérted, ezért csak az utolsó bekezdésre reflektálnék: igen, optimális esetben, a közgazdaságtan és marketing könyvek szerint. De mivel nem optimális esetben, és nem tankönyvekben élünk ezért nem így van, úgy gondolni, hogy kínálat és kereslet egyensúlyban van, illetve a fogyasztók irányítják a kínálatot, meg amiket írtál elég naiv dolog, illetve eszményi és mesébe illő. Vagy tankönyvbe.


Előzmény: izé012 (11) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 12. 14:59 | #11
Még mindig elakadsz valahol.

Először is vegyünk két variációt a könnyebb érthetőség kedvéért.
1-Az 1milliós társadalomban 1millió ember megtermel 1millió aranypénzt.
2-Az 1milliós társadalomban 500ezer ember megtermel 500ezer aranypénzt.
Az első esetnél az emberek termelnek tehát több pénzük lesz.
A másodiknál egy széles réteg nem termel hanem csak a másik réteg pénzéből él.
Összesítve a társadalom megtermelt pénze kevesebb lesz mint az elsőben.
Ezután elköltik a pénzt. Az első esetben 1millió aranypénzt tudnak elkölteni. A másodikban 500ezret.
De mindkét esetben elköltik!

Erre jön rá amit te teljesen figyelmen kívül hagysz:
ATTÓL H A NEM DOLGOZÓ ELEMEK ELTŰNNEK A TÁRSADALOMBÓL MÉG NEM LESZ MINDENKI MILLIÁRDOS!
Nem fog mindenki luxusautóval furikázni meg yachtokat bérelni. A társadalmon belüli különbségek megmaradnak ugyanúgy. Lesznek ugyanúgy szegényebbek meg gazdagabbak. Annyi lesz csak a különbség h ÖSSZESSÉGÉBEN mindenkinek több marad mivel egyrészt nem kell eltartani egy nem dolgozó réteget másrészt mivel többen dolgoznak ezért több a termelés is. De attól az emberek felfogása még nem fog megváltozni! még ugyanúgy bemennek a teszkóba és megveszik a napi fogyasztási cikkeket. Esetleg még annyi változhat /a magasabb életszínvonal miatt/ h már olyan dolgok is napi fogyasztási cikkek lesznek amelyek ma még nem minősülnek annak. Ahogy a cocializmusban az autó luxuscikk volt addig ma már minden második háztartásban van egy. Ahogy régen egy TV is luxuscikknek számított addig ma már mindenkinek van.

Tehát fals felvetés az ha a háttérhatalomnak gazdasági érdeke lenne a lumpen rétegek támogatása. Éppen nekik lenne a legjobb ha azok eltűnnének és helyettük termelő réteg lenne mert a termelő réteg magával hozná a mindenkinek /nekik is!/ magasabb életszínvonalat és a még több bevételt. Ha létezne zsidó-szabadkőműves-megafranctudja milyen háttérhatalom amelyik valóban irányítja a világot akkor az már régen kiirtotta volna az egész nem fehér népességet beleértve ide Afrikát Dél-Amerikát meg az összes többi kontinenst. De mivel nem tette ezért látszik h ilyen nem létezik vagy ha igen akkor annak nincs olyan globális hatalma mint ahogy sokan gondolják.
/Esetleg kínai háttérhatalom lehet amelyik a világot a háttérből irányítja mert egyelőre úgy néz ki h nekik áll a pálya. Nekik érdekük lehet az h a fehér népességet a feketékkel meg az arabokkal összeugrasszák./


'A kínálat meg már rég nem igazodik semmihez.'
A kereslet és a kínálat mindig kéz a kézben jár. Persze előfordul h manipulálják az embereket h mit vegyenek de mivel óriási verseny van a cégek között ezért a kínálati oldal egyáltalán nem fog eltűnni hiszen legjobban pont azzal tudod a vásárlóidat megszerezni ha mást adsz el mint a vetélytársak. Emellett mindig is azt kapod amit akarsz. Legfeljebb nincs rá pénzed. De ha van akkor azt kapsz amit csak akarsz.
Előzmény: lilaflexninja (10) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 12. 08:11 | #10
Pont, hogy nem a két évente iphone-t vásárlókat. Ez a lényeg, hogy két évente iphone vásároljon a nép, és hogy azt vegye, amit én akarok, ne azt, amit ő gondol. De tegyük fel, hogy te az értelmes, tudatosabb rétegbe tartozol. Megveszed a persil hipermultifunkció 10az1-bent, mert azt mondja a reklám? Nem, mert gondolkozol? Nem, mert neked ne mondja meg senki? Vagy bemész a plázába és megveszed a legújabb Nike airgigamaxit 60 ezerért? Nem? mert nem az a célod, hogy a nagy tömegbe tartozz? Na a kisebbség/buták megveszik, mert befolyásolhatóak, és mert a többi is azt veszi. Te mit csinálsz a pénzeddel? Nyaralsz belőle, értelmes dolgot veszel? Befekteted? Nem jó. Nekem az a lényeg, hogy minél gyakrabban az én szaromat vedd meg, akard, ne tudjál nélküle élni, és amikor legközelebb egy még szarabbat gyártok, de azt mondom, most még jobban csillog, akkor rohanj és vedd meg! Ezt értelmes emberekkel nem lehet eljátszani. Nem foglak meggyőzni, hogy a környezetedben élő testvéreid is ezt veszik, illetve kell ez neked, mert jó. Itt a cégek szempontjából kell nézni, hogy én vagyok egy cég, és azt akarom, hogy nálam költsenek. Nagy tömegben. A tudatos, okos vásárló máshol költi el, nem bóvlira. Az nekem nem jó.

A kínálat meg már rég nem igazodik semmihez. A cégek alakítják a keresletet, rég nem azt kapod, amit kívánsz, hanem azt veszed, amit adnak. Ha nem tetszik, akkor sem a terméken változtatnak, hanem a keresletet turbózzák föl, elérik, hogy akard a terméket, hogy többet vegyél. Szuper marketing trükkök vannak erre.

De számold ki. Ugye a leggazdagabb rétegnél van az összvagyon nagyobb része. Ez még oké lenne, és gondolná az ember, hogy ez a pénz kell a cégeknek, mert több, mint a csipszaros népé. De mit csinál egy gazdag? Vesz egy villát, luxuskocsit, luxuscuccokat, jachtot stb. Ezen pár cég gazdagodik meg, a nyereséget se biztos, hogy elszórja a cégtulaj, inkább ő is vesz jachtot, házat, kocsit. A vagyon nagy része tárgyakban van. Míg mit csinál a pórnép? A tescoban dolgozó kis ember megkapja a kis fizetését és megy és elkölti az auchanban minden szarra. És mivel a pórnépből több van, ezért rengeteg kis fizetés vándorol, rengeteg pénz forog így, nem gyűjtenek, nem halmoznak, csak fogyasztanak, költenek vég nélkül. Ezért ha én dönthetnék, hogy egy auchan tulaja akarnék-e lenni, vagy egy luxus termékeket forgalmazó cégé, hát biztos, hogy az auchant választanám. Olyan nincs, hogy szart, meg napi fogyasztási cikkeket ne vásároljanak az emberek.


Előzmény: izé012 (9) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 11. 23:36 | #9
Az európai népesség mely rétegét nevezed tudotos okos értelmes vásárlónak? mondjuk a 2 évente iphone-t vásárlókat? :-)
Egyébként pedig ha van pénze akkor mindegyik réteg költ. Még a leggazdagabb is. A kínálat meg igazodik hozzá. Olyan nincs h nem olyan gyakran. Vagy mit csinál szerinted a pénzzel a tudatos vásárló? A párna alá rejti? Ne már. Nem kell ehhez lecsúszott kisebbségi réteg mert továbbra is egyszerű matek. Ha többen termelnek akkor abból többet lehet lopni.
Előzmény: lilaflexninja (8) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 11. 14:25 | #8
És hol marad az irányíthatóság? Ha a kisebbségeket, vagy a proli réteget beintegrálják, nem alkotnak közösséget, nem lehet őket irányítani, nincs egy zászló, ami alatt összegyűlhetnek, csak dolgozgatnának, költenék a pénzüket, megfontoltabban, ne adj isten utaznának, nem otthon költenék napi cikkekre, és műszaki dolgokra. Itt az a lényeg, mire költik a pénzt, és hogy tudod az embereket meggyőzni, hogy arra költsék, amire te akarod. Ehhez a legjobb réteg egy buta és/vagy kisebbségi réteg. A tudatos, okos, értelmes vásárló nem biznisz, nem szórja úgy a pénzt, és nem olyan gyakran.
Előzmény: izé012 (7) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 11. 13:36 | #7
Ezzel nem teljesen értek egyet. Ha a pénzt nem vennék el segély formájában a dolgozó rétegtől akkor nem a mostani segélyezett kisebbségek költenék el hanem azok akik megtermelték. Tehát a pénz ugyanúgy el lenne költve. Ráadásul az sem kizárt h a termelő réteg a megmaradt pénzének egy részét befektetné és belőle még többet termelne ami megint plusz bevétel lehet /míg a fuxokra költött zsé nem kerül úgy visszaforgatásra/. Tehát akárhonnan nézem jobban megérné nekik nem támogatni a bevándorló rétegeket.
Előzmény: lilaflexninja (5) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 11. 07:35 | #6
Ja amúgy ezek a külföldi üzérek tényleg lerabolják a üzér fajtájukat is, meg kihasználják, butítják, lehúzzák (csak egy kis példa: húsvét környékén, ami náluk pészah ugyanaz a kóser kaja sokkal többe kerül, mert az most pészah kaja, de a nép veszi, vagy eleve a kóser kaja azért drágább, mert kóser, közben ugyanúgy és ugyanott gyártják ahol a nem kósert, legalábbis a nagyüzemit), ezért nem állja meg magát a világuralmi elmélet, nem faji vagy vallási alapon üzérkednek, hanem pénz alapon.
Előzmény: izé012 (3) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 11. 07:31 | #5
Nem vagyok híve a "külföldi üzér" elméletnek, de ha az lennék, és ilyen terveim lennének, én azért nyomatnám a kisebbségeket, és tartanám őket alantas szinten, mert akkor rá tudnám sózni a szar gagyi portékámat. Nézzük csak, hány cigányt látsz audiban, fuxszal, meg mindenféle csilivili szarral, és hány nem cigányt. Jó többet a fehérből, mert többen vagyunk, de arányában. Na most ez a helyzet mondjuk az usában a nagyvárosokban, ahol sok fekete van. Szegények tisztelet a kivételnek buták, nem sok mindenre jók, bűnözni tudnak mondjuk, de a lényeg van pénzük, kapnak segélyt. Abból tök jól megveszik a tévét, a kütyüt, a telót, a 10 literes sajtos pufit és minden szart, mert a reklámok elhatnak az agyukig. Ha mindet felfejlesztenék és értelmiség lenne, nem lenne jó, mert nem vásárolnának annyit, max ingatlant, urambocsá versenytársak lennének az üzleti életben. A birka nép a jó, aki szó nélkül bólogat és fogyaszt ész nélkül. Abból meg minél több kell. Hát ha külföldi üzér lennék, én ezt gondolnám.
Előzmény: izé012 (3) 0 VÁLASZ
Nomax 2015. 05. 08. 19:38 | #4
Mi volt ebben a meglepőfordulat? Hogy a zenélő bácsi adott 50 centet? Minden hasonló videóban így szokott lenni...:D Vagy az volt meglepő, hogy a feka lenyúlta?:D
izé012 2015. 05. 08. 13:04 | #3
A külföldi üzér rész nem kellett volna. A többivel egyetértek.

Valahol soha nem értettem miért gondolják azt egyesek h a 'külföldi üzéreknek' érdekük az h feketék arabok és hasonlók legyenek eltartva a társadalom pénzéből. Jobban belegondolva a 'külföldi üzérek' érdeke sokkal inkább az lenne h az ilyen réteg ne létezzen hiszen akkor sokkal többet tudnak ők is lopni. Gondoljunk csak bele ha Magyarországon nem adnának különböző formákban milliárdos összegeket a cigányság 'felzárkóztatására' akkor ennyivel többet tudnának lopni a 'külföldi üzérek'. De ezek a 'külföldi üzérek' egyesek szerint mégis annyira marhák h saját magukat is kiraboltatják. Irányítják a világot de addig nem terjed a tudatuk h ha kiraknák a kisebbségek szűrét akkor nekik is több jutna? Arról nem is beszélve h ezek a 'külföldi üzérek' feltételezhetően fehér bőrűek. Miért lenne érdekük kiirtatni a fehér lakosságot amelyben kiválóan és feltűnésmentesen elvegyülhetnek?

Szóval ezért nem hiszek én a 'külföldi üzérek' legendájában. Nem mondom h nincsenek és h nem kaszálnak óriási pénzeket. De h nem ők tolják a kisebbségvédő meg buzivédő propagandát az szinte biztos.
Előzmény: hawkeye (2) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 05. 08. 12:51 | #2

Szegény kisebbségek!

Alapítsunk már egyesületet, meg pártot, hogy védjük az érdekeiket!

Hogy?

Hazánkban már több tucat ilyen van? Akkor miért nem hasznosítják magukat?

Mi? Hogy saját zsebre dolgoznak? Elsikkasztják,elisszák, eldrogozzák az állami támogatást?

Na ne!

Mit mondasz? Hogy egy külföldi üzér pénzeli őket saját érdekeinek megfelelően?!

Hogy pontosan így van? Kizárt! Ezt a magyar törvények nem engedik. Vagy mégis.....?


Előzmény: psmith68 (1) 0 VÁLASZ
psmith68 2015. 05. 08. 09:58 | #1
Tökéletes video arról hogyan verik át a fehérek a kisebbségeket.