Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 05. 04. 07:44 | #10
Na most akkor képzeld el a szitut egy átlagos nővel, aki nem tanult önvédelmet, vagy nincs lélekjelenléte, aki sétál az utcán, hátulról lefogják, azt mondják ne sikíts, vagy megöllek. Nem biztos, hogy nagyon eszébe jut harcolni. Persze ha éppen erőszakolnak valakit védekezhet, ha éppen eszébe jut, vagy nem esik pánikba, vagy nem bénítja le a félelem. Sosem lehet tudni, hogyan reagál az ember. Mint ahogy ha pl. sétálsz az utcán és odaugrik eléd három haramia, hogy add a pénzt, vagy leütöd mind, vagy leütöd az egyiket és futsz, vagy odaadod mert befostál. Egyik sem ciki, egyik sem elvárható, ki-ki hogyan reagál.
Előzmény: Gábor-79 (5) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 01. 17:14 | #8
Az ilyen alapvetően annak tudható be h férfi-nő erőszak esetén a férfi csak a legritkább esetben üti meg a nőt. Hihetetlennek hangzik talán /régen olvastam egy tanulmányban/ de egy férfi amikor megerőszakolja a nőt akkor sem üti meg hanem inkább megpróbálja lefogni vagy leszorítani. A legtöbb férfi képtelen komoly kárt tenni a nőben ha üt is az is inkább csak pofon mintsem komoly ütés. Hogy néha mégis sikerül megerőszakolni az vagy azért történik mert a nő leblokkol avagy azért mert mondjuk többen fogják le. De egy az egyben egy valóban védekező nő esetén elég nehéz az erőszak.

Ugyanakkor ha az általad írt esetet nézzük a 100 kilós srác ha nem azzal kezdett volna h lefogja a nőt hanem azzal h kiüsse akkor sokkal könnyebb dolga lett volna. Két másodperc alatt kiüti utána övé a nő. De ez egyrészt a férfiak 99,9%-ától igen távol áll másrészt egy ájult nő ennyi erővel pont olyan mint egy guminő és úgy talán már nem is izgató a férfi számára. Pölö nemrég mutogattak nekem videókat ahol kisgyerekek karatéztak és mutatták h a lányok milyen frankón megverik a fiúkat. Közben meg azt vettem észre h amelyik kissrác a fiúk ellen teljes erőbedobással ütött-rúgott az a lányok ellen sokszor semmit nem csinált csak védekezett. Egyszerűen a férfiak 99,9%-ában nincs benne az h megüssön egy nőt.
Előzmény: Gábor-79 (5) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 05. 01. 17:03 | #7
Azóta átoperáltattam magam. :-)
Előzmény: hawkeye (6) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 05. 01. 16:17 | #6
½Nekem ilyen soha nem jut eszembe ha látok egy részeg embert akár nő akár férfi az illető...½

A múltkor csak nőt említettél.... ;)
Előzmény: izé012 (1) +1 VÁLASZ
Gábor-79
Gábor-79 2015. 04. 30. 19:59 | #5
Még egy sztori a témához.
Pár éve egy haveri párnál felmerült a téma. Ott nem arról volt szó hogy az áldozat nincs magánál, hanem szimpla testi erőn alapuló erőszak történik. (Önvédelmi gyakorlatra jártunk, így merült fel a téma.)
Kissé belelendültek a témába, és a csaj feldobott a pasinak egy fogadást.
Nem részletezném a tétet, a cél az volt hogy a pasi legyűrje őt úgy hogy védekezésre képtelenné váljon.
Közel 100 kilós küzdősportos srác indult meg egy feleakkora önvédelmis kislány ellen.
Nagyon csúnyán elintézték egymást, és bár a vége mégiscsak szex lett, az már beleegyezéses volt.
A srác elismerte hogy hiába volt fölényben, nem tudta volna megerőszakolni a csajt.
(Ezt alátámasztotta az is hogy pár nap múlva kiderült hogy sikeresen eltört pár csont a csuklójában. A srácéban, nem a kiscsajéban, ő megúszta pár folttal.)

A lényeg:
A legtöbb erőszak megelőzhető lenne tudatos viselkedéssel, határozott fellépéssel, és a kiszolgáltatott helyzet elkerülésével.
+1 VÁLASZ
Gábor-79
Gábor-79 2015. 04. 30. 19:47 | #4
Amúgy meg honnan tudta hogy nem azért volt a pasi nadrágja félárbocon, mert már valaki kedvét lelte benne?
Gábor-79
Gábor-79 2015. 04. 30. 19:45 | #3
Nagyon elakadtak az öltözködős résznél. Hiába magyarázzák el nekik ezerszer, hogy nem az alul-öltözöttségről van szó, hanem a VISELKEDÉSRŐL.
A kihívó magatartásról, az ész nélküli flörtölésről, arról hogy bárkitől elfogadnak bármennyi piát, hogy gond nélkül dörgölőznek kicsit figyelemért (pénzért/piáért/buliért) majd az utolsó pillanatban (vagy jóval azon túl) mikor már az egekig húzták a pasit, hirtelen meggondolják magukat.
Vagy esetleg csak másnap reggel jut eszükbe hogy hoppá mégsem volt jó ötlet félrelépni, ez bizony erőszak volt.

Igen, valóban csúnya dolog az erőszak. Ha valóban az.


+1 VÁLASZ
Szancso 2015. 04. 30. 19:16 | #2
Szegény pár(lator!)
Hullarészeg nincs. Ha azt hiszed hogy megmurdelt, és mesterségesen akarod lélegeztetni, vagy bebaszol, vagy megeszed a vacsoráját. :)









izé012 2015. 04. 30. 18:20 | #1
Egyáltalán hogyan jutott eszébe az h egy részeg embert megerőszakoljon-e?
Nekem ilyen soha nem jut eszembe ha látok egy részeg embert akár nő akár férfi az illető...
+1 VÁLASZ