Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
beela 2015. 04. 14. 14:32 | #5
Van, aki felvállalja az állatkisérleteket a termékeivel kapcsolatban. Egy ruhagyár írta termékei cetlijére:

Termékeinket állatokon teszteltük. Egyáltalán nem állt jól nekik.
+1 VÁLASZ
Szancso 2015. 04. 13. 19:39 | #4
Ez a Tilcsák Bea valami állatvédő? Sosem hallottam róla...
+2 VÁLASZ
justil 2015. 04. 13. 13:44 | #3
Lehet erről a témáról sokat vitatkozni, és érveket felsorakoztatni mindkét oldalon...én azt mondom, hogy amíg az emberek a háziállataikat bántalmazzák, vagy kihajigálják őket miután megunják/megnőttek stb, addig nem az állatkísérletekkel van a legnagyobb probléma. Elég szétnézni 1-2 állatvédő oldalon vagy FB csoportban. Félelmetes, hogy mi folyik a világban ezen a téren, és itthon sajnos korántsem nevezhető rózsásnak a helyzet. Telis tele vannak a menhelyek és az utcák is kóbor kutyával, macskával, mert rengeteg ember egyszerűen képtelen felfogni, hogy egy állat tartása felelősséggel jár.

Szvsz előbb oldjuk meg ezt a kérdést, és utána foglalkozhatunk az állatkísérletekkel.
Dmckayals 2015. 04. 13. 13:24 | #2
Elolvastam az eredeti cikket, hát, vannak érdekes vélemények.
Azok, akik úgy gondolják, minden élet egyenlő, gondoljanak bele, hogy egy orvos eléjük áll, a szemükbe néz és azt mondja: a gyerekük egy olyan betegséget kapott, amivel még 2 évet élhet. Aztán azt is mondja, hogy van a fiókban egy elméleti kutatás, ami megoldást nyújthat, de az is lehet, hogy a gyerek az első kezelést sem éli túl, erről viszont nincs adat, mert a szert a gyakorlatban nem lehetett kipróbálni.
Azt, hogy új gyógyszerek hatását állatokon teszteljék, jogosnak érzem, azt, hogy egy sokadik hajfestéket teszteljenek ugyanígy, túlzásnak tartom. Nem azért, mert a hajfesték esetén nincs szükség tesztre, inkább azért, mert szerintem nincs szükség sokadik hajfestékre. Viszont egy súlyos/gyógyíthatatlan betegségre alkalmazható hatékony gyógymódra van, mert az sokkal inkább közösségi érdek, mint az, hogy valakinek a haja hány nap után veszíti el azt a színt, amit felkentek rá.
Azt pedig ne mondja nekem senki, hogy egyedül az emberek használnak ki más élőlényeket úgy, hogy nem törődnek azzal, hogy a tevékenységük milyen hatással van a másikra. A kullancsot nem érdekli, hogy mivel fertőz meg, miközben szívja a véred, és az oroszlán is magasról tesz arra, hogy az antilop, akit megevett ebédre, hány árva kölyköt hagy maga után. Az állatkísérletekben legalább rögzítve van, hogy milyen módszerek alkalmazhatóak és milyenek nem. Minden faj a túlélésért küzd, csak mások az eszközök. Ennek fényében újrafogalmazva a véleményem, a túlélésért folytatott állatkísérleteket szerintem nem szabad betiltani!
+1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 04. 13. 12:43 | #1
kísérletezzenek akkor állatkísérlet ellenzőkön
+2 VÁLASZ