Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
drgore 2015. 04. 10. 15:15 | #15
Egy betegápoló egyszerűen nem tehet ilyet .Fogalmam sincsen mért rúgta fejbe, és mit hallgatott el a média. A hordágyon fekvő embert rá bízták és ő felel érte. Ezzel nem csak a betegápolókat hanem az egészség ügyet égeti le.
Előzmény: palinkaman (14) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2015. 04. 10. 14:56 | #14
Azért vagyunk emberek, hogy viselkedjünk is úgy, de ez nem csak az ápolókra vonatkozik, hanem a kedves betegekre is. És valószínűleg nem fogja a doktornő, vagy ápoló megsimogatni, vagy jutalomcukorkát adni a bácsinak, ha az megdobálta szarral.

Valszeg az ápoló is túllőtt a célon, nem is kicsit, viszont csak azt tudjuk, amit a média beadott nekünk. Normális ok nélkül egy betegekkel foglalkozó ember nem csinál ilyet, ezeknek a helyzeteknek a megoldására tanították. Szóval itt valami nagyobb dolog van a háttérben, csak azt elhallgatják, mert úgy nem lenne ilyen felkavaró.
Előzmény: norbertvincze (13) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 04. 10. 13:04 | #13
"nem hiszem el, hogy csak úgy minden ok nélkül megvernek valakit főleg egy kórházban"

okot adott = basszuk meg, rúgjuk szét, késeljük meg, raboljuk, tanítsuk meg neki a frankot. Tapsikáljuk meg a ezt a szép valóságot.

Nyilván kiváltotta valami abból az elfojtottságokkal teli, frusztrált, agresszív némberből azt a balkáni viselkedést.

Ha állatkertben dolgozó gondozóként leszar véletlenül a csimpánz, kivered az összes fogát?
Előzmény: PabY (12) 0 VÁLASZ
PabY 2015. 04. 10. 12:49 | #12
na ez is micsoda buzi riport volt, nem hiszem el, hogy csak úgy minden ok nélkül megvernek valakit főleg egy kórházban. Lehet ismerték egymást vagy kurva anyázott vagy mit tudom én.
bungle
bungle 2015. 04. 10. 10:50 | #11
FB komment:
"Lassan 9 éve vagyok betegszállító, de sosem ütöttem meg zavart vagy részeg beteget. Nem egyszer kérik a segítségünket a nővérek, mert mondjuk a nővérpult mögül székkel a kezében fenyegetőzik az agytumoros beteg, de akkor is van megoldás. Le kell fogni valahogy, amíg az orvos bead neki némi nyugtatót. Persze eközben előfordulhat némi véraláfutás a lefogott kezeken-lábakon, de ez kivédhetetlen. A fejberúgés és hasonló cselekedet valóban durva, még ha sokszor eszébe is jut az embernek, amikor arcon köp egy részeg, vagy a családunkat fenyegetik, amikor segíteni akarunk a nővéreknek, orvosoknak."
palinkaman
palinkaman 2015. 04. 10. 10:48 | #10
Lehet, és nincs is bajom velük, sőt, sokszor megsajnálom őket, és régebben még adtam is nekik pénzt, vagy kaját. Én azon húztam fel magam hogy nincsenek tekintettel másra, és többszöri kérés, és kikiabálás ellenére is folytatták, sőt, még vissza is szólogattak nem túl kulturált módon. Még ezzel a bunkózással sem lenne bajom, ha ezt valami félreeső helyen csinálják, de amikor a másik ember napját, vagy éjszakáját teszik tönkre, az engem nagyon tud zavarni. De ez nem csak a hajléktalanokra igaz, őket azért valahol meg is lehet érteni, de volt, hogy ugyanezt tizenéves "jajmitkezdjekmagammaljódolgomban" gimisek csinálták, ugyanígy visszaszólogatva.

Szóval: nem érdemes általánosítani, legyenek azok hajléktalanok, tanulók, vagy akár orvosok, ápolók. Mindíg van kivétel rossz és jó irányban is. Sztem a videóban mindkét fél ugyanolyan hibás volt: a bácsika valszeg csinált valamit, amit nem kellett volna és felb'szta az ápolót, az ápoló pedig rosszul reagálta le.
Előzmény: AVIREX (7) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 04. 10. 10:08 | #9
Valahol olvastam: "Ha nem halsz meg a kórház előtt és esetleg túléled a beteghordókat, akkor betesznek egy bevásárló kocsiba. Magyar egészségügy 2015."
+1 VÁLASZ
vadonka 2015. 04. 10. 10:02 | #8
Oké, hogy piás volt, az is oké, hogy elképzelhető ebben az állapotban agresszívebb is. DE! Akkor sem ütöm agyba főbe! Fognak egy-két szíjat és leszíjazzák. Csak van valahol ha más nem nadrágszíj és a kezeit lábait lekötik és nincs gond. A vizsgálatról meg annyit, hogy úgyis kimossák egymást a beteghordók és a biztonságiak és még a csávó lesz a hibás mindenért. De hát ugye szar fizuért túlóra pénz nélkül szopatják ott a dolgozókat, nem is csoda ha náluk is elszakad a cérna hamar. Ezért (is) ugyebár a tetvedék kormány a hibás. Ott mikor vernek már péppé mindenkit? Azt támogatnám! Még mennék is segíteni.
+1 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2015. 04. 10. 09:48 | #7
Nézőpont kérdése. Neki lehet az a furcsa, hogy te meg mész egyáltalán dolgozni :)
Előzmény: palinkaman (6) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2015. 04. 10. 09:06 | #6
Vagy az alkoholizmus. Elég gyanús: elesett, nem volt tudatánál, nem emléxik az eseményekre stb... és a részeg ember nagyon idióta tud lenni, tompulnak az érzékek, lehet hadonászott, vagy ellenkezett, és tudtán kívül jól szájba is húzott valakit.

Volt már olyan, hogy a részeg hajléktalanokkal, én is ugyanezt csináltam volna, pedig még csak össze sem szólalkoztunk: óbégatva, káromkodva ütötték verték egymást éjjel fél 12-kor az ablakunk alatt vagy egy órán keresztül. Elég idegesítő, ha az ember fáradt, és aludna, mert velük ellentétben 7-re megy dolgozni.
Előzmény: AVIREX (5) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2015. 04. 10. 08:57 | #5
Eloszor gondoltam fajgyulolet all a dolgok hattereben. De nem, valami mas. Osszeszolalkozas, stb.
palinkaman
palinkaman 2015. 04. 10. 08:48 | #4
Félreértés ne essék, nem értek egyet a dologgal, és elítélem az erőszakot, főleg, ha magatehetetlen ember ellen irányul, de megint csak arra tudok hivatkozni, hogy a párom dolgozott TV-nél, és nagyon sok, ennél sokkal megdöbbentőbb dolgot árult el.

Pl.: a riportokból kivágnak részeket, és úgy állítják össze, hogy azt mondják vele, amit ők ki akarnak hozni belőle. Ha azt akarták kihozni, hogy "brutális kegyetlenség... bla-bla-bal", egyszerűen azt mondta a főszerkesztő, hogy csak azokat a megszólalásokat tegyék bele, amik ezt támasztják alá, sőt ezeket is vágják úgy össze, hogy minél drámaibb legyen. "Ezzel még nem hazunak", csak nem árulunk el mindent.

Annó egy ismerősöm nyilatkozott az xy TV-nek itt Debben, és mikor látta a riportot leesett az álla, hogy ő nem is ezt mondta. Úgy összevágták, hogy helyenként teljesen az ellenkezőjét hozták ki belőle.

Szóval: a média elvileg tájékoztat, valójában pedig... ...sok csúnya dolgot is csinál (indulatot kelt, valóságot eltorzít, megvezet embereket stb.).
palinkaman
palinkaman 2015. 04. 10. 08:38 | #3
Ez megint egy olyan történet, ahol ki van ragadva a megdöbbentő rész, és nem tudjuk az előzményeknek, és körülményeknek csak egy részét. Lehet, hogy a kórház emberei nem szentek, de ok nélkül senki nem csinál ilyet. Az elvileg zavart állapotú férfi (erre nagyon könnyen lehet hivatkozni, ha el akarunk hallgatni valamit) ő maga sem mond semmit arról, hogy mivel húzta fel így az ápolókat.

Az rendben van, hogy a kórházak ma szutyok helyek, bunkó ápolókkal meg orvosokkal, és nem mindig foglalkoznak eléggé a betegekkel, de egy ilyen mögött nem csak ennyi van, amennyit mutatnak, és elárulnak. Ez megint egy hatásvadász szenzációhajhász riport, amiből megint csak annyit tudatnak velünk, hogy maximális legyen a megdöbbenésünk.
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 04. 10. 07:01 | #2
Mondjuk egy fejsérüléses beteget fejbe kell rúgni, valóban! Bravó! A barom a lábát alig bírja felemelni a rúgáshoz.

Két része van ennek a sztorinak:
1. egy baleseti ambulancia szutyok egy hely tud lenni, csövesek, drogosok, alkeszek, börtönösök kerülnek a normális emberek mellé, néha súlyosbítva a kisebbséggel. Valóban van, hogy valakit bevisznek, és még az hőbörög, agresszív. Ezt valahogy le kell kezelni, bár nem biztos, hogy így. Érdekes, amikor meg mondjuk öt rétinigger pamparászik, akkor meg elbújik mindenki.

2. egy baleseti ambulancián dolgozó emberek és a mentősök szutyok, mocsok, alkesz, féreg emberek tudnak lenni, mindenféle emberség nélkül. Simán leszarják, hogy három órája ott fekszik valaki a hordágyon, egy részeggel, csövessel olyan bunkó módon beszélnek, mintha a seggükből rángatták volna ki. Öregeknek, részegeknek eltűnnek dolgaik, pénz, pénztárca, ékszer, a beteghordók tartják a zsebüket, de órákig ott hagyják a beteget a röntgen előtt, mert nem jattolt. És nem csak a részegekkel/bolondokkal ilyenek, hanem a sima öregekkel is.

A videón látható ember nem biztonsági őr, mert olyan eleve nincsen sok egy kórházban, hanem valószínű sima beteghordó, aki ott baszódjon meg, illetve kerüljön be egy másik ambulanciára, ne adj isten legyen kicsit zavart, és rabolják ki, rúgják fejbe.

Mindig jön a duma, hogy kevés a pénz, meg sok a munka, meg nagy a hajtás, de aki nem bírja mondjuk az ambulanciával járó "változatos ügyfélkört" az ne dolgozzon ott. Egyszerűen hihetetlen mennyire embertelen, empátia nélküli emberek tudnak a kórházakban dolgozni, de persze ha ő beteg, akkor elvárja, hogy a seggét is kinyalják.
közlegény
közlegény 2015. 04. 09. 23:30 | #1
alkoholisztikus detoxikálás
+3 VÁLASZ