Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 04. 10. 11:12 | #19
Úgy érzem lassan ideje írnom Brüsszelnek, vagy Strasbourgnak, vagy ahova kell, hogy vizsgálják már meg, nem lehetne-e kártalanítani valahogy azokat, akik felelősen élnek, dolgoznak és nincs hitelkártyájuk, hitelük meg befektetésük, fizetik a rezsit, netán még az adót is rendesen. Tök ki van már azzal, hogy az jár jól, aki valamit elbaszott.
Előzmény: bungle (18) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 04. 10. 10:48 | #18
Nagy nap ez a Quaestor-károsultaknak
A terv szerint 30 millió alatt mindenki visszakapja a pénzét.
http://index.hu/gazdasag/2015/04/10/nagy_nap_ez_a_quaestor-karosultaknak/
drgore 2015. 04. 01. 15:23 | #17
A teljesen kockázatmentes befektetés a lőszer, gyógyszer és a konzerv. Utána talán az arany bár abban is van némi árfolyamkockázat ugyanis az árát mesterségesen tornázták fel erre a szintre de addig amíg lesz kereskedelem addig biztos hogy lesz értéke. Állampapír az attól függ hogy mekkora kockázata az áramcsődnek. Annyi előnye van hogy amíg létezik magyar állam, addig az állampapírok képviselnek valamennyi értéket mert az állam mindenkori garanciát vállal a papírjaira. Egyes esetekben lehet hogy még jobban is jársz mintha másba tetted volna a pénzed. Egy banki kötvénynél ezt már nem tudod elmondani mert ha a pénzintézet csődbe megy akkor felszámolják és kész.
Személy szerint nagyon kicsinek tartom az államcsőd esélyét. Egyrészt hogy ki ül a kormánynál az nem befolyásol sokat mert csak színjáték az egész. Magyarország közel nincs olyan rossz gazdasági helyzetben mint ahogy azt néha a médiában beállítják. Van itt bőven pénz csak nem oda megy ahova kell. Lehetőség és kilátások is csak nem azok kapják akiknek kellene. Írországban és japánban sokkal magasabb az államadósság mégsem lehet hallani róluk semmit. Másrészről nem is engednék hogy becsődöljünk. Egyrészt fizetésképtelen ország nem tudná törleszteni az adósságát másrészt lehetséges hogy több országot magunkkal rántanánk, de az biztos hogy az egész eu megérezné. Ott van pl. Görögország. Egy csóró lusta ország aminek a turizmuson kívül semmije nincsen mégsem engedik becsődölni.
Előzmény: rermo (14) 0 VÁLASZ
Dmckayals 2015. 04. 01. 14:56 | #16
A kisebb alatt én sem a nullát értettem. Az állampapírt egyébként azért adják ki, mert az államnak kell az a pénz, tehát ez a biztonságát nem befolyásolja. Maximum az érintené a dolgot, ha az államnak nem kellene a pénz és nem adna ki állampapírt. Az, hogy az állam csődöt jelent és emiatt az állampapírokat nem tudom pénzre váltani, már esélyesebb. Bár én nem érzem úgy, hogy sok esély lenne rá, de ha ez be is következik, a megtakarításomra a magyarországi társaság anyacége vállal garanciát, ami nem csak és kizárólag magyar állampapírokban tartja a teljes vagyonát, így lesz miből kifizetnie a kötvényemet.
Kereshetünk még csomót a kákán, mindennek van előnye és hátránya és mindenkinek a józan ítélőképessége alapján illik eldöntenie, hogy mit hogyan csinál. Én a lehetőségeim ismeretében ezt a mértékű kockázatot tartottam elfogadhatónak, mások - mint a kommented alapján Te is - máshogy értékelitek a dolgot.
Előzmény: rermo (14) +1 VÁLASZ
rermo 2015. 04. 01. 14:43 | #15
Amúgy ez egy piramisjáték volt ... látva a grafikont a bevételekkel , teljesítmény nélkül . Az állampapír az micsoda ???? ...pont ugyan ilyen piramisjáték , hiszen az állam folyamatosan mínuszban van és a kifizetéseket az újabb kötvénykibocsájtásokból fedezi . Egy eszköz persze van a kezében ez pedig a pénznyomda . Baj esetén egyszerűen szétteríti a kifizetéseket és mindenki pénzét értékteleníti el .
rermo 2015. 04. 01. 14:39 | #14
Az " állampapírnak " lehet , hogy kisebb a kockázata de nem 0 . Pontosabban addig lesz biztonságos amíg nem kell az államanak az a pénz is ...vagy nem tudja visszafizetni . Szerintem a mai világban akár 1-2 év alatt is tud úgy alakulni a helyzet , hogy borul minden . Pl egy jobbik győzelem vagy jobbik fidesz koalíció esetén kilépünk vagy kiraknak az EU ból ... ugye mindkettő ki akarja vinni az országot ... simán benne van a pakliban egy államcsőd .
Előzmény: Dmckayals (1) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 04. 01. 07:05 | #13
Ők csak a közpénzt akarták megfialtatni, hogy több jusson honvédelemre, utak építésére, meg közjóra.
Előzmény: 3m3ricus (10) 0 VÁLASZ
drgore 2015. 04. 01. 06:37 | #12
Valószínűleg ők is kaptak abból a 100 milliárdból, ezért fordították el a fejüket :)
Előzmény: 3m3ricus (11) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2015. 03. 31. 22:22 | #11
Én még kiegészítenám a bűnösöket a PSZÁF és MNB felügyeletével is, mivel az ő dolguk lett volna ezt megakadályozni.
Előzmény: lilaflexninja (9) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2015. 03. 31. 16:41 | #10
http://www.kormany.hu/download/c/cb/40000/tarsolycsaba_level.pdf
Elolvastam a levelet...
Magyarán: a bonsai duce adjon 300 milliárd értékben állampapírt, ami fedezetül szolgál a Questor csődjére. Így, ha becsődöl a Questor, akkor odaadják az állampapírt a befektetőknek és minden jól van. DE! Azt a 300 milliárdot utána nem a Questor fizeti ki, hanem a magyar állam, tahát a termelő és adózó réteg. Így az egész kifizetés át van hárítva az államra és a Questor vezetői mosták kezüket. Megint mindeki jól jár, csak az adófizetők nem.
Kurva jó! Anyátok hogy van???
Még arra az egyszerű kérdésre nincs válasz sehonnan, hogy mi a szart keresett ott közpénz??
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 03. 31. 15:13 | #9
Na nagyrészt egyet is értek. Kárpótlás kéne ilyenkor, meg vagyon elkobzás, meg utánajárni, hova is ment a pénz. Mert pénz nem tűnik el, csak átalakul.

Csak hogy trollkodjak. Mindig megy a hiszti, hogy nyereség adó, meg ilyen adó, meg olyan adó. Valahol egyetértek, hogy a leadózott jövedelmemből megspórolt pénzem után miért kell adózni, de kell. Akárhogyan is nézzük, a kamatért én már nem dolgozom meg. Nem teljesen igazságos dolog ez, de ez van. Én, ha munka után dolgozom egy kicsit, és vagyok olyan hülye, hogy ezt be is vallom, több mint a harmadát befizetem annak amit kapok. És azért a kis munka utáni plusz pénzért dolgozom is. Míg a befektetés, a bankbetét, az államkötvény után járó nyereségért nem dolgozom meg. Rendben a nyereség annak a fizetsége, hogy kölcsön adtam a pénzem, de nyereségem van, bevételem van. Szóval adózni kell.
Na mindegy, ez nem tartozik a tárgyhoz.

Az tartozik a tárgyhoz, hogy az állanak ott kéne felelősséget vállalnia, hogy kiszűrje a rosszul működő pénzügyi cégeket, vagy felügyelje, vagy tudjon már róla, hogy héé évek óta nem nyereséges, vagy utánanézzen ki tudja-e fizetni az ügyfeleket. Vagy végső esetben ültessen már le mindenkit, aki bűnös.
Előzmény: drgore (7) +2 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2015. 03. 31. 15:01 | #8
Ilyenek a magyar torvenyek, rengeteg sikkaszto van, akik masok penzet teszik zsebre, semmit nem tudnak kezdeni veluk..
Előzmény: zed911 (4) +1 VÁLASZ
drgore 2015. 03. 31. 14:52 | #7
Azt elfelejtetted hogy én azért a 100 ft-ért megdolgoztam és adót is fizettem belőle és úgy döntöttem hogy nem a kocsmában iszom el hanem befektetem. Akinek odaadom a pénzemet és csinál belőle 120-at azért ő megkapja a saját jutalékát amiből adóznia kell, de ahhoz a +20 ft,-hoz senkinek semmi köze nincs.
Jogosan vannak felháborodva a befektetők és jogosan követelik vissza a megtakarításaikat. Semmi köze nincs ennek ahhoz hogy milyen kockázatok befektetésbe tették a pénzüket és hogy tisztában voltak-e ezzel. Bűncselekmény áldozatai lettek és szándékosan forgatták ki őket a pénzükből. Ebből viszont egyenesen következik hogy nem a BEVA-nak kell őket kártalanítani, főleg nem közpénzből. A hatóságoknak a dolga utána járni az eltűnt milliárdoknak és azt visszaszolgáltatni a jogos tulajdonosoknak ha kell vagyon elkobzással. Csak ugye ez sosem fog megtörténni.
Előzmény: lilaflexninja (6) +2 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 03. 31. 14:19 | #6
Még szép, hogy adóznak utána! Van 100 forintom, odaadom valakinek, hogy csináljon 120-at belőle, akkor lesz 20 forint pluszom, amiért nem dolgoztam meg. Az a minimum, hogy adózok utána, főleg, ha nekem is kell adózni minden szar után, nem csak a befektetésem után, ami nincs is. De tudod mit? kárpótoljuk őket annyival, amennyi adót leadóztak volna. A többit könyveljék el veszteségnek.

Azzal meg, hogy a betétesek pénze mennyire van visszaforgatva a gazdaságba... Akkor nem veszett el a pénzük, csak beszórták búzamagként a földbe nem? Akkor viszont olcsóbb lesz a kenyér, mert több mag jutott a földbe, így valahol visszanyerik a pénzüket. És amúgy sem mindig jó, ha sok pénz van a gazdaságban, van amikor igen, de van amikor inkább az államnak kéne a pénz, hogy fedezze a hiányt.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (3) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2015. 03. 31. 14:05 | #5
Bárki is minuszozott le, ritka nagy tirpák lehet.... :DDD
Előzmény: .::JunKieEQ::. (3) 0 VÁLASZ
zed911 2015. 03. 31. 13:14 | #4
Más kérdés, hogy igenis az állam hibája, hogy így el tudják sikkasztani a pénzeket és egy nincstelen cigány a vezérigazgató. Ez semmilyen felügyeletnél nem tűnt fel? De az 50 millás audik sem saját tulajdonúak amikkel rohangálnak.

De ettől függetlenül ne az állam pénzén kártalanítsák őket ha a svájci frankosoknak sem segített az állam...
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2015. 03. 31. 12:19 | #3
Nem örömükben, inkább mintha a fogukat húznák, de a nyereségből leadóznak... Nem beszélve arról, hogy mivel nem a párna alatt, vagy a kertben elásva tartják a megtakarításukat, hanem vissza van forgatva a gazdaságba, mindenki nyer....
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 03. 31. 12:06 | #2
Szerintem ne segítsenek, és ne az állam segítsen. Így jártak. Akinek van befektetése az örüljön, hogy van megtakarítása egyáltalán, de ne az "én" pénzemből mentsék ki őket, ha már kockáztattak. Ha nagyon nyernek, akkor ők sem fizetnek be az állambácsinak nagy örömükben egy adott százalékot.
+2 VÁLASZ
Dmckayals 2015. 03. 31. 11:39 | #1
Sajnálom azokat, akiknek benne volt a pénze, de sajnos az szerintem köztudott, hogy a tőzsdei alapok kockázatosak. Én csakis olyan pénzt vinnék a tőzsdére, ami "játszós", tehát felesleges, de olyanom meg nincs. Az én megtakarításaim állampapír alapúak, ami ugyan kevesebbet hoz, de kisebb a kockázata is. Nekem ez idős koromra kell, ezért nem kockáztatom. Viszont annak örülnék, ha a befizetett adómból nem csak mások rossz döntéseit ellensúlyoznák. Szóval azt mondom, szép dolog segíteni azon, aki bajba jutott, de engem is megdicsérhetnének néhány adóforinttal azért, mert én meg jól döntöttem.
Kicsit olyan ez, mint a Quake-ben, mikor sz@rrá lőnek, aztán jön a respawn, és minden megy gond nélkül tovább.
+2 VÁLASZ