Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas
Nas 2015. 07. 26. 11:09 | #10
Áhh, nincs kedvem hétvégén is dolgozni. :S :)

Az általad linkelt oldalak GMO-ellenes kampányszervezetek oldalai, nyilván a saját igazukat alátámasztó tanulmányokat szedték össze. A kanadai megfigyelés mindössze annyit mutat ki, hogy megtalálható az anyai és magzati szervezetben a BT toxin. Oké. MINDEGYIK peszticid megtalálható kisebb-nagyobb mennyiségben az emberek szervezetében, amit adott országban használnak, a vegyipari kemikáliák ugyanúgy, ne legyen senkinek illúziója ezzel kapcsolatban. + Attól, hogy megtalálható a szervezetben, még nem biztos, hogy ránk nézve is káros, a BT toxin hatásmechanizmusa eléggé specifikus, alapvetően a rovarok emésztőrendszerét teszi tönkre, ami azért teljesen más, mint a miénk. Persze ettől még lehet ránk nézve is veszélyes, ezt nyilván ki kell vizsgálni, vizsgálják is, erre történt már rengeteg kísérlet. Enélkül engedélyeztetni sem lehet egy új fajtát, nemhogy termeszteni. + A GMO technológia NEM a BT toxinon alapul, ez csak egyféle irányvonal a számtalan közül.

http://www.bt.ucsd.edu/how_bt_work.html
Előzmény: norbertvincze (9) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 07. 26. 10:34 | #9
Nas, fejesugrás ebbe a témába?
(én nem néztem bele)

A 2011 Study done at Sherbrooke Hospital in Canada found GMO Bt toxins in the blood serum of 93% of pregnant women tested, and in the cord blood of 80% of their unborn babies. These are the same Bt toxins that are engineered into insecticide producing GMO corn. Independent studies on these Bt toxins have shown cause for concern. This study is 4 years old, yet to date there has been no follow up. Fetuses are extremely vulnerable during their development and we must do everything we can to protect them from exposure to pesticides. This leads us to ask... WHY HASN'T FURTHER RESEARCH BEEN DONE?

READ the study:
http://www.kiwimagonline.com/ftp/2011%20October-November/Research/Detox%20Your%20Diet/Aris_Fetal_Exp_Cry1ab_2011.pdf

Independent studies on Bt Toxins:
http://www.gmofreeusa.org/research/bt-bacillus-thuringiensis-studies/
norbertvincze
norbertvincze 2015. 04. 02. 13:17 | #8
Akár egy literrel is ihatunk belőle, kutya bajunk se lesz – bizonygatta a génmódosított termékeiről elhíresült Monsanto amerikai mamutvállalat egyik növényvédő-szeréről dr. Patrick Moore független (?) szakértő a francia Canal plus egyik múlt heti műsorában.
A riporter kapva kapott az alkalmon és megkínálta vendégét egy pohárkával, aki először politikailag korrekt módon, kötelezően „megörült” a lehetőségnek, majd a rákkeltő folyadékot tartalmazó kancsót meglátva pánikszerűen kimenekült a szerkesztőségből, mondván, ő „nem idióta”. Az egész GMO-ipart két perc alatt hitelesen bemutató videofilm bejárta a világot, felfedve, mennyire bízhatunk a lakosságot nyugtatgató „szakértők” pártatlanságában és a multik hatástanulmányaiban. (A kínos eset után a Monsanto kiadott egy nyilatkozatot, amelyben dr. Moore függetlenségét bizonygatták…)

Nagy titokban most tárgyalják az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabad kereskedelmi övezet feltételeit, és ha minden halad a rendes kerékvágásban (ugyan miért ne haladna?), akkor jövőre már mi is megkóstolhatjuk a hormonkezelt marhahúst, a klórozott csirkét vagy a GM-rovarirtó szerekkel permetezett kukoricát. Az ember vagy profit kérdését most döntik el helyettünk, természetesen az utóbbi javára. A még megmaradt szuverenitásunk újabb részét adjuk fel azért, hogy tagjai lehessünk a világ legfejlettebb és legnagyobb közös piacának, amely állítólag óriási lehetőséget nyújt számunkra is (lásd: bécsi cukrászda).

Ha az illetékesek megegyeznek az utolsó részletekről is, akkor jövő évtől 822 millió ember akadályok nélkül, egyforma előírások alapján fogyaszthatja annak az országnak a termékeit, amely a világ egyetlen fontos környezetvédelmi egyezményét sem írta alá. Pedig van belőlük legalább három: a bázeli, a kiotói és a stockholmi egyezmények, amelyekre az elmúlt 15-20 évben az Egyesült Államoknak csak nem sikerült időt szakítania.

Tiszteletben tartva a napi politika elsődlegességét, megjegyeznénk, hogy a jövőnket meghatározó egyezmény kissé fontosabb annál, hogy ma éppen ki kit mondatna le és miért. Jellemző, hogy az európainál sokkal lazább egészségügyi előírásokat követő amerikai termékeket Európába akadálytalanul ömlesztő Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (ezt az eufemizmust!) alig érdekel valakit a nép felkent képviselői közül. A vitanapon néhányan lézengtek a parlamenti patkóban, holott a szerződés az unió környezet-, egészség- és fogyasztóvédelmi terepét megváltoztathatja, és a multinacionális nagyvállalatokon kívül szinte senki nem járhat jól vele.

Nem véletlen a lakosság kizárása: senkit nem kérdeztek meg, szeretne-e hormonkezelt marhahúsból vasárnapi levest főzni, klórozott csirkéből paprikást készíteni, és kérne-e a sok helyen rákkeltő hatásúnak bizonyult növényvédő szerekkel permetezett kukoricából. Itt már rég nem egy kósza zöldgondolatról van szó: nem egy zuzmófajt kellene megvédeni a kipusztulástól vagy médialátványosan, környezetkímélően biciklivel bejárni a Parlamentbe a belvárosból (s utána lifttel felmenni az első emeletre).

A szerződésbe ráadásul jó eséllyel az is belekerülhet, hogy például a fent említett Monsanto bepereli a magyar vagy bármelyik más uniós tagállamot elmaradt haszon címén, és ha nyer egy nemzetközi bíróság előtt (eddig ott általában a multik nyertek), kötelező lesz beengedni az eddig tiltott árukat. Így a multik végleg a nemzetek fölé kerülhetnek, átírhatnak olyan normákat is, amelyekről eddig a helyi közösségek dönthettek. Ezt szeretnénk?

Ha valahol, hát ezen a mezőn derekasan küzdeni kellene – mellébeszélés helyett.
(forrás: mno.hu)
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 03. 31. 11:15 | #7
Biztos van olyan, aki nem tud angolul, szóval a "You can drink a whole quart of it and it won't hurt you" mondatot sem érti eleve mondjuk :)

De szerintem mindenki értette, de attól még a riporter is hülye, mert miért is akarná meginni a szart. A riportalany is hülye, mert ne dobáljon nagy szavakat.
Earl of Helsington 2015. 03. 31. 10:57 | #6
Úgy látom nem értitek... a fickó mondja: "You can drink a whole quart of it and it won't hurt you"... ennek az apropóján kínálják meg egy kupicával... mit nem értetek ezen?
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 03. 30. 13:10 | #5
Eleve hogy merül fel, hogy akár meg is ihatna az ember egy pohár gyomirtót. Függetlenül a cég termékétől szerintem nem akkora gáz, hogy egy gyomirtót mondjuk nem lehet meginni, de kis adagban csak írtja a gyomot. Persze nem is kell ezzel pedálozni, hogy akár meg is lehet inni, mert hülyén maradhat az ember.
sergi 2015. 03. 30. 13:07 | #4
A gyomirtó gyomorirtó,ezt mindenki tudja.Ez egy hatásvadász ökörség.
rermo 2015. 03. 30. 09:20 | #3
Természetesen nem teljesen ártamatlanok ...sőt ha beveszed a szádba a kipufogó végét és valaki padlógázt ad a kocsiban akkor meg kimondottan káros az egészségedre .
Előzmény: ladislav (2) 0 VÁLASZ
ladislav 2015. 03. 29. 22:34 | #2
A benzin káros az egészségre az autóban is. Esetleg szerinted a távozó gázok teljesen ártalmatlanok?
Előzmény: rermo (1) 0 VÁLASZ
rermo 2015. 03. 29. 21:09 | #1
Mindkettő hülye . Egy gyomirtó nem emberi fogyasztásra való ezt nem kell mondani , meg azt sem , hogy a szakszerű használat mellett ártalmas ...azt sem .

A benzin vagy a fagyálló ugyan ez a kategória , ha a kocsinkba rakjuk akkor nem káros az egészségre ha megisszuk akkor káros . A gyomirtót sem meginni kell hanem gyomot irtani vele .