Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2015. 03. 26. 12:26 | #23
http://passport.blog.hu/2015/03/25/felhokarcolo_a_sivatag_szelen
Úgy látszik egy újabb baromság, legalábbis itt egy FB komment:

"A cikk írójának ajánlom, hogy látogasson ki az Emirátusokba (vagy ha jobban tetszik: Emírségekbe) és kicsit nézzen körül, nagyon meg fog lepődni... Nettó butaság, tájékozatlanság és előítéletesség, amiket állít a cikkben...

Előre is elnézést a hosszú kommentért, de kinyílt a bicska a zsebemben ennyi baromságot olvasva...

Több hetet töltöttem kint a párommal két éve, az eredeti apropó az Abu Dhabi F1-es nagydíj volt, de természetesen bejártunk és megnéztünk mindent. Hogy mik a tapasztalatok? Az árak nagyjából ugyanolyanok, mint itthon, akár a ruha a plázában, akár egy étterem, akár az élet többi területe. Természetesen a kőgazdag réteg is megtalál magának mindent, csak győzze pénzzel De a mindennapi élet egyáltalán nem drága, csak egy példa: a taxi kb 80-100 Ft/km. Két hetet voltunk Dubaiban és így is egy csomó minden nem fért bele, annyi program és látnivaló van a városban. Természetesen nekünk sem maradhatott ki a Burj Khalifa kilátója, de pl búvárkodtunk delfinekkel a Pálma-szigeten, vacsoráztunk a hétcsillagos Burj al Arab tengerparti éttermében, hajókáztunk a "Velence-stílusú", vízre épült, tradicionális arab épületekből álló negyedben, voltunk az óvárosban (múzeum, bazár, erőd, stb...), hogy csak néhány példát emlitsek és ez csak a programok töredéke volt. Abu Dhabi szolidabb és kevesebb a látnivaló, de pár tartalmas napot ott is simán el lehet tölteni, hogy mást ne mondjak, Ferrari World, mellette az aquapark, a világ egyik legnagyobb és legkomolyabb mecsetje, stb...

Az emberek végtelenül normálisak és korrektek, nem húzzák le és nem vágják át a turistákat, mindenben készségesen segítenek. Többször rácsodálkoztunk egy-egy meglepően pozitív élmény kapcsán a helyiek mentalitására és ezt el is mondtunk nekik. A válasz mindig az volt, hogy nekik a turista nem egy fejőstehén, mert gazdag az országuk, hanem TÉNYLEG fontos nekik, hogy milyen szájízzel és élményekkel mész haza tőlük és milyen hírüket viszed a világban.

És mielőtt azt mondanád, hogy turistaként más, mint ott élni: igen, így van. Élnek kint barátaim, magyarok és arabok is és meséltek a mindennapokról, politikáról, gazdaságról, mindenről és elenyésző volt a negatív észrevétel. Szerintük sok embernek fogalma sincs milyen igazából az Emirátusok, sok az előítélet és el kell menni megtapasztalni - amivel maximálisan egyetértek. Érdekes volt az egyik beszélgetés vége, megkérdeztem a társaságot, hogy ha röviden össze kéne foglalni, hogy milyen ott élni, mit mondanának. Erre mindenki elkezdett vigyorogni, hogy nagyon jó meg minden és el nem cserélnék másik országra az életüket, de a legjobb megfogalmazás rövid és lényegretörő volt Az egyik srác csak annyit mondott, hogy "egész évben Disneyland" - és ezt egy 10+ éve ott élő ember szájából hallani szerintem elég hiteles forrás

A poszt írójának ajánlom, hogy utazzon el pár hétre és nézzen körbe... És ne utazási irodával, hanem magán szervezésben. Utána pedig olvassa el újra ezt az írását és gondolkodjon el..."
bungle
bungle 2015. 03. 24. 12:46 | #22
Te vetted fel? :)
Ha igen: a víz alatti felvétel mivel készült?
Előzmény: sf (20) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 03. 24. 12:42 | #21
Magyarok, lányok, asszonyok! Ne menjetek Dubajba
http://444.hu/2015/03/24/magyarok-lanyok-asszonyok-ne-menjetek-dubajba/
sf 2015. 03. 18. 22:08 | #20
Ravennë
Ravennë 2015. 03. 18. 18:15 | #19
Az egyetlen baj az, hogy a szarrá PhotoShop-olt, vagy szimplán jól beállított képek után mást kapunk, mint amit várunk, és ezt egyből negatív dolognak, illetve csalódásnak éljük meg, pedig alapból nagyon is tetszene a hely. Velem is sokszor előfordultál már ez, éppen ezért próbálom földhöz ragadottabban elképzelni a kiszemelt úti célt, és tényleg csak a kellő morzsányi infót megtudni róla, így nagyobb az esélye a pozitív csalódásnak. ;)


Előzmény: lilaflexninja (18) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 03. 18. 09:08 | #18
Már máskor is jelent meg ilyen cikk, nagyjából ezekkel, vagy ez ugyanaz? mindegy is. Mit vár a cikk írója, vagy az aki panaszkodik! Hogy leszopják a piramis tövében, vagy jönnek az ufók? Vagy mit vár egy olasz várostól? Vagy egy arabtól? Odamegy és fanyalog, hogy jujj koszos. Más ország más kultúra baszki. Stonehengenél is arra számítanak az emberek, hogy odaugranak a druidák és megszállja valami ősi szellem?

Komolyan nem értem. Voltam már én is egy-két helyen, ami hallomásból látványból, tévéből nagyobb durranásnak tűnt, és az is igaz, hogy annyira elér hozzánk minden info, hogy nincs mit felfedezni, nincs min meglepődni, de azért, hogy egy-egy ilyen hely csalódás lenne? Mert tömeg van, mert kicsi, mert csak egy rom! Azért ez nagyfokú bunkóság. Az ilyen tényleg meressze a fenekét egy szállodában.

Én éppen ezért nem szoktam képeket nézegetni, videókat bámulni azokról a helyekről, ahova megyek, max. annyit, hogy mit érdemes megnézni. Mert újdonságként hat, ha nem sokat láttam előtte belőle. Sajna jártam már úgy, hogy más volt az elképzelés, nálam ilyen volt Atlantic City, hogy húúú kaszinóváros, aztaaa, aztán jött a valóság. De ennek ellenére örülök, hogy voltam ott, és láttam.

bungle
bungle 2015. 03. 18. 08:01 | #17
Előzmény: közlegény (13) 0 VÁLASZ
Tooni 2015. 03. 17. 23:41 | #16
Rakás szar iskolapéldája a cikk.
blackmumus 2015. 03. 17. 22:45 | #15
Én meg sok olyan helyen jártam ahová a magyarok többségének eszébe sincs elmenni. Olyan magyar városokban, falvakban, várakban, kastélyokban, hegyvidéken, alföldön, és rengeteg olyan helyen amelyet sokkal többre tartok mint a cikkben felsoroltak bármelyike és a legtöbbje szebb, tisztább, díszesebb, érdekesebb esetleg nagyobb, amelyek mellett az átlag magyar úgy megy el minden nap, hogy észre sem veszi. Pedig lehet, hogy csak 1 sarokkal később kellene befordulni mint általában, vagy fel kell nézni az okostelefonból.

Persze van sok izgalmas hely külföldön is, volt sokhoz szerencsém, de van itthon is rengeteg.
Előzmény: sf (14) 0 VÁLASZ
sf 2015. 03. 17. 22:10 | #14
én végtelenül szerencsésnek érzem magam, hogy majdnem mindegyik helyen voltam már...
aki ezt a cikket írta, az valószínűleg még sehol sem volt :) ne bátortalanítson el senkit az utazástól egy ilyen cikk...
mellesleg, a képek is jól meg vannak komponálva, hogy átverjék vele a népeket :)
közlegény
közlegény 2015. 03. 17. 18:54 | #13
guccsisták :)
Előzmény: bungle (11) +1 VÁLASZ
Szancso 2015. 03. 17. 18:45 | #12
Ja, a kis csaj abban zöld nadrágban sokkal nagyobbnak tűnik, mint Stonehenge. ;)

bungle
bungle 2015. 03. 17. 18:12 | #11
Ilyet a Kossuth téren is sokat látni.
Némelyiknek még Gucci táska is van a kezében.
Előzmény: közlegény (9) +1 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2015. 03. 17. 17:31 | #10
Hirtelen egy másodpercre ledöbbentem, hogy az OTP Bank is a felsorolt turistalátványosságok közé tartozik, bár kiábrándító, az tény.

http://i.imgur.com/BZYnMbg.jpg
+1 VÁLASZ
közlegény
közlegény
közlegény 2015. 03. 17. 15:16 | #8
leszámítva dubai reginát :)
egyébként osztom :)
Előzmény: nkmedve (7) 0 VÁLASZ
nkmedve 2015. 03. 17. 15:11 | #7
Sok igazság lehet a cikkben, de a Gibraltári rész rendesen felidegesitett. Aki ilyet leir az serintem ne menjen inkább sehova, maradjon otthon, vagy kiránduljon a mallig s vissza. Ennyi erővel akkor pl. Machu Pichu is csak néhány ertéktelen rom egy hegy tetején (csak azért ez a példa, mert oda valamikor nagyon elmennék, lehet mondani 1000 mást). Lehet egyedül vagyok vele, de én sokszor többre tudok értékelni egy egyszerű hegyet, sziklát vagy romokat (lehetőleg olyat ahol nincs 100 túrista / m2) mint bármilyen modern városi kalandot (lásd Dubaj és hasonlók).
közlegény
közlegény 2015. 03. 17. 14:49 | #6
Előzmény: kotta (5) 0 VÁLASZ
kotta 2015. 03. 17. 14:36 | #5
Sajnos tök igaz lehet. :-(
Én nemtom miért, de szívesen elmennék Nápolyba, de csak egyedül, a család meg menjen ahová akar, de oda ne. Na jó, nagyobb kölkök jöhetnek, asszonypajtás viszont biztos ne. Ott is emberek élnek, szét fognak szívatni, de emberek. Ölni csak elég indokoltan szokás azt gondolom, bár lehet naív vagyok. És igen, a gondolom nagy bűz és a sok szemét tényleg zavarna, de valamiért mégis megnézném. Csak magamból indultam ki. :-)

És egy helyreigazítás (tényleg parasztságnak nevezném, mentségül: hirtelen írtam): Nagyharsány egy falu, a gyönyörű hegy pedig Nagyharsány határában a Szársomlyó vagy Nagyharsányi-hegy. Gibraltárt meg az írás sziklának nevezi...pfhú ez innentől geomorfológia, de azért azt a sziklavackot, aminek történelme, érdekes elhelyezkedése, hangsúlya és szépsége van, én azért mégis megnézném élőben.
Előzmény: tjunior (4) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 03. 17. 13:46 | #4
6. Zavarni fog, mert ugyan szinte minden olasz város szemetes és büdös (már amelyikben én jártam), de Nápolyban konkrétan térdig gázolsz a szemétben. Nápoly egy elképesztően szép helyen épült putri (nagyobbrészt)
Előzmény: kotta (2) +1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 03. 17. 13:30 | #3
mintha Karl Pilkington mondaná
kotta 2015. 03. 17. 13:21 | #2
Hülye fanyalgás.
1. Már az is baj, ha valamelyik ország rágyúr az idegenforgalomra? (melyik hülye az, aki nem?)
2. Speciel tök nem vonz, lehet, hogy jogosan; egy pont oda.
3. Lassan nincs olyan hely, ahol ne pénzt kérők lepnének el, valahogy el kell fogadni, és akkor már talán nem is számít annyira.
4.Ez ég akár indokolt is lehet, még egy pont oda.
5. Mittudomén. Én nemrég láttam ezeket (valami cikkben írtak róla), és pont az döbbentett meg, mennyire kib... nagy szobrok. Véleményes.
6. Kábé mindenki sejti milyen lehet Nápoly közbiztonsága, tisztasága, Ha mégis odamegyek, akkor nem zavar, gondolom.
7. Érdekel bárkit, hogy mekkora? Marhára nem emiatt érdekes.
8. Meg tudom adni, nem ismerem.
9. És ha hegy? Ha úgy vesszük a Nagyharsány is csak egy hülye hegy, mégis állati szép.
10. lásd 3.pont
11. Vegast bungle már cáfolta és én hiszek neki. ;-)
Előzmény: bungle (1) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 03. 17. 12:50 | #1
Vegasról hülyeséget ír. De lehet, hogy a többiről is...