Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
justil 2015. 03. 02. 15:13 | #28
A legrosszabb az egészben, hogy az idő - úgy tűnik - nekik dolgozik. Amíg töketlenkedünk, szép lassan beszivárognak Európába. Az angolok meg a franciák szívnak is már elég rendesen. Aztán ha nem vigyázunk, megnézhetjük magunkat...
Előzmény: robi0000016 (26) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 03. 02. 07:36 | #27
Nem akarom összehasonlítani az emberéletet a műkincsekkel, de egy ember él kb. 80 évig, és az átlagemberre senki nem fog emlékezni, míg egy szobor több száz vagy ezer évig el van, ha békén hagyják, és az emberek múltját, értékeit, emlékeit őrzi. Csúnyán megfogalmazva egy ember sírjára senki nem kíváncsi 500 év múlva, hacsak nem valami nagy ember, ha most valaki meghal, azzal nem veszít semmit a jövő nemzedéke, de ha történelmi emlékeket pusztítanak el, azzal a jövő embereit fosztják meg a múlttól, megismételhetetlen és pótolhatatlan műveket tesznek tönkre. Azért gondold el, valamelyik barom kitalálja robbantsuk fel a piramisokat. Na aztán azt pótold, és magyarázd el később, hogy igen, voltak itt olyan építmények, amik több ezer évig fennálltak, mert úgy megépítették azokat (az ufók persze), de sajnos a 21. század pár évében volt egy rendszer, ami úgy gondolta nem kell az ide. Milyen jogon dönti el bárki is, hogy ami több száz és ezer éve létezik, azt neki le szabad rombolnia? Jó persze ugyanez igaz az életre is.

Ezzel együtt tényleg inkább ez, mint az emberek értelmetlen lekaszabolása.
Előzmény: Slarioux (14) 0 VÁLASZ
robi0000016 2015. 03. 02. 00:29 | #26
Mikor lép már valaki? valamit? Amíg ezek az agymosott barmok az egész világot meg nem akarják téríteni vagy mi?
Feltételezem hogy ezek sem így születtek.. De már valószínü menthetetlenek, mint a zombik.Nem hiszem hogy szépbeszéddel vagy akár erőszakkal észt lehetne önteni ezen barmok fejébe. De inkább golyót az összesnek!Persze csakis a vezetőkkel kezdve aztán ha a fej lehullt lehet a test egyes részit még nem kell felégetni.
justil 2015. 03. 01. 16:29 | #25
Ehh, ezt benézted. Egyébként nem az iszlámmal, de az előző hozzászólásodban még te sem azt írtad.
Előzmény: norbertvincze (23) 0 VÁLASZ
bungle
norbertvincze
norbertvincze 2015. 02. 28. 22:13 | #23
nem tudtam, hogy neked az ISIS egyenlő az iszlámmal.
Előzmény: justil (22) 0 VÁLASZ
justil 2015. 02. 28. 15:30 | #22
Gondolom vágod, hogy a kettő ugyanaz, és csak én nem értem a burkolt poént...
Előzmény: norbertvincze (21) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2015. 02. 28. 13:34 | #21
iszlám állam? az ott a jobb sarokban nem az ISIS logója?
MordreddBro 2015. 02. 28. 13:30 | #20
Ezek a degenerált, végtelenül egysíkú dromedárok már rosszabbak mint az annak idején Rómát feldúló vandálok. Azok legalább csak a szobrok pöcsét és végtagjait vágták le, amik történetesen nem a saját nemzeti kincseik voltak.. -_-" De ezek már annyira el vannak baszva, hogy a saját népüket irtják és a saját országuk kulturális örökségét pusztítják. A könyv égetésen ezek után meg már nincs mit meglepődni..
dude 2015. 02. 28. 11:41 | #19
Már megint a szokásos... ugyanez állatkínzós videóknál pl., mikor jön az ostoba rinyálás: "jó, elítélem az állatkínzást, de bezzeg mikor emberek halnak éhen, az senkit nem érdekel, blabla..." mintha a kettő kizárná egymást. Csökött agyú gondolkodás.
justil 2015. 02. 28. 11:32 | #18
Mit fejtsek ki? Már kifejtettem az előzőekben. Leírtad, hogy milyen elfajzottnak tartod, hogy az embereket nem zavarja, ha gyilkolásznak, de ha lerombolnak néhány szobrot, az kiveri a biztosítékot. Erre írtam, hogy ez faszság, mert az embereket igen is zavarja a gyilkolászás. Ha esetleg nem tűnt volna fel, a szokásos trash realitys és dzsásztin bíberes hírek mellett régóta az isis ténykedésével van tele a média.

A többihez nem tudok mit hozzászólni. Ez egy weboldal komment szekciója, tetszik/nem tetszik gombokkal, nem pedig az óvoda.
Előzmény: Chipor (17) 0 VÁLASZ
Chipor 2015. 02. 28. 11:03 | #17
Kíváncsi lennék végső soron hány mínuszt kaptam a hozzászólásomért.
Érdekes a véleményed, komolyan érdekel a nettó hülyeségem. Fejtsd ki. Hidd el tisztában vagyok vele mit tesz az isis, legalábbis amiről a hírek akarnak megfélemlíteni. Veled ellentétben én nem minuszollak ki, mert ELFOGADOM, hogy egy másik embernek LEHET más véleménye és GONDOLHATJA másként!
Előzmény: justil (16) 0 VÁLASZ
justil 2015. 02. 28. 09:38 | #16
Magam is bemínuszoltam, és nem azért, mert merőben ellentétes véleményem lenne, hanem mert nettó hülyeséget írt. Nem csak most, a szobordöntögetés kapcsán jelezték az emberek, hogy elegük van. Elég régóta elég sokan jelzik már, hogy elegük van az ISIS-ból. Ennyi.
Előzmény: Slarioux (14) +1 VÁLASZ
kottab 2015. 02. 28. 05:55 | #15
Csak felhoztam Chiport nullára, hásze' igaza van. :-) (de tényleg)

És én meg még vitatkoztam egy emberrel, aki váltig állította, hogy indítékoktól, világnézetektől, vallásoktól tök függetlenül ez a ziszlámállam barbár (bár ez már a régi "barbárnak" nevezett törzsekre nézve is sértő), szóval ezek aljas kis rohadék tetvek, akiket szanaszéjjel kéne bombázni és slussz.
Hát lassan én is ezt kezdem gondolni.
Slarioux 2015. 02. 27. 22:32 | #14
Nyilván kiakad, legalábbis minden jóérzésű ember ezt teszi.. A véleményem részben azt tükrözte, hogy a műkincsrombolás és egy ember fejének "lenyeszetelése" egy tőrrel valahogy nálam nem egy lapon szerepel.. Félreértés ne essék, gondolom Te sem azért posztoltad ki, mert súlyosabb cselekménynek tartasz mondjuk egy műkincsrombolást, de az előttem szóló Chipor "kolléga" eléggé mínuszban volt, tehát valakinek(kiknek) merőben ellentétes véleménye volt a dolgokról mint neki, én legalábbis erre következtettem. Csak lehet, hogy nem volt kedve már kifejteni..
Előzmény: Ravennë (13) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2015. 02. 27. 20:40 | #13
Én csak azt nem értem, hogy honnan a fittyfenéből veszitek, hogy aki ezen az értékes műkincspusztításon kiakad, az nem akad ki azon, hogy embereket mészárolnak le?
Előzmény: Slarioux (12) +2 VÁLASZ
Slarioux 2015. 02. 27. 20:11 | #12
Lehet mínuszolni Chipor-t (ezáltal engem is), de van igazság abban, amit mond, még ha nem teljesen is. Szerintem is felháborító és undorító az, amit ezek az élőlénynek nem nevezhető dolgok művelnek, de nálam már ott totálisan kiborult a bili amikor az első amerikait lefejezték. Tudom, hogy sajnos lehetetlen elérni, de először azon kellene munkálkodni, hogy az ilyenek ne történhessenek meg. Nembeszélve az élve elégetésekről, csoportos kivégzésekről, stb.. Az ilyen hírek hallatán teljesen elborít a düh és a gyűlölet, hogy ezek a férgek mikre képesek..
Előzmény: Chipor (10) 0 VÁLASZ
Szancso 2015. 02. 27. 20:07 | #11
De csak azért, hogy kipróbálhassák az izraeliektől vett vadiúj kalapácsukat...
Chipor 2015. 02. 27. 16:51 | #10
Őszintén szólva inkább döntögessék a szobrokat napestig, mintsem további embereket öljenek meg. Nem a művészet ellen vagyok, és nem akarom hogy a világörökség kincsét tönkretegyék, de ez kevésbé érdekel.

Elég érdekesen elfajzott az ember. Ha 100 embert lefejeznek a tengerparton, nyíltan égetnek el mindenki szeme láttára elevenen, nők és gyermekek nyakát vágják el ok nélkül azt már szinte fel sem veszi a nagytöbbség. Ez van, majd a katonaság megoldja. Na de ha egy kutyák rúgnak meg, vagy mint jelen esetben szobrokat döntenek le, azonnal jönnek a "most már elég volt" felszólalók.
-2 VÁLASZ
zuu 2015. 02. 27. 16:32 | #9
Ez most qrvára felb@szta az agyamat.
Nem tudom, hogy hogyan müködik ez a csoport, de gyanítom, hogy vannak vezetőik, akik a parancsokat osztogatják. Ezek a vezetők valamenyi értelemmel csak kellett rendelkezzenek ahoz, hogy vezetők lehessenek. Valahogy nehéz azt elképzelnem, hogy ezeket a műkincsket azért pusztították volna el, hogy "megtisztítsák a környéket a nem-iszlamista gondolatokat közvetítő tárgyaktól". Ezek nem egy előző rendszer totemei, aminek a nyomait is el kell tüntetni, hanem az egész emberiség öröksége. Ezekből a tárgyakból tudhatjuk meg a történelmünket, amit már rég elfeledtünk.
Szerintem ezzel ők is ugyanúgy tisztában vannak. Úgyhogy ezt inkább figyelemfelkeltés céljából csinálták. A lefejezés már unalmas az embereknek.

Csak abben reménykedek, hogy minden elpusztított tárgyról alapos dokumentáció készült korábban.

justil 2015. 02. 27. 16:06 | #8
Ez szép és jó, csak az ókori rómában történtek óta állítólag történt valami, amit felvilágosodásnak hívunk. Állítólag.
Előzmény: lilaflexninja (6) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 02. 27. 11:48 | #7

Emberi dőreség? Miért, mi magyarok, a magunk ún. civilizált módján, mennyivel vagyunk különbek náluk? Itt is minden kurzus igyekszik gyalázni az előzőkre vonatkozó eszméket, lerombolni azok alkotásait.

Sőt, még abban is hasonlóak vagyunk, hogy megszabják milyen történelmi eseményről mi lehet a véleményünk. Igaz, itt még csak börtönbe csuknak, ha azt mondod hogy eltúlzott a soá áldozatainak száma, de ha így megy tovább, rövidesen nem ússzuk meg ennyivel.

A konkrét esetben meg egyre világosabban látszik, hogy az IÁ létrejöttében az Államok és Izrael bábáskodott. (Amerika nyilván nem tanult a talibánok esetéből.)
Különben is, az olyan ország ne finnyáskodjon, ahol a többszáz emberi életet kioltó mesterlövész héroszként van sztárolva....
Előzmény: lilaflexninja (6) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 02. 27. 11:10 | #6
A post kép alapján azt hittem, ez valami star wars paródia.

On: Persze durva, és szörnyű dolog ez, mármint az utókor számára, de nem véletlenül nem áll még mindig az ókori Róma sem. Nem azért mert ne lettek volna tartósak az épületek, hanem mert kellett a hely, el akarták pusztítani az előző hatalom nyomait, el akarták pusztítani az előző isteneket/királyokat/hősöket, mert valaki valami általa jobbnak és nagyobbnak vélt dolgot akart építeni.

Dühítő ez a fajta emberi dőreség, de miért kellett ezt csinálniuk? Mert a radikális iszlámba (nevezzük, ahogy akarjuk) nem férnek bele régmúlt idők bálványai, előző hatalmak totemei, előző puha rendszerek nyomai, más kultúra épületei, szobrai. Ez sajnos ésszerű, logikus és természetes lépés. Hogy az emberek ehhez miért statisztálnak, miért hagyják nekik az már más kérdés. Mert ugye mindig egy erőszakos kisebbség nyom el egy balga, birka többséget. Pár év vagy évtized múlva, meg kétszáz év múlva, majd sajnálni fogják az emberek, hogy kevés tárgyi emlék maradt ebből meg abból a korból. De most ez a cél. Sajna
+1 VÁLASZ
Zellergumó 2015. 02. 27. 11:04 | #5
Ezt a sok elmeroggyant idiótát. Ezt a sok energiát miért nem inkább az ország építésére fordítják?
izé012 2015. 02. 27. 10:46 | #4
És miért volt ez jó nekik?
Tonoic 2015. 02. 27. 10:23 | #3
Kiborult a bili nálam, barbár primitív gyilkos beteg gyülekezet ez.
Miért nem magukat verik SAMU-val ?
nagydee
nagydee 2015. 02. 27. 09:18 | #2
Tojás Tóbiás falra ült,
Tojás Tóbiás leperdült,
Hiába száz ló,
Száz katona.
Tóbiást nem szedik
össze soha.

ez jutott eszembe :S
thisisreal 2015. 02. 27. 09:09 | #1
Amatőr restaurátorok. ;)
+1 VÁLASZ