Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2015. 01. 26. 16:25 | #17

Tévedsz.

Ez esetben kizárólag az autóst fogják felelősségre vonni.

Hosszú évekig jártam az utakat, kezdve még a CCCP-s időkből. Nekem szerencsém volt, de pár kolléga került kellemetlen helyzetbe vodkától, drogtól elagyatlanodott gyalogosok miatt.

A videón látható gyalogos viszont semmiféle szabályt nem sértett. Az idióta előző annál inkább. Egyébként hajmeresztő dolgokat szoktak előadni, különösen a vidékről a nagyvárosba látogató "muzsikok". Pl.: a 3 sávos úton úgy kanyarodnak balra, hogy előbb kimennek a jobb szélső sávba, s onnan aztán jó nagy ívben balra. Ilyenkor nem ritka a négyes - ötös bumm, mert hát a középsőben meg a belsőben jönnek az autók rendesen.

Ha egyszer kijutsz a Birodalomba, óvakodj a Kamazosoktól, meg a belföldi kamionosoktól, ritka madár köztük a józan. A fekete, sötétített üvegű Audikat meg nagy ívben kerüld el, rájuk ne villogj, vagy dudálj, ha kedves az életed...


Előzmény: zed911 (15) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 01. 26. 13:06 | #16
Hát ezt mondd annak, aki leminuszolt. Mert nekem nem szokásom, nem emlékszem, hogy valaha is rákattintottam volna arra a jelre (persze megeshetett). Ennek ellenére, és annak, hogy nem tudom, ki adta neked a mínuszt, miért ne lehetne lepontozni valakit, ha nem értenek vele egyet. Ez van, véleményt alkotsz, be kell vállalni. De ezzel azért te is megadtad az értelmi szintet. De tényleg, mi összefüggést találnak az emberek a hozzászólásokban és a mínusz jelekben. Még csak nem is neked válaszoltam közvetlenül. Vagy mi? Megnézted az első hozzászólást, ami utánad jött és ebből következtettél, hogy csak én lehettem? Érdekes.
Előzmény: zed911 (15) +1 VÁLASZ
zed911 2015. 01. 26. 10:39 | #15
Azért mert valakinek más a véleménye még nem kéne minuszolgatnod. Látom az értelmi szint azért nálad is megvan...

Egyébként nyálkás úton kb. 50nel mehetett. ha olyan 20 métert csúszott az autó.

Így akkor sem lehet átmenni egy úton ha zebrán megy! De persze gyalogátkelő táblán sem szabad előzni. Kettős felelősség...
Előzmény: lilaflexninja (13) -1 VÁLASZ
vadonka 2015. 01. 26. 08:10 | #14
Ha az autós a gyalogost nem a zebrán üti el akkor is előveszik. Nagyon sok esetben az van, hogy nem volt a közelben gyalogátkelő ezért a gyalogjárda meghosszabbított vonalán ment át a gyalogos. Úgyhogy jobb nem elütni soha. Sokkal jobban járunk ha elrántjuk a kormányt és akár egy másik autósba koccanunk bele vagy egy fának akármi. Inkább fizetnék a javítás miatt mint járjak bíróságra egy elütött gyalogos miatt. Ha meg a zebrán ütöd el akkor neked annyi. Nagyon jól van ez így mert ha nem vennék ezt szigorúan naponta több száz embert vasalnának ki. Így is rohadt sok a balf*sz felelőtlen sofőr akinek az életbe nem lett volna szabad jogsit adni. Dudáltak már le gyalogosként gyalogátkelő helyen átkelve engem is. Beintettem a sofőrnek aki egy 18 éves takonypóc volt. Megállt de kiszállni már nem mert a kis köcsög majd továbbment. Teljesen szabályosan keltem át csak a kis féregnek ennyire sietős volt. Az ilyenektől egy életre bevonnám a jogsit.
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 01. 26. 07:41 | #13
Függetlenül attól, hogy a csaj hibás volt-e, mennyivel mehetett, aki elütötte? És függetlenül attól, hogy van-e zebra, tábla van, ami azt jelenti, hogy ha mellettem lassítanak, én is lassítok, mert arra lehet számítani, hogy gyalogos fog átmenni.

Azért hálásak lehetünk, hogy az orosz autókban vannak kamerák. Szegényebbek lennénk pár élménnyel.
-1 VÁLASZ
dude 2015. 01. 25. 22:40 | #12
Egyértelműen a csaj a hibás. Nem volt felszállási engedélye.
zed911 2015. 01. 25. 19:57 | #11
Akárhogy is nézem ott nincsen zebra csak tábla de az meg jóval előlrébb.
A gyalogos meg megy mint egy birka szét se néz....
Háát nem is tudom... A kiegészítő táblát jó lenne látni.
-2 VÁLASZ
Ladaboy 2015. 01. 25. 07:44 | #10
Szerencsétlennek csupa vér a lába,azt se tudja hol van,ez a barom meg a motyót pakolja vissza a táskába? Minimum leültetem valahova,aztán azonnal mentőt hívok,mert józan paraszti ésszel is tudjuk,hogy ilyen hírtelen sokk után nem érzünk fájdalmat,sem rosszullétet. Lehet szegény csaj nem sokra rá intenzívre került egy belső vérzés miatt....
+2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 01. 24. 15:52 | #9

Valahogy így gondolom én is....

Eközben Oroszországban:

https://www.youtube.com/watch?v=ahSscyxZTzk

https://www.youtube.com/watch?v=vjy3uKqGxW8

Van közöttük pár igazán ütős is... :)

Előzmény: rivaul (7) -1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2015. 01. 24. 15:31 | #8

Nyilván nincs és nem is volt soha vezetői engedélyed. Ha pedig van, sürgősen add le, különben isten irgalmazzon nekünk... :)

1. A "gyalogátkelőhely" tábla x méterrel előbb van, ahol a gyalogos átmegy. Ebben semmi rendkívüli nincs, náluk nem előírás az 5 - 10 méter, mint nálunk.

2. A koszos, sáros úttesten "zebra" nem látszik. Vagy nincs, vagy a kamera által nem vehető észre. De átkelőt nem jelezhet a tábla a füvön keresztül, csak ott, ahol a nő átment.

3. Az előzés már a "gyalogátkelőhely" tábla magasságában, ill. utána történt. Nálunk ez már ok a jogosítvány bevonására.

4. Láthatóan nem lépett le az első autós elé, az lassított, és engedte át. Nézd meg a LiveLeak oldalon nagyban, és látni fogod. És olvass bele az ottani kommentekbe is!

5. Csak remélni tudom, hogy soraid senkit se bátorítanak hasonló előzésekre...!

Előzmény: nymisi (6) -1 VÁLASZ
rivaul 2015. 01. 24. 15:24 | #7
Én az autóban élek és nagyon szívesen hibáztatom a gyalogosokat, bicikliseket, motorosokat, mókusokat, törpéket vagy akár mit de hogy itt nem csóri gyalogos volt a hibás az biztos.
A videózó autó lassítással jelezte hogy átkelhet a gyalogos aki addig a pillanatig várakozott. Ezután a menetirány másik oldalának biztonságosságáról is meggyőződve el is indult. A többihez már semmi köze. Mindenhol számítanod kell gyalogosra, attól hogy nincs ott zebra... Agy is kell a vezetéshez de sajnos nagyon kevés embernek van. Ebben az esetben az előző autós volt a hibás nem is kicsit.

A csaj meg olyan sokkot kapott hogy még nézni is kemény volt...
Előzmény: nymisi (6) +2 VÁLASZ
nymisi
nymisi 2015. 01. 24. 14:02 | #6
Lehet fikázni, de elképzelhető, hogy bennem van a hiba, de:
A gyalogátkelő tábla a kereszteződés, ( úttorkolat ) ELŐTT van, tehát ott ahol a csaj átmegy, nincs gyalogátkelőhely. Ergo az előzés ebből a szempontból nem volt szabálytalan. Az más szitu, hogy a baloldali kocsi lassított, és a gázolónak is lassítania kellett volna, de nem tudhatta, hogy azért lassít, mert le akar parkolni, vagy más miatt. Mindenesetre ez tényleg baleset, itt a szereplők közül, ( szerintem) legalább ketten ludasak voltak. ..
Második megnézés után módosítom a véleményemet!

Egyértelműen a gyalogos a hibás!

A jobb oldali autós ELÉ is lelépett, teljesen felelőtlenül. Miután lelépett, és elindult, egy pillanatra SEM nézett balra, hogy jön-e valami, csak előre, és az ütközés előtt JOBBRA.
Mondjam azt, hogy tipikus gyalogos baleset? Mondom!!!
Előzmény: nymisi (5) -1 VÁLASZ
nymisi
nymisi 2015. 01. 24. 13:56 | #5
Lehet fikázni, de elképzelhető, hogy bennem van a hiba, de:
A gyalogátkelő tábla a kereszteződés, ( úttorkolat ) ELŐTT van, tehát ott ahol a csaj átmegy, nincs gyalogátkelőhely. Ergo az előzés ebből a szempontból nem volt szabálytalan. Az más szitu, hogy a baloldali kocsi lassított, és a gázolónak is lassítania kellett volna, de nem tudhatta, hogy azért lassít, mert le akar parkolni, vagy más miatt. Mindenesetre ez tényleg baleset, itt a szereplők közül, ( szerintem) legalább ketten ludasak voltak.
-1 VÁLASZ
blackmumus 2015. 01. 24. 13:54 | #4
Ez legalább megállt megkérdezni, hogy van-e valami baja, általában a többi hasonló videón csak annyit látunk, hogy tovább mennek
hawkeye
hawkeye 2015. 01. 24. 11:22 | #3

A gyalogos?

Az a baromarcú gyalogátkelőhelyen előzött!

A hibás meg a kézben tartott okostelefon, vagy a vodka, vagy a drog volt. Ugyanis orosz statisztikák szerint ez a három a gyalogosgázolások legfőbb okai.


Előzmény: zed911 (1) -1 VÁLASZ
Slarioux 2015. 01. 24. 11:02 | #2
Jól kezdődött neki(k) az újév..
+1 VÁLASZ
zed911 2015. 01. 24. 10:43 | #1
A gyalogos volt a hibás?