Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
izé012 2014. 12. 31. 14:38 | #32
Nem. Már megint képzelődsz. /A varázsgomba hatása?/ Még csak a topikkal sincs bajom.
Sokkal inkább a korlátolt gondolkodásoddal van bajom.
Előzmény: norbertvincze (31) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 31. 00:53 | #31
értelek

lehet nem is a topikkal van a gondod, hanem azzal, hogy egy nő írta cikket :))
Előzmény: izé012 (30) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 12. 31. 00:43 | #30
Nem sugallok semmit. Maximum csak annyit h veled befejeztem az erről folytatott eszmecserét. Majd ha a varázsgombád hatása elmúlik újra beszélhetünk róla.
Előzmény: norbertvincze (29) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 30. 14:24 | #29
nem vicc, csak már annyira védelmed alá vonod az összes csúcsratörő vezetőt, hogy szinte már azt sugallod, hogy nincsenek is pszichopaták, vagy nárcisztikusok közöttük. Egyetértek azzal, hogy a laikus ember kb 10 főnökből 6-ra legalább ráakasztaná, hogy pszichopata, mert nem szimpatikus számukra a vezető viselkedése. Szerencsére nem Piri néni végzi a dignosztikát, hanem szakorvos. Ettől eltekintve, ha nem is teljesen mértékben pszichopata valaki, attól még lehet az, csak a pszichopátia jegyei kisebb mértékben jelennek meg.
Természetesen egy Tesco-s kisfőnök nem pszichopata azért, mert a 150ezer forintos kis béréért megfelelésként hajcsárt játszik. De a cikk sem róluk szól. Leginkább azokról akik a "Kgyók öltönyben" című könyv szereplői is (és nem kell azért elolvasnod, hogy itt beszélgessünk róla, csak ajánlás volt). Egy latban nem lehet említeni egy tescos őrjöngő seggfejt a pszichopatákkal. De én inkább a nárcisztikusokra hívnám fel a figyelmet, nem is a pszichopatákra, mert ők aztán tényleg fellelhetők hétköznapi gyakorisággal a politikában, a tudományos/akadémikus területeken, az egészségügyben is.
izé012 2014. 12. 30. 11:53 | #28
Most ezt a kérdést viccnek szántad vagy csak túl sok volt a varázsgomba???
Előzmény: norbertvincze (26) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 29. 15:34 | #27
*üzletember
Előzmény: norbertvincze (26) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 29. 15:32 | #26
"Tehát nem azzal van bajom h a pszichopata betegeket/sérülteket megismertetjük a társadalommal hanem azzal h egyrészt démonizáljuk ezeket az embereket másrészt olyanokat is megbélyegzünk és egy kalap alá veszünk velük akik valójában nem is pszichopaták."

most nem értem, azért mert valaki sikeres célorientált üzletemben, az kizárja annak a lehetőségét, hogy pszichopata?
Előzmény: izé012 (25) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 12. 29. 11:11 | #25
1-Attól h sokan gondolnak valamit az még lehet marhaság.

2-Más ha egy átlagember kategorizál így meg megint más ha egy orvos teszi ugyanezt ráadásul a nagy nyilvánosság előtt.

3-Ha nem haragszol a mostani vitánk érdekében nem fogok elolvasni egy könyvet. :-)

4-A szememben nem minősül érdemi szakorvosnak aki ilyen kijelentéseket tesz. Sokkal inkább egy kontárnak.

5-Mindenek előtt leszögezném h a világunkban nincs kapitalista rendszer. Annak hazudjuk de valójában nem az. Sokkal inkább csak egy átmenet a kapitalizmus felé. Ráadásul sajnos egyre távolodunk tőle mégpedig egyre jobban a szocializmus irányába. A mai gazdasági berendezkedésünk csak annyiban tér el a 80-as évekétől h nem tervgazdaság van. Jóformán minden másban azonos vele. A felrovó-elosztó rendszere meg még nagyobb mértékű is a mainak mint a korabeli.
A másik problémám pedig az alapfelvetéssel van.
Azt akarjuk normálisnak tartani ha valaki nem törtet felfelé és nem akar minél többet elérni. De ez csak egy hazugság. A mai erőltetetten szocialista és kötelezően elvárt szolidáris baromság kivetülése amit az eltartottak /a rendszer haszonélvezői/ erőltetnek. Az emberi én alapvetően mindig is saját magával foglalkozott elsősorban és csak akkor segítette embertársait ha az az előnyére vált. Sok ezer év bizonyította h ez a megoldás jól működik. Természetszerűleg ennek a megoldásnak mindig vannak kárvallottjai de a társadalom egészét tekintve hatékony. Viszont eljött nekünk a jóléti társadalom /ami nem utolsósorban éppen az egyén önmagáért és a számára fontosakért tett agresszivitásának eredménye/ és a nagy ráérő idejében elkezdett sok ember agyalni azon h milyen csúnya is a társadalmunk meg h miért kell segíteni az elesetteket.
És máris eljutottunk a szocializmus meg az államilag kötelezővé tett szolidaritásig ami húzza is le a társadalmat szépen. Kezdve a kisebbségek és más néprétegek eltartásától a parazita rétegek elszaporodásán át a megnövekedett válási arányig és a csökkenő népességig. Ha megnézed akkor látod h a társadalom léhűtő nagyobb részét egy tevékeny kisebbség tartja el. És azt amit ma úgymond 'normálisnak' kell nevezni azt a többségben lévő parazita haszonélvező réteg erőlteti a kisebbségben lévő eltartói nyakába.
És a cikkíró pont ezt az irányvonalat erősíti tovább. Pszichopatának bélyegez olyanokat akik nem illenek bele az ő kis langyi-szolidáris álomvilágába holott nem biztos h tényleg pszichopaták azok hanem csak éppen más elveket vallanak és máshogy oldják meg a problémáikat mint amit ő elképzel.
Tehát nem azzal van bajom h a pszichopata betegeket/sérülteket megismertetjük a társadalommal hanem azzal h egyrészt démonizáljuk ezeket az embereket másrészt olyanokat is megbélyegzünk és egy kalap alá veszünk velük akik valójában nem is pszichopaták.
Előzmény: norbertvincze (23) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 28. 16:34 | #24
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 28. 16:24 | #23
1- es pont már más fórumon is ki lett vesézve. És a többség igazat is ad a felvetésben.

2- véleményed szerint, az ember miért nevez el dolgokat, és kategorizál? miért jött létre pl a DSM-4/5 kódrendszer az orvostudományban? mert ha úgy véled azért, hogy bárkire negatív címkét ragasszanak, akkor te is elgondolkozhatsz a paranoia meglétén. És természetesen nem mindenki pszichopata, legtöbbnyire csak nehéz esetű emberekről beszélünk.

3- ez a te szubjektív meglátásod, hogy valóban úgy van-e, azt te sem tudhatod. Ellenben ismered-e a fehér galléros pszichopatákat? Ha esetleg nincs teljes képed a történésekről, ajánlanám ezt a könyvet:
https://ujkonyvek.hu/Kigyok-oltonyben-Amikor-a-pszichopatak-dolgoznak

4- "Felsorol egy rakás tulajdonságot amiből a legtöbb ember rendelkezik legalább párral" - szerencsére nem a szomszéd végzi a diagnosztizálást, hanem szakorvos. Ne aggódj, ott nem 8 pontban meghatározott jellemvonásokból dolgoznak.

5- teljesen egyetértek. Az én meglátásom az, eleve erről csak találgatások vannak, és nincs klinikai adat ami erre vonatkozik. Viszont azt is gondolom, míg a régebbi időkben a körülmények a pszichopátia gyakoribb kialakulását tették lehetővé, addig a rendszereknek köszönhetően a vártnál kevesebben élhették ki karakterüket. Itt az autoriter rendszerekre gondolok, ahol a rendszert irányítóin, és fenntartóin kívül mindenki másnak kuss volt a neve. Természetesen egy ilyen közegben hiába pszichopata valaki, de kevésbé tudja úgy kiélni karakterét ahogy a mai szabad üzleti világban tudja korlátozások nélkül. És itt most leginkább nem a kriminális elkövetőkre gondolok, hanem azokra az antiszociális edukált, határokat nem ismerő emberekre akik paradicsomát élvezik a kapitalista rendszernek.


az én meglátásom a cikkről:
teljesen értem a gondolatod, és egyet is értek a megbélyegzés lehetséges negatív következményeivel. Nyilván, ezeket a problémákat (személyiségzavarokat) a társadalom saját maga termeli ki. Így amikor felelősökre mutogatunk, akkor csak másodsorban mutogathatnánk a pszichopatákra.

Jelen esetben szociális problémáról van szó. Már maga az elnevezés sem véletlen, hogy antiszociális. Igen, ennek van egy olyan oldala, hogy az áldozatot démonizáljuk. Viszont, én nem érzem, hogy a cikk túlságosan elfogult, és rejtett propagandával vélekedik erről a jelenségről, annak ellenére, hogy van egy olyan sugallata amit te említesz.

Feltehetően egy még fejlettebb társadalmi berendezkedésben, amelyet egy magasabb társadalmi tudatszint határoz meg, teljesen más perspektívákból való megközelítéseket gyakorolnánk. De a jelenlegi társadalomban, ahol a pszichológiai tájékozottság a béka segge alatt van, örüljünk egy ilyen jellegű tájékoztatásnak is, hiszen nem foglalkoznak kellő figyelemmel az emberek ezzel a témával sem, és ráadásul pont ezek az emberek azok akik meghatározzák a társadalom, és gazdaság jövőjét. Gondolok itt például a parlamenti képviselők egy részére, akik többsége bizony a nárcisztikusok, pszichopaták körébe tartoznak.



Előzmény: izé012 (22) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 12. 28. 09:45 | #22
1-Gonosznak kikiáltani olyan embereket akik adott esetben inkább betegnek vagy sérültnek mondhatóak már magában nagyon gáz.
Főleg egy pszichiátertől!

2-'mindenkinek volt már olyan főnöke, szomszédja, családtagja, akinek a viselkedését nem értette, aki mellett kínos zavart érzett. Ők az alattomos, hátunk mögött áskálódó emberek, akik folyamatosan a manipulálásunkra, a megtévesztésünkre és kihasználásunkra törekszenek'
Ez milyen már?
Valakit nem értünk meg és máris pszichopata? Nem értjük meg és egyből manipuláló áskálódó embereknek tituláljuk őket? Holott közben az sem kizárt h a tetteiknek van oka és h éppen a másik fél az aki tényleg kiváltja ezt avagy éppen az aki áskálódónak gondol másokat az az áskálódó.
Ilyen előítéletes marhaságot normális pszichiáter nem ír le.

3-Ahogy a cégvezetőkről ír az is felveti a paranoia gyanúját esetében. Egy frusztrált képe rajzolódik elém aki az olyan emberekben akiknek más céljai vannak mint neki meg máshogy oldják meg az életüket mint ő azokban ellenséget lát és démonizálja őket. Egy rózsaszín álomvilágban élő hisztis nő aki fel van azon háborodva h mások esetleg sikeresek és nem úgy érik el a céljukat ahogy ő azt a kis álomvilágában elképzeli. Utána az ilyen emberek típusjegyeit egybemossa a pszichopata jellemvonásokkal.

4-Amit a pszichopata jellemvonásokról ír az egy nagy csúztatás. Felsorol egy rakás tulajdonságot amiből a legtöbb ember rendelkezik legalább párral. És utána kijelenti h ezek alapján az emberek nagy része rendelkezik pszichopata jellemvonásokkal. Gratulálok ezen nemes 'érveléséhez'. Ennyi erővel mondhatjuk azt is h szinte minden ember szociális fóbiára utaló jeleket mutat mert nem sokan vannak akiknél néhány tünet ne jelentkezett volna már legalább párszor az élete során. Csúsztatás. Ez egy rendes pszichiáter írásától nagyon messze áll.

5-Az a feltételezése h egyre több ember van ilyen és h ez a mai világgal magyarázható megint nagyon nagy baromság. Eleve írja h a pszichopata jellemvonás kialakulása az élet korai stádiumában szenvedett koponyasérülés illetve a szeretet nélküli nevelés a fő ok. Namármost ha a mai emberek/gyerekek életét összehasonlítjuk akár csak az 50-100évvel ezelőttiekhez képest egyből rájöhetünk h korábban sokkal több gyerek volt kitéve ezeknek a tényezőknek. Mondjuk a második világháború idején avagy a Rákosi korszakban élt kisgyerek esetében sokkal nagyobb arányú lehetett a káros hatás mint egy ma élő gyerek esetében. Nem beszélve a még korábbi időszakokról ahol pölö a fiúgyerekeket sokszor inasnak adták már kiskorában egy teljesen ismeretlen felnőtt kezei alá. Tehát elmondhatjuk h az utóbbi 30-40év társadalma ilyen szempontból sokkal kiegyensúlyozottabb mint a korábbi társadalmak. Ebből pedig ha az általa írt kiváltó okokat nézzük lejön egyből h valószínűleg nincs több pszichopatánk viszont kevesebb még lehet.
/Én inkább egyébként abban látom az általa vizionált növekedés okát h manapság többen mennek pszichiáterhez meg jóval több gyereket visznek a szülei pszichológushoz pszichiáterhez mint a korábbi időszakokban és szegénykém ebből azt szülte le h jaj de sok pszichopata lett manapság./
Előzmény: norbertvincze (21) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 28. 01:13 | #21
feltételezem, a pszichopaták száma növekszik dologra céloztál. Miért ne növekedne?
Előzmény: norbertvincze (20) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 28. 00:53 | #20
gondolom te is pszichiáter vagy, némi praxissal a hátad megett.

mesélj, mely résszel nem értesz egyet, és miért?
Előzmény: izé012 (19) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 12. 27. 18:51 | #19
A kedves pszichiáter aki ezt írta szerintem kezelhetné magát némi paranoia gyanújával. :-)
Előzmény: norbertvincze (18) 0 VÁLASZ
norbertvincze
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 12. 19. 10:44 | #17
Attól még csak idegbeteg leszel, nem pszichopata :)
Amúgy nem sikerül, próbáltam én is sokat, de gondolom nem is akarnák, hogy valakinek kijöjjön, hogy totál pszicho. Az hogy mutatna már a fészbukon?
Előzmény: közlegény (15) 0 VÁLASZ
Szancso 2014. 12. 18. 20:01 | #16
Jó teszt! Kíváncsi lennék, a pszichopatákon is elvégezték-e? ;)

közlegény
közlegény 2014. 12. 18. 17:44 | #15
sehogy sem sikerül 100%-ra kihozni, pedig mindjárt belevágok egy kést a monitorba
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 12. 18. 15:23 | #14
Pedig vicces lenne.
Előzmény: norbertvincze (10) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 12. 18. 15:20 | #13
Vagy el kéne gondolkodni, hogy a nevedet Ted Bundyra változtatod :)
Előzmény: vadonka (12) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 12. 18. 13:58 | #12
80 %, kétszer egymás után is. Elsőre normálisan válaszoltam, másodjára hasból. Ez kamu
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 18. 13:41 | #11
"Egyes pszichiáterek szerint a két megnevezés közt nincs különbség, ugyanazt az embertípust jelölik, míg mások szerint ezek az antiszociális személyiségzavar két altípusát képviselik. A pszichopatának nevezett altípus örökli a betegséget, míg a szociopatákat a körülményeik, az elhanyagoló szülői magatartás, iskolai traumák, a szegénység vagy a rossz társaság viszi tévútra.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/11642/antiszocialis-szemelyisegzavar"
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 18. 13:39 | #10
természetesen a pszichiátrián nem ilyen teszttel dolgoznak:))
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2014. 12. 18. 11:45 | #9
jó a kérdés.

a pszichopata és a szociopata egyaránt képtelen (vagy csak nagyon korlátozottan képes) az empátiára. azaz nem képes mások érzelmeit átélni. a kettő között az a különbség, hogy a pszichopata képes szimulálni az empátiát.
a szociopatát könnyű megismerni, mert egy antiszociális, érzéketlen rohadék, a pszichopata ezzel szemben jellemzően megnyerő, a környezete kifejezetten érzelmes, odafigyelő, kedves, előzékeny embernek tartja, ugyanis a szimulációs képességét arra használja, hogy manipulálja a környezetét.

akit az emberek pszichopatának hívnak jellemzően szociopata.
sorozatgyilkos viszont mindkettőből lehet, csak a pszichopata veszélyesebb.
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 12. 18. 11:28 | #8
Véletlenszerűen generálja az eredményeket de nem csak 5 meg 80%al.
Háromszor végignyomkodtam úgy h csak a teljes mértékben-re klikkeltem és
egyszer
55%-ot értél el: Akár pszichopata is lehetnél!
másodszor
23%-ot értél el: Te kiálltad a pszichopata-tesztet!
harmadszor meg a korábbi 5% lett.
Előzmény: rermo (7) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 12. 18. 11:18 | #7
csináld meg mégegyszer akko 80 % -os leszel ......
Előzmény: izé012 (5) -1 VÁLASZ
rermo 2014. 12. 18. 11:16 | #6
Nekem vagy 5 vagy 80 % jön ki akármit is válaszolok ...lehet , hogy a köztes értékeket blokkolták a számomra .... biztos az NCI vagy a KGB keze van a dologban .
-1 VÁLASZ
izé012 2014. 12. 18. 11:11 | #5
'5%-ot értél el:
Te a pszichopata szöges ellentéte vagy!
Pszichopata? Te?? Nevetséges! Te a legkedvesebb, leggondtalanabb emberek egyike vagy! Állandóan mosoly ül az arcodon és pozitív gondolatok járnak a fejedben. IMÁDSZ másokon segíteni és szívesen veszed magad körül barátokkal és családtagokkal. Minek töltötted ki egyáltalán ezt a hülye tesztet? Inkább derítsd ki, melyik szerelmes dalt írták csak neked!'

Hát persze...
http://i500.listal.com/image/758578/500full.jpg
dude 2014. 12. 18. 11:04 | #4
Fáj, hogy pszichopata vagy?
Előzmény: PabY (3) 0 VÁLASZ
PabY 2014. 12. 18. 10:31 | #3
micsoda hiteles egy teszt
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 12. 18. 10:25 | #2
55% akár pszichopata is lehetnék, de az igazság az, hogy manipuláltam az egészet, és direkt fele-fele jó válaszokat adtam. Akkor most mi van?

Amúgy nem szokták összekeverni a pszichopatát a szociopatával? Mármint azért a pszichopata nem egyenlő a sorozatgyilkossal, nem?
sergi 2014. 12. 18. 10:16 | #1
55% és kiderült,hogy tudat alatt egy olasz medve vagyok :)