Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
VincentScarelli
VincentScarelli 2014. 12. 16. 14:52 | #28
Elismerem, az utolsó mondat kicsit erős volt, - nem is szokásom ilyen hangvételben kommunikálni - de közel sem annyira mint idiótának nevezni a másikat csak mert nem nyel le gondolkodás nélkül minden szemetet ami a tévéből ömlik. Aki egy ilyenen ennyire fel tudja húzni magát az egy kis önképzés után megkésel az utcán csak mert pár perce egy fórumozó felidegesítette a neten. Az ilyeneket be kéne zárni fityesz diktatúra ide vagy oda.
Előzmény: bungle (17) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 12. 16. 14:41 | #27
Hagyd már szegényt! Jó gyerek ez csak néha elgurul a gyógyszere de majd összeszedi.
Előzmény: palinkaman (25) -1 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 12. 16. 10:45 | #26
Ja, a "ki kéne basszalak" nem te voltál, bocsi.
palinkaman
palinkaman 2014. 12. 16. 09:35 | #25
És akkor miért is van az, hogy mindenki készpénznek veszi, hogy kidobta a kutyáját, ha a TV nem ezt mondja? Azért mert ezt ülteti el az emberben.

És a trágár sértegetésedet kikérem magamnak.
A "kulturált" válaszadásodból látszik, hogy egy "értelmiségivel" vitázom. Győztek a "bebuktad", "fogyatékos", "faszomba már", "ki kéne basszalak", meg hasonlók megnyilvánulások. Egy stresszkezelő terápiára azért néha ellátogathatnál szerintem, míg szét nem fejeled a gépedet.
Azon pedig elgondolkodhatnál, hogy mit veszel készpénznek a médiában elhangzottakból és, mit nem, mert az ilyen embert lehet a legjobban az orránál fogva vezetni.
Előzmény: dude (24) 0 VÁLASZ
dude 2014. 12. 16. 09:11 | #24
Hazudsz és terelsz. Ha végignéznéd figyelmesen a 2 híradót, feltűnhet, hogy a híradósok, riporterek sehol nem állítják, hogy az illető dobta ki a kutyát. Pont hogy nagyon is figyelnek arra, nehogy beperelhessék őket. Melyik mondattal állítják azt, hogy ő dobta ki, még ha ez egyértelmű is a látottatkból meg a puszta tényekből???
RTL:
"Az arra járók szeme láttára zuhant le egy 14 éves yorkshire terrier egy budapesti ház 9. emeletéről. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz, azt gyanítják, hogy a XV. kerület-i épület ablakán kihajították az állatot. Híradónknak nyilatkozott a kutya gazdája, aki azt állította, hogy nem ő dobta ki a kutyát, sőt otthon sem volt."
"A kutya teste a háztól legalább 6 méterre hevert, ami az állatvédők szerint arra utal, hogy kidobták és nem véletlenül esett ki. Az is kiderült, hogy a gazdája nem bánt jól a 14 éves kutyával."
"A kiérkező rendőrök is otthon találták tegnap a férfit, aki nekik is tagadta, hogy kidobta volna az állatot. Az elpusztult kutya 55 éves gazdáját előállították, állatkínzás miatt eljárás indult ellene."
A többit a szemtanúk, állatvédők, a kutya gazdája mondja. Ezek mind nyers tények, sehol nincs rágalmazásra okot adó állítás, szóval ezt buktad.
TV2:
"Kidobta a kutyáját a 9. emeletről egy budapesti férfi, ezzel gyanúsítják a rendőrök." (érted, baszd meg? Nem a TV2 gyanúsítja, hanem a rendőrök).
"Egy nő éppen arra sétált, látta, hogy a terrier kizuhant az ablakon. A zuhanást túlélte, de borzalmas sérülései voltak, még 20 percig szenvedett, és mire az állatvédők odaértek, elpusztult. A környékbeliek nagyon felháborodtak, a férfi állítólag részeg volt, a rendőrök kihallgatták, aztán elengedték. Beszélt a Tényeknek, azt mondta nem ő dobta ki a kutyát, de csak ő volt akkor a lakásban. Később azt is mondta, hogy otthon se volt, hanem más tette. 3 év börtönt is kaphat."
"A kutyát előtte is sanyargatták, nagyon sovány volt - mondják az újpesti állatmentők." (ezt se a TV2 állítja, hanem az állatmentők).
"A férfit a rendőrök kihallgatták. Mindent tagadott. Állatkínzással gyanúsítják, de hazaengedték. Azt mondják sokat ivott és tegnap is részeg volt." (Ezt meg a rendőrök mondják, te csökkent értelmi képességű).

További jó értetlenkedést és terelgetés!
Előzmény: palinkaman (19) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 12. 16. 08:57 | #23
Vagy olyan részeg volt, hogy észre sem vette. Ezzel amit írtál egyetértek, ugyanis a hozzászólásodban te is meghagytad annak lehetőségét, hogy másként történt mint ahogy azt kikiáltották. Én csak annyit hangoztattam az eddigiekben, hogy nem feltétlenül kell egy riport alapján elítélni valakit, mert koránt sem biztos, hogy úgy történt, ahogy azt a "híradó" átadta, még addig ki sem vizsgálták normálisan az esetet, mégis egyértelműen állást foglal a riprter, méghozzá elég uszító hangnemben: "Kidobta a kutyáját a kilencedikről"
Mindemellet mindig (legalábbis többnyire) oda is írtam, hogy ha tényleg bebizonyosodik, hogy kidobta, kaja csak meg érte ami jár!
Előzmény: vadonka (21) -1 VÁLASZ
vadonka 2014. 12. 16. 08:53 | #22
A macskák sosem lesznek öngyik, ritkán valamit nagyon elcsesznek és olyankor azért halnak meg, hogy újrakezdjék a checkpoint-ról :D
Amúgy egy macska a 9.-ről a fűre esve valószínűleg túléli. Törései lennének de mérföldekkel rugalmasabb mint bármilyen kutya. Volt is egy cikk erről nemrég, hogy kipottyant a cicc a sokadikról a fűre vagy valami bokorra és egyszerűen felállt azt elszaladt :) A macskáknál kb 7 emeletnyi magasság az ami a határ. Afelett már mindegy, hogy 8 vagy 9 vagy 10 mert elérték az esési sebességük maximumát. Ellazítja a testét vitorlázva esik le és minimálisra csökken a sérülés a földetéréskor. Törések, belső szervi sérülések nyilván lesznek de túléli. Ha a 3-ról esik ki még nem lazítja el magát és merevebben ér földet, ilyenkor akár súlyosabb sérülései is lehetnek mintha fentebbről pottyant volna ki.
Vagy van az a videó ahol a tűzoltók egy nagyon magas póznáról akarják leszedni a macskát kitolós létra segítségével. A macska az utsó pillanatban meg gondol egyet azt mégis leugrik, majd elszalad :)
https://www.youtube.com/watch?v=_T1OsMKHZFI


Előzmény: közlegény (9) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 12. 16. 08:39 | #21
Szerinted amikor kiesett a kutya egyből ott volt egy tucat ember lincshangulatban, hogy a mocskos gazda kidobta öljük meg? Mire felocsúdott valaki, hogy mi történt hosszú percek teltek el és szerintem akkor sem ez volt az első megvitatandó kérdés, hogy kiesett vagy kidobták. A fickónak semmi oka nem volt fent sunnyogni a lakásban a sörösüvegjei mellett. Mire az állatmentők kiértek addigra lehet méltóztatott kifáradni a rendőrség is. Akkor kezdték a rendőrök feszegetni, hogy most akkor kiesett vagy kidobták. Gondolom kérdezgették a szemtanúkat, hogy mit láttak és utána derült ki kinek az ablakából esett ki a kutya. Ez szerintem már jócskán órákkal később történt. Felmentek a lakásba és a fickó tök nyugisan ott volt. Ne mondd már, hogy azért nem ment le mert odalentről már a vérét követelték :)
Tipikusan azt a viselkedést tanúsította mint az olyan ember akinek vaj van a füle mögött. Lehet véletlen volt és a kutya tényleg valahogy leszédült az ablakból levegőzés közben de sokkal valószínűbb az, hogy segítettek neki. Ezt ferdítheti a média akárhogy akkor is inkább az idegenkezűség a valószínűbb. Már csak az a kérdés, hogy szándékos volt vagy beszűkült tudatállapotban követte el. Utóbbi esetben megúszhatja egy felfüggesztettel. Csak bele kell magyarázni, hogy elhagyta az asszony, nehéz anyagi körülményei voltak, valamint az itallal is hadilábon állt, stb.
Előzmény: palinkaman (10) 0 VÁLASZ
zizi 2014. 12. 16. 08:39 | #20
Lent a kutyasétáltató hölgy sír, bár nem az ő kutyája volt, míg fent ez az alkoholista selejt majdhogynem röhög.
Akinek volt vagy van kutyája, az tudja, hogy nem ilyen reakciót váltana ki belőle, ha az véletlen kiesne az ablakon, és nem ilyen válaszokat adna, hanem konkrétan beszámolna, hogy történt a szerencsétlenség.
Ha a rendőrség esetleg majd nem tudja bizonyítani, hogy kidobták az ablakon a kiskutyát, akkor remélem majd akkor is így járnak el, ha valaki meglátogatja egy üveg borral a "bácsit", majd az részegen "véletlenül" kiesik az ablakon.
+2 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 12. 16. 08:19 | #19
Hűű de sok mínusz... :D
Úgy látom nem jött át a mondanivalóm.
Én nem védeni akartam a részeg "állatot" csak azt mondani, hogy a közmédia, beleértve a híradót is, egy szar, sokszor köze sincs a valósághoz, hamis képet fest, és ez alapján nem érdemes megítélni embereket. És ilyen szempontból a legsarkalatosabbak ezek a "szenzációk". Honnan veszem ezt? A párom másfél évig dolgozott TV-nél, és pont azért jött el (pedig ígértek fűt fát a végén neki), mert ő azt hitte a híradóban majd tájékoztatja az embereket a hírekről. Ehhez köze sem volt a dolognak. A híradózás a következőkből állt:
- megmondták neki, mit kell mondani, és hogyan, mindegy, hogy a saját szemével látta, hogy az hülyeség, nem ez a lényeg, hanem hogy el kell adni a sztorit.
- a szenzációk elcsípése, és elferdítése, hogy még nagyobbat üssenek.
- A riportok összevágása sokszor úgy, hogy az eredeti mondanivalójának pont az ellenkezőjét hozzák ki belőle, mert így tudnak meleg szarig benyalni valami fejesnek, aki majd pénzeli a TV-t.
-"Az, hogy meghalt a város egy híressége, majd a holnapiban benne lesz, mert most van nagyobb sztori brutálisan megöltek egy kiscicát -> sajnos az állatokkal szembeni brutalitás, kegyetlenség ma sokkal nagyobb érzelmeket vélt ki az emberekből, mint embertársuk halála."
- Egy 3 hónappal ezelőtti riportban tévedtünk (mondjuk a mostani példán, esetleg felmentik az alkoholista bácsit)? Úgyse emlékszik már senki rá, nem kell helyesbíteni, és magunkat meghazuttolni (kivéve, ha perelnek, és vesztésre állunk).

Én ezért fogadtak kétkedve a hírt, nem pedig azért, mert együtt érzek a bácsival.
+1 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2014. 12. 16. 02:55 | #18
Esett volna ki ő is, amikor kidobta a kutyát
bungle
bungle 2014. 12. 15. 23:35 | #17
Nyugodj meg, ez itt nem a fityesz diktatúra, egyébként meg akkor téged is ki kéne basszalak a primitív személyeskedésedért, de nem teszem, erre van a komment pontozás.

Amúgy itt egy cikk az újpesti Állatmentők Facebook-oldaláról származó információkkal, márpedig ők voltak kint a helyszínen, nem pár itteni hozzászóló.
http://nol.hu/mozaik/brutalis-allatkinzas-kidobta-a-kilencedikrol-a-kiskutyat-1504553
"Az állatmentők rendőrt hívtak, majd felmentek a lakásba az állat gazdájához, aki részegen nyitott ajtót."
Ennyi.
VincentScarelli
VincentScarelli 2014. 12. 15. 23:06 | #16
Pont az a baj hogy otthon van, és nem egy puha falú szobácskában barátságos, fehér köpenyes úriemberek társaságában.
Agresszió és mások alázása azért bejátszik dude-nál is, csak ő nem a kutyáján tölti ki hanem itt és ki tudja még hol...

Kár hogy itt nincs olyan moderátor aki kibaszná az ilyeneket mint macskát szarni (hogy stílusos legyek)
Előzmény: 1b0r90 (14) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 12. 15. 22:56 | #15
Én nem érzem magam nyomozónak, sem bírónak, hogy ítélkezzek, te viszont igen, pedig a fizika órás dolgot is elég rosszul következtetted ki, ugyanis atomfizikából doktorálok ...lassan, de biztosan.
Te valószínűleg szövegértésből buktál sokszor, ennek ellenére Columbo-nak hiszed magad. 6 méter a tömb falától egy akkora magas esésnél akármitől lehet, nem nagy távolság a függőleges úthoz képest. Vagy az mennyivel valószínűtlenebb a te kutyáján éli ki a perverzióját szoridnál, hogy a kityus 6 méterrel odébb vergődőtt kínjában, mire odaértek? A msik dolog pedig, amit úgy látszik nem értettél meg, az, hogy egy ember életéről nem biztos, hogy megbízhatóan ítéletet lehet mondani egy pár perces riport, meg a pletykás szomszédok alapján, akik szerint "a 8 éves szomszéd Timike a múlt héten teherbe esett, ma meg már meg is szült". Az kétségtelen, hogy gyanús a dolog, és ki kell vizsgálni, de amit a média ezzel csinált, az tisztán uszítás, ami nálad úgy tűnik be is vált, mert már nem csak az állatkínzónak kikiáltott alkeszt ütnéd agyon, hanem azt is, akinek esetleg más a véleménye a dologról, és esetleg nem küldene villamosszékbe egy embert, míg nem tud többet a történtekről.
Előzmény: dude (12) 0 VÁLASZ
1b0r90 2014. 12. 15. 16:43 | #14
Moderáld magad, légy szíves, nem otthon vagy.
Előzmény: dude (13) -2 VÁLASZ
dude 2014. 12. 15. 16:36 | #13
tényeK, faszomba már, a sok idióta mindig felidegesít.
Előzmény: dude (12) 0 VÁLASZ
dude 2014. 12. 15. 16:35 | #12
palinkaman meg 1b0r90, ti mi a faszt néztetek?
A szemetek előtt a tényeg, basszátok meg, és ezt nem a riporter találta ki, hanem az ott élők mondják, szemtanúk, meg az állatvédők:
- 14 éves a kutya
- volt egy nem beforrt lábtörése, tehát sánta, nem ugrál ablakba ti gyökerek, pláne nem távolugró, márpedig 6 méterre találták meg. Fizikából gondolom felmentésetek volt.
- nem rendelkezett se oltással, se chippel, alultáplált volt.
- a kiérkező rendőrök otthon találták a férfit, ő persze a riporternek tagad, ááá, otthon sem volt, az ismerőse volt otthon. Az meg biztos szellőztetett este a 3 fokban, és nem vette észre az öngyilkos távolugró kutyát. Nektek meg agyalulműködésetek van és azt is bevennétek, hogy az alkesz egyébként Nobel-béke díjas.

Valamint nem kell mentalistának lenni, hogy az alkesz csávó reakciójából bárki rájöjjön, ez egy frusztrált alkesz pöcs, aki a magatehetetlen kutyán élte ki az agresszióját. Agyhalottak persze nem jönnek rá, ne is próbálkozzanak!
+2 VÁLASZ
1b0r90 2014. 12. 15. 16:13 | #11
Egyetértek veled. Én tegnap láttam a tévében a riportot és már akkor is furcsálltam, hogy a riporter ennyire biztos a tényben, hogy a férfi kidobta a kutyát. Ha kidobta, akkor persze elítélendő amit tett és egy ilyen féreg takarodjon is a börtönbe, de a riportban látottak alapján nem evidens, hogy ő dobta volna ki. Megtörténhetett, hogy nem látott jól a kutya, egy madár rászállt az ablakpárkányra, a kutya felugrott, megcsúszott, stb...láttunk már sok ilyen videót, ahol cicák elszámolják a távolságot, vagy a levegőbe lépnek, kicsúszik a lábuk és még sorolhatnám.
A kutyust nagyon sajnálom, akárhogyan is történt az eset, nem beszélve arról, hogy eleve nem értem azokat az embereket, akik panel lakásba kutyát, macskát tartanak, de ezzel kapcsolatban nem is formálnék bővebb véleményt, mert nem szeretném, ha elindulna a flamelés.
Előzmény: palinkaman (10) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 12. 15. 15:37 | #10
Ezt aláírom amit írtál, viszont még mindig ott van a baleset lehetősége. Mikor már attól hangos az utca, meg a média hogy "kilökte a kutyáját az ablakon" nekem se lenne erőm lemenni a sok előítéletes ember közé. Mindenkinek szíve joga kit miért és hogyan ítél meg/el. Én nem ismerem a bácsit, ezért nem mondok ítéletet fölötte. Mindenkinek megvan a maga keresztje, valszeg nem azért jutott oda a bácsi ahol most tart, mert fenékig tejfel volt az élete. Nem védeni akarom, csupán csodálkozom az embereken, hogy egy szenzációhajhász és hatásvadász "riport" alapján hogy elítélnek, és a vérpadra kívánnak egy számukra ismeretlen embert. Mindenesetre ha tényleg szánt szándékkal kidobta kutyát, akkor megérdemli a büntetést, menjen csak börtönbe állatkínzásért.
Előzmény: vadonka (8) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 12. 15. 15:03 | #9
egy macskáról hamarabb el tudom képzelni az ugrást, de egy kutya nem megy át lemmingbe.
vadonka 2014. 12. 15. 14:56 | #8
Az állatokban ugyanúgy megvan az gát ami az emberekben is. Egy hétköznapi ember nem lesz öngyilkos csak ha elég erős az élet elutasítása benne és már képes áttörni ezt a gátat. A többség azonban az utsó pillanatban visszakozik(na). Néha már későn és csak sikerül neki, de valójában az utolsó pillanatban mégsem akart már meghalni. Nagyon kevés az olyan öngyilkos aki tényleg az utolsó másodpercben is a halált kívánja. Így van ez az állatoknál is. Véletlenül nem ölik meg magukat. Persze érheti őket is baleset, megehet mérget vagy elütheti egy autó, de kiugrani a 9. emeleti ablakon nem baleset szerintem. Aztán erre még rájön, hogy a csávó azt se tudta hol van hiszen már azt is állította otthon se volt. Valószínűleg olyan satu részeg volt, hogy fel se fogta mi folyik körülötte. Lehet a kutya ugatott, vagy csaholt, stb. a gazdája meg nem tolerálta és emiatt "segítette" ki az ablakon. A mentőket nem a gazda hívta hanem sokkal később egy járókelő. Ráadásul le se ment megnézni mi van vele. Ha a te kisállatod járna így nem rohannál le azonnal, hogy segíts neki ahogy tudsz és hívnád az állatkórházat azonnal? A fickó látszólag le se szarta, hogy a kutyája szörnyű kínok között pusztul el éppen. Túl sok a gyanús körülmény ami ellene szól.
Előzmény: palinkaman (7) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 12. 15. 14:37 | #7
Az a helyzet, hogy most itt olyanról értekezünk, amit egyikünk sem tudhat biztosan, mert nem volt ott. Ezért is hagytam meg annak a lehetőségét is, hogy lehet, nem bácsi a hibás. Nem ismerem én sem, meg nem voltam ott, de biztos, hogy én agyf'szt kapnék, ha a kutyám kiugrik az ablakon, és még engem vesznek elő, meg zárnak börtönbe egy olyan indokkal, hogy kidobtam a kutyámat. Értem én, hogy egy kutyus valszeg nem ugrik ki magától, de láttam én már állatoktól ettől hajmeresztőbb dolgokat is. Szóval, ha tényleg ő dobta ki, kapja is meg amit megérdemel, de csak azért, mert a riportban látjuk fél percre, és unszimpatikus, ezért én nem ítélném 3 év börtönre.
Előzmény: vadonka (4) -2 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 12. 15. 14:30 | #6
hogy rakná seggbe egy bernáthegyi mikor részegen fetreng
+1 VÁLASZ
dude 2014. 12. 15. 14:19 | #5
Valószínű így lehet, ahogy mondod, elferdítették a sztorit. A 14 éves sánta kutya nekifutásból kiugrott a nyitott ablakon, mert öngyi akart lenni. Az alkesz meg elfelejtette, hogy otthon találták a kiérkező rendőrök, csak azért mondta, hogy otthon sem volt. Életszerű.
Előzmény: palinkaman (3) +3 VÁLASZ
vadonka 2014. 12. 15. 14:11 | #4
Egy 14 éves kutya nem fog kiugrani egy véletlenül nyitva felejtett ablakon. Ezek ugye többnyire nem padlószinten vannak, hogy csak úgy véletlenül kisétáljon rajta. Sanszos, hogy segítettek neki. Hacsak nem akart a kutya öngyi lenne de ezt kétlem :)
+2 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 12. 15. 14:07 | #3
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
vadonka 2014. 12. 15. 13:34 | #2
Alkoholista f*sszopó. Szerencsétlen kutya lehúzott 14 évet valószínűleg éhezve, verve, kiszolgáltatva a gyökér gazdái társaságában és öreg korára így kell elpusztulnia, hogy kivágják az ablakon. Az ilyen aljadéknak mi a szarért egyáltalán bármilyen háziállat? Nem elég nagy állat ő maga is? Remélem bevágják miatta pár évre!
+4 VÁLASZ
Nebel 2014. 12. 15. 13:26 | #1
Küldeném utána.
+2 VÁLASZ