Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tooni 2014. 11. 26. 19:08 | #45
És ki viccelődött?
Ha nem jött volna át: nem a magas koleszterinszint, ami életkor és testfelépítés függő a kiváltó oka az érelzáródásnak, meszesedésnek, hanem
Dr. Horváth: a koleszterin anyagcsere felborulása
Szendi: szénhidrátdús táplálkozás, gyulladásfaktorok (lektin, glutén, laktóz)

"sőt a magas koleszterinszint 50 év felett jobb életkilátásokkal jár."
Előzmény: rermo (42) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 11. 26. 18:57 | #44
Milyen kedves tőled, hogy pont genetikai hajlamot említesz, ugyanis a Szendi által propagált Paleolit étrend lényege pontosan ez, hogy az ember a mai civilizált étrendet követve emiatt megbetegethet, különböző gyulladásfaktoroknak köszönhetően, mivel az évszázezrek során a szervezet nem ilyen mennyiségű és nem ilyen arányú tápanyagra rendezkedett be, GENETIKAILAG.
Előzmény: rermo (34) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 11. 26. 17:37 | #43
"Én az orvosok gyógyszerfelírási gyakorlatába nem látok bele"

Na akkor én mesélek!
Az orvosom úgy szokta, hogy rákeres a netes programjában a betegségem kódjára, erre a program kidobja neki a gyógyszereket. Oszt ennyi. Azóta nem járok orvoshoz. Más szemfüles ismerősöm is igazolta, hogy ez újabban valóban így megy. Azóta ő se jár.
Előzmény: rermo (42) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 26. 16:48 | #42
Én az orvosok gyógyszerfelírási gyakorlatába nem látok bele , így erről nem tudok véleményt alkotni . Egyik hsz-om alján megjegyeztem az én személyes tapasztalatomat ez ügyben 50 felé közeledem ( években ) aki megéri ezt a kort az tudja , hogy inenn kezdve el kell kezdeni foglalkozni az egészségünkkel még annak is aki egyébbként nem beteg .Ezért gondolom azt , hogy 20 évesen lehet egy nyúltápos viccel elviccelni , de idővel ez jobb ha megváltozik . ... ez a saját érdekünk .
Előzmény: bungle (39) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 26. 16:36 | #41
Nézz utána az én 31 hsz -om a 25 hsz -ra ( nyúltápos ) volt válasz .

Előzmény: bungle (39) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 26. 16:32 | #40
Nyulakkal. Növényevő nyulak számára, óriási mennyiségben ártalmas volt a koleszterindús táp!
Ki hitte volna!


Nézd az én hozzászólásomat ez a mondat " ihlette " ... ok nem egy tudományos oldal az IZÉ ...nem kezelem én sem úgy , de ez a mondat szerintem a téma szintjét mélyre sőt nagyon mélyre sűlyeszti . Meg kell nézni ampotált végtagú embereket akiknek a magas koleszterin miatt van ilyen problémájuk és utána viccelődni a koleszterindús nyúltáppal . Én nem olvastam Szendi írását de aki bekommentelte a nyulas hasonlatot az ezek szerint igen .... kérdezem ..... Szendi is így világítja meg a problémát ???? ezen a szinten ????
Előzmény: bungle (38) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 26. 15:56 | #39
De elemezgessük csak tovább a kommented: "egyetért a tudomány és egyre inkább egyetért". Igen? Nekem a tudományosan bizonyított kísérleteket (amik nem épp Józsi bácsi pincéjében készültek) olvasgatva egyáltalán nem úgy tűnik, hogy nagy egyetértés volna, sőt ha elolvasná végre valaki, joggal gondolhatja, hogy már rég cáfolták a koleszterin-elméletet, de valahogy a gyógyszergyáraknak nem érdekük, hogy ez tudatosuljon is az emberekben (pedig én aztán abszolút nem vagyok oda a gyógyszergyársak elleni összeesküvés-elméletekért). Miből áll ma egy orvos, gyógyszerész tudása? Ő is csak olvasta azt, amit korábban leírtak, nem? Ha ebből állna a tudomány, hogy mindenki birka módjára elfogadja, amit előtte leírtak, akkor ma még - ahogy korábban valaki leírta - még mindig egy "lapos Foldön" élnénk. :D Szóval néha kellenek szerintem olyanok, akik megkérdőjelezik, hogy ez vagy az tényleg úgy van-e, sztem ez viszi előre a világot. Persze rengeteg kókler, tudománytalan állítás van, főleg a "zinternet" korában, de talán a többségét egyből ki lehet szűrni, hogy teljesen logikátlan, vagy épp üzleti meggondolás áll mögötte, semmi más. Én a fenti témában pont ezt nem látom a koleszterin-elméletet cáfolók oldalán, inkább pont a másik oldal érdeke, hogy különböző gyógyszereket adjanak egy - talán nem is valós - problémára. Márpedig ez kibaszott nagy üzlet! És ezek a gyógyszerek szerinted figyelembe veszik a genetikai hátteret? Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Előzmény: rermo (34) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 26. 15:46 | #38
Ha valakit kritizálsz, akkor legalább illik elolvasni előtte.
Tooni leírta (32. komment), hogy Szendi magyarázatot ad arra, miért történik mindez, te erre leírtad, hogy "Nem olvasgatom , mert nem érdekel Szendi munkássága", most meg játszod a hülyét.
Előzmény: rermo (37) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 26. 15:36 | #37
Tehát bárki aki koleszterin témában meg akar szólalni ismernie kellene Szendi irását .... hát ezt nem nagyon hiszem , hogy így volna . Ergo .... nelem és bárki másnak is lehet véleménye a témában Szendi irásainak ismerete nélkül is . Amúgy meg nem Szendi írására reagáltam hanem egy előző kommentelőére ..... ha jól látom .
Előzmény: bungle (36) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 26. 09:59 | #36
A te okfejtésed meg az előző kommenteddel bukik el: "Nem olvasgatom , mert nem érdekel Szendi munkássága". Tehát el se olvastasd, de azért véleményt írsz róla. Hát ez nagyon vicces! :D Honnan tudod pl., hogy kihagyja a genetikai okokat, vagy hogy olyanokat írsz, amiket te beleképzelsz, ha el se olvastad?
Költői kérdés volt, felesleges rá válaszolni...
Előzmény: rermo (35) +1 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 26. 09:55 | #35
Amúgy az efajta " tudomány " ott bukik el ... már az , hogy nem saját kisérletek és tények hanem összeollózott kutatások rendszerbe rakása .... , hogy szelektál a " szerkesztő " mégpedig a neki tetsző és az álláspontját alátámasztó tényeket beveszi a munkába az annak ellent mondüókat meg kihagyja . Ezért nem lehet komolyan venni ezeket a " gyűjtéseket " . Ha valaki ilyen jellegű , örökletes hatású betegségegből kihagyja a genetikai okokat az már teljesen rossz úton jár . Ha meg beveszi akkor az derül ki , hogy nincs tutti mindenkire egyformán megfelelő megoldás egyénileg a saját genetikai adottságaira kell felépíteni már a diagnózist és kockázatokat és a kezelést is .
Előzmény: Tooni (32) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 26. 09:40 | #34
Nem olvasgatom , mert nem érdekel Szendi munkássága , de ez az érvelés ott bukhat el , amit már írtam és amiben egyetért a tudomány és egyre inkább egyetért , hogy ezeknek a betegségeknek problémáknak genetikai háttere is van . Ahogy szinte minden más betegséghez ehhez is kell egy genetikai hajlam , most nem akarok pédálózni cukorbetegséggel szívinfarktussal netán a rákbetegsággel de szerintem már elégé elterjedt ez a tény . Tehát azt állítani , hogy kizárólag külső okokra vezethető vissza ezen arányok felborulása ... ( nem megfelelő táplálkozás kevés testedzés stb ... ) nagyon leegyszerűsített gondolkodás , ezen már túlhaladott a tudomány . Természetesen fontos dolog ...sőt ... nagyon fontos az egészséges életmód , de kizárólag azzal nem lehet a problémát megoldani hasonlóan mint a diabéteszt sem ott is vannak akiknek elég a diáta és vannak akik inzulin nélkül meghalnának . .... persze mindenki maga dönt , a saját egészsége . Amúgy nekem is azt mondta az orvosom , hogy ameddig el lehet kerülni akoleszterin csökkentőket addig el kell kerülni viszont van egy pont miután már többet árt a nem használatuk mint a használatuk .
Előzmény: Tooni (32) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 11. 26. 08:41 | #33
Még egy dolgot kihagytál, amit Szendi Gábor említ! Azt, hogy a kolaszterin-szint csökkentők valójában gyulladáscsökkentők, tehát nem a kiváltó okot szüntetik meg, hanem a tünetet nyomják el.

Előzmény: Tooni (32) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 11. 26. 07:52 | #32
"De a koleszterin nem megfelő aránya a szervezetben érszűkületet okozhat "
Szendi magyarázatot ad arra, miért történik mindez, miért borul fel az arány, az anyagcsere. Olvasgasd.
Előzmény: rermo (31) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 25. 21:01 | #31
A koleszterin nem egészségtelen sőt nélkülözhetetlen az élethez ugyan úgy mint a só . De a koleszterin nem megfelő aránya a szervezetben érszűkületet okozhat ...nem okoz hanem okozhat ... gondolom erre genetikai hajlam is kell . Tehát nem a koleszterin egészségtelen hanem az amit a túlzott jelenléte ( LDL ) okoz azaz érszűkületet ami egy folyamat végeként elég komoly problémákat okozhat ... koszorúér , agyér , végtagokban erek elzáródásához .

" Önmagában persze sem a HDL, sem az LDL koleszterin nem jó vagy rossz. A vérben található mennyiségük azonban jelzést ad arról, mennyire képes szervezetünk kiüríteni a koleszterint, és mennyire tárolja azt. "




Előzmény: Tooni (25) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 11. 25. 18:33 | #30
Elnézést a kommentáradatért, még egy kis érdekesség.
"A professzor elmélete dióhéjban:" c. rész
http://biobolt.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1215556
az érelmeszesedés kialakulásáról
bungle
bungle 2014. 11. 25. 18:32 | #29
Jajj, nehogy hozzád is kiszálljon a rendőrség!!! :D
Előzmény: Tooni (27) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 11. 25. 18:28 | #28
Részlet Dr. Horváth István honlapjáról:

"Napjainkban az orvosok szinte biztos, hogy koleszterinszint-csökkentő pirulákat fognak felírni annak, akinek magas az LDL szintje. Ez hatalmas üzlet a gyógyszergyártóknak, viszont nagy kárt okoz az ember szervezetében. Ezek a szerek (sztatinok) ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem a "rossz" (azaz a szervezet számára közvetlenül nem felhasználható) koleszterintet csökkentik, hanem a koleszterinszintézist akadályozzák. Azaz a szedésükkel a szervezet normális működésébe avatkozunk bele. Az aránytalanul magas LDL szint jelzi, hogy felborult a koleszterin-anyagcsere. A koleszterin-szintézis akadályozásával logikusan csökkenthető ugyan az LDL szint, de ezzel a HDL, azaz a "jó" koleszterin szintje is csökken. A sztatikokkal tehát megakadályozzuk, hogy a szervezet ellássa magát a számára nélkülözhetetlen koleszterinnel. A koleszterinszintézis akadályozása miatt fellépő koleszterinhiányos állapot miatt fogamzási problémák, butulás, libidó csökkenés, emésztési zavarok a leggykoribbak, de akár a szervezet védekező, önfenntartó képességének teljes összeomlása is előfordulhat. "

http://www.kolesterin.hu/menu1.html
Előzmény: Tooni (27) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 11. 25. 18:25 | #27
Koleszterin témában még idevág:
www.ize.hu/comments.php?post_id=20540

+1 VÁLASZ
Tooni 2014. 11. 25. 18:23 | #26
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/myokardialis-infarktus-koleszterin-es-szenhidrat-elmelete.php

"a magas koleszterinszint 50 év felett jobb életkilátásokkal jár."

"Ancel Keys a II. világháború alatt az éhezés hatásait vizsgálta, és ennek kapcsán figyelt fel arra, hogy a norvégiai bombázások alatt csökkent a szívhalálozás. Ebből arra következtetett, hogy a zsír- és fehérjeszegény táplálkozás védőfaktor a szívhalállal szemben. A következtetés önkényes volt, ugyanis a norvég éhínség alatt minden élelemfajtából hiány volt, továbbá a morbiditás és mortalitás számos más kórképben is csökkent. Keysre azonban nagy hatást tett Nyikolaj Anyicskov kutatása, aki 1913-ban kimutatta, hogy ha nyulakat tojássárgájával vagy tiszta koleszterinnel etet, akkor a koleszterin lerakódik a nyulak ereiben. Ezt Anyicskov tanítványával, Csalatovval az emberi ateroszklerózis modelljének tekintették. Sem őket, sem a koleszterin teória későbbi képviselőit nem zavarta az, hogy a nyulak növényevők és szervezetük ezért nem tud mit kezdeni a koleszterinnel. "
Tooni 2014. 11. 25. 18:19 | #25
Az még egy külön nagy szám, hogyan bizonyították a koleszterin egészségtelen?
Nyulakkal. Növényevő nyulak számára, óriási mennyiségben ártalmas volt a koleszterindús táp!
Ki hitte volna!
+1 VÁLASZ
Tooni 2014. 11. 25. 18:15 | #24
"A tojás egészséges" utána "pfuj koleszterin a tojás egészségtelen", ma meg újra jó dolog a tojás.
Margarinok - "a margarin jó" volt egész mostanáig, csak kezdett elolvadni a vaj a nyakukba.
Vaj dittó, vaj rossz mert koleszterin. Most meg már jó lett. Margaringyárak is keverik, gondolom azért, hogy a termékeikben ne haladjon meg határértékeket telített vagy telítetlen zsírsavak mennyisége.
Előzmény: 3m3ricus (16) +1 VÁLASZ
blackmumus 2014. 11. 25. 17:02 | #23
Én azon sem lepődnék meg ha Doktór Tótról kiderülne, hogy a retekklubtól kapta a diplomáját. Annak a műsornak az értelmi színvonala vetekszik a teletabiéval, a szaktudása meg egy csigáéval. Az egyértelműen lefizetett közönségről ne is beszéljünk. Szendit nem tudom kicsoda, mert nem sok ilyen cikket olvasok, Tótot is csak véletlenül találtam meg a retken vagy 2x 3x és alaposan le is fáradtam tőle.

Egy biztos, aki egészségesen akar élni az minden nap szaladjon fel egy hegytetőre és legeljen mosott füvet, mert a testmozgás fontos és minden más kaja genetikailag módosított meg betegséget okoz meg érszűkületet meg minden szart és amíg a bioköcsögök fent legelésznek én eszek hurkát, kolbászt, szalonnát, zsíroskenyeret hagymával, pörköltöt nokedlivel és boldogan halok meg ha meghalok tőle.
+2 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 11. 25. 16:50 | #22
én nem vagyok paleolitos, csak megjegyzem a félreértések elkerülése végett.

Az hogy ez a szemlélet most lángolt fel az elmúlt 1-2 évtizedben, persze lehet divatos hóbortnak nevezni, de ez még nem jelenti azt, hogy tudományosan nincs mögötte tartalom. De egyébként semmivel sem áll nagyobb hadilábon, mint bármelyik más táplálkozási szemlélet. Vagy azért, mert te belenőttél egy bizonyos táplálkozási kulturába, úgy véled, hogy az normális, és biztos téziseken alapul? Mivel több bármelyik táplálkozási szemlélet a másiknál? általában ebben a témában az a döntő a véleményezők világában, hogy melyik szimpatikusabb a másiknál.

Igaz hogy ez csak egy előadás diája, de lényegében összefoglalja azt, hogy miről is szól a paleolit táplálkozás:
http://www.scribd.com/doc/68402135/Frecska-E-A-Lomb-dieta

ezért kell inkább az alapigazságokkal foglalkozni, és azokból levonni konzekvenciát:
http://goo.gl/3uMy7O
http://goo.gl/3r6Y8f

Előzmény: nandras01 (14) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 25. 16:47 | #21
Ha esetleg jár erre egy hozzáértő gyógyszerész, vagy a témában jártas: mi a helyzet a titán-dioxiddal? Sok helyen olvasni, hogy rákkeltő, nem tudom ezek mennyire hiteles oldalak, cikkek, pl.:
A 20 leggyakoribb rákkeltő anyag
www.webbeteg.hu/cikkek/daganat/8905/a-top20-rakkelto-anyag

Ugyanakkor rengeteg gyógyszer (!!!) bevonata tartalmazza, pl. az agyonreklámozott Magne B6, Augmentin, Béres tabletták, stb.
Rágugliztam a témára.
Dr. Fodor Enikő, gyógyszerész (?!!) úgy látszik teljesen tudatlan a témában, lepasszolja a kérdezőt:
http://orvosvalaszol.hazipatika.com/kerdes/ha-a-titan-dioxid-rakkelto-miert-van-benne-szinte-minden-tablettaban

AntalVali (na erről is megvan a véleményem...) egyszer ezt mondja, egyszer azt:
http://antalvali.com/comment/8155/titanium-dioxid
http://antalvali.com/comment/42034/rakkelto-e-a-titanium-dioxid
nandras01 2014. 11. 25. 16:30 | #20
így fel lehet fogni, de én inkább józan gondolkodásnak nevezném :)
Előzmény: 3m3ricus (19) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 11. 25. 16:29 | #19
Ez a szöveg egyértelmű példája a vesztésnek... Ennyit a tudományról!
Előzmény: nandras01 (18) +1 VÁLASZ
nandras01 2014. 11. 25. 16:23 | #18
nem, nem fogok mélykutatásba bonyolódni, hogy bebizonyítsam, ami anélkül is nyilvánvaló.
azért néhány szó a külalak - tartalom összefüggésről:
túl sok olyan oldallal futottam már össze, amelyik az idézetthez hasonló kivitel mellett tartalmazott egetrengető ostobaságokat, így a gyanús oldalakon felismerem az árulkodó jeleket.
és íme- szendi oldalán, ha a "partnereim" gombra kattintok, akkor az onnan kiáradó ostobaság, sötétség, és a penetráns áltudományözön szinte tarkón vágja az embert.
egy valamit is magára adó, a tudományban megnyilatkozni kívánó ember nemhogy az oldalán, de még a szomszéd utcában sem tűrne meg olyan szájtokat, amelyeket szendi, a "partnereim" minősítéssel egyenesen ajánl.
ezek után gondolod, hogy van értelme bármit is cáfolni, bármilyen egyéb érvet felsorolni szendi szélhámossága mellett?

Előzmény: bungle (15) -1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 25. 16:16 | #17
Ezek szerint félreértetted a benzinkutas példát.
Én Szendire nem mint magányos zsenire gondolok, ő csak összeszedi és publikálja (online, vagy offline cikkekben, de inkább könyvekben) az általa olvasott, részletesen indexelt, tudományos bizonyítékokkal alátámasztott anyagokat. Így a személye számomra nem fontos, lehetne akár épp egy értelmesebb benzinkutas is, akinek ez a hobbija. A kutatásokat nem ő végezte, de érthetően közreadja, és akit érdekel, az utánanézhet a forrásoknak.
Mivel jobb egy fórumra odaböfögött "de a koleszterin káros, mert azt sokan mondják" beírás? :D
Előzmény: nandras01 (12) +2 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 11. 25. 16:08 | #16
Túl sok az ellentmondás ebben a videóban... Csökkentsd a koleszterint és legyél impotens! Hajrá!
Apropó! Lehet Szendi Gábort szidni meg terjeszteni a koleszterin-baromságokat, de tényleg mi a helyzet az általa hivatkozott kutatásokkal? A könyvének a vége tele vanm hivatkozásokkal, ahol bárki utána nézhet. Ezekkel mi a helyzet?
Pár évszázaddal ezelőtt "tudományosan" a Föld lapos volt, aztán kiderült, hogy nem... Ennyit a tudományról!
bungle
bungle 2014. 11. 25. 16:07 | #15
Tény, hogy az oldalai elég bénán néznek ki, legalábbis "nem túl trendi" és ha jól emlékszem elég régóta ilyen, gondolom saját maga tákolta össze, ha már programozó...
Mondjuk én egy értelmesnek tűnő, helyesírásilag és nyelvtanilag hibátlan szöveget nem a külső alapján ítélek meg, mondjuk hogy milyen betűtípussal írták, ahogy pl. egy elméleti fizikus munkásságát sem az előnytelen (vagy épp "nyomorék") külseje alapján értékelem. ;)
De semmi baj, nem haragszom, csak gondoltam írsz pár cáfolatot, tudományos tényekkel alátámasztva. :)
Előzmény: nandras01 (11) +1 VÁLASZ
nandras01 2014. 11. 25. 16:07 | #14
"mi a gondod a paleolit táplálkozással? "
nem sok, mindössze annyi, hogy ez is egy divatos hóbort, ami nyomokban bár tartalmazhat igazságot, de összességében egy nagy katyvasz, aminek se füle, se farka és még a gurujai sem tudnak megegyezni abban, hogy pontosan mit is értenek paleolit táplálkozás alatt.
egy divat, amelyik éppen úgy el fog múlni, mint sok egyéb hóbort.
Előzmény: norbertvincze (10) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 25. 16:05 | #13
Míg az LDL-koleszterin segítségével szállítódik az erek falába a lerakódó koleszterin, mely később az érelmeszesedés kialakulásában igen jelentős szerepet játszik, addig a HDL-koleszterin ezzel ellenkezőleg, összegyűjti, és a májba szállítja a keringésben talált, illetve lerakódott koleszterineket.

jelenleg ez a tudomány állása .... de ha új infornációid vannak akkor ne rejtegesd őket , hanem tedd közkincsé .
Előzmény: Resystanc3 (7) 0 VÁLASZ
nandras01 2014. 11. 25. 16:04 | #12
"lehet, hogy olvasott rengeteg tudományos kutatásokról"
az meglehet.
de az ilyen "nem értek hozzá, de rengeteget olvastam róla" műveltséget jobb esetben úgy nevezik, hogy amatőr, rosszabb esetben pedig úgy, hogy dilettáns.
és mindkét esetben az adott tudomány valóban értői és művelői csak a fejüket csóválják, vagy ha idegeskedőbb fajták, akkor szívinfarktus közeli állapotba kerülnek a rengeteg sületlenséget olvasva.
a példád pedig a benzinkutassal -bár látszólag igen frappáns, de ma már nem igazán állja meg a helyét. egykor valóban voltak magányos zsenik, akik egymaguk lódítottak előre egy- egy tudományágat, de mára túl bonyolulttá és főleg költségessé vált a kutatás ahhoz, hogy otthon, a sufniban kísérletezgetve világrengető felfedezést lehessen tenni.
teljesen persze nem lehet kizárni, de lássuk be, ennek a valószínűsége erősen konvergál a nullához.
Előzmény: bungle (9) 0 VÁLASZ
nandras01 2014. 11. 25. 15:55 | #11
ránéztem a linkre.
ne haragudj, de egy ilyen kinézetű és tartalmú linket jóérzésű ember nem nyit meg, nem ajánl másnak, sőt lehetőség szerint még az emlékei közül is töröl.
az ott szereplő könyv írójának nem néztem utána -egy sokk elég volt mára-, de igen nagy összegben mernék fogadni, hogy tudományos berkekben minimálisan is jegyzett oldalon nem sűrű fordul elő a neve :)
Előzmény: bungle (2) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 11. 25. 15:55 | #10
mi a gondod a paleolit táplálkozással?
Előzmény: nandras01 (1) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 25. 15:53 | #9
"melyik végzettsége adja neki azt a tudást"
Csak egy tipp: lehet, hogy olvasott rengeteg tudományos kutatásokról, amiről te esetleg nem? ;)

Ahogy írtam, szerintem nem az a lényeg, hogy ő most kicsoda-micsoda. Ha egy benzinkutas linkeli a Nature magazinban, hogy pl. a kadmium-arzén a grafénnál jobban alkalmazható tranzisztorok és szenzorok megalkotására, akkor nem biztos, hogy a benzinkutast kezdem lehülyézni, hanem utánanézek. Te naprakész vagy a koleszterin kutatások ügyében? :)
Előzmény: nandras01 (4) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 25. 15:47 | #8
Olvasd el még egyszer a hozzászólásom, és ha értelmezted a kérdést, várom az újboli választ.

Nem Szendi személye a lényeg, hanem a kutatások, amikre hivatkozik, amiket leír, amiket belinkel, stb. Elolvastátok egyáltalán a cikkeket, linkeket? :)
Előzmény: justil (6) +1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 11. 25. 15:44 | #7
A koleszterin feladata, hogy javítsa az érfal sérüléseit.
Előzmény: rermo (3) +1 VÁLASZ
justil 2014. 11. 25. 15:41 | #6
Önmagában az, hogy valaki fel tud mutatni mindenféle papírokat még nem garancia arra, hogy nem beszél hülyeséget. Személyszerint nem követem állandó figyelemmel Szendi munkásságát, de úgy emlékszem párszor már kérdőre vonták orbitális baromságok kijelentése után. Ettől függetlenül nyilván az sem biztos, hogy minden hülyeség, amit mond, de mindezek után az a minimum, hogy szkeptikus vagyok a dolgaival szemben.

Előzmény: bungle (2) 0 VÁLASZ
PabY 2014. 11. 25. 15:37 | #5
mi a faszom az a koleszterin?
nandras01 2014. 11. 25. 15:33 | #4
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: bungle (2) -4 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 25. 15:29 | #3
Én úgy tudom , hogy a koleszterin ( LDL ) az érfalakon való lerakódással veszélyezteti az ember egészségét . Ha ez a tézis bizonyított és összefüggés van a magas koleszterin szint és az erek , érrendszer működése közt akkor nem kell tovább vizsgálódni mert rossz !!!! függetlenül attól , hogy tudunk-e beszűkült érrendszerrel élni . Biztos lehet , de szerintem nem az a szempont , hogy 100 éves korig éljünk ágybanfekvő magatehettelenként esetleg csonkkolt végtagokkal az érszűkület miatt , hanem jó egészségi állapotban legyünk a halálunkig ...lehetőleg . Nekem legalább is ez az elsődleges célom ,hogy ne kerüljek magatehetetlen állapotba .
bungle
bungle 2014. 11. 25. 15:18 | #2
Elírtad a nevét: Szendi Gábor. "Paleolit táplálkozás szakértő" mellett még programozó matematikus, forgatókönyvíró, dramaturg, pszichológus (ELTE), a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének volt tudományos munkatársa, klinikus. De ez igazából mindegy is talán. A lényeg, a tudományos kutatások, amikre hivatkozik, azokkal mi a helyzet?
Ez a könyv akkor hülyeség?
www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/nagy-koleszterin-atveres.php
Előzmény: nandras01 (1) +2 VÁLASZ
nandras01 2014. 11. 25. 15:11 | #1
ma már volt egy link, amelyből megtudhattuk, hogy doktori cím birtokában is lehet igen nagy hülyeségeket beszélni.
most azt is megtudhatjuk, hogy ehhez még doktori cím sem kell :)

(szenti gábor, paleolit táplálkozás szakértő... kell még érv?)
-1 VÁLASZ