Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
Nas
Nas 2015. 10. 01. 19:34 | #29
:D Nagyon cuki ez a gyerek - a pápa meg megint magától jófej. :P :)
Előzmény: bungle (26) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 01. 19:31 | #28
Ez ugyanaz a kategória mint a buszon a kapaszkodó fogdosása. Az sem okoz járványt, mert zömmel olyan baktériumok találhatók rajta, amik amúgy is mindenkinek a szervezetében jelen vannak. + A patogéneknek is kell egy bizonyos denzitás a sikeres fertőzéshez. Egy fecske nem csinál nyarat. :) Az pedig igaz, hogy aki gyakrabban van kitéve enyhe "fertőzéseknek", gyakrabban találkozik az adott közösségre jellemző baktériumkultúrával (magyarán így-úgy érintkezik a körülötte élő emberekkel), annak az immunrendszere "edzettebb" lesz, megtanulja felismerni, időben kezelni a környezetében előforduló kórokozókat, így nehezebben betegszik meg, ha nagyobb dózisban találkozik velük. - Ez persze nem azt jelenti, hogy csöveseket kell csókolgatni meg kapaszkodót nyalogatni, ha nem akarunk betegek lenni, csak nem kell fosni a tömegközlekedéstől, kézfogástól, pénzezéstől. :) Az alapszabály, hogy az arcát (orr, száj, szem) utcán, koszos kézzel senki se piszkálja, és akkor nincs probléma.
A fém kapaszkodók és a pénzérmék a közvélekedéssel ellentétben egyébként viszonylag tiszták, mert a bacik nem sokáig maradnak életben fémfelületen. A műanyag kapaszkodók, kárpitozott ülések az igazi bacitenyészetek. :)

Vannak "védő" baktériumaink is, amiknek az (is) a szerepe, hogy kiszorítsák a patogéneket, számbeli fölényükkel megakadályozzák az elszaporodásukat (de pl. a K2-vitamint is bacik termelik nekünk). A szájüreg, az arcbőr, a különböző testtájak, a nemi szervek, a vastagbél mind különböző fajösszetételű baktériumflórával bírnak, ami tágabb és szűkebb gazdaközösségenként is kicsit eltér. De ezt azért egy bőrérintéssel nem lehet (hál' Istennek...) átadni. :) Akinek van háziállata, az viszont vele is cseréli a "készleteket". :)
A fogszuvasodást is kezdik pedzegetni, hogy esetleg meg lehetne előzni a "jó" szájbaktériumok elszaporításával, és a száj pH-jának változása a helytelen táplálkozás miatt igazából azért (is) segíti elő a fogszuvasodást, mert ezeket a "jó" bacikat kinyírja.
Érdekesség, hogy ezek viszont mind obligát szimbionták. Ha legyengül az immunrendszere valakinek, és nem képes kordában tartani őket, ugyanezek a "jó" bacik betegségeket is tudnak okozni, illetve amikor meghalunk, az addig a szervezetünk fenntartásában szerepet játszó bacik gondoskodnak az eltüntetésünkről is. :) - Ez szintén nagyon praktikus, ha belegondol az ember. :)
Előzmény: cila (25) 0 VÁLASZ
thisisreal 2015. 09. 29. 16:37 | #27
Tényleg jó fej! :)
Előzmény: bungle (26) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 09. 29. 13:17 | #26
Mini pápa :D
www.youtube.com/watch?v=ex1ym_mJR2s
Van humorérzéke. :)
+2 VÁLASZ
cila 2015. 09. 28. 22:18 | #25
Eszerint egyezik a világnézetünk.
Az ortodox féle ikon-csókolgatásról kérdezném Tőled: nem-e azért nem okoz járványt a kegytárgyak puszilgatása, mert a hívők hite mindent legyőz. Elképzelhető, hogy a streptococcus salivarius is besegíthet valamiképpen? Valamikor hallottam, hogy a régi sörmesterek beleköptek a sörkádba...
Előzmény: Nas (24) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 09. 28. 14:07 | #24
Jó, biztos, hogy van mögötte olyan hátsó szándék is, hogy a híveket visszacsábítsák. De nekem akkor is szimpibb ez az új pápa (mondjuk ettől még nem leszek hívő). Megtehetnék azt is, hogy a régi mantráikhoz ragaszkodnak körmük szakadtáig, mert még mindig van elég szervilis hülye, aki azokkal ért egyet... Amennyi új hívőt szereznek az ilyen megmozdulásokkal, annyit szerintem veszítenek is az elvakultabbak közül, akik a fanatikusabb szektákba igazolnak át, mert "már az egyházat is megtámadta az ördög".

Asszem, az a "felvilágosultabb" magyarázat terjedt el, meg lett végül hivatalosan elfogadott, hogy Isten csak megteremtette a kezdetek kezdetén a világot (Nagy Bumm), de aztán magára hagyta, hogy az általa teremtett törvények szerint alakuljon. - Persze ez felvet újabb érdekes kérdéseket, pl. hogy akkor minek is foglalkozna külön az egyes halandókkal Isten, van -e értelme hozzá imádkozni, szervezetten hinni benne, stb. - De ez már legyen a teológusok problémája. :)
Előzmény: bungle (23) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 09. 28. 13:45 | #23
Miért, most mi az álláspontjuk az evolúcióval, hogyan fér össze a teremtéssel?

Tény, hogy a bevétel csökken, valamit muszáj változtatni, mert a templom egere nem fogja eltartani az egyházat. ;)
Előzmény: Nas (22) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 09. 28. 13:37 | #22
Meglehet. De ahhoz is kell egy értelmes ember + az is előremutató, hogy már nem akarnak makacsul ragaszkodni az évszázados tévedéseikhez pl. az evolúcióval kapcsolatban.
Előzmény: bungle (21) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 09. 28. 12:53 | #21
Tényleg emberibb, de azon se csodálkoznék, ha lecserélték a stábot... ;)
Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 09. 28. 12:47 | #20
A korábbiak mögött is megvolt ugyanaz a gépezet. Szerintem ő "saját jogon" normálisabb. :)
Előzmény: bungle (19) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 09. 28. 10:54 | #19
Hehe! :D
Jó a PR gépezet mögötte! ;)
Előzmény: Nas (18) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 09. 28. 10:48 | #18
http://index.hu/kultur/zene/2015/09/25/progrock_lemezt_ad_ki_ferenc_papa/

Szerintem ő valami párhuzamos univerzumból érkezett. A katolikus vallás neki köszönheti, ha megmarad.
bungle
bungle 2015. 06. 25. 16:28 | #17
A Fidesz és a KDNP most megint bajban van: ismét meg kell magyarázniuk, mire gondolt a pápa.
http://hvg.hu/vilag/20150625_Ferenc_papa_Neha_igenis_a_valas_a_legjobb
bungle
MordreddBro 2014. 11. 24. 17:50 | #15
Azért ne essünk abba a hibába se, hogy "ilyen mi lett volna ha" állításokba bocsátkozunk a történelmi témákat illetően, mert így következtetésekbe bocsátkozni nincs értelme.. lehet, de minek.
Bírom ezt a manapság annyira divatos fantáziálást hogy ha nem lett volna kereszténység akkor már itt meg amott tartanánk. Ha nem lett volna keresztény dominancia Európában akkor, max bejött volna helyette valami teljesen más vallás, mondjuk az Iszlám, vagy más a régi pogány Európából megmaradt hitvilág, akkor most valószínűleg azt szidhatnánk. A másik meg hogy nincs szükség ahhoz vallásokra hogy a technológia és a tudomány hosszú ideig stagnáljon, erre sok remek példa van napjainkban is aminek már semmi köze nincs az egyházakhoz, sokkal inkább a politikai és üzleti érdekeltségekhez. Csak hogy mindenki kedvenc példáját említsem: Az olaj függőség.. A huszadik század első fele továbbá tanúbizonyságot tett arról is hogy ha az emberek kirekesztik magukból a vallásos gondolatokat akkor találnak helyette más szélsőséges és kártékony ideálokat, lásd pl kommunizmus, amit ennyi erővel szintén nevezhetnénk tündérmesékbe illő, ideákon alapuló hatalmi gyakorlatnak és agymosásnak, ami egész társadalmakat képes romlásba taszítani. Egyszóval nem maguk a vallások okoztak károkat és szenvedést a múltban, hanem egy sokkal alapvetőbb és univerzálisabb dolog.. az emberi butaság és arrogancia aminek nincs feltétlenül szüksége szent könyvekre és dogmákra ahhoz hogy elfojtsa a szabadon gondolkodókat, vagy a nálánál halkabb hangokat.

István királyunk pedig nem azért állt ki a nyugati kereszténység terjesztése mellett mert különben kigyomlálták volna a német ajkú szomszédaink a Magyar királyságot, (ugyanis azt megpróbálták már előtte is több alkalommal de csak sírás lett a vége.) hanem azért mert oda húzták őt és ezáltal az egész országot a politikai érdekeltségek, arról nem is beszélve hogy később szinte egész Európa ezt az utat választotta, ugyan úgy ahogy manapság pedig a demokratikus állam eszménye mellett divatos tetszelegni, tehát kezdetben elég ésszerű döntésnek tűnhetett, de persze ezer év távlatából ki láthatná át tökéletesen az akkori politikai élet szövevényeit.. senki. Akkor is lehettek koszos kis titkok ahogyan ma is, csak akkor nem volt magnetofon meg mobil sem, hogy nagy ritkán leleplezze ezeket.
A tatár és a török pedig ugyan úgy levágott volna minket az ellenállás első jelére, ha keresztények lettünk volna, ha nem.
izé012 2014. 11. 24. 10:57 | #14
Szerintem nem tűntünk volna el. Ha mi meg pár másik ország nem állunk át a keresztény oldalra akkor a kereszténység nem tudott volna mit tenni. Hazugság amit a keresztény történelemhamisítók szajkóznak h akkoriban keresztény Európa volt. Lófaszt volt keresztény.
Nyugati keresztény volt Itália északi része meg a mai német-francia területek illetve egy kicsit a mai Anglia egy része. Keleti keresztény pedig Bizánc volt meg az orosz területek. Ennyi.
Magyarok lengyelek poroszok Ibéria nagy része Dél-Itália Anglia tetemes hányada Írország egyik sem volt akkor még keresztény. Svédország Norvégia és Finnország meg majd 200 évvel később kezdi el felvenni.
Ha nem hódol be ennek az erőszakos vallásnak Európa akkor talán sokkal előrébb lenne mindegyik nép nem csak technológiailag hanem más szempontból is. Persze kár azt nézni h mi lett volna ha.
Előzmény: justil (12) +1 VÁLASZ
intuitiv 2014. 11. 24. 08:03 | #13
" lehet, hogy most nem Magyarországon élnénk és nem magyarul beszélnénk"

Erről most Teller Ede jutott eszembe:
"Azt vallotta később, hogy tudományos sikereit annak köszönheti, hogy a magyar nyelv az anyanyelve, máskülönben „csak középszintű középiskolai tanár” lett volna belőle. Nyelvünk gyakran logikafejlesztő eszköznek bizonyul. Balázs Nándor fizikus is hasonló véleményen volt." (wiki)
Előzmény: justil (12) 0 VÁLASZ
justil 2014. 11. 24. 01:50 | #12
"Kereszténység nélkül mi magyarok már csak egy kipusztult, elfeledett nép lennénk a történelemben."

Kereszténység nélkül megúsztuk volna a sötét középkort. Ki tudja, lehet, hogy most nem Magyarországon élnénk és nem magyarul beszélnénk, de így 1000 év távlatában szerintem lényegesebb, hogy mennyivel előrébb járnánk a tudomány minden területén. Ennyit a vallásokról, és azok hasznosságáról.
Előzmény: HeavyCross (10) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 11. 23. 23:43 | #11
Nem gyónási titoktartásról beszéltem. Hanem arról amikor Raci papa rendeletben tiltotta meg h a pedofil ügyeket nyilvánosság elé tárják. Meg amikor a püspökök ahelyett h tettek volna valamit inkább elküldték másik helyre a papot ahol szintén gyerekek közé került holott tudták róla h pedofil.
Szóval ne terelj nem vagy te pásztor.

A hittan oktatás államilag erőltetése kimeríti azt amit írtam. Meg az is amikor több országban térítik a népet többek között gyerekeket is főleg harmadik világbeli országokban.

A történelemről alkotott fantáziálásodról meg inkább nem is írok semmit mert úgy baromság az egész ahogy van.


Ja és még egy dolgon lenne jó ha a Katolikus Egyház változtatna:
Megtilthatná a hozzád hasonló fanatikusaiknak h a neten irkálják a baromságaikat. :-)
Előzmény: HeavyCross (10) +1 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 11. 23. 23:09 | #10
Azt azért tudnod kell, hogy a gyónási titoktartás erősebb bárminél. A papnak élete árán sem szabad kifecsegnie, amit nála meggyóntak, tehát ő nem mehet feljelentgetni senkit! Viszont adhat kemény jóvátételt a bűnösnek: például egy pedofilnak mondhatja 10 Miatyánk helyett, hogy ok feloldozást kapsz, de jelentsd elöljáródnak, sőt a rendőrségnek, és vállald a felelősséget, ezt megteheti.
Pio atya (XX. századi szent) sokszor elzavarta a gyóntató székből azokat, akik szivükben nem álltak készen az őszinte megtérésre.
De ha te is katolikus közeli forrásokból is tájékozódnál és nem csak index, origo, akkor tudnád, hogy Ferenc pápa szolgálatba lépése óta igencsak bekeményített a pedofiloknak, és csomó papot ki is közösített már az Egyházból, tehát eltusolásról szó sincs.

Másik, hogy a papok nem állnak ki az utcára térítgetni a gyerekeket. A szülő eldöntheti, hogy hittanra vagy erkölcstanra íratja-e be a gyerekét. Akit meg hittanra íratnak a szülei, azt meg miért ne taníthatnák a papok?

A "kizárólag hívek pénzéből fenntartott egyházhoz" egy-két gondolat:
Kereszténység nélkül mi magyarok már csak egy kipusztult, elfeledett nép lennénk a történelemben.
"452-ben Attila hunok fejedelme Ravennánál tárgyalt I. Leó pápával, és ekkor .. feje fölött a levegőben egy férfiút láta lebegni, kezében kivont karddal, ki fogait csikorgatva fejét lecsapni fenyegetőzik."
Tehát Szent Mihály Arkanygal elpusztított volna minket, ha nem vesszük fel a kereszténységet. Aztán:
"1077 körül Szent László és Salamon viadala közben Salamon …két angyalt láta László feje fölött tüzes karddal repkedve és ellenségeit fenyegetve…"
Miután felvettük a kereszténységet, már a védelmünkre kelt :)
Harmadik utalás Pio atyától:
'Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni.
Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában, páratlan dicsőségben lesz részük.
Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre.
Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak
és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!'
Padre Pio (1887-1968)

Tehát én nem sajálok néhány százalékot az adómból, azért, hogy cserébe az ország továbbra is keresztény, védett alapokon létezhessen :)
Előzmény: izé012 (8) -3 VÁLASZ
izé012 2014. 11. 23. 22:20 | #9
Énekelted ma már? El ne felejtsd!
http://www.youtube.com/watch?v=BWHBBYwtytg
:-D
Előzmény: hawkeye (5) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 11. 23. 22:17 | #8
Ez szerintem egyáltalán nem igaz. Nekem pölö semmi bajom nem lenne a Katolikus Egyházzal ha csak és kizárólag a híveik által adott pénzből tartaná fenn magát ha gyerekeket nem térítene továbbá ha nem próbálná a pedofil papjait menteni a törvény keze elől.
Mindössze ennyit kellene javítania magán és máris egy elfogadható egyház lenne számomra.
Előzmény: HeavyCross (7) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 11. 23. 22:09 | #7
igen általában azok a leghangosabbak itt, akik templomot belülről még sosem láttak, papokról és egyházról pedig a "nagyon-szinvonalas" indexről, origóról, vs.hu-ról, 444-ről meg alternatív szemnyitogatós oldalakról olvasgatnak :D Ezek az emberek csak bele akarnak kötni valamibe, kapaszkodót keresnek. Ha a pápa eltörli ezeket az illetékeket, akkor keresnek majd mást :)
Előzmény: Pubycsavo (6) -2 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2014. 11. 23. 13:09 | #6
Mindenféle személyeskedést kívánok mellőzni, akinek nem inge....

Részben jogosnak tartom Ferenc pápa hozzáállását, másrészt meg nem annyira. Biztos vannak eltérések egyes települések között az árakban, és lehet, hogy vannak túlzó árak, ami valóban helytelen, viszont ha az én falumat nézem, az árak korrekt módon lettek belőve, és szükség is van rá, mivel nem minden egyházközség van egyformán eleresztve anyagilag, bazi sok pénzbe van a templomok fenntartása, állagmegóvása, másrészt ezek a pénzek az egyházközség tulajdonában vannak, nem a pap sáfárkodik vele, ez is lenne a normális, nem tudom, hogy vannak e visszaélések, nem tartom kizártnak, de szerintem nem ez a jellemző.

A hozzászólásom ezen része lehet, hogy rosszul fog esni valakinek / megsértődik / szétrobban az agya, de nem nagyon érdekel, mert ezeket az embereket se érdekli, hogy esetleg másokat hogy érint az ő megnyilvánulása, íme a felmerült kérdés: Miért zavar az téged, ha vannak dolgok amiért a pap pénzt kér, ha te fennhangon okádod az éterbe, hogy nem vagy vallásos, és nem jársz templomba? Akkor ez nem érint téged elvileg. Ja és miután ezen felrobbant az agyad, olvasd el még egyszer a hozzászólásom elejét, és remélem összeáll a kép
+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 11. 23. 09:43 | #5

Pontosan! Jó erős kellene, nehogy elszakadjon... ;)

Gondold végig! A Föld bolygó a jelenlegi népességet könnyedén el tudná tartani, szinte minden szempontból. Az, hogy az emberiség jó része éhezik, ill. emberhez méltatlan körülmények között él, ezeknek a kapzsi sátánfattyaknak köszönhető.

Azon is érdemes kicsit elmélkedni, hogy 1990 előtt hány ember élt üzérkedésből, és mennyi van most. Lassan többen lesznek a bankosok, kereskedők, üzérek (brókerek), mint mi, akik effektív termelési értéket hozunk létre.

Sajnos egyre többen vannak nálunk is olyanok, akik nem fogják fel, hogy ezek az élősködők a mi munkánkból élnek. És milyen jól...!

Remélem a papok után ők jönnek sorra!

Hajrá Ferenc pápa!


Előzmény: HeavyCross (4) -1 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 11. 23. 01:10 | #4
a nyakba való kötél azért kicsit erős lenne :)
Viszont ha valóban el lennének törölve ezek a jelképesen ki lennének zavarva a kufárok, ahogy Jézus idejében is.
Előzmény: hawkeye (1) 0 VÁLASZ
justil 2014. 11. 22. 20:29 | #3
Azért ebben egész egyszerűen az is benne van, hogy Ferenc hosszú idő óta az egyik legnormálisabb pápa. Ateistaként is szimpatikus amiket mond, és ahogy gondolkodik.
Előzmény: komcsi (2) +1 VÁLASZ
komcsi 2014. 11. 22. 15:53 | #2
Gondolom nem kicsit esett vissza az utóbbi évtizedekben a katolikus egyház támogatása és megbecsülése, ha 1-2 ezer év baromságait szép lassan kezdik belátni és talán változtatnak is végre...
+2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 11. 22. 15:40 | #1
Hoppá!

Ferenc pápa a reggeli misén abból az újszövetségi szövegrészből indult ki, amelyben Jézus korbáccsal űzi ki a kufárokat a templomból. Jajj azoknak az egyházaknak, amelyek üzletelnek, a megváltás ingyenes! - kiáltott fel Ferenc pápa a cikk szerint.

Szerintem is eljött az ideje, hogy az összes kufár megkapja a jól kiérdemelt nyakbavaló kötelét....