Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
bungle
bungle 2015. 10. 14. 22:18 | #11
Igen, hát majd pár éven belül talán megtudjuk... "az embereken végzett tesztek pedig négy éven belül kezdődhetnek".
Előzmény: tjunior (10) 0 VÁLASZ
tjunior 2015. 10. 14. 22:04 | #10
de ők legalább tudósok, Fleming is véletlenül fedezte fel a penicillint
Előzmény: bungle (9) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 14. 21:42 | #9
Ezen a héten a malária gyógyítja. ;)
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2015/10/14/a_malariat_akartak_legyozni_de_lehet_hogy_megtalaltak_a_rak_ellenszeret/

Amúgy állítólag a forró víz megöli a rákot, többen megesküsznek rá, hogy nagyon finom úgy...
bungle
leha 2014. 11. 20. 12:15 | #7
ha valaki megkapja, hogy halálos beteg, az nyilván háttérbe szorít minden mást. az emberek általában nem akarnak meghalni. ilyenkor még templomba is elmennek, mert hát ártani nem árthat ... akár több különböző felekezethez is egymás után. ez a betegség szempontjából ugye nem gond (más tészta, hogyha a juzer felépül, esetleg mindenki kicsit hülyének fogja tartani ezen időszakban mutatott ámokfutása miatt, vagy hiányozni fog a családi kasszából a hülyeségekre elszórt lóvé)
a nagyobbik, gond az, hogy ezeket a szarokat nem a tudományosan megalapozott kezelések mellé szokás ajánlani, hanem helyettük.
Előzmény: palinkaman (6) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 11. 18. 14:16 | #6
Hát én nem is a homeopátiára gondoltam elsősorban, meg a kézrátételre, meg a TV-n keresztül küldött energiára, hanem az igazi alternatívákra, amik mögött azért van némi tudomány is. Pl.: természetgyógyászat. És hidd el, az ilyen esetek többségében nem azért fordul az ember alternatív megoldásokhoz, mert elfelejtett mindent amit tanult, hanem kétségbe esésében, főleg akkor amikor a doki is megmondja, hogy 5% esélye van valakinek a túlélésre, és esetleg érdemes lenne más alternatívákat is megpróbálni, mert itt már csak a csoda segíthet.

Persze, mindenben ott van az üzlet, meg a sok önjelölt természetgyógyásznak, kuruzslónak én a nagy többségét börtönbe is zárnám emberélet veszélyeztetéséért, de azért van kivétel (én ezekre céloztam), és nem minden alternatíva elutasítandó, főleg ha az orvosod azt mondja, hogy ő már nem tud segíteni.
Előzmény: leha (5) 0 VÁLASZ
leha 2014. 11. 18. 12:35 | #5
dehát nem, baszki!

a c-vitamin, a fokhagymás-mézes pálinka, az acai, a lichi, a noni juice, az ezüstkolloid, a mágneses izével megizélt c-vitaminnal dúsított, homeopátiásan higított articsókatea, (jut eszembe) a homeopátia nem gyógyít meg semmit! nem kicsit, nem a felét, hanem semmit! annyit érnek ezek a ráknak, mint a vizes borogatás. attól, hogy a népek java középiskolai biológia órán amőbázott a padtársával és - mint az a természettudományok esetében jellemző - az iskolából kikerülve azonnal elfelejtett mindent, így tudás helyett maradt a hit, amit ugye a tények nem zavarnak össze, nos ettől a dolog még nem fog működni.
Előzmény: palinkaman (4) +1 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 11. 18. 09:50 | #4
Ez tipikus példája a két szélsőségnek: alternatív "medicina", és az orvostudomány. Mindkettő benne van nyakig az üzletben, és mindkét oldal mellet szólnak pro és kontra érvek. Kifejtve:

- Az orvostudomány látvány ma már a különböző módszerekkel, és ezek ötvözésével hatékonyan veszi fel a küzdelmet a ráktípusokkal, viszont a leghatékonyabb kezeléseknek nagy hátulütői vannak: pl. egy betegség miatt amúgy is legyengült szervezetet kemoterápiával (méreggel, mely főként a daganatra hat, de elengedhetetlenül károsítja az egész testet is, ezeket hívjuk mellékhatásoknak) kezelve, hosszabb távon valszeg több kárt okozunk, mint hasznot. Az orvosoknak ezért mérlegelni kell: inkább haljon meg egy hónapon belül a beteg, vagy még éljen 3-4 évig egy nem teljes értékű életet.

- Az alternatív gyógyászat pont erre megy rá, kihegyezi az ellenérveit a mellékhatásokra, és azt mondja, hogy táplálkozás, egészséges élet stb. Ez egy nagyon kezdeti stádiumot kezelhet akár eredményesen is, de kis valószínűséggel, viszont ott van mellette az érv, hogy nincs hosszú távú mellékhatása, amibe aztán belehal az ember. Több igazi orvos is hiszi, hogy a rák egy olyan civilizációs betegség, amihez nagyban hozzájárul az, hogy műanyagot eszünk, az étel tele van méreggel, szeméttel (tartósítószer, ízfokozó, vízmegkötő, segédanyag, csomósodásgátló stb.).

A lényeg, hogy minden éremnek két oldala van. Az orvostudománynak, és az alternatív módszereknek is. Egyik meggyógyít, de utána mellékhatásokba halsz bele előbb vagy utóbb, a másik nagyon kis valséggel gyógyít meg, de ha ez mégis bekövetkezik, nincs mellékhatás, amit utána nyögnöd kell.

Húú... de hosszú lett *szus... :D
-2 VÁLASZ
Revanor 2014. 11. 17. 22:42 | #3
Hogy ez kinek az érdeke? Szerintem erre a kérdésre ugyanolyan összetett a válasz, mint arra, hogy "mivel kezelhetők a rákbetegségek?" Persze a csodaszereket és csodálatos gyógymódokat áruló kuruzslók alkotják az elsődleges érdekcsoportot, a társadalom különböző rétegei így vagy úgy profitálhatnak abból, ha minél több ember a szélsőséges ostobaság szintjéig hiszékeny.
Revanor 2014. 11. 17. 22:38 | #2
Az ilyen idiótákkal nem nagyon lehet vitatkozni. :/
Tooni 2014. 11. 17. 18:37 | #1
A hívők áradata miatt kellett letörölnöm nemrég egy videót, amin látszik, hogy nem tűnik el a daganat egy kínai "klinika" kántálós kezelésére, hanem az ultrahangot manipulálja a kezelője úgy, hogy az eltűnjön a képről.
Mindent részletesen elmagyaráztam.
Mintha a magyarázat ott sem lett volna!