Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2014. 12. 01. 18:19 | #50
Már a Fidesz is támogatja a vasárnapi zárva tartást
http://hvg.hu/itthon/20141201_Rogan

Megtapsolhatják magukat, akik azt mondták, hogy ebből úgyse lesz semmi, csak bulvárhír, stb. :D
közlegény
közlegény 2014. 11. 10. 12:36 | #49
Egy kis névváltoztatás, máris családi áruházak lesznek: Tesz Kornél, Spár Elemér, Fincsi Lidi stb.
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 09. 13:38 | #48
http://444.hu/2014/11/09/a-szlovakok-elutasitottak-a-vasarnapi-boltbezarast/

Ezek szerint Szlovákiában se voltak vasárnap zárva a boltok.
Előzmény: hawkeye (14) 0 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2014. 11. 05. 17:03 | #47
Látom, a többszöri kifejtés sem tud normális reakciót kiváltani belőled,
úgyhogy ide utoljára annyit írok: pfff...
bungle
bungle 2014. 11. 05. 16:06 | #46
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Előzmény: Tomi Demo (44) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 11. 05. 15:13 | #45
Azzal egyetértek, hogy nem válogathat sok ember a munkahelyek között, én is kerestem sok ideig melót (mondjuk lidlibe nem mentem pénztárosnak, bár nem is vettek volna fel, mert túlképzett vagyok), és tapasztaltam, hogy nincs akkora válaszék azért. Viszont, aki rá van szorulva arra, hogy a tescoban árufeltöltő legyen, az valahol örüljön, hogy van munkája, mert pont azért mert nem válogathat. Amikor belép a tescoba és elmondják, hogy vasárnap éjjel is árut kell feltölteni, akkor boldogan vagy kevésbé boldogan de bólogat, hogy igen, meg tudom csinálni, akarom, kell a meló. Nos ezek után senki ne óbégasson, hogy rosszak a körülmények. A posztban persze arról van szó, hogy az állam, vagy egyesek meg akarják óvni ezeket az embereket, oké, de arra hivatkozva, hogy szegény embereknek dolgozniuk kell hétvégén, amikor így vállalták a munkát.....

Ha nekem otthon sírna három kölök, és nem lenne mit adnom nekik enni, akkor eszembe nem jutna az, hogy ajjj hétvégén is dolgoznom kell, vagy panaszkodni, hogy de miért ilyen kevés a pénz, miért nem kapok cafetériát, stb. stb. Igazad van, hogy rosszak a munkakörülmények, valóban, de ezt is vállalja az a munkaerő, aki akár kényszerűségből de ilyen helyre megy dolgozni. Kicsit olyan ez, amikor kimegy valaki a kínai piacra, megveszi kétezerért a tornacipőt, aztán meg hőbörög, hogy basszus lejött a talpa.


Előzmény: Tomi Demo (39) 0 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2014. 11. 05. 14:25 | #44
Tudod, most írtam egy hosszabb posztot arról az általad egyszerű embernek nevezett polgárról.
Az egyszerű ember életviteli alternatíváiról Magyarországon és azon túl. Arról is, hogy a magadfajta elméleti emberek milyen könnyen megmondják neki, hogy hova kell innen menni, meg máshol kell érvényesülni, meg máshogyan kell érvényesülni. Felsőbbrendűen, leereszkedően oktatják az "ostobákat" olyan tanokról, amelyek elméletéről önmagukat már meggyőzték. Élvezve az "igazság" érzetének bizsergését. Kifelejtve azt a tényt, hogy a gyakorlat, az már egy életszerűbb dolog.
Sokkalta több összetevővel, mint azt az elméletében számításba venne/vehetne az elméleti ember.
Ehhez társul még az empatikus hiányosság, és legfőképpen a tapasztalat hiánya. Ugyanis az elméleti ember annak tudatában van, hogy "A" cselekvésnek, "B" lesz az okozata. Pedig ugye lehet "C" , "D" , és így tovább, ez pedig a gyakorlat. És ezek nem szerepelnek az elméleti ember meggyőződésének képletében.
Szóval írtam egy hosszabb posztot, de úgy gondoltan végül, hogy ha már az első lehetőségnél leidiótáztál, a másodiknál megtoldottad egy leostobázással, (hiszen az elméleti elgondolásod alapján, az aki nem neked megfelelőt vél, az csak hülye lehet), ezért az én gyakorlati gondolkodásom azt mondta, hogy az egód miatt nem vagy képes ennek objektív áttekintésére. A gyakorlat megértéséhez meg kell tapasztalnod azt. Ez pedig nyilván, nem történhet írások alapján.
Szóval köszönöm ezt az egyszerű leckét, és a kioktatást Bungle, biztos fel tudom majd valahol használni.
Előzmény: bungle (43) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 05. 13:37 | #43
Ostoba emberek ezt nem értik meg, hiába is magyaráznám. Ők megmaradnak azon a szinten, mintha le lennének láncolva valahova és csak az általad felvázolt alternatívák léteznének: munkanélküliség, közmunka vagy a csúnya kizsákmányoló multi. Nem is értem, hogy gondolhatja ezt valaki komolyan, hogy amíg vannak ilyen emberek, addig nem használják ki őket? Mert ha nem lenne egy sem, akkor talán kénytelenek lennének máshogy állni ők is a munkavállalókhoz? Ja...

Tudod rengeteg fejlődő országban a nőknek "elég rossz" a helyzete, hogy finoman fogalmazzak: megerőszakolják őket, halálra ítélik semmiségekért, stb. Ilyenkor kérdezi az egyszerű ember, hogy miért nem mennek el abból az országból egy jobb helyre? És milyen érdekes, hogy ezek az egyszerű emberek nem látják a párhuzamot a saját helyzetük és a kizsákmányolt nők helyzete között... :)

Mindegy, felesleges billentyűkoptatás volt ez a részemről, úgysem érted, szerintem maradj is meg a magad kis alternatíváinál.
Előzmény: Tomi Demo (42) 0 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2014. 11. 05. 13:25 | #42
Ó, értem én. Szellemileg nem tartasz méltónak arra, hogy az írásod alapján felmerülő kérdésemre válaszolj. Vagy csak egyszerűen nem tudsz válaszolni. Nem tudom melyik a kínosabb, mindenesetre nem túl reális, hogy ezután engem nevezz idiótának.
Bár a reakciód alapján már nem meglepő az az átgondolatlan mentalitás, ami átlengi a " nem kötelező ott dolgozni" hozzászólásodat. Tőled ennél kicsit többet vártam, talán feleslegesen. Most flood megint, ugye?

Előzmény: bungle (40) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 05. 13:23 | #41
Egyébként meg www.ize.hu/comments.php?post_id=25496
Bár valószínű úgysem érted meg. De nem baj, addig jó a hipermarketek tulajdonosainak, amíg vannak olyan egyszerű emberek, akiknek az egyetlen alternatíva a közmunka vagy a munkanélküliség.
Előzmény: Tomi Demo (39) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 05. 13:00 | #40
Nem osztom. Ez egy ilyet titkos dolog, amit titkol a háttérhatalom, én sem írhatom le.

Idióta...
Előzmény: Tomi Demo (39) -1 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2014. 11. 05. 12:40 | #39
Nem kötelező? Persze, elmehet közmunkásnak is. Ott nem kell vasárnap dolgozni.
Sőt, senki sem kényszeríti, lehet munkanélküli is. Ott sem kell vasárnap dolgozni.
Nem kötelező a családnak biztosítani a bevételt, lehet reménykedni, hogy a mindenkori kormány majd megoldja az életünket.
Arra gondolsz, hogy el lehet menni másik munkahelyre? Igen, ez az ország pont arról híres, hogy rengeteg munkahely van, amelyik jól fizet, illetve bőséges pihenőidőt, és kiváló munkavégzési feltételeket biztosít a munkavállalói számára. Ezekre az állásokra a magyarok egyszerűen csak nem akarnak jelentkezni sem, mert egyszerűen szopatni akarják magukat. Kevés pénzért, sokat szeretnek dolgozni, maguk és családjuk felé emelve az adott munkáltató érdekeit.
Pedig ugye választhatnának mást is , ugye Bungle?
Esetleg tudsz másfajta életvezetési praktikát, amivel kikerülhetünk a "kényszerű" munkavállalásból?
Oszd meg ezt velünk kérlek.
Előzmény: bungle (36) -2 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 11. 05. 11:52 | #38
Asszony maradjon otthon, nevelje a négy gyereket, és menjen ki a piacra munkaidőben, amúgy is vacsorával kell várja a férjeurát. Régen is megoldották, amikor nem voltak nyitva a boltok! Nem vásárolni kell, hanem gyereket csinálni és nevelni!
Előzmény: palinkaman (37) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 11. 05. 10:52 | #37
És mi van azokkal az emberekkel, családokkal, akik hétköznap és szombaton dolgoznak reggeltől estig, ezért csak vasárnap tudják intézni a nagy bevásárlást, amikor is az egész jövő hetit megveszik, tudva, hogy máskor úgysem érnek rá. ??? Nekik vagy fel kellesz mondani, vagy szabadságot kivenni, hogy legyen otthon mit enni?

A legtöbb ember nem Jókedvéből vásárol vasárnap, hanem mert máskor nem tud időt szakítani arra, hogy normálisan szétnézzen, mindent megvegyen. Ez részben pont az állambácsi miatt van, aki a munkája gyümölcsének közel felét élvezi, és így ahhoz, hogy normális körülmények között éljenek, gürizni kell minden nap, látástól vakulásig.

Szóval szerintem fasza ötlet, csak így tovább, lehetetlenítsék el minél jobban az emberek életét.
bungle
bungle 2014. 11. 05. 10:36 | #36
"Demagóg és igazságtalan a szabad vasárnappal érvelni. Miért nem aggódnak a mentősökért, miért nem aggódnak azokért a pincérekért, azokért a munkavállalókért, akik egyébként a hétvégén ugyanúgy kényszerülnek dolgozni." (Varju László)

Mondjuk én ezt a "kényszerülnek"-et sem értem. Nem kötelező pincérként, benzinkutasként, mentősként, vagy akár hipermarketben pénztárosként dolgozni.
közlegény
közlegény 2014. 11. 04. 19:46 | #35
azt írtam én is, hogy a döntés legyen szabad és maradjanak nyitva a boltok. Az ideológiát csak beleképzelik egyesek. Meg azt is írtam burkoltan, hogy szerintem szükség felett vásárolnak egyesek, de az mindenkinek szíve joga, tegye-vegye.
Előzmény: rermo (34) +1 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 04. 19:38 | #34
A heti forgalom 5 % -a esik vasárnapra átlagban . Nem hiszem , hogy arról volna szó , hogy akinek van egy szabad pillanata az rögtön rohan vásárolni , nehogy lemaradjon vagy kevesebbet vásároljon mint a szomszéd , eleve a vásárlás pénzfüggő is .... bármennyire is furcsa . Mindössze arról van szó , hogy valaki vagy valakik ideológiai szempontok alapján befolyásolja az életünket . Felnőtt vagyok , had döntsem már el én , hogy vasárnap akarok-e vásárolni vagy dolgozni vagy inkább a családdal vagyok ... vagy pl a családdal vásárolok vagy moziba megyek és utána vásárolunk .

Mint előbb írtam ez gumicsont ... úgysem fogják bevezetni , ez a kiesés súlyos csapást mérne az amúgy is katasztofális kilátásainkra .... a kiskereskedelem 5 % os kiesése egy belső válságnak felelne meg nem is beszélve az okozott miunkahelycsökkenésről ... agyrém , de elterelésnek kiválló .
Előzmény: közlegény (32) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 04. 19:27 | #33
Biztos ami biztos ... bedobunk még egy gumicsontot amin elrágódik a társadalom nehogy megint eszébe jusson a NAV csalássorozat . Lassan a vidaildikó is visszatér a megérdemelt pihenéséből és felveszi a munkát és szépen visszazökkenünk a rendes kerékvágásba .

Az internetadó és ez is egyetlen célnak lett alárendelve ... a ködösítésnek ... ha a NAV szarosvödör kiborulna az nagyon büdöset csinálna . Ettől megmenekültek a brilliáns taktikának köszönhetően . Amúgy nem az első eset ez a taktika máskor is beszoptuk már ...meg nem is az utolsó . Okos kutya ....
Előzmény: fatproduction (28) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 11. 04. 19:17 | #32
azok ellenére, hogy szerintem is legyen nyitva minden vasárnap és hagyjuk nyitva ezt a lehetőséget, mégis ki a fene mondta, hogy templomba kell menni kötelezően, csak azért, mert kdnp-s a javaslat? Meg egyébként is mise előtt-után-helyett nyugodtan lehet menni vásárolni.
Ám, ahogy az FB kommentelő is írta csak a vásárlás maradt programnak. Aki nem vásárol folyamatosan az már nem is ember? vásárolok, tehát vagyok? Más szabadidős elfoglaltság nem is maradt, se kirándulás, se sport, se vendégség stb? Hadd csengjenek azok a kasszák folyamatosan egyétek vegyétek járuljatok a vásárlás oltárához minden nap, ha éhesek vagytok ha nem, csengessetek és háborogjatok ha nem lehet tiétek azonnal a falat, olyan gyorsan már megkeresni sem lehet, mint elkölteni...áh, hagyjuk is, hagyjuk is nyitva minden bolt ajtaját.
eNMi 2014. 11. 04. 19:16 | #31
ja-ja!

az úr napját szenteld meg!

...és csak neki szolgálj!

az öreg napimádóval szemben inkább hallgassunk máté-ra, ésaiás-ra és, ne fogadjuk el a rómával kötött alkut, csak azért, mert akkor ez volt a kényelmes.
Előzmény: HeavyCross (27) 0 VÁLASZ
niof
niof 2014. 11. 04. 18:48 | #30
Nálunk kb másfél vagy két éve van nyitva a bolt vasárnap is, úgyhogy bánom is én. Nem lenne újdonság.
Én azt is visszaállítanám, hogy hétfőn ne legyen TV adás. Na jó, ez csak poén volt. Amúgy sem nagyon nézek TV-t, csak altatónak, valamelyik reklámmentes csatornát. :)
Élien 2014. 11. 04. 18:29 | #29
Minden itt van rendjén, máshol meg a hülyék laknak... :D
Az ÁNTSZ és a NAV bezáratná a 3/4-ed Európát, ha szabad utat kaphatnának...

Előzmény: Tooni (25) 0 VÁLASZ
fatproduction 2014. 11. 04. 17:40 | #28
"Ha" " amennyiben" "lehet hogy..." "jövőre kellene, ha..." "...akkor még a miniszterelnök sem támogatta..." Tipikus RTL Klub :)

Még mielött elgurulna a gyógyszeretek, ebből nem lesz semmi! Ugyanis a kormány, beleértve a nemzetgazdasági minisztert is, nem támogatja ezt a tervezetet. Valamely oknál fogva ez a tény nem került bele az RTL-es híradóba, mert ugye az akkor már nem elég bulváros, és vérlázító a polgároknak.


HeavyCross 2014. 11. 04. 17:31 | #27
üdvözlöm a döntést. Az országnak csak akkor van jövője, ha keresztény alapokon nyugszik, és keresztény értékek szerint működik.
Tooni 2014. 11. 04. 17:10 | #26
Komment elküldése kb. 20 másodperc, utána így töltötte vissza az oldalt, FF alatt.
http://i.imgur.com/NTK5DBh.jpg
fent a címsorban a poszt címe helyett a két kötőjel van csak - -
Előzmény: Tooni (25) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 11. 04. 17:04 | #25
Náluk ez fordítva van?
Előzmény: Élien (23) +2 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 04. 16:21 | #24
26-án? Akkor csak pont mázlim volt? :)
Előzmény: Élien (23) 0 VÁLASZ
Élien 2014. 11. 04. 16:16 | #23
Csehben pont nemzeti ünnepnap volt, azért voltak csak nyitva...
Előzmény: bungle (22) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 11. 04. 15:36 | #22
Vagy az én tiszteletemre. Már csak erre tudok gondolni. ;)
Előzmény: hawkeye (21) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 11. 04. 15:24 | #21

Basszus, képesek voltak kinyitni, hogy ne nekem legyen igazam...?! :)

Előzmény: bungle (17) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 11. 04. 15:23 | #20

Már a Fűhrer Djurtshanira gondolsz...? :)

Előzmény: rermo (18) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 11. 04. 15:21 | #19

Nem értem az összefüggést. De nem is fontos, hiszen rossz választ adtatok a kommentemre. A helyes riposzt az lett volna, hogy az említett országokban (és még egy csomó másikban) a hétvége tényleg a pihenésről szól. Sok - sok évtizede. Így nem lehet eldönteni, hogy a hagyományaik érvényesülnek, vagy olyan gazdagok, hogy ezt is megengedhetik maguknak.

Részemről sokkal szomorúbb az a két tény, hogy nagyon sokan rá vannak szorulva erre a hétvégi munkával keresett pénzre, másrészt pedig az aljasság, ahogy a multik, helyzetüket kihasználva, éhbérért dolgoztatják őket.

Végül: mit vártok az olyan párttól, amelynek a nacsalnyikja majd' minden hétvégén fogja a puskáját, és elmegy madarakat, és más ártatlan állatokat lődözni? Ezektől vártok megértést, könyörületet? Ezek nem emberek, ezek politikusok, ha még nem vettétek volna észre. És semmi közük a kereszténységhez....
Előzmény: lilaflexninja (16) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 11. 04. 14:06 | #18
..és a plázázás helyett természetesen kötelező lesz templomba menni . Egy családból csak egy ember maradhat otthon akik a tüzet vigyázzák a többinek buzgón kell imádkozni a párt és vezérünk lelki üdvéért .
bungle
bungle 2014. 11. 04. 13:50 | #17
2 hete vasárnap épp Csehországban voltam. Vettem is knédlit az egyik hipermarketben. Mindegyik nyitva volt egyébként, valamit szerintem benéztél.
Előzmény: hawkeye (14) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 11. 04. 12:48 | #16
Majd, ha ott tartunk mint Ausztira Szlovákia Csehország, de legalább Ausztria, na akkor becsukhatjuk vasárnapra a boltokat és nyugodtan hátradőlhetünk együtt lenni a családdal. Addig talán van pár fontosabb dolog.
Előzmény: hawkeye (14) 0 VÁLASZ
bp1331 2014. 11. 04. 12:44 | #15
Mi erről a véleményem? Konkrétan? Be akarják vezetni mert, hogy Németországban és Ausztriában működik, de basszák már meg ott mekkora fizetések vannak? A ottani egyszerű eladó olyan fizetést visz haza mint itt egy közép vezető! Majd ha itthon is ilyen árak mellet olyan fizetésünk lesz majd akkor be lehet vezetni.
hawkeye
hawkeye 2014. 11. 04. 12:42 | #14
Ausztria? Szlovákia? Csehország? Gondolkodjatok már kicsit! Ott is a Zorbán csukatta be hétvégére a bótokat?
közlegény
közlegény 2014. 11. 04. 12:16 | #13
A nevében is benne van vasárnap-vásárnap. Nemhogy bezárni, hanem bővített nyitvatartást mindenhol (hivatalokban is).
vadonka 2014. 11. 04. 12:08 | #12
A régi szép időkben volt az is amikor még szombat munka/tanítási nap volt. Azért annyira nem örültünk gyerekként :)
Előzmény: komcsi (11) 0 VÁLASZ
komcsi 2014. 11. 04. 12:02 | #11
Bezzeg a régi szép idők, mikor még nem volt hétfőnként adás a tévében! Én azt is bevezetném újra! ;)
+1 VÁLASZ
Igneon 2014. 11. 04. 11:49 | #10
Adott a feladat,hogy ha már egyszer nem sikerült a netadóval elterelni a figyelmet a nemzetközi szarkeverésről,akkor be kell dobni valami más abszurd baromságot.Ki tálalja fel és vigye el a balhét?Kit szidjanak?Á,megvan!KDNP!
(HAHA.Az összes állampolgár le van sz@rva nagy ívben.Majd pont az agyonképzett bolti dolgozókat fogják sajnálni,mikor az ápolókkal meg doktorokkal sem foglalkoznak.Meg úgy egyáltalán az egészségüggyel.Ez megint nagyon átlátszó,Viktor!)
+1 VÁLASZ
velo 2014. 11. 04. 11:31 | #9
Szerintem hülyeség... és a netet is kikapcsolják vasárnapra, hogy együtt legyen a család, nehogy már Pistike a youtube előtt csessze el a drága vasárnapot...

Legyenek addig nyitva a boltok, ameddig akarnak. A munkavállaló meg dolgozzon olyan munkahelyen, ami neki megfelel... én pl. szeretem, hogy vannak üzletek, amik éjjel-nappal nyitva vannak. Sok esetben éjszaka jutok el vásárolni, ilyenkor nyugodtabban, az óriási tömegektől mentesülve tudom megvenni, amit akarok.
Hétvégén szintén. Sokszor 2-3 órát is eltölt az ember a boltban, megnézzük mit veszünk (összetevők, lejárati idő stb), néha ott találjuk ki mit főzzünk, vagy csak nézelődünk, válogatunk a zöldségek, gyümölcsök között, esetleg asszonypajtás hosszasan válogatja a sampon / tusfürdő / öblítő stb termékeket illat alapján, és így tovább... Aztán ha végeztünk, fizetés után átnézzük tételesen a blokkot. Ez mind idő, egy rendes nagybevásárlást nem lehet 20 perc alatt letudni. És erre sokszor jó a hétvégi vagy éjszakai nyitva tartás. Sok esetben egy fontosabb programot nem kell a bevásárlás miatt elhalasztani, ha esetleg úgy alakult a nap, hogy a kettő már nem fér bele, mert utána is lehet boltba menni. Egyébként ha ezt kitalálnák, csak azt érnék el, hogy majd benzinkúton is lehetne tejet meg kenyeret kapni. Jah, és még annyi: vannak sokkal fontosabb gondjai az országnak, amivel foglalkozni kellene.
komcsi 2014. 11. 04. 11:23 | #8
A KDNP ha lehetne a vasárnapi templomba járást is kötelezővé tenné. Aki nincs ott a vasárnapi misén, azt büntessék meg, majd kísérjék a templomba.
HeavyCross, jó ötlet, ugye? :)
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 11. 04. 11:09 | #7
Marketing szempontból kell átrendezni a polcokat állandóan. Azért, mert rutinossá válsz, tudod, hol a fogkefe és egyből odamész, ha csak az kell, és mást nem nézel nem veszel meg. De ha az utadba tesznek hirtelen két láda csemiubit, akkor lehet, hogy azt fogod mondani, jééé tényleg ez is kell. Szóval, azért, hogy mindig más legyen szem előtt, ne vakon és célirányosan vásároljanak az emberek.

Ja, amúgy tényleg a rövidített nyitvatartás lenne a jó. Vasárnap este nyolckor már tényleg ne menjen senki hiperbe meg szuperbe.
Előzmény: vadonka (5) 0 VÁLASZ
Élien 2014. 11. 04. 11:06 | #6
A kérdésem költői volt csupán...
Előzmény: blackmumus (4) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 11. 04. 11:04 | #5
Ez is egy olyan elmeroggyant ötlet mint a netadó. Az emberek nagyrésze a családdal pont ilyen bevásárló központokban, plázában, fórumokban tölti a vasárnapot. A vasárnapi munkáról meg annyit, hogy nem az a probléma hanem az, hogy szerencsétlen árufeltöltő éjszaka dolgozik és akkor se a családjával nincs együtt se nem alszik. A 3 műszakos munkarendet tiltatnák be inkább és akkor maradhatna a vasárnap. Sokkal könnyebben lenyelhető, hogy éjszaka 22 után már nem lenne nyitva semmilyen bevásárló központ sem (TESCO) mint ahogy amúgy sok eleve nincs nyitva, de akkor vasárnap legalább délután 2-ig vagy 4-ig igen. Így a melós hétköznap este otthon lehet a családdal. A 3 műszak helyett 2 műszak, és nincs többé éjszakai munkavégzés. Embertelen és súlyos károkat okoz az emberekben. Az éjszakai vásárlók max 1-2%, de vasárnap simán van az 50% is. Úgyhogy inkább éjszaka zárjanak be a multik azt kevesebben vennék zokon és még a melósoknak is jobb lenne. Pl. miért kell állandóan átrendezni a bevásárló központokat? Ahol egyik nap még a mosópor van másnap már kutyaeledel! Ha nem lenne ez az állandó variálás amivel nyilván a melósok szopnak akkor csak fel kéne tölteni a hiányzó árut és a lejártakat leszedni. Sokkal kevesebb meló lenne mint ez az állandó átpakolászás.
blackmumus 2014. 11. 04. 11:00 | #4
Királyi Diktatórikus NépPárt

A FIDESZ-KDNP mond valamit? Amikor szavaztál az egyik lehetőséghez ez volt írva :)
Előzmény: Élien (2) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 11. 04. 10:59 | #3
Ne aggódj, majd kötelezővé teszik, hogy vasárnap mindenki otthon ül, elmegy a templomba, aztán rántott húst ebédel, délután társasjátékoznak/fociznak a grundon, este meg diafilmeket vetítenek/megbeszélik ki milyen jó cselekedetet tett a héten. Nem kell boltba menni. Majd ők megmondják, hogy mit csináljon egy család vasárnap.
Előzmény: Élien (2) 0 VÁLASZ
Élien 2014. 11. 04. 10:52 | #2
Mi az a KDNP??? Ki adta a voksát rájuk??? Mit keresnek a parlamentben és a törvényhozásban???
Bólogatnak, mint a Zsigulik hátuljában a plüsskutyák...
A dolgozók meg elesnek a vasárnapi pótléktól.
' ... a bolti dolgozóknak minden egyes vasárnapra szükségük van, mert csak akkor lehet együtt a családjuk." - Igen, de együtt nem tudnak elmenni vásárolni, mert minden zárva lesz.
Ezek annyira rendesek mindenkivel, csak átgondolatlanul!!! PFF...

lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 11. 04. 10:47 | #1
Én még abban az időben jártam a boltba csokit lopni gyerekként, amikor hétfőn 6-ig más napokon 4-ig voltak nyitva a boltok, vasárnap meg nem. Szóval engem nem zavar, főleg, hogy nem értem gyakran mekkora őrület van, hogy nyitva vannak nincsenek nyitva a boltok, úristen egy napig nem lesznek nyitva a boltok. De ezt így leszögezni, megtiltani azért hülyeségnek tartom, főleg ilyenre hivatkozva, hogy vasárnap lehet együtt a család. Ja igen, meg akkor mennek templomba is nem? Szombaton is együtt lehet a család, bár tényleg jó a hétvégi pihenőnap, és gondolom az adott dolgozót nem dobja fel, hogy mondjuk csütörtökön egész nap otthon lehet. Bár azt is mondanám, hogy nem muszáj adott helyen dolgoznia, ha nem tetszik, illetve vállalta, amikor belépett, bár ugye azért nem dúskálunk a munkában sem. De tényleg, aki mondjuk tescoba megy dolgozni az pontosan tudja, milyen a tesco nyitva tartása. És akkor ne beszéljünk arról, hogy ha igaz, akkor a kis boltokra ez nem vonatkozik. Akkor most miről beszélünk? már megint csak a multikat szívatjuk? Ja és azt se felejtsük el, hogy hiperbe járni, meg nézelődni családi muri gyakran sok helyen.
-1 VÁLASZ