Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
norbertvincze
norbertvincze 2014. 10. 27. 03:08 | #60
00:35 - Pötyi néni billentyűt sétáltat? :)
Előzmény: Ravennë (59) 0 VÁLASZ
Ravennë
norbertvincze
norbertvincze 2014. 10. 26. 20:43 | #58
itt folytatódik a buli:
http://www.ustream.tv/channel/nullker

milyen érdekes azért, kirobbantották a békés tüntetést, aztán közvetítik. És közben megjelennek a huligánok is, betörnek egy pár ablakot, és aztán már jönnek is a roham rendőrök
Előzmény: norbertvincze (57) 0 VÁLASZ
norbertvincze
Stickhorse 2014. 10. 24. 13:33 | #56
Azért gondolom, hogy közösségi változásnak kell lennie az "elsőnek", mert egy olyan közösségtől, ami saját magától megtűri a jogtalan és felelőtlen gazdálkodást, nem várhatjuk el, hogy olyan vezetést válasszon, ami nem ugyanígy cselekszik. A választott képviselőinket elvileg a saját érdekeink képviseletére választjuk. Hogyan mondhatjuk azt, hogy gazdálkodjanak felelősen, ha mindeközben szemmel láthatóan nem ezt tekintjük saját érdekünknek, hiszen magunk sem így teszünk?
Előzmény: zuu (54) 0 VÁLASZ
zskh 2014. 10. 24. 13:19 | #55
Igazából ha kevesebb értelmetlen vita lenne akkor lehet hogy nem azt kéne megvitatnunk hogy mi az a korrupció mert lehet hogy nem is lenne. Mert ha vitatkozások helyett inkább összefognánk a baj forrása ellen akkor lehetne itt egy szebb világ. Segítek a korrupció az amikor hivatali személyeket megkenik "kenőpénzzel" példának okáért említeném meg a szervezett bűnözést ahol egy szervezett csoport lefizeti a helyi rendfenntartót és ellenőrt hogy nézzenek a másik irányba ha megkérik őket. Tehát a korrupt rendőr nem teljesíti hivatali kötelességét ezzel elősegítve valakinek az érdekeit saját anyagi helyzetén javítva ami nem feltétlen bűnhöz vezet de többnyire sajnos ahhoz. Tehát miután megtudtuk hogy korrupció=a törvény embereit megvesztegetni illetve nem a helyes hanem a helytelen dolgok művelése, most már arról is beszélhetünk hogy ha korrupt a rendszer mit kéne ellene tenni. Valaki?
utóirat: Mára bezárjuk a határokat egy terrorista akció miatt, de ne feledjék hogy holnap újra lehet jönni.
Glory to Arstotzka!
zuu 2014. 10. 24. 13:12 | #54
Nagyjából mindennel egyetértek, ezzel a hozzászólásoddal viszont nem tudok.
Ez így huszonkettes csapdája, ha a kormány rendesen használja fel a befizetett adót, akkor majd én is rendesen adózok VS ha az emberek rendesen adóznak, akkor majd a kormány rendesen használja fel.
Szerintem itt mindenképpen a kormány kell megtegye az első lépést. Bizonyítsa be, hogy rendesen tud bánni a befizetett adókkal, akármenyi is az. Aztán majd az emberek is lehet, hogy jobban fizetnek.
Ha tegyük fel, az országból csak egyetlen ember fizetne adót, a többi elcsalná, a kormánynak akkor is kötelessége azt az egyet is jól kezelni és nem hülyeségekre költeni.
szerintem
Előzmény: Stickhorse (51) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 10. 24. 12:15 | #53
Drága barátom, ha hozzád odamegy a NAV-os kolléga, hogy x milliárdért engedi, hogy áfacsaló légy, belemész? Nem? Ugye, hogy nem? Miért? Mert nem vagy adócsaló. Az amerikai cég is azért nem ment bele, mert nem adócsaló. A probléma azzal van, aki adócsalós. Teljesen mindegy, hogy a korrupció melyik oldalról - a termelőtől, vagy az adóhatóságtól - indul ki, csak akkor tud érvényre jutni, ha mindkét fél elfogadja a számára biztosított előnyt, tehát a termelő adót csal, az adóhatóság pedig a ezt elnézi bizonyos ellenjuttatásokért.

A probléma továbbra is az, hogy az adócsalás és a korrupció csak ebben a kontextusában jár kéz a kézben. Az adóhatóság keretein belül korrupció csak az adófizetési kötelezettség valamilyen megsértése miatt képzelhető el, az adófizetési kötelezettséget viszont meg lehet sérteni korrupció nélkül is. Korrupció a NAV-nál nem nagyon van adócsalás nélkül, az adócsalás viszont NAV-os korrupció nélkül is számottevő. Ezért írtam már az elején azt, hogy a korrupció csak egy része a problémának.
Előzmény: rermo (52) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 10. 24. 12:08 | #52
Már ne is haragudj , de honnan írsz , melyik országból ????

" A lényeg az, hogy nem úgy néz ki a dolog, hogy én korrupt vagyok, és elkezdem keresni a korrupció lehetőségeit, aztán kilyukadok az adócsalásnál "

...hát dehogynem .... erről zeng a média , hogy " kijáró emberek " voltak a navnál akik felhajtották , hogy kit és hogyan lehet rávenni , hogy korrumpálják a NAV tisztviselőket . Az étolaj cég ( Bunge ) esetében sem a cég kereste meg a navot hanem fordítva a nav kereste a céget , hogy 2 mrd-ért amit a századvég alapítványnak kell befizetni ( GÍRÓ SZÁSZ ANDRÁS ... ha jól tudom orbán bizalmasa kormányszóvivő ) ők is részt vehetnek az áfacsalásban és fedezve lesznek .... ezt jelentették az USA szerveknek is innen már ismerhetd a sztorit ..

Értem én , hogy mosdatni kell a szerecsent , de az attól még fekete marad .
Előzmény: Stickhorse (48) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 10. 24. 12:04 | #51
Ha a hatalomnak nincs erkölcsi alapja elvárni az adómorál javítását, az erkölcstelenül adózónak miért van erkölcsi alapja elvárni a hatalomtól a tiszta, átlátható, felelős működést? Ennek az éremnek is két oldala van, csak azt ne tessék elfelejteni, hogy az első változást mindenképp a közösségnek kell megtennie, hiszen a hatalom - jelenleg még többé-kevésbé - belőlük/tőlük származtatik. Majd ha a közösség lesz szíves rendesen adót fizetni, aztán azt a választott kormánya b@szik tisztességesen elkölteni, akkor kiharcolja magának, hogy a következő kormánya tisztességesen költse el. Erről szól - kellene, hogy szóljon - a demokrácia, nem pedig arról, hogy ha a kormányom szarik bele, akkor én is. Ez nem visz előre...
Előzmény: rermo (50) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 10. 24. 12:00 | #50
Amúgy a magyar gazdaság rendbetételének első és kihagyhatatlan lépése a korrupció minél nagyobb mértékű felszámolása kell , hogy legyen . Ha ez nincs akkor minden egyébb tökéletesen felesleges ...adóemelés - csökkentés , működő tőke beáramlás , Eu-s támogatás .... minden . Az előbbi hsz-ból ki is tűnik , hogy az első lépcső nem a több adó beszedése akár több adó kivetésével akár a nagyobb arányú behajtással hanem a befolyt pénzeket jobban megóvni az elcsörgedezésektől . Persze idővel lehet javítani az adómorálon is , de amíg ilyen viszonyok vannak addig ennek nincs erkölcsi alapja a hatalom részéről .
Stickhorse 2014. 10. 24. 11:57 | #49
"Gondold csak végig az hogy én adót csalok és nem fizetem be azzal csak magamnak szerzek előnyt a megfogalmazás pedig két fél közti viszonyról ír ..... pont mint az áfacsalás esetében ... pénzt adok a NAV elnökének Vidai Ildikónak , hogy ne vizsgálja az áfavisszaigénylésemet , hogy jogos-e vagy sem . "

Ez pedig teljesen igaz, csak a központi költségvetés szempontjából irreleváns. Az ugyanis, hogy én nem fizetem le Vidai Ildikót, nem egyenértékű azzal, hogy befizetem az adót. Vállalkozások ezrei működnek korrupció nélkül is adóelkerülő módon, különféle szabályozási kiskapuk felhasználásával, vagy egyszerűen az adóhatóság inkompetenciájának a kihasználásával. A központi költségvetésnek mindegy, hogy én korrupció mellett nem fizetem be az adót, vagy korrupció nélkül, az adó hiányozni fog, ha én nem fizetem be. Tény, hogy a korrupció fenntartja az adóelkerülést, de a korrupció hiánya nem szünteti meg azt.
Előzmény: rermo (47) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 10. 24. 11:53 | #48
Jelen esetben az adóhatóságon belüli korrupció volt terítéken. Arra szerettem volna utalni, hogy ott a korrupció jellemzően abból a szándékból indul ki, hogy az adófizető adóelkerülő módon akar működni, vagy már működik is, és hogy ezt fenntarthassa, korrumpálja az adóhatóság munkatársát. El bírok képzelni fordított esetet is, amikor az adóhatóság munkatársa keresi meg nagyvállalkozó ismerősét, felajánlva neki az adóelkerülés biztosítását némi kenőpénzért cserébe, de ez meggyőződésem szerint ritkább.

A lényeg az, hogy nem úgy néz ki a dolog, hogy én korrupt vagyok, és elkezdem keresni a korrupció lehetőségeit, aztán kilyukadok az adócsalásnál, hanem úgy, hogy én adócsaló vagyok/akarok lenni, és azért, hogy adócsaló lehessek, korrumpálok a megfelelő szervnél. Előbb van tehát hajlamom az adócsalásra, mint a korrupcióra. Következésképpen szerencsésebb lenne elérni, hogy ne csak korrumpálni ne akarjon a drága adófizető, hanem elve adót csalni se. A korrupció felszámolása ehhez egy lépés, de nem az nem vezet következetesen az adócsalás, mint jelenség megszüntetéséhez, maximum nem járul hozzá annak a fenntartásához.
Előzmény: rermo (47) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 10. 24. 11:42 | #47
A korrupció kiindulópontja jellemzően az, hogy az adófizető eleve nem teljesíti az adózási kötelezettségét,.... Rosszul tudod ez nem korrupció ez adóelkerülés .

" A korrupció (a latin corruptĭo, romlás, rontás szóból) vagy megvesztegetés olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, aminek során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatásra való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat "

Gondold csak végig az hogy én adót csalok és nem fizetem be azzal csak magamnak szerzek előnyt a megfogalmazás pedig két fél közti viszonyról ír ..... pont mint az áfacsalás esetében ... pénzt adok a NAV elnökének Vidai Ildikónak , hogy ne vizsgálja az áfavisszaigénylésemet , hogy jogos-e vagy sem .
Előzmény: Stickhorse (46) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 10. 24. 11:15 | #46
Az a bajom a korrupcióval, hogy nehéz önálló jelenségként kezelni.

A korrupció jellemzően nem úgy néz ki, hogy Pistike meg Sanyika jó barátok középiskolában, aztán kitalálják, hogy akkor Pistike nagygazda lesz, Sanyika meg adóellenőr, és jól megosztoznak a visszatartott adóforintokon. A korrupció kiindulópontja jellemzően az, hogy az adófizető eleve nem teljesíti az adózási kötelezettségét, aztán amikor ez kiderül, akkor megtalálja azokat az embereket, akiknek csepegtetni kell az elcsalt adóból ahhoz, hogy továbbra se kelljen rendesen fizetni.

Ez az a pont, ahol szerintem a legrosszabbul kezelik az egész helyzetet hazánkban. Ha fény derül a korrupcióra, jellemzően a korrupt hivatalnokot, köztisztviselőt rángatják meg elég rendesen, ő lesz az arca a balhénak, a korrumpáló adófizetőről meg valahogy megfeledkezik a nyilvánosság. Teljesen természetes és jogos felvetés, hogy a központi szerveknek úgy kell működnie, hogy minimalizálják a korrupció lehetőségét, de ez csak a szokásos "cső végi", tüneti kezelés. Oda kellene eljutni valahogy, hogy szóba se kerüljön a korrupció lehetősége, tehát az adófizetőnek meg se forduljon a fejében, hogy egy-két jó helyre eljuttatott boríték biztosíthatja a békés, nyugodt, adócsaló működést. Ennek pedig a megfelelő módja - a következetes szabályozáson és végrehajtáson kívül - szerintem az lenne, ha minden adózó azt látná, hogy az arányosan befizetett adóterhelését felelősen költi el a kormánya.

Jelenleg az van, hogy a hébe-hóba befizetett, fajlagosan viszont aránytalanul magas adóterhelésből származó bevételeket költi el a kormány rosszul, az ideális meg az lenne, ha a rendesen befizetett, fajlagosan elviselhető mértékű adóterhelésből származó bevételeket a kormány hatékonyan és átgondoltan használná fel. Mindkét oldalnak változnia kell, de a korrupció, mint jelenség csak egy felszíni tünete az egész hozzáállásnak és helyzetnek, ami mögötte van.
Előzmény: tjunior (45) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 10. 24. 10:37 | #45
Relatív mi a kicsi, lehet a költségvetés egészéhez képest, néhány százalék a korrupció hatása, de ez így is jó eséllyel több száz milliárd forint. Abból a pénzből bőven ki lehetne váltani az a rengeteg kis adót amit a fidesz bevezetett, talán még az Afát is vissza lehetne venni 25%ra. 25 éve nem reformáltak meg semmit, Hornéknál volt valami próbálkozás de elhalt, az egyetlen végigvitt reformot a magánnyugdíj-rendszert meg Orbánék leépítették.
Az adózási morál meg biztos az egekben lesz ezek után végképp, a NAV vezetője a helyettesével menekül, Orbán egy hete meg sem szólal, Varga, Lázár, mindenki terel. Joggal teszik fel az emberek ezek után a kérdést. Minek adózzak ha ellopják, megsápolják?
Előzmény: Stickhorse (44) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 10. 23. 18:13 | #44
Azért a magyar költségvetés problémáinak csak kicsi - de nem elhanyagolható - részét képezi a korrupció. A magyar állami költségvetés még a korrupció hatásaival csökkentve is aránytalanul nagy és átgondolatlan. Egyszerűen túl sok adóforintot használnak fel hatékonytalan és/vagy szükségtelen rendszerek fenntartására, ugyanakkor ezeket a bevételeket az ideálishoz képest jóval szűkebb körtől kénytelenek beszedni, mert a magyar adózási morál is a béka segge alatt van. Persze, mondhatjuk erre azt, hogy minek adózzunk, ha úgyis hülyeségekre költik el, dehát olcsó húsnak híg a leve, és amilyen a vetés, olyan az aratás...
Előzmény: rermo (43) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 10. 23. 17:46 | #43
Szerintem inkább azon kellene gondolkodni , hogy az állami - kormányzati korrupciót ... az adóforintok NAV-on keresztüli kiszivattyúzását hogy lehetne leállítani . Ha az a pénz bennmaradna a költségvetésben nem kellene internet adó , sőt ha a szándék meglenne akár ingyenessé is tehetnék a netezést . Ez kb olyan , mit ha valakinek kigyúllad a háza és ahelyett , hogy oltaná a tüzet a Tv-jét menti .
Stickhorse 2014. 10. 23. 16:55 | #42
A kormány mindenre gondolt. Korábban kifejezetten a kormány eltávolíthatóságára koncentrálva pillantottam bele az Alaptörvény vonatkozó szakaszába, most belenéztem ismét. Az Alaptörvényünk tiltja a központi adónemekkel és a központi költségvetéssel kapcsolatos törvényekről szóló népszavazást is, így sem a 200.000 szavazat kötelező erejét, sem a formai előírásokat nem kellene figyelembe vennie az Országgyűlésnek. A kérdés a tartalma miatt nem bocsátható népszavazásra.
Előzmény: tjunior (41) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 10. 23. 15:33 | #41
A népszavazáshoz annyit, hogy az internetadó ellenes fészbuk oldalhoz 2 nap alatt több mint 170ezren csatlakoztak, persze tudom, ez teljesen más, mint aláírni egy kérdőívet, pláne elmenni szavazni. Ezzel együtt szerintem simán összejönne a 200ezer aláírás. Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy formai vagy bármilyen okokra hivatkozva ne gáncsolnák-e el a kezdeményezést. Az meg a millió dolláros kérdés, hogy egy népszavazásnál mire lehetne menni a felheccelt nyuggerhadsereg meg azokkal szemben akik bármit is csinál a kormány helyeslik...
Előzmény: Stickhorse (39) 0 VÁLASZ
zskh 2014. 10. 23. 14:57 | #40
Köszönöm szépen a választ igaz kellemetlen de nem a postást kell szidni a levél miatt. Mert élt bennem a remény hogy lehetne népszavazást tartani legális úton leváltani ezt a sanyargató adóbevezetéseket. Mert ez csak egy adó a sok közül mert ugye van már eddig is épp elég adó. Ha meg legközelebb a szappan adót is bevezetik akkor személyesen szervezek tüntetést mert eddig se mosakodtak sokan hát még ha drágul. Már csak abban reménykedhetünk hogy lesz valami kényszer helyzet ami megköveteli az új kormányt mert ők már több éve is hatalmon vannak annak ellenére hogy volt már 6 napos is.
Stickhorse 2014. 10. 23. 12:33 | #39
Az Alaptörvény népszavazásról szóló része kategorikusan kizárja annak a lehetőségét, hogy a kormányzat eltávolításához vezető kérdésről népszavazást lehessen tartani. Ez alól persze kivételt képez a négyévenkénti országgyűlési választás. A kormányt így a négy éves ciklusa előtt jogi úton, legitim formában eltávolítani csak belső - országgyűlési vagy kormányzati - kezdeményezésre lehet.

Amennyiben valóban bevezetik - hiszen nem teljesen kizárható, hogy csak egy gumicsont -, akkor az internetadó egy újabb példája a kormányzat zsenialitásának. Már most olyan formára finomítgatják a tervezetet, hogy az éppen csak annyira nyúljon bele az emberek pénztárcájába, amit még mindenki le fog nyelni.

Azért titkon még él bennem a remény, hogy valaki egyszer rájön, nem csak a vizitdíjról lehet népszavazást tartani, és lesz is kapacitása 200.000 aláírót mozgósítani az ügy érdekében...
Előzmény: zskh (38) 0 VÁLASZ
zskh 2014. 10. 23. 11:39 | #38
Nem értek az ilyenekhez ezért is kérdem hogy egy ügyész vagy jogász aki olyanokat olvas hogy a kormányt mikor lehet leváltani illetve újraválasztani, az kérem írjon már nekem. köszönöm

Most ugye vagy hőbörögnek hogy ne vezessék be vagy rámondják hogy úgy se vezetik be vagy fideszes valaki. Én azt mondom a jelenlegi kormány próbálgatja illetve feszítgeti a határt mit tehet mit nem illetve kevés a pénz a sok stadion miatt. Én azt mondom hogy ez így nem jó ha ez tovább megy le kell váltani! Nem azt mondom hogy fidesznek ne agyunk semmit én azt mondom hogy egy 50% fidesz 50% mpsz&jobbik koalíció is elég lenne(mert nincs jobb párt de ha van ellenzék az egyiknek, akkor nincs az amit csak akarnak). Én úgy látom hogy így életképtelen az ország a fidesz pártiakat pénzelik a többik mehetnek a sunyiba, és már a fideszen belül is ellentétek vannak (nem mondom ki a nevét csak hogy ő a leggazdagabb válalkozó MO-on és (neki sem mondom ki a nevét csak annyit hogv ha a kormány elrendel valamit akkor őt szokták általában szidni.)) Én nem mondok semmit hogy ki mi gondoljon csak hogy mérlegelje át hogy milye van és hogy mikor tudnak adót kivetni rá.
üdv Arstotzka Polgár Mestere
utóirat: Megnyíltak újra a határok de csak érvényes papírokkal lehet bejönni.Szivesen várunk magyar emigránsokat is.
Élien 2014. 10. 23. 10:43 | #37
Ezzel a szösszenettel csupán 'az egyik kezével ad, a másikkal bőven visszaveszi' problémára próbáltam fókuszálni.
(Ajánlanám neked a dolgok mögé nézést, mert ha leragadsz a látható való világban, akkor a propaganda első számú célpontja leszel...) Ezek szarháziak ott fent mindenre képesek és erős a háttérben lévő tanácsadó gárda is. A bizalom irányukba nagyon leapadt, a választási eredmények ellenére is. Ide dobnak egy csámcsogásra alkalmas témát, ami még csak a tervekben szerepelhet, de a valós korrupciós botránnyal kapcsolatban meg eljátsszák a ma született bárányt...
Előzmény: rermo (36) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 10. 23. 08:50 | #36
Jó a példá csák a Gázsi nem Kóhnhoz ment el pízt kérni hánem a tezsvírjíhez , a Kálmánhoz .

( a te verziód teljesen életszerűtelen ha a régi világban történt akkor nem volt színes Tv ha most akkor meg egy zsidó üzletember nem ilyennel üzletel , az uzsorázást ...ezen a szinten a tezsvírek csinálják )
Előzmény: Élien (33) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 10. 22. 22:41 | #35
44szer leadózod már, eleve az internet előfizetés jó része adó pl. ÁFA ugye, abból a pénzből amiből levonják az SZJAT meg mindent
Előzmény: Olsen (30) +1 VÁLASZ
nemte 2014. 10. 22. 21:54 | #34
Szijjártónak kell a pénz egy újabb villára... vagyis a szüleink, mert ő tőlük kapja pénzt!
Élien 2014. 10. 22. 21:50 | #33
Gazsiék tönkremennek teljesen, és mindenüket eladják, már csak egy színes tévéjük maradt. Mivel jön a tél, ha nem szereznek pénzt, éhen halnak. A felesége megszólal:
- Té! Hát kirjil má á Kohntul vágy százezret, mer különbén felkopik áz állunk!
- Dé hát az zsidó, uccse fog ádni!
- De há csak próbaljad meg - érvel az asszony, és végül meggyőzi Gazsit. El is megy a Kohnhoz.
- Há instállom, csókolum á kezsit, áz lenne á helyzet, hogy kine 100000 forint a tilre, mer má csak egy színes tévénk márádt.
- Ok, Gazsi, semmi probléma - szól Kohn, és már nyújtja is a 100ezret.
Gazsi nem hisz a szemének. Már menne is ki az ajtón, amikor utána szól a Kohn:
- Várjál csak, Gazsikám. Azt ugye tudod, hogy majd 200ezret kell megadnod?
Gazsi majd összeesik, de nincs más választása, elfogadja. Most már még gyorsabban menne ki, de Kohn folytatja:
- De, kedves Gazsikám, azért kellene valami biztosíték is. Azt mondtad, van egy tévéd - hozd el azt kauciónak.
Gazsi totál kikészül, de nagyon kell a pénz - elrohan haza, és elhozza. De Khon folytatja:
- Drága Gazsikám! Az a helyzet, hogy gondolkoztam, amíg te odahaza voltál, és be kellett látnom, hogy ez még nem elég. Te alkalmi munkákból és segélyből élsz. Nem lehetek biztos, hogy meg tudod-e adni ezt a sok pénzt. De van egy ötletem. Most itthagyod a felét, és a másik 100ezret majd tavasszal megadod, jó?
Gazsi bátortalanul visszaadja a pénzt, majd elbúcsúzik. Hazafelé bandukolván így morfondírozik:
- Hú, bázzeg! Most se pízem, se tévém, és még 100ronggyál lógok a Kohnnák...
Előzmény: AVIREX (31) 0 VÁLASZ
közlegény
AVIREX
AVIREX 2014. 10. 22. 21:32 | #31
A telefonadót is benyelte mindenki, nem? Meg a tranzakciós adót is, az is az állampolgárokra lett hárítva.
Üres adathordozóra kivetett adó, meg miegymás..

Szóval kampányolnak itt a rezsicsökkentéssel, a másik kezével meg visszaveszi azt a pénzt az állam.




Előzmény: gabesz666 (19) 0 VÁLASZ
Olsen 2014. 10. 22. 21:17 | #30
És ha csak az illegális letöltést így próbálják megszüntetni? :) Hisz ha fizetek érte akkor az már legális. Mert ugye illegális dologért az állambá csak nem kérhet pénzt, mer akkor az is illegális... Továbbgondolva, megszüntethetik az adathordozókat terhelő adót.... Hisz már adózom a letöltéskor.
-1 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2014. 10. 22. 21:11 | #29
"Ha ezt az internetadót továbbhárítják a tartalomszolgáltatókra,..." - amit ők meg hárítanak szépen ránk ;-)
Élien 2014. 10. 22. 20:41 | #28
Vérprofizmus!!! Először kötelezővé teszik az ONLINE kasszákat, melyek állandó internetes adatforgalmat produkálnak, utána pedig megadóztatják az internetes adatforgalmat! Tuti az állami bevétel!!!! Hogy ez eddig egyik kormánynak sem jutott eszébe...
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 10. 22. 19:20 | #27
Sok pénz beszállni az internetbe :((
http://coub.com/view/3reru
+1 VÁLASZ
lo'ko''to'' 2014. 10. 22. 19:13 | #26
Először röhögtem, de utána elhallgattam mert rájöttem, hogy ezek halál komolyan gondolják, amit írnak, amikor pedig ráébredtem, hogy ezek valószínűleg szaporodni fognak és ugyanolyan hülye kölköket fognak elleni mint jómaguk, a sírás kerülgetett...

"..fiatalok tízezrei valami értelmes és hasznos elfoglaltság utána néznek....."
Nem mindegy mi a retket csinálnak a fiatalok szabadidejükben?
Én sem szólok bele a seggnyaló agymosott nyugdíjasok, a retardtáltak meg a fizetett cigányok életébe:
-Vessünk ki adót a Szulejmánra meg a nóta tévére!
-Tegyük fizetőssé a brazil szappanoperákat!Epizódonként 1000 forint!
-Lumini főpap és boszorkány hívószámára rakjunk még 100 forintot! A pénzenergiát pedig tiltsuk be!
-A szentelt víznek és az ostyának csináljuk Nemzeti Szentségboltot!

Csináljanak valami hasznos dolgot végre a nyugdíjasok! Egész nap a tv előtt ülnek meg a buszon foglalják reggel 7-kor a helyet a piacra sietve, a gyógyszer áráról károgva.....az isten paskolja pirosra a picsájukat!
Bezzeg mikor mi leszünk nyugdíjasok mi még dolgozni fogunk nem mint ezek a mai öregek!

+++Egy bátor fideszes izélő válaszát az előző hozzászólásomhoz még mindig várom!


Előzmény: nagydee (23) -2 VÁLASZ
Élien 2014. 10. 22. 18:08 | #25
Előzmény: lo'ko''to'' (22) 0 VÁLASZ
komcsi 2014. 10. 22. 18:08 | #24
Nagyon helyes, végre egy jó döntés a kormánytól!
Igenis mindent meg kell adóztatni, vagy államilag szabályozni, amitől függőséget lehet kapni. Márpedig az internettől lehet! Ugyanúgy, mint pl. a cigitől. Nemzeti Internetkávézókat és Nemzeti Internetszolgáltatókat a magyar népnek! Nem holmi nyugati rablóbandát, aki kiviszi a profitot meg a gigabájtokat!

Amióta a nyelő.. izé.. nyerőgépeket is kivonták a forgalomból, mennyivel értelmesebb dolgokra költik az emberek a pénzüket. Pl. táncra! És zárcsökkentés is volt, így még több marad a zsebekben!

Le a hanyatló nyugat függőséget okozó szörnyűségeivel, meg az internet-mámorban fetrengő fiatalsággal!
nagydee
lo'ko''to'' 2014. 10. 22. 15:34 | #22
Egy vérbeli fideszes narancs nem akarja megvédeni szeretett pártját? ITT A LEHETŐSÉG! Szívesen elolvasnám!
Nem ír ide egy tagja se a nyájnak, hogy az internethasználat ily módon és mértékben történő drágítása miért is jó?
Egy szektatag sem veszi a fáradtságot, hogy megvédje szeretett pártját a korrupciós titkolózások ellen?
Ja és erről hallottatok esetleg? ( http://444.hu/2014/10/22/jon-a-szappanado-es-kicsinalhatjak-a-muviragokat-is/ ).
Miért lesz ez jó nekünk???

Tegyétek le viktor pöcörőjét egy kis időre és a kezeteket a billentyűzetre téve válaszoljatok már legyetek szívesek!
rermo 2014. 10. 22. 14:23 | #21
Szerintem most is szűklátókörű vagy .... a némák nem kaphatnak fél árat max 25 % adókedvezményt , mert jelelni még tudnak . Esetleg a halmozottan fogyatékosok ...se beszélni se látni nem tudnak kaphatnák az 50 % kedvezményt ... a halva születetteknek csak 25 % -ot kellene fizetiük minden megkezdett életévük után .
Előzmény: lilaflexninja (20) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 10. 22. 13:19 | #20
A legszebb az egészben, hogy a mobilcégeket azért adóztatták meg, mert hogy jééé sokat keresnek, sokan telefonálnak, vessünk rájuk ki egy kis adót. Most meg az internetet azért, mert jééé kevesebben telefonálnak? Két év múlva Julcsi nénit fogják megadóztatni, ha átjárnak pletyizni a szomszédasszonyok, mert jéé az internetet kevesebben használják. Egyszerűbb lenne bevezetni az általános kommunikációs adót, akinek van egy szája, az fizet, úgyis kommunikál. A némák max fél árat, mert nem annyira hangosak.
Előzmény: gabesz666 (19) +1 VÁLASZ
gabesz666 2014. 10. 22. 13:03 | #19
Ha ezt megjátsszák abból óriási botrány lesz. Ezzel a lépéssel a kormány rálépne egy olyan réteg tyúkszemére, aki eddig csendben tűrt, többek között én is. A magyarok nagy része nem engedheti meg magának sajnos, hogy legálisan hozzá tudjon férni a különböző szórakozási formákhoz. (színház, mozi, DVD, stb.) Mi marad nekik? Ha szerencsések és van internet előfizetésük, akkor marad a torrent, hiszen ott majdnem hogy ingyen be lehet szerezni mindenfajta filmet, sorozatot, könyvet, játékot. Ezzel az adóval gyakorlatilag ez megszűnne és ez a réteg szórakozási lehetőség nélkül maradna, mivel azt továbbra sem fogják tudni megtenni, hogy elmenjenek színházba, moziba, stb.
Persze ebben nagyon komoly terelés is van, mert hát valahogy el kell érni, hogy ne a kitiltási botránnyal foglalkozzanak.
Azért számomra az is dühítő, hogy miért tervezik bevezetni:

"Az indoklás – Varga Mihály szavaihoz hasonlóan – azt is elismeri, hogy azért terjesztik ki a távközlési különadót, mert az internetes kommunikáció teret nyert “a hagyományos telefonos kommunkációhoz képest”. Használják, tehát meg kell adóztatni."

Ehhez úgy őszintén mi a fasz közük van? Kifizetem a jövedelmem után a hatalmas járulékokat, utána az internet szolgáltatás után kifizetem a 27%-os áfát, utalás esetén a tranzakciós díjat. Ezek után még van pofájuk lehúzni még egy bőrt az emberekről, ráadásul nem is kicsit. Lassan tényleg eljutunk oda, hogy már a levegőért (létezésért) is fizetni kell.

Eddig nem jártam egyetlen tüntetésen sem, de most részt fogok venni, mert ezzel átlépte Orbán és a sleppje azt a határt, amit sok más országban maximálisan toleránsnak titulálnának.
+2 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 10. 22. 12:59 | #18
Na... úgy látom elég szűk a látóköröd ez ügyben. Engedelmeddel kielemezném mondandódat:

1."Az a baj ezzel az országgal, hogy mindenki boldogan élvezi a rezsicsökkentést, a megemelt minimálbért, a családi adókedvezményt, azt hogy imf hitel = 0, és egyáltalán azt a jólétet és stabilitást, ami a Fidesz kormányzása óta Magyarországra jellemző...És minden igaz magyar állampolgár kötelessége hozzájárulni országa sikeréhez, hozzájárulni és támogatni a kormányt, hogy a megkezdett utat csak így tovább...."

Az általad felsorolt dolgok szerintem csak tűzoltásra jók. Az a 35-40 éves "középréteg" persze jól jár, akiknek már van egy stabil munkahelyük, tisztességes fizetéssel és sikerült családot is alapítaniuk.
Mi akik dolgozunk adózunk egyszer a fizetésünkből, a munkáltatónk (jó esetben) brutális összeget adózik a fizetésünk után. Bármilyen vásárlás esetén 27% áfát fizetünk. Csak egy használt gépjármű, ingatlan vételekor tudod, hogy mekkora mértékű az átírási költség??? Aminek legnagyobb része az un.: "vagyonszerzési illeték", ami szintén egy "adó".
És akkor itt kell említést tennem arról, hogy az országban mekkora mértékű adócsalások történnek nagy tételben. De a drága jó kormány a lakosságtól akar +1000 forintocskát beszedni??? Mert ez garantálja csilli-villi nyugat-európai jólétet???

2.
"... folytathassuk azt az utat, ami egyébként még Európának is utat mutathatna..."
Nézz körül akár csak a szűkebb környezetedben. Biztosan találni fogsz jócskán olyan mentalitású embereket, akik gondolkodásban, világnézetben messze vannak "Európától". És ha egy ilyen valamilyen módon pénzhez, kisebb hatalomhoz jut, akkor az szerinted fog változtatni az embertársaihoz való hozzáállásán? A proli ha pénzhez jut, akkor sem lesz belőle gazdag gentleman, csak egy pénzes proli marad. Szerinted ez mutathat utat Európának?

Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
thisisreal 2014. 10. 22. 12:57 | #17
"Meg nem erősített hírek szerint január elsejétől mindenkinek fizetnie kell kilónként 100 forintot, akinek testhőmérséklete meghaladja a 37 Celsius fokot. Ez lesz a lázadó."
+4 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 10. 22. 12:55 | #16
Gondoltam, bevállalom kissfreezer helyett, hogy ne mindig ő kapjon.

Amúgy a mai napi véleményem ezekről:
http://lilaflexninja.tumblr.com/post/100654492165
http://lilaflexninja.tumblr.com/post/100654499920
http://lilaflexninja.tumblr.com/post/100654507800
Előzmény: Élien (13) +3 VÁLASZ
godzsy 2014. 10. 22. 12:27 | #14
Szerintem nem. Elborította az agyát a lila köd. :D
Előzmény: 3m3ricus (10) 0 VÁLASZ
Élien 2014. 10. 22. 12:27 | #13
Nálad a propaganda jól működött. Nevetve áshatsz el minden dögöt!
Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 10. 22. 12:03 | #12
Persze, eddig is minden jel arra mutatott, hogy a pénzek a megfelelő helyre kerülnek, és megfelelő módon használják azt fel vezetőink, arra, amire beszedték, sőt, még a saját pár millás fizetésükből néha ki is pótolják, ha egy kis hiány mutatkozik.

Amit leírtál az egy ideális világban jó is lenne, és abban a világban valszeg az emberek is szívesen adnának, segítenének, akár ennél nagyobb mértékben is. De látva azt, hogy az ilyen-olyan jogcímen beszedett pénzt egyes emberek Kajmán-szigeteki bankszámlájának gyarapításán kívül másra nem nagyon használják fel, én sem szívesen fizetnék még többet.


Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
Élien 2014. 10. 22. 11:58 | #11
Mi van mostanság a Kulcsár Attilával? ;)

Előzmény: 3m3ricus (9) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 10. 22. 11:57 | #10
Ugye ez csak irónikus hozzászólás volt???
Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 10. 22. 11:55 | #9
Fizessék azok az agyatlan hívek, amelyek ezt a csürhét a kormányra juttaták! Persze kell a terelés a mocskos dolgaikról, amit most az USA felszínre juttatott. Rohadjon meg az összes!
palinkaman
palinkaman 2014. 10. 22. 11:55 | #8
Ez sztem megint egy "hirtelen jött" ötlet, és senki nem gondolt bele, hogy ma már cégek, intézetek épülnek a netre, rengeteg szolgáltatás, és az ilyen intézkedésekkel valszeg ezeket is tönkreteszik, vagy az online szolgáltató cég az alkalmazott 130 E fizetéséből fogja levonni a havi munkájához szükséges 80 E forintot. Ennek vajon milyen gazdaság előrelendítő hatásai lennének. Nem beszélve a nagy cégek biztonsági mentéseiről, neten keresztüli adatforgalmáról, ami bizony naponta több 1000 giga.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 10. 22. 11:54 | #7
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Kanji71 (6) -4 VÁLASZ
Kanji71 2014. 10. 22. 11:46 | #6
Mikor jön az első fidesznyik,aki szerint ez rendben van? Ja és persze mindenki hülye rajtuk kívül,mert nem értjük meg hogy nekünk ez jó! :)

+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 10. 22. 11:33 | #5
Levi Neksztmajsztör szkeptikus. :D
http://i.imgur.com/TdGiu6s.jpg
+4 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 10. 22. 11:30 | #4
Hahó Miniszerelnök úr, mit mutat, mennyi is lesz megabájtonként az internet ára?
http://coub.com/view/3rb89

:DDD
+2 VÁLASZ
tjunior 2014. 10. 22. 11:26 | #3
Melyik a jobb?
Ha egy borzasztóan kínos ügyről így próbálják elterelni a figyelmet vagy ha nincs egy ember azok között akik készítik, elolvassák a költségvetés tervezete, aki szólna, hogy srácok normálisak vagytok? Szarkavarás és dilettantizmus között lehet választani...
A másik ha csak 700 vagy 1000 forint lesz az adó havonta, persze megfogják magyarázni, hogy ezt a szolgáltatókra vetik ki ők meg majd nem hárítják át...aha. Józan paraszti ésszel végiggondolva, van egy átlagos 3-4-5ezres előfizetés, amiből az adó már így is legalább a fele, és a másik feléből majd kigazdálkodja a 700 forintot, ennek aztán sok a realitása. A vállalatokról már nem is beszélve.
Élien 2014. 10. 22. 11:23 | #2
„Amikor elvitték a kommunistákat, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem szóltam, mert nem voltam tagja a szakszervezetnek. Amikor elvitték a zsidókat, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Amikor elvitték a katolikusokat, nem szóltam, mert protestáns vagyok. Aztán eljöttek értem, de már nem maradt senki, aki szólhatott volna.”
Martin Niemöller német lelkipásztor
+1 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 10. 22. 11:03 | #1
"Kedves barátaim. A kormány egy kinyújtott kéz, aki megfogja, annak utána kitépi a karját is. Mint ahogy egy régi dakota indiánnak a karját tépi ki a medve. Tövestől, gyökerestől. Még egyszer mondom: tövestől, gyökerestől. Tisztelt hölgyeim, és uraim. Agyarország győzött, most már a kormány is újra kivillanthatja az agyarait. Kedves barátaim! A kormány csak a választópolgárok javát nézi. És fontosnak tartja a személyes emberi kapcsolatok kiépítését, ápolását. Egy régi dakota közmondás szerint, ne internetezz, inkább idd részegre magad a haverokkal a sarki korcsmában. Köszönjük minden polgárnak, aki újra a (na)Mileszt választotta, és köszönjük, hogy megtiszteltek bizalmukkal. Nem kellett volna. A kinyújtott kéz most az emberi javak után nyúl, az ön javaiért. Még egyszer mondom: az ön javaiért. Hogy a következő választásra újra legyen mit csökkenteni, és bebizonyítsuk, hogy hülyének nézzük a magyar polgárokat. Legyen tánc, meg zárcsökkentés. "
+1 VÁLASZ